- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Najvazniji je dobar odvod topline odnosno ispuh, pozeljno iznad generatora topline odnosno PC-a.
Drugo, dobar dovod hladnog zraka, barem jedan ventilator koji dovodi hladni zrak. Obzirom da bi pc bio sakriven, razmisli i o opciji skidanja bocnih stranica, ali se pripremi na cesce ciscenje od prasine.
Kad sve skupa uzmes u obzir, ja bi na tvom mjestu uzeo nesto tipa Fractal Mood, zamijenio komponente odnosno prilagodio konfiguraciju i cijeli PC ostavio na TV elementu kao ukras.
WHITE STONES VARAŽDIN
Ja imam neki kostur od kucista u kojeg sam slozio komponente
Bacio sve skupa u tak slican ormar il vec kaj je to. Kad igram otvorim vrata i to je to
Samo sam stavio dva ventilatora da ispuhuju topli zrak van.
Necu nit slike stavljat jer sam to ruzno slozio prek one stvari, ali funkcionira. Kad se ne koristi ne vidi se.
If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
-ne treba ti hladnjak-ventilator za računalo, nego za ventilaciju zatvorenog prostora-ormara-ladice.. toliko da se računalo ne 'kuha'.. tj da razlika sobne-dnevne temp nije +20.. za taj zatvoreni prostor.. a sve zajedno je važno samo kod zahtijevnog rada-gaminga..
-npr da staviš običan sobni-stolni ventilator koji će taj zrak cirkulirati.. to bi bilo dovoljno, sve iznad tog je bučno, npr server-ormari s više 'turbo' ventilatora.. koji su predimenzionirani i nije važan kriterij buka .. itd.
-ili ovako, da nema ormara, da je otvoren prostor ne bi ni postavio pitanje, jer bi tad bilo normalno stanje računala.. u čemu je razlika, pa u volumenu-litrama zatvorenog zraka ormara, cirkulaciji.. i koliko izmjenom topline računalo zagrije takav prostor-volumen.. da je veći duže bi podnosio kao 'amortizer'... a ako nije veći, kao pasvini hladnjak, tad se dodaje ventilator, koji iz jednog zatvorenog prostora višak topline disprarira u okolni prostor, ne u isti jer tad ne radiš ništa, tj zato klimauređaj ima vanjsku jedinicu.. a sobni običan ventilator je dovoljan da temperatura u takvom prostoru ormara ne može preći prosječnu sobnu +5c.. ni radijator kojem je svrha grijati sobu ne grije toliko na pola metra (s kvadratom udaljenosti) kao što kavu ne možeš zakuhati ako je đezva 10cm udaljena od vatre.. itd.
-kao što ti i sad radi, tj nakon nekog vremena kad se ograničena količina zraka ormara zagrije radom računala, tad je za recimo +10c temp viša i ne možeš je spustiti jer je to tad temperatura okoline, no to je daleko ispod radnih temperatura račuanla-komponenti, tj sobne temp su 20-30c, komponente 60-70 (slabije) i cpu-gpu (jače) iznad 100 (sam čip +200)..
-stvar je samo u 'dispraraciji' tj cirkularnom kruženju zraka da se to može održavati, kao rashladni sustav vodenog hlađenja auta ili računala.. itd.