AMD FX Club
- poruka: 5.910
- |
- čitano: 872.949
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja sam uzeo trecu prvenstveno zbog plave boje :)
Eto bas ce gledati koje je boje pa neradi dekoraciju sobe.Nece je postavljati na zid i gledati u nju kao da je slika.
Eto bas ce gledati koje je boje pa neradi dekoraciju sobe.Nece je postavljati na zid i gledati u nju kao da je slika.
Dobro izvini, nisam uzeo crnu jer mi je previse morbidno, pa sam se odlucio za veseliju plavo-bijelu kombinaciju
Sta fali ako malo slozis boje, sve ljepse izgleda a nista te ne kosta danas realno...
Je li ima smisla dati 300kn više za AMD FX X8 8320 u odnosu na AMD FX X6 6300 . Grafička je R9 270 te 8gb RAM-a. Znači je li se to baš osjeti u performansama što ima dvije jezgre više kod igrica te obrade video materijala ? Ili nema smisla bacati pare za 90% tih radnji gdje se to neće osjetiti. Hvala.
Je li ima smisla dati 300kn više za AMD FX X8 8320 u odnosu na AMD FX X6 6300 . Grafička je R9 270 te 8gb RAM-a. Znači je li se to baš osjeti u performansama što ima dvije jezgre više kod igrica te obrade video materijala ? Ili nema smisla bacati pare za 90% tih radnji gdje se to neće osjetiti. Hvala.
Za tebe to sve ovisi kakav si s kunama i s napajanjem. Tako da sam zapravo možeš najbolje odgovoriti.

Pa kod igrica pogotovo s R9 270 baš i nema ali kod obrade vide ima itekako. Ako možeš dodati tih 300 kn svakako bolje sad odmah dodaj nego da ti kasnije bude žao.
Je li ima smisla dati 300kn više za AMD FX X8 8320 u odnosu na AMD FX X6 6300 . Grafička je R9 270 te 8gb RAM-a.
Za tu grafu apsolutno nikakve rezlike neces imati.
http://www.anandtech.com/bench/product/699?vs=698
Well ja bi išao na X8 ako ništa drugo da se ne kajem nekad kasnije da sam mogao imat cca. 25% jači CPU, a i da se možda više odupre zubu vremena. Kao što vidiš u benchevima igre nisu ni dotaknute, mada moja pretpostavka je da su tu negdje što zbog takta što zbog toga što imaju više od 4 procesorske niti, ali u aplikacijama namjenjenim paralelnosti, X8 naravno pobjeđuje X6, 2 threada više ipak, pa ako si u video obradi po meni se isplati tih 25-30% povećanja performansi. Uz to X8 je vrlo kompetativan cijenom za taj nivo performansi u takvom obilku aplikacija.
Hvala na savjetima.... Sad kune igraju ulogu , nažalost... Mislim ne bih propao za tih 300 kn, mogu se toliko još rastegnuti valjda i vidim da većina vas savjetuje da to napravim . No napajanje mi je 500w , pretpostavljam da jači procesor zahtjeva i više snage, sad koliko više. Ako bi morao mjenjati i napajanje onda bi se to popelo za još 300 kn i to mi je onda previše. Napajanje je http://www.instar-informatika.hr/napajanje-real-power-rp500-eco-silent-retail-bronze-80plus/86394
Hvala na savjetima.... Sad kune igraju ulogu , nažalost... Mislim ne bih propao za tih 300 kn, mogu se toliko još rastegnuti valjda i vidim da većina vas savjetuje da to napravim . No napajanje mi je 500w , pretpostavljam da jači procesor zahtjeva i više snage, sad koliko više. Ako bi morao mjenjati i napajanje onda bi se to popelo za još 300 kn i to mi je onda previše. Napajanje je http://www.instar-informatika.hr/napajanje-real-power-rp500-eco-silent-retail-bronze-80plus/86394
Za FX 8320 ti je neophodno i aftermarket hladjenje, jer je stock knap za FX 6300!
Napajanje nebi smijelo biti problem čak i ako imaš samo 4-pinski CPU konektor koji teoretski može dopremiti najviše 190W, što je u granici jer 8320 ti ima 125W TDP na stocku.
Hlađenje kao što kolega kaže moglo bi biti problem, ali i ne, sve ovisi u tvojoj ugodi, ako AMD prodaje sa nekakvim hladnjakom CPU znači da može u normalnim uvjetima radit i obavljati posao. To bi mogao uzeti kao privremeno riješenje dok ne skupiš neki novac za bolji hladnjak.
Ako ti ništa od toga nije po mjeri onda je zaključak X6 6300 way to go uvijek :)
Evo i mene u klubu :D
Uzeo sam fx 6300 i stavio CM TX3 ( temp ne prelazi 46° sto je super, sa stock je islo do 67 ) i moze preporuka u vezi ventilatora, jel ovako dobro postavljeno ili bi mozda bilo bolje hladnjak okrenut prema gore ili je svejedno jer sa obje strane ima po jedan vent da izvlaci vruc zrak
http://www.dodaj.rs/f/z/3p/4vjnXKtC/img20150123145349.jpg
http://www.dodaj.rs/f/2C/VM/3PtYJTNT/img20150123145132.jpg
http://www.dodaj.rs/f/1n/X8/TR95hTF/img20150123145438.jpg
EDIT: I zasto u idle temp budu ispod 20° ? jel i kod vas tako, predpostavljam da je greska neka
U vezi temperature mirovanja to ti nije točan podatak. Evo moj je trenutno na 10 stupnjeva, a u sobi mi je 25 tako da nema šanse da je to valjana informacija.
Koliko sam čuo da tek kada temperatura dođe na oko 40 stupnjeva onda su ti točne temperature, a niže od toga nisu.
Temperaturi procesora se dodaje temperatura prostorije (10+25=35)
Ne znam je li se kod vas počeo prodavati, ali ovde sam video FX-8300. Specifikacije su praktično iste kao FX-8370E, a cena je dosta niža, manja od 120€. Pri tom, ovo nije E procesor, tako da se neće "usporavati" kad TDP probije deklarisanih 95W, a množilac je, naravno, otključan.
ako necu overclockati, dali je bolje fx 6300 drzati sa ili bez turba? ploca je gigabyte 970a ds3p
Ma sve te FX-ove treba turbo izgasit, stavit napon na oko 1.3V i 4.0Ghz te ostavit tako ako nećeš clockat. Tako imaš brži CPU nego stock a troši sigurno ili isto ili manje nego stock te je samim time i tiši. Taj turbo je sranje jer s njim napon skače dosta visoko što je potpuno nepotrebno za te clockove koje dostiže.
Kako vi drzite svoje fx ove?
10 | turbo off, stock |
---|---|
7 | turbo on, stock |
25 | turbo off, oc |
1 | turbo on, oc |
Ja sam se malo igrao s postavkama, najviši stabilni clock mi je 4.5Ghz na 1.4V (FX 8350). Pod Prime-om je najviša temperatura išla do 40°C uz Corsair H100i. Mislim da to više neće ići, komp radi i na 4.7, ali pod Prime-om neke od jezgri izbacuju grešku i onda ih prestaje testirat. Ali i ovih 4.5 je sasvim dovoljno.
Ma sve te FX-ove treba turbo izgasit, stavit napon na oko 1.3V i 4.0Ghz te ostavit tako ako nećeš clockat. Tako imaš brži CPU nego stock a troši sigurno ili isto ili manje nego stock te je samim time i tiši. Taj turbo je sranje jer s njim napon skače dosta visoko što je potpuno nepotrebno za te clockove koje dostiže.
Mozes staviti automatski napon, ne trazi vise od 1.35 za 4ghz ionako, ali da ugasiti obavezno pa makar i na stock brzini da bude, jer pod turbo modom pici voltaza i do 1.55!
A koja grafa je u pitanju ?
Kupi si nešto jeftiniji FX8320,hardwerski sličan kao FX8350 samo radi na nešto nižem taktu.Preostali novac uložiš u npr bolji CPU hladnjak,matičnu ili rame.Koliko namjeravaš dati za matičnu?
Da li na konfiguraciji iz potpisa uz dodatak Noctua NHD14 coolera mogu da instaliram procesor FX8350 i da ga clockujem. Do koliko GHz bi, otprilike, mogao da se clockuje ovaj procesor na mojoj masini? Planiram da kupim ovaj procesor pa me interesuje da li mi je ova ploca dovoljna za pristojan overclock. Hvala unapred na savetima.
Možeš a clock koji ćeš dosegnuti ovisi i ne može se znati ali recimo da možeš očekivati full stabilan OC u rasponu od 4.4 do 4.6Ghz. Sve ti ovisi o naponu koji će ti trebati jer za tu ploču nisu neki extra veliki naponi preporučljivi. Znači dovoljna je za pristojan OC a isto tako kao što je reko kolega maloprije bolje uzmi FX 8320 i uštedi nešto novca.
Da li na konfiguraciji iz potpisa uz dodatak Noctua NHD14 coolera mogu da instaliram procesor FX8350 i da ga clockujem. Do koliko GHz bi, otprilike, mogao da se clockuje ovaj procesor na mojoj masini? Planiram da kupim ovaj procesor pa me interesuje da li mi je ova ploca dovoljna za pristojan overclock. Hvala unapred na savetima.
Imaš sasvim solidnu ploču sa 6+2 phese DIGI+ jedinicom tako da slobodno možeš kupiti FX8350 skupa sa močnim NH D14 hladnjakom,možeš očekivati OC preko 4.5GHZ+/- sasvim stabilno no naravno sve ovisi kakve si sreče sa primjerkom procesora.
Za matičnu ti predlažem ovu jer od skuplje nikakve koristi a ova ima sve što treba i nije skupa : https://www.uzishop.hr/amd/1826-gigabyte-ga-970a-ud3p-motherboard.html
Ram ko ram je jedna od stvari koje su najmanje bitne pri kupnji kompa. Bitno je da ga ima i dobro. http://www.portio.hr/memorija-pc-12800-4-gb-gskill-ripjaws-series-f3-12800cl9s-4gbrl-ddr3-1600mhz-051210088
Napajanje, ako ostaješ na ovoj grafi i kad budeš mjenjao ako uzmeš nešto tipa GTX 960 (mala potrošnja) onda ti je idealno ovo a ako ćeš uzimati nešto jače onda ovo.