AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 872.944
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD FX Club
Cromaki kaže...

Nakon 47 min rendera u C4D temperatura je zabetonirana na 62°c, šta kažete jel je dobra temperatura s obzirom na cooler koji imam ?

Bilo bi interesantno kada bi isti testirao Prime95 cca:30 min,da se uvjerimo u stabilnost jer ovih 1.225V previše dobro zvuči za 4GHz ?

15 godina
protjeran
Cromaki kaže...

Nakon 47 min rendera u C4D temperatura je zabetonirana na 62°c, šta kažete jel je dobra temperatura s obzirom na cooler koji imam ?

Losa temperatura s obzirom na na napon i takt, mora to moc bolje. 62C je gornja granica za 8 core fx-a, jos je to render a ne sintetika kao prime i sl.

17 godina
AMD FX Club

Za TX3 Evo, ne bih rekao da je loša. To je relativno skroman kuler.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Cromaki kaže...

Taj VID od 1.225 nije stvarni napon koji je CPU koristio u toku bencha treba si staviti sliku od HWInfo64 pa da vidimo koji je bio stvarni napon i zašto je tolika temperatura

http://valid.canardpc.com/hwx19k
13 godina
AMD FX Club

Koji tortute test da izaberem ?

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Cromaki kaže...

Koji tortute test da izaberem ?

Pa možes custom min 4096 i max 4096 ili skini IntelBurnTest AVX v2.54 i odradi Stress level :high

14 godina
AMD FX Club

AMD FX6300@4GHz (200X20).

Hladnjak: Styche Katana 4

Postavljena voltaža: 1.210V.

Sve ostalo na Auto,osim što sam smanjio NB/CPU Voltage s 1.185v na 1.100v i smanjio voltažu NB chipseta s 1.100v na 1.000v,znam neki če tvrditi suprotno zašto smanjivati napone ovim postavkam ali povečanjem iste i nema nekog utjecaja ako se procesor blago OC,k tomu za uzvrat dobivam koji stepen manju temperaturu prilikom stres testa procesora.

C&O:..............Off

C1:................Off

C6:................Off

Eup 2013:.....Off

HPC: .............On

Prime 95: 1h 40 min vremena...procesor stabilan.

HWMonitor Voltage: 1.216V ~ Min and Max: 1.208V/1.232V.

Max temp:~42*C,

http://www.upslike.net/imgdb/e8095ee4225.png

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2015 20:50 (3n3m1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
3n3m1 kaže...

AMD FX6300@4GHz (200X20).

Hladnjak Katana 4@stock pasta

Postavljena voltaža: 1.240V

Sve ostalo na Auto,osim što sam smanjio NB/CPU Voltage s 1.185v na 1.100v i smanjio voltažu NB chipseta s 1.100v na 1.000v,znam neki če tvrditi suprotno zašto smanjivati napone ovim postavkam ali povečanjem iste i nema nekog utjecaja ako se procesor blago OC,k tomu za uzvrat dobivam koji stepen manju temperaturu na proc.

C&O:off

C1:off

C6:off

Eup 2013:off

HPC:On

Test:Prime 95 više od 1h vremena...procesor posve stabilan na ovim postavkama,max temp: 46*C,super zadovoljan.

Uskoro ču testirati s 1.230V voltažom.

Da te napone dižeš samo ako ideš preko 4.5ghz da stabilizuju OC,a inače mogu biti kako navodiš i manje od zadanih u biosu a da sve fercera kako treba a imaš manje temperature u stress testu.

13 godina
AMD FX Club

Sad sam odradio samo 10 min, navečer kada budem učio stavit ću na 30-60 min.

http://i.imgur.com/up5Ihtv.jpg

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ne znam sto svi forsirate taj prime95, to je takav overkill za procesor da to nije normalno. Odvrti neki graficki bench, vrititi prime95 vise od 15min je ludost.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
AMD FX Club

@Cromaki: Dovoljno je tih 10 minuta. Ok je, ali imaš throttling, 4 od 8 jezgara su ti se spustila sa 4 na 2,9 GHz, iako rade zahtevan test i zauzeće je 100%. Očigledno se CPU brani od pregrevanja. Rezultat je da bi verovatno imao bolje performanse na malo nižem clocku na kome ti se throttling ne bi dešavao (mada treba proveriti na nekom manje ludačkom, više real-world opterećenju). Ili bolje hlađenje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2015 18:21 (Ivan(4)).
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
Cromaki kaže...

