Pa iskreno ni ova moja ploca nije za amd fx 8350 mislim da bi procesor puno bolje radio da imam 990fxa-ud3
AMD FX Club
- poruka: 5.910
- |
- čitano: 867.882
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tvojoj fali bolja fazna regulacija, ali tvoja je miljama ispred njegove !
zanima me jel ovo ok napon http://valid.canardpc.com/2836103 za stock ili moze nize
Pa ok, ali ako može i niže još bolje. Traži da je stabilan sustav pa koliko napona treba, treba.
zanima me jel ovo ok napon http://valid.canardpc.com/2836103 za stock ili moze nize
Ja imam 8120 procesor i meni je istih 1.28V bio najniži stabilni napon za 4GHz. No, to ne znači da ti nećeš moći ići i niže.
Spustiš napon za još jedan "korak" i odvrtiš neki test stabilnosti pa ćeš vidjeti. Ako je stabilno, onda slobodno ideš i niže.
Krajnja stabilnost procesora dosta varira od primjerka do primjerka, tako da je nemoguće reći sa sigurnošću može li niže.
Da, moj FX 8120 je radio na 1.28V isto na 4.0Ghz dok ovaj FX 8320 treba 1.33V. Ali unatoč višem naponu troši osjetno manje clock to clock a i temperature su niže. Sve to ovisi od batch-a do batch-a i hrpe ostalih varijabli.
Uskoro mi stiže IR - termalni pištolj pa će mo onda napokon saznati koliko toliko točno na koje temperature se grije VRM i NB kao i ostatak kompa .
koja je cijena tog ir thermal pistoljau hrvatskoj ili si uzimao preko ebay
Ma ebay 70 kn .
zanima me nekoliko stvari u vezi ovog procesora pa vas molim da mi odgovorite samo ako ste sto posto sigurni u to.
ovako, imam AMD FX6300 i AMD Radeon 7770 te maticnu plocu MSI 760GM-P21 FX te ram Patriot od 1x8 DDR3. Eh sad, napojna je 560w bbery i kuciste blueberry g5. Temperatura u toku igranja igrica na max. je 55/60C. Da li se trebam brinuti za temperaturu i da li je napojna dovoljna za ovakav konf. Inace, komp je star nekoliko sati :)
MOlim vas za pomoc
zanima me nekoliko stvari u vezi ovog procesora pa vas molim da mi odgovorite samo ako ste sto posto sigurni u to.
ovako, imam AMD FX6300 i AMD Radeon 7770 te maticnu plocu MSI 760GM-P21 FX te ram Patriot od 1x8 DDR3. Eh sad, napojna je 560w bbery i kuciste blueberry g5. Temperatura u toku igranja igrica na max. je 55/60C. Da li se trebam brinuti za temperaturu i da li je napojna dovoljna za ovakav konf. Inace, komp je star nekoliko sati :)
MOlim vas za pomoc
napajanje je dovoljno, temperature su normalne buduci da je ljeto, a i amd-ovi procesori se dok igras bez problema zagrijavaju do 55°C. graficka ti moze podnijeti do 75-80°C bez problema, iako je pozeljno da je temperatura manja. ako mislis koristiti komp za gaming, preporuca se stavit aftermarket cpu cooloer, 120mm vent je najbolji omjer performansa i tisine. i zasto si uzeo jedan modul memorije? ne koristis tako dual chanel arhitekturu ploce, 2x2 GB ti je ustvari bolje rjesenje, nisi fulao nista, u budocnosti si mozes planirati dodavanje jos jednog modula :)
MOlim vas za pomoc
napajanje je dovoljno, temperature su normalne buduci da je ljeto, a i amd-ovi procesori se dok igras bez problema zagrijavaju do 55°C. graficka ti moze podnijeti do 75-80°C bez problema, iako je pozeljno da je temperatura manja. ako mislis koristiti komp za gaming, preporuca se stavit aftermarket cpu cooloer, 120mm vent je najbolji omjer performansa i tisine. i zasto si uzeo jedan modul memorije? ne koristis tako dual chanel arhitekturu ploce, 2x2 GB ti je ustvari bolje rjesenje, nisi fulao nista, u budocnosti si mozes planirati dodavanje jos jednog modula :)
1x8 GB je puno bolje rjesenje nego 2x2 GB, racunaj da sedmica sama trosi preko 2.5gb, sto ti onda preostane kad upalis neku igru i oduzmes sve procese koji se vrte u pozadini?
1x8 GB je puno bolje rjesenje nego 2x2 GB, racunaj da sedmica sama trosi preko 2.5gb, sto ti onda preostane kad upalis neku igru i oduzmes sve procese koji se vrte u pozadini?
napravio sam lapsus, mislio sam napisati 2x4 GB, mada i 2x2 je i vise nego dovoljno.
a to da sedmica sama trosi 2,5 GB su gluposti, ne znam gdje si ti to procitao. svaki os trosi onoliko rama koliko ti imas, uglavnom je to negdje oko 30% za sedmicu. znaci tih 30% otpada na procese sustava koji se vrte u pozadini.
dok igram bf3 ili fc3, zauzece rama je negdje oko 2,2 GB, znaci ostane mi 1,8 GB slobodno.
Pozdrav narode. Uskoro kupujem novi komp i odlučio sam se za 8320 i asrock 970 pro3. Sve komponente uzimam u trgovini centro.hr pa me zanima koji cooler uzeti da nije preskup. Nemaju baš neki izbor različitih proizvođača pa nisam siguran koji izabrati,molio bih vas za pomoć. Hvala!
http://www.centro.hr/kategorije.1921324a00ad45e59fa4389c341c8db6.hladnjaci-ventilatori.aspx

Ta ploča ti je slaba ako misliš malo clockati, ako ne onda je OK. Koliki ti je limit za cooler po pitanju cijene ??
Pozdrav svima fx userima.
Gledam komponente i razmišljam o kupnji fx-a, ali sam razočaran kako se loše pokazuje po nekim testovima.
Koliko me treba, tj. kakva ploča, i koji cooler, tj. koliko šuške da bi taj proc dobro radio?
Čujem da pije puno struje i jako se grije.
1 x Sapphire HD 7870 GHz OC edition, 2GB GDDR5 256bit, 28nm
1 x HDD WD 1TB, Caviar Blue 10EZEX, 1000 GB, SATA3,64 MB, 3,5", 24mj
1 x Napajanje CORSAIR 430W, CX Series 80+ Bronze, EPS12V v2.3, 80+
1 x ASUS M5A97 R2.0, AM3,AM3+, AMD 970, SB950, BUS 5200 MHz, DDR3
1 x MS LOGIC B04 bez napajanja, Midi tower, ATX, 5,25" vanjski utor
1 x DDR3 4GB (1x4GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, Vengeance Heats.
1 x Procesor AMD FX-Series X8 8350 4.0GHz,16MB,125W,AM3+, FD8350FRHK
Ta ploča ti je slaba ako misliš malo clockati, ako ne onda je OK. Koliki ti je limit za cooler po pitanju cijene ??
Mislio sam ga do nekih 4ghz natjerati ne više. Slobodno preporuči neku drugu matičnu ploču u tom cijenovnom rangu. Za cooler nemam pojma mislio sam contac 39 al svijetli i navodno je dosta bučan. Mogu i frio ali kažu da ni on nije nešto bolji što se buke tiče.

Gledam komponente i razmišljam o kupnji fx-a, ali sam razočaran kako se loše pokazuje po nekim testovima.
Koliko me treba, tj. kakva ploča, i koji cooler, tj. koliko šuške da bi taj proc dobro radio?
Čujem da pije puno struje i jako se grije.
1 x Sapphire HD 7870 GHz OC edition, 2GB GDDR5 256bit, 28nm
1 x HDD WD 1TB, Caviar Blue 10EZEX, 1000 GB, SATA3,64 MB, 3,5", 24mj
1 x Napajanje CORSAIR 430W, CX Series 80+ Bronze, EPS12V v2.3, 80+
1 x ASUS M5A97 R2.0, AM3,AM3+, AMD 970, SB950, BUS 5200 MHz, DDR3
1 x MS LOGIC B04 bez napajanja, Midi tower, ATX, 5,25" vanjski utor
1 x DDR3 4GB (1x4GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, Vengeance Heats.
1 x Procesor AMD FX-Series X8 8350 4.0GHz,16MB,125W,AM3+, FD8350FRHK
FX 8320/50 pa ako misliš samo gaming...onda ti je tak svejedno koji uzmeš...jer nema skoro nikakve pretjerane razlike u fps-ima...no s druge strane ako misliš recordati gameplay, raditi editanje u after effectsu, renderati video, 3d modele itd....onda ti je fx8320/50 bolji izbor...više jezgri=više aplikacija možeš imat otvorenih odjednom...
evo jedan zanimljiv review...
http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-3820-vs-AMD-FX-8320
sam i7 bez matične košta koliko fx8350 i dobra matična...a razlika u performansama se jedino vidi u nekim benchmark aplikacijama...u igrama uz ovu grafičku koju si ubacio nebi uopće vidio razliku fps-a...ja se isto premišljam da li da uzmem intela ili ovu zvijer od amd-a...ali definitvno ću kupiti amd...pošto ću raditi sve gore navedeno...
FX 8320/50 pa ako misliš samo gaming...onda ti je tak svejedno koji uzmeš...jer nema skoro nikakve pretjerane razlike u fps-ima...no s druge strane ako misliš recordati gameplay, raditi editanje u after effectsu, renderati video, 3d modele itd....onda ti je fx8320/50 bolji izbor...više jezgri=više aplikacija možeš imat otvorenih odjednom...
evo jedan zanimljiv review...
http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-3820-vs-AMD-FX-8320
sam i7 bez matične košta koliko fx8350 i dobra matična...a razlika u performansama se jedino vidi u nekim benchmark aplikacijama...u igrama uz ovu grafičku koju si ubacio nebi uopće vidio razliku fps-a...ja se isto premišljam da li da uzmem intela ili ovu zvijer od amd-a...ali definitvno ću kupiti amd...pošto ću raditi sve gore navedeno...
Hvala na odg.
Pa meni su prvotno bitne igre i gledao sam kao budućnost osam jezgri bla bla jer i konzole idu tako, ali sad više nisam siguran. Doduše ne kupujem još komp ali uskoro budem pa se tako još premišljam. Ne sviđda mi se što moram uzimat naknadno cooler i što puno struje pije, pa skoči jako kad je u loadu.
Što se tiče multitaskinga, nisam toliko napredan korisnik da to sve korisim odjednom, ali budem vidio.
Hvala još jednom.
Mislio sam ga do nekih 4ghz natjerati ne više. Slobodno preporuči neku drugu matičnu ploču u tom cijenovnom rangu. Za cooler nemam pojma mislio sam contac 39 al svijetli i navodno je dosta bučan. Mogu i frio ali kažu da ni on nije nešto bolji što se buke tiče.
Probaj se protegnuti barem do 970 Extreme 3. 4.0 Ghz ti neće biti problem jel je to stock takt FX-ova i to možeš sa downvoltanjem tako da neće biti ni zahtjevno toliko za hlađenje. Taj cooler nije loša a možeš i regulirati ventove tako da kontroliraš buku.
FX 8320 je dobar za gaming, testoci razni po netu nisu uglavnom mjerodavni previše. Ne troši kao elektrana a pogotovo što možeš i smanjiti napon a ostati na 4.0Ghz. Za to ti onda treb a nkiecooler od 200 do 300 kn da se nepregrijava i da nije bučan. Također, ako nećeš clockati onda ti ne treba ni skupa ploča. FX 8320 ima 8 jezgara i to je sadašnjost pomalo a budućnost igranja sigurno jel su konzole na istoj platformi bazirane.
FX 8320 je dobar za gaming, testoci razni po netu nisu uglavnom mjerodavni previše. Ne troši kao elektrana a pogotovo što možeš i smanjiti napon a ostati na 4.0Ghz. Za to ti onda treb a nkiecooler od 200 do 300 kn da se nepregrijava i da nije bučan. Također, ako nećeš clockati onda ti ne treba ni skupa ploča. FX 8320 ima 8 jezgara i to je sadašnjost pomalo a budućnost igranja sigurno jel su konzole na istoj platformi bazirane.
a kad gledam onda mi je on 1300 + cooler od 300=1600
a neki intel i5 3570k je 1700kn.
Skoro mi dođe na isto onda, kad moram naknadno cooler kupovat da bi ga hladio dobro. a ploča mora bit bar oko 100 eura ako oću bar nekakav clock zar ne?
Da, ali je bolji FX 8320 za narednih par godina nego i5. A koliko sam ja vidio FX 8320 košta 1100 kn i kupiš polovni cooler za 200 kn i imaš paket za 1300kn.
Da, ali je bolji FX 8320 za narednih par godina nego i5. A koliko sam ja vidio FX 8320 košta 1100 kn i kupiš polovni cooler za 200 kn i imaš paket za 1300kn.
ako si gledao u extreme digital to mi se ne sviđa, tako su loši da to nisu istine, bojim se kod njih išta naručiti.
Okej onda,uzimam asrock970 extreme 3 i contac 39 cooler. Valjda bude radio na 4.0 ghz dobro po ovim vručinama
ako si gledao u extreme digital to mi se ne sviđa, tako su loši da to nisu istine, bojim se kod njih išta naručiti.
Šta se imaš bojat ??
Šta se imaš bojat ??
A čuo sam da je ekipa naručivala pa po par mjeseci čekali na kraju ništa, neda mi se zayebavat sa nesigurnom trgovinom, svi je pljuju i kažu da su loši i spori
Ako nemaju na skladištu onda se čeka, a ako imaju onda standardno. Ja sam tamo kupio jednu Asus ploču i jesam čekao ali isplati se kad su dosta povoljniji.
.
Jako žalosno i jedan osebujni naćin izražavanja karakterističan za ... ( umetnite proizvoljno).
Edit: zanimljivo još si došao u temu i provjeriti jel se netko upecao na tvoje trollanje, i hvala ti na TD i ja sam ga tebi pritisnuo.