Ljudi zanima me dali da uzmem AMD Phenom II X4 955 Box Black Edition ili Intel Core i5 2500K Box.
AMD Phenom II X4 955 ili Intel Core i5 2500K
- poruka: 115
- |
- čitano: 20.129
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Razlika u cijeni nebitna?
Naravno da je, zanima me koji se vise isplati po jacini.
koji je skuplji taj je jači
dakle i5
Naravno da je, zanima me koji se vise isplati po jacini.
Ako igras igrice uzmi 2500k. Istina da je punoo skuplji od AMD-a ali ti se vise isplati jel se moze odlicno OC-at cak do 5.3 -5.4 GHz! A i intel je ipak proces za extreem gaming i trajat ce ti dugo. Ako ti je problem dati 1900 kn sa sandy bridge onda pucaj na 955 ili 965 jel nisu ni oni za bacit.
Intel je tu oko 30% skuplji od amd-a, mislim da je tako negdje i jaci, gledajuci isplativost za budučnost ja bih išao na AMD AM3 platformu i Phenoma x6.
Jer kod intela maltene svaki novi procesor ima i novi socket tako da si prisiljen mjenjat procesor i ploču u slučaju nadogradnje, po meni totalno glupo samo muzu pare.
Definitivno Intel, kakav amd phenom to je šrotex najveci ( sad ce mi fanboysi i vlasnici phenoma stavljati thump down )
A koji je best buy.Dali se isplati dat te pare za intela ipak je razlika 600 kn
NE. Amd je uvijek bio i ostat se best-buy, intel je jaci ali se ne isplati.
Definitivno Intel, kakav amd phenom to je šrotex najveci ( sad ce mi fanboysi i vlasnici phenoma stavljati thump down )
Nebi reko bas da je "šrotex". Za ljude manjeg budeta se vise isplati uzet amd nego intel. Intel je jaci ali kao sto je rekao kolega ranije gore, za svaki novi intelov proc trebas novu maticnu jel mjenjaju sockete ko ludi. Intel je skup sport za ljude dubokog dzepa a AMD je za ljude pliceg dzepa a pruza takoder odlicne preformanse.
Isplati se! Uzimaj ako mozes! Trajat ce ti najmanje 3-4 godine.
Da ne otvaram novu temu jer bi bila slična. Zbog vremena nisam išao po ostatak konfe, pa sam sad sam došao na ideu da možda uzmem i5 2300 i Gigabyte GA-H67M-D2H umjesto x4 955, dođe me stotinjak kuna skuplje šta mislite?
Kladim se da ti imaš phenoma zato to i pišeš a?
Isplati se! Uzimaj ako mozes! Trajat ce ti najmanje 3-4 godine.
Trajat će on najmanje 10 godina, vijek trajanja proca...
Haha kolko volim kad mi amd fanboysi stavljaju thumb down jer plaču što nemaju intel ajmo još thumb down-a da se bolje osjećam
.
ti si ovdje najveci fanboy
Kladim se da ti imaš phenoma zato to i pišeš a?
Ja se kladim da ti nikad nisi imao u rukama ahtlona a pogotovo ne phenoma?! Šta ja imam od toga što hvalim AMD, jednostavno kroz godine iskustva znam šta je bolje i isplativije , jesam napisao da je intel jaci?!jesam. ali za recimo godinu, dvije čovjek ce si čupat kosu kad skonta koliko je dao za svog intela i ploču a Amdovci se za sitne pare nadograđuju i šiju taj intel, p.s. najedi se pure momak , čitaj malo jer vidim da nemas poima ili tebi komp kupuju roditelji, kad budes sam zarađivao za njega gledat ces drugim ocima tj best-buy ocima. živjeli!
Pa ne bi ni ti imao taj intel da ti ga tata nije kupio(sumnjam da bi imao bilo kakav komp sa tom razinom pameti). Lako ti se k..... sa tudjim. Kad budes zaradio za svoj komp a ne onaj sto ti ga tata kupi onda mozes pricat o isplativosti.
dam mu ja tu,ali u paksu,prvo pogledas u djep a onda dalje,ali ako gledas kod mamice i tatice u djep onda kupis i 70000 ako ti daju pare,sory na ot
Intel je tu oko 30% skuplji od amd-a, mislim da je tako negdje i jaci, gledajuci isplativost za budučnost ja bih išao na AMD AM3 platformu i Phenoma x6.
Jer kod intela maltene svaki novi procesor ima i novi socket tako da si prisiljen mjenjat procesor i ploču u slučaju nadogradnje, po meni totalno glupo samo muzu pare.
Pricas napamet.
Novi AMD procesori ce isto imati novi socket(AM3+)
Ljudi zanima me dali da uzmem AMD Phenom II X4 955 Box Black Edition ili Intel Core i5 2500K Box.
Ako imaš mogućnost definitivno na i5 2500K jer je proc stvarno zvijer i novija je roba od navedenog AMD-a.
I kako trenutno stvari stoje, bulldozer neće ići na AM3, tako da je LGA1155 ovdje i tu bolji.
to je to, navijas uvijek za onog ko je prvi -.-
inace da se vratimo malo na temu za promjenu, i5 je jaci on phenoma, u sintetici bi se moglo rec da mete pod s njim....ali ako ti komp sluzi primarno za igranje sa phenomom nemozes fulat nikako, a ako mislis nesto radit u 3d-u, grafiku obradjivat i radit nesto ozbiljnije, ili ozbiljno benchmarkat....tu je intel ;)
Ako imaš mogućnost definitivno na i5 2500K jer je proc stvarno zvijer i novija je roba od navedenog AMD-a.
I kako trenutno stvari stoje, bulldozer neće ići na AM3, tako da je LGA1155 ovdje i tu bolji.
Da neće ići na AM3, ali će phenom II ići na AM3+.
Uostalom najbolje bi mu bilo da pričeka 4. mjesec pa si onda pikne nešto, ako misli nešto duže vremena imati onda mu je bolje novog i octal core-a uzet od AMD-a nego quada od intela...
Performanse vele da će biti u razini core i7, skroz nova arhitektura pa neće biti više šljakanja za intelom u recimo multimediji i nadam se fizici.
da ali se AM3 ici na am3+ i nemoraš odma proc mjenjat , žišku
Ma mislim da ti je isplativije ići na amd platformu, neće biti neke prevelike razlike u perfomansama a pare ce ti ostati u dzepu ili ces za te pare kupiti bolju grafu. Nisam amd fan niti intel fan, jednostavno gledam sta je trenutno isplativije. mozes kupiti i am3+ ploču, na nju idu stariji procesori i tako češ si ostaviti mogučnost za nadogradnju ako to želiš.
samo pumpanje broja jezgri ne znači ništa bez aplikacija koje to podržavaju...činjenica jeste: Sandy Bridgeje TU...a št ose tiče amd-a i ŠTO ĆE BITI,tek budemo vidjeli...i da li će to baš tako ispasti kako planir amd...
osobno-debela prednost Intel bridge-u..tehnologij je napredna toliko da je čovjek miran 3-4 godine..
Vec je bilo slicnih tema i otprilike sve je doslo na isto.Ako ti komp sluzi 90% za igranje dovoljan je AMD.A ako se bavis profesionalnom obradom videa(izrada reklama,plakata... itd.)idi na intela.