Sad sam odradio samo 10 min, navečer kada budem učio stavit ću na 30-60 min.

http://i.imgur.com/up5Ihtv.jpg

Samo što imaš negativan rezultat, a rezultat treba da bude u formi 3.XXXXX (veća slika) evo kako to izgleda temp nigdje ne prelazi 40°C

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2015 18:44 (mirzet1976).
12 godina
AMD FX Club

dal se isplati klokati fx8120,i na kolko

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Joky007 kaže...

dal se isplati klokati fx8120,i na kolko

Sto vise to bolje. 

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozdrav! Imam pitanje, imam maticnu asrock 970 pro3 i sad gore x4 965 proc, mislim stavljati jaci, pa dal pase ovaj gore:

AMD FX-Series X8 8320 (3.5GHz,16MB,125W,AM3+) box

I koje sve mogu stavit da rade? Hvala!

Zivot je put bez kraja

0 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

Mogu ti ići ovi procesori 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
a bio mi je na 4.2 i stalno se javljal bluescreen prilikom igranja,samo je bio dignut množitelj,naponi na auto, dal je to dobro tak ili treba i napone dignut
14 godina
Joky007 kaže...
a bio mi je na 4.2 i stalno se javljal bluescreen prilikom igranja,samo je bio dignut množitelj,naponi na auto, dal je to dobro tak ili treba i napone dignut

1:Obavezno isključi Turbo core u BIOS-u

2:Postavi množitelj na 200:21 (4.2GHz),potom podigni voltažu na npr: 1400v ili više ako bude problema s nestabilnošču.

3:LLC:Postaviti na High.

4:Uključiti C1,C6 state i C&O,izgasiti HPC.

5:Provjeriti programom tipa Prime95 i sličnim stabilnost procrsora pod opterečenjem te obavezno pratiti temperaturu istog.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2015 10:17 (3n3m1).
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozz,imam fx8350 na Asus M5A97 R2.0 ploci, i jednostavno ako bi htio dizat takt visi od stock-a, tj 4.0ghz jednostavno se smrzne,nakon dan dva, nekad odma.Stavim mu 1.400v na 4.3ghz svejedno se smrzne...dal bi to ploca bila?

0 0 hvala 0
13 godina
Trabant601 kaže...

Pozz,imam fx8350 na Asus M5A97 R2.0 ploci, i jednostavno ako bi htio dizat takt visi od stock-a, tj 4.0ghz jednostavno se smrzne,nakon dan dva, nekad odma.Stavim mu 1.400v na 4.3ghz svejedno se smrzne...dal bi to ploca bila?

Imamo istu ploču i meni proc radi na 4.0 ghz već skoro 2 godine bez problema na 1.33V, a probao sam ga držati i na 4.2 ghz(mada tu je potreban puno veći napon) nekoliko dana također bez problema koje ti navodiš. Jesi probao napraviti bios update? ili jednostavno imaš loš primjerak procesora pa traži više napona od 1.4V za takav clock.

16 godina
neaktivan
AMD FX Club

Vjerojatno si dobio škart primjerak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Trabant601 kaže...

Ako ti je to kod nose masine i to se desava i na stock vrijednostima, odvrti prime95 neko vrijeme ako tu zaledi taj proc nije dobar :)
Znaci upali turbo mod i sve ostalo pa vidi.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan
Trabant601 kaže...

I meni se 8320 smrzavo na 4.2ghz taman da stavim 1.45v, a sad ga imam na 4.5ghz 1.41v... U biosu pogasi sve sto koristi bilo kakvo sacuvanje energije i slicno... Evo ti moj bios settings imam slicnu plocu M5A97 Rev2.0 EVO ona je 6+2 ali slicne su

CPU LLC - Ultra 75%
NB LLC - High 50%
CPU current cap. - 130%
VRM spread spectrum - Disable
DRAM - 130%

Cpu multiplier: x22.5
Bus speed: 200mhz
HT Link: Auto
NB Freq: Auto
VCore: 1.4V

Cool'n'Quiet - Disabled
C1E - Disabled
SVM - Disabled
Core C6 State - Disabled
HPC Mode - Enabled

Edit: to mi je stari bios settings, sad mi je malo vislja voltaza i ht link kao i nb freq sam povisio, ali ti stavi na auto za pocetak

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2015 15:44 (D3lBoy).
12 godina
AMD FX Club

Imaš kolega dobar primjerak procesora, a vjerojatno i matične.

Mojem treba 1.46V za stabilnih 4.5Ghz

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
AMD FX Club

Meni se sve čini da ovdje neki neznaju razliku između FX8350 i FX8320, to jesu slični procesori al nikako nisu isti jer nije jedan bez razloga na 3.5ghz a drugi na 4ghz.

Kolega ima FX 8350 koji ne radi na 4.2ghz što očito govori da je jako loš primjerak.

Ploča nije neka klasa al slosobna je za solidan klok i što se tiče ploče ona je sposobna njega držat i na 4.5ghz ali to ni blizu nemoze cpu.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 1 hvala 1
11 godina
neaktivan

I moj se smrzavo i pri najmanjem clocku, htio sam ga vratit. Updateo sam bios i sve no i dalje je freezalo. Onda sam googlao dosta o tome i svi koji imaju 8320/8350 na M5A97 maticnoj imaju slican problem i to samo u tim kombinacijama su prijavljivali probleme. Zato kazem to sto se njemu freeza ne znaci da je los primjerak... Neka proba ovo sto sam gore, kao i manualno podesiti brzinu rama ili spustiti ih na 1333mhz

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
D3lBoy kaže...
Trabant601 kaže...

I meni se 8320 smrzavo na 4.2ghz taman da stavim 1.45v, a sad ga imam na 4.5ghz 1.41v... U biosu pogasi sve sto koristi bilo kakvo sacuvanje energije i slicno... Evo ti moj bios settings imam slicnu plocu M5A97 Rev2.0 EVO ona je 6+2 ali slicne su

CPU LLC - Ultra 75%
NB LLC - High 50%
CPU current cap. - 130%
VRM spread spectrum - Disable
DRAM - 130%

Cpu multiplier: x22.5
Bus speed: 200mhz
HT Link: Auto
NB Freq: Auto
VCore: 1.4V

Cool'n'Quiet - Disabled
C1E - Disabled
SVM - Disabled
Core C6 State - Disabled
HPC Mode - Enabled

Edit: to mi je stari bios settings, sad mi je malo vislja voltaza i ht link kao i nb freq sam povisio, ali ti stavi na auto za pocetak

Meni je besmisleno držati HPC mod stalno uključenim jer konstatno proc radi na 4.5GHz cijelo vrijeme i kada na računalu ne radiš ništa,time bez potrebe opterečivaš proc,matičnu i komp troši više struje.

Savijet isključi dotični HPC i uključi C&Q,C1 i C6 state mogu biti ugašeni.

16 godina
neaktivan
AMD FX Club

Imam izgleda izuzetno kvalitetan primjerak!

Niska voltaža, u biosu je 1.35 V na @4.6Ghz dok u testu nije dosegla 1.35, samo pitanje jel smijem to tako ostaviti. Dušu dao za vodeno!

http://i.imgur.com/4KJDKgs.jpg

10 min FPU AIDA64

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
3n3m1 kaže...

Meni je besmisleno držati HPC mod stalno uključenim jer konstatno proc radi na 4.5GHz cijelo vrijeme i kada na računalu ne radiš ništa,time bez potrebe opterečivaš proc,matičnu i komp troši više struje.

Sve postavke štednje energije mogu biti uključene bez brige, koristite ovaj alat i samo mjenjajte između profila bez pola muke. Jednostavno je za koristit i shvati se u 2 minute kako što treba podesit.

Kada se stavi u high performance profil nebi smjelo biti throttlinga, velikih padanja frekvencije i voltaže ako su postavke dobro podešene i testirane. A to mogu potvrdit jer već neko vrijeme koristim ovo a i ako se ne varam već sam stavljao link u temu.

BLog: MazeOfDeath_182, Steam: MazeOfDeath
14 godina
D.N.R. kaže...
3n3m1 kaže...

Sve postavke štednje energije mogu biti uključene bez brige, koristite ovaj alat i samo mjenjajte između profila bez pola muke. Jednostavno je za koristit i shvati se u 2 minute kako što treba podesit.

Kada se stavi u high performance profil nebi smjelo biti throttlinga, velikih padanja frekvencije i voltaže ako su postavke dobro podešene i testirane. A to mogu potvrdit jer već neko vrijeme koristim ovo a i ako se ne varam već sam stavljao link u temu.

Meni je uključen C&Q,C1 i C6 state kao i EuP 2013 i nemam problema s OC procesorom.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice