AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 469.296
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Nista im ja ne vjerujem ako tebi Koko pod Moj PC pise da ga vec imas. Bug kasni kao i uvijek :)

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
gamer34 kaže...
kokokoko kaže...

Naravno da ima pogledaj na naslovnici BUG-a pa ti pise kolko je OC-an i kada otrpilke dolazi

Uff,rujan tek.Sto se nije govorilo 7 mjesec ili tak nesto?

pa deveti je tako nesto ko sedmi :)

16 godina
protjeran

Haha, to sam ja tako šminkerski stavio hahahahahahaahahaha

Moj PC  
0 5 hvala 0
17 godina

Evo opet jedan uradak sa strane OBR-a, pa kaj bude prebacit na 720p ili 1080p da se bolje vidi uglavnom nije pokazal puno na tom svojem starijem ES Bageru osim samo da Turbo radi 1ghz prema gore prema ovom kaj se tu vidi.{#}

Pokrenul je Super pi uglavnom, sakril neke detalje pa i u CPU-Z a kak taj program koristi samo jednu jezgru sa 3.2ghz skače na 4.2 ghz to se fino vidi Turbo radi. Normalno kad se Super Pi isključi, vrača se frekvencija na 3.2 ghz tj još pada niže kasnije štedljivi mod i to je to normalno onih 186W u CPU-Z nema veze s nicim krivo ocitanje.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja ne kužim, zašto amd ne izađe s nekim informacijama? Pa već su trebali bit i izbačeni ti bulldozeri, ide mi na živce to. Barem nekakve informacije mogu podjelit s ljudima, ionako će se prije ili kasnije znat performanse i sve ostale detalje vezane uz Bulldozer. Tako da mi nije baš najjasnija ova politika šutnje, i tajenja svega i svačega. Kao da će s time postić veću prodaju, samo nek se nadaju. Možda u privih mjesec dana, a poslje kad ljudi budu raspolagali s točnim informacijama čisto sumnjam da mogu neki efekt bolje kupnje s time ostvarit. A dojma sam, da baš zato to rade. Pun mi je k. takvog marketinga, i tajni. Ljude zanimaju takve stvari, ja već pola godine iščekujem nekakve konkretne informacije o Bulldozeru i do sad samo samo vidio najobičnija naklapanja, i udaranje po praznoj slami. I naravno da me to nervira, bolje bi bilo da ništa ne govore dok proizvod ne izbace na svijetlo dana!!!!!!

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
GoodAngel kaže...

Ja ne kužim, zašto amd ne izađe s nekim informacijama? Pa već su trebali bit i izbačeni ti bulldozeri, ide mi na živce to. Barem nekakve informacije mogu podjelit s ljudima, ionako će se prije ili kasnije znat performanse i sve ostale detalje vezane uz Bulldozer. Tako da mi nije baš najjasnija ova politika šutnje, i tajenja svega i svačega. Kao da će s time postić veću prodaju, samo nek se nadaju. Možda u privih mjesec dana, a poslje kad ljudi budu raspolagali s točnim informacijama čisto sumnjam da mogu neki efekt bolje kupnje s time ostvarit. A dojma sam, da baš zato to rade. Pun mi je k. takvog marketinga, i tajni. Ljude zanimaju takve stvari, ja već pola godine iščekujem nekakve konkretne informacije o Bulldozeru i do sad samo samo vidio najobičnija naklapanja, i udaranje po praznoj slami. I naravno da me to nervira, bolje bi bilo da ništa ne govore dok proizvod ne izbace na svijetlo dana!!!!!!

Eeeeej...popi Pan...hehe, relax. Pa nije ovo niš novo, svaki put je tako, vrlo često barem. Nekad malo manje taje, nekad malo više, ali sve je to normala. Tebe muči ustvari što je odgoda došla sa 7og na 9 mjesec. Isto niš novo. Evo i SB-E je odgođen...

Ako se tako iznerviraš svaki put kad ovi nešto novo izbacuju onda ćeš stalno biti takav. Oko Budija se digla fama kao što već dosta vremena nije, ali i dalje je to samo proc, i može on biti i nešto jači i nešto slabiji od onoga što već imamo na tržištu ALI sasvim sigunro nije to neki proizvod koji će sad biti cijelu generaciju ispred svega ostaloga pa da bi trebalo dizat famu oko toga.

Ljeto je, čilaj malo, lovi cure, popij pivo, medicu, što već piješ, kupaj se, dobij malo boje, odmori živce, i prije nego se okreneš doći će 9. mjesec i Buldiji će biti u dućanu.

14 godina
GoodAngel kaže...

To je tako ali ne iz marketinških razloga, nego zato što imaju očitih problema u razvoju nove arhitekture. Prije  godinu dana su izašle neke informacije, a predstavljanje je trebalo biti oko nove godine. Nakon toga sljedeći je datum bio vezan za 3. mjesecu, pa za 6. mjesec i tako dalje. Iskreno se nebih ni čudio da nebude predstavljen ni u 9. mjesecu kako se stvari razvijaju. AMD već cijelu ovu godinu trpi gubitke radi silnih problema oko bagera. Mislite li vi ljudi da je bager toliko napredan, koliko bi trebao biti, da se AMD nebi hvalio na sva zvona i prije premjere. Imali bi sigurno hrpu "curenja" informacija da je bager toliko moćan. Sasvim sam siguran da se radi o velikim problemima i mršavom napredku od K10.5 platforme, pa zato kasni već puno previše vremena (pogotovo po hardwerskim standradima) dok ga pokušavaju poboljšati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 14:30 (itomic009).
17 godina
GoodAngel kaže...

A cuj pa ne budu tebe pitali kak ce radit, AMD radi po svome i to je tak prebacili su prednost na LIano platformu za sad a ne Buldozer procesore kaj je savim razumljivo i normalan potez kad se malo bolje pogleda.{#}

itomic009 kaže...

To je tako ali ne iz marketinških razloga, nego zato što imaju očitih problema u razvoju nove arhitekture. Prije  godinu dana su izašle neke informacije, a predstavljanje je trebalo biti oko nove godine. Nakon toga sljedeći je datum bio vezan za 3. mjesecu, pa za 6. mjesec i tako dalje. Iskreno se nebih ni čudio da nebude predstavljen ni u 9. mjesecu kako se stvari razvijaju. AMD već cijelu ovu godinu trpi gubitke radi silnih problema oko bagera. Mislite li vi ljudi da je bager toliko napredan, koliko bi trebao biti, da se AMD nebi hvalio na sva zvona i prije premjere. Imali bi sigurno hrpu "curenja" informacija da je bager toliko moćan. Sasvim sam siguran da se radi o velikim problemima i mršavom napredku od K10.5 platforme, pa zato kasni već puno previše vremena (pogotovo po hardwerskim standradima) dok ga pokušavaju poboljšati.

Meni se sve više cini da nema problema s Bagerima nikakvih, osim možda malo u Global Foundaries tvornici s proizvodnjom AMD samo mudro šuti i jako dobro kontrolira informacije za sad u tom je poanta. On imaju svoju taktiku koja se razlikuje on Intel, u globalu imaju odličan proizvod u rukama i sa njime če izač van tek kad su oni to zamislili a ne kad ljudi oče.{#}

Na ovaj nacin i s ovakvom taktikom, da ne daju nikakve prave službene informacije u performansama drže drugu stranu u neuzvjesnosti. Bez obzira kak INtel bio jak niti njima nije svejedno, jer oni isto ne znaju kaj ima druga strana a kaj se u prošlosti dogodilo znamo jel.{#}

Uspoređivat stari K10 i BUldozer arhitekturu, je smiješno i njihove performanse i kak AMD nije uspjel napravit napredak pa nisu tolke godine radili na tome da bi sad izdali na kraju kaj malo poboljšani Pnenom oznake III recimo ili BUldozer malo sutra strpljen spašen do jeseni.{#}{#}

15 godina
neaktivan

Koliko bi Bulldozer treba doc odprilike?

[url=http://www.userbars.be][img]http://img689.imageshack.us/img689/6052/815.gif[/img][/url] [url=http://www.userbars.be][img]http://img839.imageshack.us/img839/2042/29393.gif[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Moš mislit da Intel nezna kakve su performanse bagera. A s čime ćeš uspoređivati napredak nove arhiktekture nego sa prethodnom ?? Hoćeš možda sa nekom iz budućnosti ?? A ako je ovo taktika AMD po tvojoj logici da kao čeka nešta, i "kontrolira" informacije onda im je stvarno genijalna, jel svi koji imaju para i kupovali su komp u zadnjih koji mjesec su uzeli Sandy CPU i amen. Samo nek AMD čeka, a kupci će i dalje "čekati" bagera i kupovati Intelove procesore.

15 godina
neaktivan

vidim da se puno vas zagrijalo za UD7, a ne vidim da itko od vas ima quad sli ili cfx? ako bog da ja cu si upiknuti 990x i nekog phenoma za pocetak, al sve ovisi o cjenama bulldožera...naravno htio bi i da zbog bulldožera i njegovih performansi padne cijena nove 980-tke od intela pa da i to ubacim unutra :D i onda sam miran.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Još jedan video uradak ili Teaser,{#} i opet OBR kaj drugo uglavnom ES Bager FX-8130P radi na 5.077 ghz zračno hlađenje kolko vidim Noctua hladnjak napon je malo višlji jel 1.600V no kak sam rekel nebitno sad u ovom trenutku.{#}

Opet normalno nije pokazal neke detalje, malo kamera šeta samo po rubovima CPU-Z onak okvirno pa kaj bude fučkaj ga. A odradil je i neke testove izgleda, na malo nižoj frekvenciji no opet ne vidimo ništ precizno nema detalja no bit ce ih kad ih bude kaj sad i opet taj Super Pi.{#}

http://wccftech.com/wp-content/uploads/2011/07/cine11.png-oc.png

http://wccftech.com/wp-content/uploads/2011/07/superpi_oc4.png

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 23:05 (rambox).
Moj PC  
4 0 hvala 4
17 godina

Uf, peto mjesto na cinebenchu 11.5, to bi značilo ako je cinebench

defaultni tek instaliran sa svojim ugrađenim scoreovima 

da je negdje oko 7 score u rendu?

Prema tome nebi bio neki konstrukcijski napredak prema "staroj" phenom arhitekturi,

na njemu mi je na X6 na 3.72GHz score 6.56.

Onda bi bio dos slabiji od i7 980x/990x na toj frekvenciji na kojoj on brije.

Meni je za kontrolu na 4.16Ghz (ljetni clockovi;) score 11.

Nadam se da sam u krivu, i da je cinebench sa customiziranim scoreovima, barem iznad 10.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
overhaul kaže...

Uf, peto mjesto na cinebenchu 11.5, to bi značilo ako je cinebench

defaultni tek instaliran sa svojim ugrađenim scoreovima 

da je negdje oko 7 score u rendu?

Prema tome nebi bio neki konstrukcijski napredak prema "staroj" phenom arhitekturi,

na njemu mi je na X6 na 3.72GHz score 6.56.

Onda bi bio dos slabiji od i7 980x/990x na toj frekvenciji na kojoj on brije.

Meni je za kontrolu na 4.16Ghz (ljetni clockovi;) score 11.

Nadam se da sam u krivu, i da je cinebench sa customiziranim scoreovima, barem iznad 10.

Iako nemam 100% vizualnih potvrda,{#}no doči če i to uskoro Bager je daleko odmaknul od Phenom II recimo X6 1100T nije to tak kak ti misliš fučkaj ga iako kažem nemamo 100% vizualne potvrde no zakaj je to tak probat ču objasnit pa kaj bude.{#}

Prije jedno mjesec dana ovaj OBR, cudnovati kljunaš je imal neke testove "nepoznatog procesora" ali uopce nije bil nepoznat normalno no pošto nije dao neki video ili nekaj konkretno ko ovo jučer. Nije se moglo 100% rec jel to on zeza ljude, i lažira rezultate jer se i to može sredit itekako ko zna ja nemam poima kak normalno kaj drugo.{#}

Na kraju se ipak ispostavilo da se ne šali, tj da sve to vrjeme ima ES Bager u svojem posjedu ali se natezal s tim tak da je covjek teško mogel reč jel su to pravi rezultati ili ne ipak su bili pravi na kraju ima Bager u svojim rukama več jedno dva mjeseca.{#}

E sad je samo pitanje na kojoj frekvenciji radi ovaj Bager, to je staro mjesec dana dole na fotki u Cinebench 11.5 koja je na BUg pohranjena jer on to nije direktno rekel uopče ali cu ga probat citirat onak u prevodu kaj je rekel.{#}

"radnu frekvenciju vam neču reč ko vas šljivi, ili oču možda ko zna uglavnom meni je najbitnije da ljeto bude minimalo 32 stupnja kaj če mi više od tog" Nakon toga je stavil cetri smajliča jel koji se smiju i jednog koji se ceri{#}{#}

Pošto je tip cudak to se zna, vjerojatno je s ovim gore rekel a tak se i slažu ljudi po internetu da je to vjerojatno X8 Bager FX 8130P na stock 3.2 ghz frekvenciji u tom testu te ima Score od 7.88 u Cinebench 11.5. A ostalo onda možemo sami recimo zakljucit, u ono vrjeme mi se ta slika cinila zanimljivom pa sam ju pohranil kaj drugo Phenom II X6 je jedno a X8 Bager je nekaj sasvim drugo i još je ovo ES primjerak se razme.{#}

E sad na ovoj fotki s linka to sam ja posložil, kod sebe uglavnom OBR vrti Cinebench na defoltu skroz lijevo razultat je sa internet stranice normalno stock frekvencije i Cinebench je po defoltu. Onda sljedeča fotka je Cinebench 11.5, kod mene i kak on izgleda kad se otvori dalje je opet jedan sreanshot s interneta opet Cinebench 11.5 na Defoltu vidimo ko je na vrhu kaj drugo i zadnja fotka desno je ova ista ko n abBug okačena OBR i nejgov FX Bager FX-8130P s tim rezultatom na 3.2 ghz vjerojatno i to je to.{#}

http://min.us/mdDOq2c

Treba kliknut na Viev Original, u dnu dole da se dobije puno format slike uglavnom vidi se kolko ima Bager rezultat na 3.2 ghz u usporedbi sa Phenom II X6 1100T na 3.3ghz u Cinebench 11.5 na Defolt podešenju a tu je i usporedba sa i7 2600K kad mu več konkurira tj tu trojicu sam izdvojil i pocrveni.{#}

14 godina
neaktivan
rambox kaže...
GoodAngel kaže...

A cuj pa ne budu tebe pitali kak ce radit, AMD radi po svome i to je tak prebacili su prednost na LIano platformu za sad a ne Buldozer procesore kaj je savim razumljivo i normalan potez kad se malo bolje pogleda.{#}

itomic009 kaže...

Meni se sve više cini da nema problema s Bagerima nikakvih, osim možda malo u Global Foundaries tvornici s proizvodnjom AMD samo mudro šuti i jako dobro kontrolira informacije za sad u tom je poanta. On imaju svoju taktiku koja se razlikuje on Intel, u globalu imaju odličan proizvod u rukama i sa njime če izač van tek kad su oni to zamislili a ne kad ljudi oče.{#}

Na ovaj nacin i s ovakvom taktikom, da ne daju nikakve prave službene informacije u performansama drže drugu stranu u neuzvjesnosti. Bez obzira kak INtel bio jak niti njima nije svejedno, jer oni isto ne znaju kaj ima druga strana a kaj se u prošlosti dogodilo znamo jel.{#}

Uspoređivat stari K10 i BUldozer arhitekturu, je smiješno i njihove performanse i kak AMD nije uspjel napravit napredak pa nisu tolke godine radili na tome da bi sad izdali na kraju kaj malo poboljšani Pnenom oznake III recimo ili BUldozer malo sutra strpljen spašen do jeseni.{#}{#}

Da mene pitaju oko takvih stvari, kupci bi bili puno zadovoljniji, i vjerojatno ne bi bilo nikakvih kašnjenja odgoda ni ničega. Kupac je na prvom, a ne zadnjem mjestu. Prema tome, samo treba pronać pravog stručnjaka, ovakvog kakav sam ja. hahaha

AMD Phenom II x 6 1090T
15 godina
protjeran

Stigao i kod nas...

Cijena cca 1000kn MP.

Dobavljiv, odmah..

Kao i set ploča...

http://www.esys.hr/katalog.aspx?kateg_ID=221620

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Moj PC  
5 0 hvala 5
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Stigao i kod nas...

Cijena cca 1000kn MP.

Dobavljiv, odmah..

Kao i set ploča...

Ja sam očekivao više cijene, ovo je ok

15 godina
neaktivan
malada kaže...

[url=http://www.userbars.be][img]http://img689.imageshack.us/img689/6052/815.gif[/img][/url] [url=http://www.userbars.be][img]http://img839.imageshack.us/img839/2042/29393.gif[/img][/url]
14 godina
neaktivan
malada kaže...
malada kaže...

Razliciti modeli i razlicite cijene.

Bilo je vec u Bugu :http://www.bug.hr/vijesti/poznate-cijene-bulldozera/108808.aspx

nadam se da ti nije tesko procitati clanak koliko ti je bilo tesko upisati "cijene buldozera" u google.

http://www.google.hr/search?hl=hr&q=cijene+bulldozera&oq=cijene+bulldozera&aq=f&aqi=&aql=undefined&gs_sm=e&gs_upl=14023l14023l0l1l1l0l0l0l0l133l133l0.1l1

17 godina
Don Kihoty kaže...

Stigao i kod nas...

Cijena cca 1000kn MP.

Dobavljiv, odmah..

Kao i set ploča...

Da stigel je u eSys očito ali to nije Zambezi zapravo, ili nama poznati Bulldozer on stiže tek pod kraj 8 ili početkom 9 mjeseca to je AMD LIano APU A8-3850 krivo okačena vijest to bi trebalo ic tu dole u ovu temu jel.{#}{#}

Buldozer procesore ili Zambezi, je vrlo lako prepoznat jer nose oznaku FX to je bitno pa onda ostale oznake i brojevi ko recimo FX-8130P koji če u maloprodaji kod nas koštat preko 2000kuna sigurno.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-liano-series-apu-prvi-sluzbeni-testovi/102189.aspx

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2011 16:17 (rambox).
15 godina
neaktivan

oce li past cjena Athlonima i Phenomima kad dode Bully?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
malada kaže...

oce li past cjena Athlonima i Phenomima kad dode Bully?

Da,svemu ce past cijena.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
15 godina
protjeran
rambox kaže...
Don Kihoty kaže...

Stigao i kod nas...

Cijena cca 1000kn MP.

Dobavljiv, odmah..

Kao i set ploča...

Da stigel je u eSys očito ali to nije Zambezi zapravo, ili nama poznati Bulldozer on stiže tek pod kraj 8 ili početkom 9 mjeseca to je AMD LIano APU A8-3850 krivo okačena vijest to bi trebalo ic tu dole u ovu temu jel.{#}{#}

Buldozer procesore ili Zambezi, je vrlo lako prepoznat jer nose oznaku FX to je bitno pa onda ostale oznake i brojevi ko recimo FX-8130P koji če u maloprodaji kod nas koštat preko 2000kuna sigurno.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-liano-series-apu-prvi-sluzbeni-testovi/102189.aspx

Procesor nije stigao u eSys nego ASBIS, i stigla su dva modela, A6 serija i A8 serija...

Llano in d haus...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina

Cijena je taman OK. Dobiješ praktički malo, a ali malo poboljšani Athlon i integriranu grafu u rangu onih slabijih grafa. Tako da paket od 1000 kn je taman toliko koliko i vrijedi.

14 godina
neaktivan

Dobijes dosta bolji procesor od Athlona sa najboljom integriranom grafikom na trzistu, s ukupnim TDP-om od 65W. dakle dobijes bolji procesor, manju potrosnju i manju buku nego sto bi dobio kupovinom athlona x4 i 6550 graficke. Za prosjecnog korisnika ili za HTPC odlican proizvod po odlicnoj cijeni, a bit ce to uskoro i jeftinije.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ipak , treba i nova matična ali ako se sklapa iz nule odlična opcija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Dobijes dosta bolji procesor od Athlona sa najboljom integriranom grafikom na trzistu, s ukupnim TDP-om od 65W. dakle dobijes bolji procesor, manju potrosnju i manju buku nego sto bi dobio kupovinom athlona x4 i 6550 graficke. Za prosjecnog korisnika ili za HTPC odlican proizvod po odlicnoj cijeni, a bit ce to uskoro i jeftinije.

65W=dual core Llano

Ovaj o kojem pričaš je 100W.

14 godina

A jel, jesi pročitao kakve reviewe. Dobiješ bolji CPU, lako je bolji toliko da nikad nebi ni skužio koliko je mala razlika. Oko buke to nema veze sa CPU-om nego sa hladnjakom koji je da se ubiješ na AMD-u. Jedino  se popravilo potrošnja malo osjetnije. Ovo drugo je sve jedva pomak.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2011 23:30 (itomic009).
17 godina
neaktivan

Ajd držmo se ovdje socketa AM3+ i Bulldozera.

Llano i FM1 je drugi par rukava.

1 0 hvala 0
14 godina

istina

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice