AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 469.794
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
motom2772 kaže...

65W=dual core Llano

Ovaj o kojem pričaš je 100W.

Obicno znam o cemu pricam.

http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-A-Series%20A8-3550.html

14 godina

Imaš dva  Lynxa ( ime za desktop  Llano ) koji su 100W TDP.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

A jel, jesi pročitao kakve reviewe. Dobiješ bolji CPU, lako je bolji toliko da nikad nebi ni skužio koliko je mala razlika. Oko buke to nema veze sa CPU-om nego sa hladnjakom koji je da se ubiješ na AMD-u. Jedino  se popravilo potrošnja malo osjetnije. Ovo drugo je sve jedva pomak.

Dobijes nesto bolje procesorske performanse i dosta bolje graficke od konkurencije za istu lovu. Ovo, kao sto sam i napisao, nije procesor za gamere i entuziaste nego za onih drugih 80% trzista. S tim da se na njemu moze solidno i zaigrati. Sto se CPU coolera i njegove buke tice, ovog nismo culi ni ti ni ja, pa je glupo davati ocjene. Dosadasnji AMD cooleri su po tom pitanju bili katastrofa ali to mi je svejedno jer i onako odmah mijenjam cooler bez obzira o kojoj se platformi radilo. Proizvodjacima je jasno da nabijanje sirove snage procesora nije ono sto trziste najvise trazi jer procesori stari 5-6 godina po tom pitanju zadovoljavaju veliku vecinu usera nego se ide na smanjenje potrosnje, zagrijavanja i integraciju svega moguceg u 1 chip (SATA 3, USB 3). Ovo je AMD-ov odgovor na to. Meni trenutno najzanimljivija opcija za racunalo za dnevni boravak. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2011 23:50 (BlueMax).
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Imaš dva  Lynxa ( ime za desktop  Llano ) koji su 100W TDP.

Znam i to vrlo dobro. Meni je najzanimljiviji quad sa 6550 i 65W TDP i o njemu pricam.

15 godina
BlueMax kaže...
motom2772 kaže...

65W=dual core Llano

Ovaj o kojem pričaš je 100W.

Obicno znam o cemu pricam.

http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-A-Series%20A8-3550.html

Ma je, ali ako se ne varam onaj na slici, tj onaj koij je došao u Asbis je A8-3850, a taj ima 100W TDP-a dok 3550P ima isto 100, a 3550 ima 65W.

EDIT: nije, slika koju je Kihoty dao nema nikakve oznake, ali onaj koji je došao u Asbis jest 3850, i on ima 100W. I on košta nešto ispod 1000kn.

Ovih ostalih sa manjim TDP-om još nisu stigli kod nas.

Eh da, i s obzirom da nisam nigdje vidio da je AMD išta rekao u vezi toga, pretpostavljam da je razlika između P i obične verzije isto kao između sadašnjih Black i non-black proceva. Iako to nije baš sigurno, ali logično. P modeli su neš malo skuplji i imaju veći TDP.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 0:01 (miki1981).
14 godina
neaktivan
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

3550 mi je najzanimljiviji.

Stici ce. I onako mi se ne zuri nigdje i dilema mi je izmedju iskoristavanja Athlona X2 5000+ i 5450 passive koje vec imam i ulaganja u kuciste koje ce primiti ATX plocu ili mozda kupovina neke mATX AM2+ maticne, ili mozda ici na 3550 i manje dati za kuciste.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 0:09 (BlueMax).

0 0 hvala 0
15 godina
BlueMax kaže...

Ma razumijem ja tebe, ali ovaj koji je došao kod nas, o kojem se govori, je 3850, on je taj koji košta oko 950-1000 kn i o kojem su ovdje govorili...a on ima 100W

Ali ionako je sve to off topic u ovoj temi.

14 godina

Slažem se ja da je ovo dobro riješenje za ogromnu većinu korisnika bez sumnje. Fx je za zahtjevne i za prave gamere :),  a ovaj je za, pa i više od 80% korisnika. Dobije se dobar CPU sa integriranom grafikom koja je odlična za one koji neigraju igre na 1080p ( a takvih je baš tako otprilike koliko si i rekao ) rezi za manje od 1000 kn. Oko hlađenja nezam koliko će biti bučni je to ovisi isključivo i jedino od hladnjaka. To sam rekao zato što je netko napisao da će biti tiši pa kažem to neznamo nego će mo vidjeti . Valjda je AMD odustao od ovih smiješnih zujalica od 6000 obrtaja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2011 20:13 (itomic009).
14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
BlueMax kaže...

Ma razumijem ja tebe, ali ovaj koji je došao kod nas, o kojem se govori, je 3850, on je taj koji košta oko 950-1000 kn i o kojem su ovdje govorili...a on ima 100W

Ali ionako je sve to off topic u ovoj temi.

A sta da pricamo u ovoj temi? Mozemo brojati dane unatrag,  pa mozda budemo za 3 mjeseca opet brojali. Ovako bar pricamo o nekim novim vjetrovima u AMD-u a ne da je svako drugi post "kad ce?" i "koliko ce kostati?".

17 godina

Evo još jedan koji je nabrijao inžinjerski bulldozer, čeh je ovaj put za superpi nafrljio sa 1,596V do

5.14GHz, za CinemabeNch na 4,8 GHz @ 1,524V. Na zraku.

http://1.bp.blogspot.com/-aJTldEb1Kms/ThApx9sveSI/AAAAAAAAA14/dvIF3YKov_8/s1600/cine11.png-oc.png

Cinema mi i dalje ne izgleda baš impresivno na tom mjestu.

Eh da, čini se da je clockano na asus crosshair V formula, proc naravno FX-8130p ES

http://1.bp.blogspot.com/-ylrRYi5bqWs/ThMlODubloI/AAAAAAAAA2Q/DGN-HPb4lUg/s1600/cachemem1_ocmem.png

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2011 18:38 (overhaul).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
overhaul kaže...

Evo još jedan koji je nabrijao inžinjerski bulldozer, čeh je ovaj put za superpi nafrljio sa 1,596V do

5.14GHz, za CinemabeNch na 4,8 GHz @ 1,524V. Na zraku.

http://1.bp.blogspot.com/-aJTldEb1Kms/ThApx9sveSI/AAAAAAAAA14/dvIF3YKov_8/s1600/cine11.png-oc.png

Cinema mi i dalje ne izgleda baš impresivno na tom mjestu.

Eh da, čini se da je clockano na asus crosshair V formula, proc naravno FX-8130p ES

http://1.bp.blogspot.com/-ylrRYi5bqWs/ThMlODubloI/AAAAAAAAA2Q/DGN-HPb4lUg/s1600/cachemem1_ocmem.png

To ti je OBR da isti rezultat, ista situacija i isti ES uzorak samo na drugom mjestu na internetu objavljeno.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/am3-blizu-kao-bulldozer/83515.aspx?page=30&jumpto=2067907&sort=asc&view=flat

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina

bome izgleda tako  {#}

Ali na zadnjem skriniću su barem memorije na boljem taktu...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
overhaul kaže...

bome izgleda tako {#}

Ali na zadnjem skriniću su barem memorije na boljem taktu...?

Da bogme jesu kaže, testirano na KIngston 2x1gb memoriji 2470mhz stabilno nakon testiranja kaj drugo.{#}

Ova Turska stranica ispod kao daje neki Preview recimo,{#} i normalno tu je opet neki ES Bager oznake ko i OBR uzorak FX-8130p fotka ispod na defolt taktu od 3.2 ghz. Ak je ovaj napon procesora od 1.404V, na Defoltu od 3.2 ghz tocan a vjerojatno je ili možda trunku viši to je odlicno jer takav stock napon ima i moj X2 proc samo kaj mu fali još 6 jezgri jel.

{#}{#}

http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=tr&u=http://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/On-inceleme-AMDnin-8-cekirdekli-Bulldozer-FX-islemcisi-ve-test-sonuclari.htm&ei=h1wYTt3_MoTJswa28LXIDw&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CB4Q7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/On-inceleme-AMDnin-8-cekirdekli-Bulldozer-FX-islemcisi-ve-test-sonuclari.htm%26hl%3Den%26client%3Dfirefox-a%26hs%3D9qY%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26prmd%3Divns

http://3.bp.blogspot.com/-ghgVpycq3lU/TgIltJ2ascI/AAAAAAAAAy0/dc-AKIZ4y1Y/s1600/2.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2011 16:06 (rambox).
14 godina
neaktivan

kada se ocekuje bulldozer? vidio sam u adm-u ali neki na FM1 ploci

Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2011 15:36 (strbi).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

aha..ok

Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Leakano je i nekoliko BD bencheva, konkretno FX-8130. To je ES tako da rezultate treba uzet s određenom rezervom.

http://vr-zone.com/articles/purported-amd-bulldozer-benchmarks-leaked/12914.html

The results are consistent, for the most part. In multi-threaded applications, BD significantly outperforms Core i7 2600K, and almost catches up with 6-core Gulftown. In less muti-threaded applications, like 3D Mark 11 or X264 Pass 1, thanks to an incredible 1 GHz Turbo Core, BD overtakes Gulftown CPUs. In all situations, BD ended up well ahead of Core i7 2600K. In every situation, BD was massively faster than Phenom II X6 1100T - more than 50% in many cases. 

Of course, these benchmarks and comparisons should be taken with a grain of salt - especially it being an engineering sample. If previous rumours of stock clocks up to 3.8 GHz and a price tag of only $320 are true, AMD could have a real winner on their hands. Even with the engineering sample's clock of 3.2 GHz, a $320 is a bargain for a CPU of this power, wiping floors with the mighty and similarly priced Core i7 2600K. Having been delayed, FX-Series CPUs are now expected to release for desktops in the late August / early September timeline, with more information expected in the coming weeks.

Moj PC  
3 0 hvala 5
17 godina

E taj turčin DonanimHaber mi je enigma...odakle njemu neprestano prvi skorovi i testovi od svih ljudi na kugli zemaljskoj,

zar baš svaki proizvođač hardvera ima toliku potrebu slat prototipove u tursku,

to neko opako IT tržište za potrebe snimanja onura ili što?

..

da se vratim testovima, nisam skužirao, to je na stock ES brzini od 3.2Ghz na 8 jezgri?

Izgleda vrlo dobro, ako je to score za 3,2Ghz clock. Kad će o dućanee, oćutokupit' :P

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
overhaul kaže...

E taj turčin DonanimHaber mi je enigma...odakle njemu neprestano prvi skorovi i testovi od svih ljudi na kugli zemaljskoj,

..

da se vratim testovima, nisam skužirao, to je na stock ES brzini od 3.2Ghz na 8 jezgri?

Izgleda vrlo dobro, ako je to score za 3,2Ghz clock. Kad će o dućanee, oćutokupit' :P

Ko bi ga znao, i meni je masu čudno, poglavito jer za taj sajt nisam čuo do ovog đumbusa oko bulldozera.

.....

Da, to je taj. Slažem se, fino izgledaju ovi scorovi. i7 2600k outperformed, ponegdje i 990x visi. SB-E će pomaknuti leticu više no u svakom slučaju AMD ima/će imati mnogo bolji proizvod od trenutnih na tržištu.

17 godina
ATiGamer kaže...

Leakano je i nekoliko BD bencheva, konkretno FX-8130. To je ES tako da rezultate treba uzet s određenom rezervom.

http://vr-zone.com/articles/purported-amd-bulldozer-benchmarks-leaked/12914.html

The results are consistent, for the most part. In multi-threaded applications, BD significantly outperforms Core i7 2600K, and almost catches up with 6-core Gulftown. In less muti-threaded applications, like 3D Mark 11 or X264 Pass 1, thanks to an incredible 1 GHz Turbo Core, BD overtakes Gulftown CPUs. In all situations, BD ended up well ahead of Core i7 2600K. In every situation, BD was massively faster than Phenom II X6 1100T - more than 50% in many cases. 

Of course, these benchmarks and comparisons should be taken with a grain of salt - especially it being an engineering sample. If previous rumours of stock clocks up to 3.8 GHz and a price tag of only $320 are true, AMD could have a real winner on their hands. Even with the engineering sample's clock of 3.2 GHz, a $320 is a bargain for a CPU of this power, wiping floors with the mighty and similarly priced Core i7 2600K. Having been delayed, FX-Series CPUs are now expected to release for desktops in the late August / early September timeline, with more information expected in the coming weeks.

To je s one gore turske stranice,  koju sam prije linkal u originalu pa su samo ovi prenjeli informaciju a cuj to je ES uzorak da izgleda B1 na 3.2ghz stock frekvenciji. Konačan proizvod može bit samo bolji, tj dolazit sa višljom stock frekvencijom i slicno te još nekih ispeglanim stvarima u novoj reviziji silikona ovi rezultati sigurno nisu Fejk za mene je to potpuno očekivano bez greške več odavno.{#}{#}

overhaul kaže...

..

Da izgleda i više nego dobro, a cuj ta Turska stranica je poznata da je donjela več i prije u prošlosti razne točne informacije vezane za AMD. Vjerojatno su i naslonjeni na sam AMD, te orjentirani prema njima mozda i sponzorirani i ko zna kak još povezani nebitno sad.{#}

Najbitnije u tom testu tj nekoliko njih, je x264 test to je realna svakodnevna situacija na kompovima video dekodiranje a ostali testovi su za ukras manje bitni kaj drugo pogotovo bezvezni Super Pi.{#} Kak se vidi u prvom prolazu ili 1st Pass, AMD FX X8 proc ima okvirno 30 fps više od i7 2600k a to je prilično velika razlika itekak kak to onda izgleda u odnosu na 980X koji košta 1000dolara jel oče li mu sa past cijena ili ne.{#}{#}

http://min.us/mZiuR4

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2011 16:15 (rambox).
14 godina
neaktivan

Fala k.... barem neki info, konačno! Nego, šta da kupim X6, ili X8, šta mislite da mi se više isplati? Mislim ja mislim da mi je nepotrebno 8 jezgri, jer ni ovih 6 vjerojatno neću iskoristit neko vrijeme, a s druge strane ne znam kakve će bit performanse šestojezgrenog u odnosu na 8jezgreni, hoće li se on moć nosit s SB 2600, kao što se ovaj očito može? Sve su to pitanja, na koja ću dobit odgovor tek krajem 8 mjeseca, a ne da mi se čekat toliko, pa se naslađujem ko malo djete kad vidim ovako nešto, jer mi uljeva nadu da će i šestojezgreni zadovoljit moje apetite.

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rambox kaže...
 980X koji košta 1000dolara jel oče li mu sa past cijena ili ne.{#}{#}

Nisi baš up to date sa Intelom. Dakle da krenemo od pocetka: Kao prvo i7 980X je EOL i mjenja ga i7 990X, no intel je napravio očekivan potez i zaključao množitelj na 980X procesorima te ih predstavio kao i7 980 čija je cijena trenutno 580 dolara.KLIK

Dakle vrlo vjerojatan scenarij je da će najaci X8 buldozer kao konkurenciju dobiti upravo i7 980 kojemu će vijerojatno nakon predstavljanja buldozera pasti cijena u rang buldozera. Ukratko usporedbe sa i7 2600K polako padaju u vodu jer je sve vjerovatnije da će mu izravni konkurent biti i7 980.

I'll be back
15 godina
neaktivan
microman kaže...
rambox kaže...

Nisi baš up to date sa Intelom. Dakle da krenemo od pocetka: Kao prvo i7 980X je EOL i mjenja ga i7 990X, no intel je napravio očekivan potez i zaključao množitelj na 980X procesorima te ih predstavio kao i7 980 čija je cijena trenutno 580 dolara.KLIK

Dakle vrlo vjerojatan scenarij je da će najaci X8 buldozer kao konkurenciju dobiti upravo i7 980 kojemu će vijerojatno nakon predstavljanja buldozera pasti cijena u rang buldozera. Ukratko usporedbe sa i7 2600K polako padaju u vodu jer je sve vjerovatnije da će mu izravni konkurent biti i7 980.

nadamo se :D samo ne znam kome prodati 950-tku, kad ionako 1366 platforma je jako slabo zastupljena kod nas....

15 godina
neaktivan
microman kaže...
rambox kaže...

u changed ur mind:D

15 godina

0 0 hvala 0
17 godina
microman kaže...
rambox kaže...

A dobro sad isti jarac, i7 980X koji ode u penziju ili ovaj i7 990X koji ima malo višlju frekvenciju i opet košta 1000 dolara i to je to.{#}{#}

Cisto sumnjam da ce Intel spustit, još cijenu ovog i7 980 prema dole ne vjerujem tak nekaj se nemre ocekivat od Intel da tak spuštaju cijene prema dole za toliki veliki postotak.{#}{#}

Jedna bitna prednost X8 Bagera u programima koji za sad koriste samo 4 jezgre, u donosu na i7 980X ili samo i7 980 je TurboCore koji na Bageru ide do 1ghz prema gore u slucaju da se koriste samo do 4 jezgre na X8 procesoru to je pokazal i onaj OBR a tak je AMD i najavil i planiral kaj drugo.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/am3-blizu-kao-bulldozer/83515.aspx?page=30&jumpto=2062125&sort=asc&view=flat

17 godina

dobro zasad se ove benchmark vijesti šire u koncentričnim krugovima oko turčina habera.

i maximumpc i ovaj vrzone citiraju u biti isti izvor.

Bilo bi mi drago ako bulldozer tako piči u h264 i rendanju 3d-a,

jer bi to moglo značiti da će intel morat malo ozbiljnije krenuti sa sandy bridge E, kojeg su

očito odgodili zbog manjka konkurencije, odnosno konkuriranja samima sebi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
rambox kaže...

Da bogme jesu kaže, testirano na KIngston 2x1gb memoriji 2470mhz stabilno nakon testiranja kaj drugo.{#}

Ova Turska stranica ispod kao daje neki Preview recimo,{#} i normalno tu je opet neki ES Bager oznake ko i OBR uzorak FX-8130p fotka ispod na defolt taktu od 3.2 ghz. Ak je ovaj napon procesora od 1.404V, na Defoltu od 3.2 ghz tocan a vjerojatno je ili možda trunku viši to je odlicno jer takav stock napon ima i moj X2 proc samo kaj mu fali još 6 jezgri jel.

{#}{#}

Jel to istina mu je tdp 186W?

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
17 godina
overhaul kaže...

dobro zasad se ove benchmark vijesti šire u koncentričnim krugovima oko turčina habera.

i maximumpc i ovaj vrzone citiraju u biti isti izvor.

Bilo bi mi drago ako bulldozer tako piči u h264 i rendanju 3d-a,

jer bi to moglo značiti da će intel morat malo ozbiljnije krenuti sa sandy bridge E, kojeg su

očito odgodili zbog manjka konkurencije, odnosno konkuriranja samima sebi.

Da svi citiraju i prenose isti izvor, no pa to je i za ocekivat na kraju da X8 Bager ima takve rezultate u x264.exe ipak je to aplikacija koja može iskoristit svih 8 pravih jezgri na tom procu kroz korištenje preko recimo Handbrake programa.{#}

16 godina
neaktivan
traktorista kaže...

u changed ur mind:D

Ne ja Intel je. :)

rambox kaže...

Cisto sumnjam da ce Intel spustit, još cijenu ovog i7 980 prema dole ne vjerujem tak nekaj se nemre ocekivat od Intel da tak spuštaju cijene prema dole za toliki veliki postotak.{#}{#}

Dakle vidim da ti matematika nije jaca strana. Intel je Gulfiću(i7 980) već skinuo cijenu za 42%, ako pak to nije veci postotak ja neznam šta jest. Uglavnom siguran sam da će se u konacnici(kad dođe buldozer) cijena gulfa spustiti na kakvih 350-400 dolara.

I'll be back
17 godina
microman kaže...

rambox kaže...

Dakle vidim da ti matematika nije jaca strana. Intel je Gulfiću(i7 980) već skinuo cijenu za 42%, ako pak to nije veci postotak ja neznam šta jest. Uglavnom siguran sam da će se u konacnici(kad dođe buldozer) cijena gulfa spustiti na kakvih 350-400 dolara.

Nisi me skužil izgleda spustili su več cijenu, da za 42% recimo ali sad još da če spustit dole ne na kraju sa ove trenutne cijene ne vjerujem nema šanse na to sam mislil.{#}{#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice