AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 469.619
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Povući će jeftiniji model s tržišta a 100MHz brži model prodavati po cijeni od 500USD...

Gdje je problem? Zašto da netko kupi CPU za 150USD..

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
neaktivan
rambox kaže...
microman kaže...

Nisi me skužil izgleda spustili su več cijenu, da za 42% recimo ali sad još da če spustit dole ne na kraju sa ove trenutne cijene ne vjerujem nema šanse na to sam mislil.{#}{#}

Ako su je već sada skinuli onda je vidljivo da Intel ima namjeru i7 980 postavit kao direktnu konkurenciju najacem X8 Buldozeru. Ukratko sigurno će spustit ukoliko bude veca cijenovna razlika između i7 980 i X8 buldia.

I'll be back
17 godina
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Za cetri dana tj 16.7 ovaj najači Bager ili FX X8 Zambezi vjerojatno, bit če prikazan na Hardocp GameExperience u suradnji AMD-a sa Hardopc.com bit če tu igračih testova navodno i još nekih drugih testova itd.{#}{#}

http://hardforum.com/showthread.php?t=1612784

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
rambox kaže...

Za cetri dana tj 16.7 ovaj najači Bager ili FX X8 Zambezi vjerojatno, bit če prikazan na Hardocp GameExperience u suradnji AMD-a sa Hardopc.com bit če tu igračih testova navodno i još nekih drugih testova itd.{#}{#}

ma briga mene za ta predstavljanja...samo nek ga izbace na trziste vise i stave jedan test...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
Mitch kaže...
rambox kaže...

ma briga mene za ta predstavljanja...samo nek ga izbace na trziste vise i stave jedan test...

Pa bit če igracih testova za sad kaj bi ti htel,{#} ipak se tu radi o zabavi i priredbi za igrače bez žurbe samo nema panike a ostale testove buš videl kad dođe vrjeme videl si več onaj x264 test dekodiranja videa za sad sasvim dost kaj ce ti više.{#}

17 godina
microman kaže...

Dakle vidim da ti matematika nije jaca strana. Intel je Gulfiću(i7 980) već skinuo cijenu za 42%, ako pak to nije veci postotak ja neznam šta jest. Uglavnom siguran sam da će se u konacnici(kad dođe buldozer) cijena gulfa spustiti na kakvih 350-400 dolara.

intelu bi minus mogao biti već "zastarjeli" socket koji samo što nije otišao u penziju..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
neaktivan
nixass kaže...
microman kaže...

Dakle vidim da ti matematika nije jaca strana. Intel je Gulfiću(i7 980) već skinuo cijenu za 42%, ako pak to nije veci postotak ja neznam šta jest. Uglavnom siguran sam da će se u konacnici(kad dođe buldozer) cijena gulfa spustiti na kakvih 350-400 dolara.

intelu bi minus mogao biti već "zastarjeli" socket koji samo što nije otišao u penziju..

Dokle god za Socket dolaze procesori i ploče, dotad nije u penziji :)

I'll be back
15 godina
protjeran

Po tome 775 nije u penziji?

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
Don Kihoty kaže...

Zestoka penzija.

Errare humanum est.
16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

I socket i procesori za taj socket se NE PROIZVODE i već su odavno EOL. Sa druge strane ploče sa Socket LGA1366 se PROIZVODE, a jednako tako i procesori za LGA1366 se PROIZVODE

I'll be back
14 godina
microman kaže...
Don Kihoty kaže...

I socket i procesori za taj socket se NE PROIZVODE i već su odavno EOL. Sa druge strane ploče sa Socket LGA1366 se PROIZVODE, a jednako tako i procesori za LGA1366 se PROIZVODE

Ne proizvode se al su jos u prodaji u trgovinama.

Errare humanum est.
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
microman kaže...
Don Kihoty kaže...

Ne proizvode se al su jos u prodaji u trgovinama.

To što se prodaju nije bitno, bitno je dal se proizvode ili ne.

I'll be back
15 godina
protjeran

Intel nije povukao sa tržišta procesora, dakle "nije u penziji"...

Kad povuče procesore, a ostanu ploče samo radi servisa, onda je "to to"...

Ovako beru lovu u zemljama trećeg svijeta..

17 godina

Ma dobro to je nebitno. 1366 će bit sigurno u igri barem do maturiranja socketa LGA 2011, to mu je jedini nasljednik.

Dakle polako se onda kristalizira da će 6 jezgreni nehalem(Westmere) procevi intela biti konkurencija 8 jezgrenim FX zambezijima,

a na sreću to izgleda ipak neće biti mainstream sandy bridge, koji će se valjda tući sa ostatkom, FX6100/FX4100... neka, samo da je tako

pa da počnu ratovi cijena {#}

No otom potom, da mi vidimo tu gamersku konvenciju pa se zvanično uvjerimo.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
microman kaže...
Don Kihoty kaže...

velim da ĆE uskoro u penziju, ne da JEST ;)

al sve 5..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
neaktivan
rambox kaže...

bit ce mi to jedan od najzanimljivijih rodjendanskih poklona :)

14 godina
neaktivan

Ma i da spuste cijenu 2600k ja bi bia sritan {#}

Gamers don't die, they respawn! :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel' stig'o već jednom?  {#}

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2011 1:18 (Random.).

0 0 hvala 0
17 godina
overhaul kaže...

Ma dobro to je nebitno. 1366 će bit sigurno u igri barem do maturiranja socketa LGA 2011, to mu je jedini nasljednik.

Dakle polako se onda kristalizira da će 6 jezgreni nehalem(Westmere) procevi intela biti konkurencija 8 jezgrenim FX zambezijima,

a na sreću to izgleda ipak neće biti mainstream sandy bridge, koji će se valjda tući sa ostatkom, FX6100/FX4100... neka, samo da je tako

pa da počnu ratovi cijena {#}

No otom potom, da mi vidimo tu gamersku konvenciju pa se zvanično uvjerimo.

Ma u igricama ce ionak bit podjednako vjerojatno, ovisi kako gdje u kojoj igrici odnos Bagera X8 prema i7 980 ili 990X ak se radi od SLI ili Crosfire kad su dvije grafe u igri recimo uglavnom nebitna razlika 10-15fps gore dole isti jarac na velikoj rezoluciji ak več imaš recimo 80fps-a.{#}{#}

Meni je nekaj drugo zanimljivije, da nigdje do sad uopce nema nikakvih ES uzoraka kod ljudi X6 ili X4 Bagera nigdje ništa niko ih nema izgleda cista 0.{#} Meni se cini da je to sa tim ES, uzorcima X8 Bagera smišljena taktika koju AMD nece nikad nit priznat kaj drugo dali su van koji primjerak pa utvrdili kak ce se pokazivat informacije malo po malo i povuci potegni nek se nekaj događa povremeno to je bitno.{#}{#}

S obzirom kakva je sigurnost u tim tvornicama, di se procesori proizvode i testiraju pa ne moš nit Iglu prošvercat van a kamoli jedan proc osim ak glavni gazda ili glavešine ili Testeri procesora ne dilaju ispod stola ili slicno moš vjerovat malo sutra fučkaj ga.{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2011 15:24 (rambox).
17 godina

Uvijek su ti engineering sampleovi najjači izdanci.

Poslije laganini popunjavaju rupe prema dolje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Meni je fascinantno da se tu radi o procu na 3.2ghz i spomenuto je da ima jos 1000mhz turbo frekvencije u "light" aplikacijama, 4 jezgre. To bi znacili da bi FX na 3.8 ghz vrlo lako mogao radit na vise od 5ghz u takvim programima. Malo razocarenje mi je sto nisu prestigli Gulfice. Definitvno preskacem i cekam 6 jezgreni SB ili kak ce se vec zvat jer premo ovome bi vrlo lako mogao bit puno brzi od novih AMDova.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Dim kaže...
Meni je fascinantno da se tu radi o procu na 3.2ghz i spomenuto je da ima jos 1000mhz turbo frekvencije u "light" aplikacijama, 4 jezgre. To bi znacili da bi FX na 3.8 ghz vrlo lako mogao radit na vise od 5ghz u takvim programima. Malo razocarenje mi je sto nisu prestigli Gulfice. Definitvno preskacem i cekam 6 jezgreni SB ili kak ce se vec zvat jer premo ovome bi vrlo lako mogao bit puno brzi od novih AMDova.

A u cemu to nisu prestigli Gulfice ili Gulftown, 980X ili 990X koji je gotovo isti ko ovaj prije spomenuti kad još nisi videl sve testove osim jednog ali vrlo bitnog u stvarnoj primjeni koji je linkan na prošloj stranici ak nisi primjetil evo dole opet ista fotka. U x264 HD testu dekodiranja videa 1stPass, X8 Bager ima 38fps više od i7 980X znaci 96 prema 134fps kolki je to postotak više moš i sam izračunat jel.{#}{#}

http://min.us/lbMoNy

14 godina
neaktivan
Dim kaže...

Neće bit puno brži, možda nekih 20 posto, što realno i nije neka velika razlika. Za mene je velika razlika u performansama, samo ako jedan proc dere onaj drugi s preko 50 posto u performansama. Onda već možemo pričat da je to neka bitna razlika, ovako sve je to tu negdje, i svaki proc na tržištu služi svrsi. AMD sigurno neće biti fail, a novi Bulldozeri dakle ne ovi već iduća generacija mogo bi zadat udarac Intelu što se tiče udjela na tržištu. Jer ako AMD nastavi napredovat ovim tempom, moguće je očekivat jači nasrtaj na dio intelovog tržišta s njihove strane, još ako poslože fino cijene da budu povoljniji od intela, a ponude praktiči istu stvar Intel će imat gadnih problema. Iako realno, u bližoj budućnosti ne treba se nadat nikakvom velikom skoku AMD-a u odnosu na Intel, prije svega jer su ogromni resursi na strani Intela. Al nas koji koristimo procesore to uopće ne treba brinut, nama je u interesu da se AMD i Intel natječu tko će izbacit bolji proc, i što je konkurencija veća, cijene će bit prihvatljivije. A Intel ne volim iz jednog vrlo jednostavnog razloga, da nema AMD-a nabili bi cijene tolike, da pola ljudi ne bi moglo ni kupit procesor, dok AMD kakav god da je, siguran sam ne bi toliko materijalistički postavio stvari, jer ni sad im kompanija ne ide samo u smjeru zarade. Zato su mi i draži, dok Intel sigurno ima najbolje procesore, al zato ima i najjače cijene. Pa tko voli, nek izvoli.

AMD Phenom II x 6 1090T
17 godina

jel to Llano (il sta vec je) doletio u ADM :

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_256_360&products_id=10267

???

a75 chipset...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GoodAngel kaže...
Dim kaže...

Neće bit puno brži, možda nekih 20 posto, što realno i nije neka velika razlika. Za mene je velika razlika u performansama, samo ako jedan proc dere onaj drugi s preko 50 posto u performansama. Onda već možemo pričat da je to neka bitna razlika, ovako sve je to tu negdje, i svaki proc na tržištu služi svrsi. AMD sigurno neće biti fail, a novi Bulldozeri dakle ne ovi već iduća generacija mogo bi zadat udarac Intelu što se tiče udjela na tržištu. Jer ako AMD nastavi napredovat ovim tempom, moguće je očekivat jači nasrtaj na dio intelovog tržišta s njihove strane, još ako poslože fino cijene da budu povoljniji od intela, a ponude praktiči istu stvar Intel će imat gadnih problema. Iako realno, u bližoj budućnosti ne treba se nadat nikakvom velikom skoku AMD-a u odnosu na Intel, prije svega jer su ogromni resursi na strani Intela. Al nas koji koristimo procesore to uopće ne treba brinut, nama je u interesu da se AMD i Intel natječu tko će izbacit bolji proc, i što je konkurencija veća, cijene će bit prihvatljivije. A Intel ne volim iz jednog vrlo jednostavnog razloga, da nema AMD-a nabili bi cijene tolike, da pola ljudi ne bi moglo ni kupit procesor, dok AMD kakav god da je, siguran sam ne bi toliko materijalistički postavio stvari, jer ni sad im kompanija ne ide samo u smjeru zarade. Zato su mi i draži, dok Intel sigurno ima najbolje procesore, al zato ima i najjače cijene. Pa tko voli, nek izvoli.

cuj, to bi se zvao monopol onda...pogledaj samo hrvatsko trziste energenata :D

14 godina
neaktivan
rambox kaže...
Dim kaže...

A u cemu to nisu prestigli Gulfice ili Gulftown, 980X ili 990X koji je gotovo isti ko ovaj prije spomenuti kad još nisi videl sve testove osim jednog ali vrlo bitnog u stvarnoj primjeni koji je linkan na prošloj stranici ak nisi primjetil evo dole opet ista fotka. U x264 HD testu dekodiranja videa 1stPass, X8 Bager ima 38fps više od i7 980X znaci 96 prema 134fps kolki je to postotak više moš i sam izračunat jel.{#}{#}

A da ne govorimo o tome, kolika je cijena 980x u odnosu na novi Bulldozer. Intel pretjeruje s cijenama, pogotovo će se sad vidjet to kad AMD izbaci bagere, koji će po performansama bit sigurno osjetno brži od nekih njihovih proizvoda, al će zato cijenovno bit daleko prihvatljiviji za obične kupce. Ja i dalje tvrdim što sam tvrdio prije godinu dana, samo lud čovjek može za proc dat 1000eura! To veze s mozgom nema, u vrh glave 3-3,500 kn sve iznad toga je prebahato, i nepotrebno podcijenjivanje inteligencije ljudi.

AMD Phenom II x 6 1090T
15 godina
GoodAngel kaže...

This is full of bull...ovako nešto smiješno nisam odavno pročitao.

Ne mislim ništa loše tebi GoodAngel, samo nemoj biti tako naivan. Svima njima, a i nama da smo na njihovom mjestu, su jedine bitne stavke oni brojevi na kraju smjene, dana, tjedna, mjeseca, kvartala, godine...svatko od njih da kojim slučajem ostane sam na tržištu bi nabio cijene da bi ti 1000 USD bilo dovoljno samo za guzicu obrisat.

15 godina
neaktivan

HAH! AMD nebi nabio cijene???sta se desilo kad je Nvidija shebala stvar sa izlaskom svojih prvih dx11 grafickih kartica?AMD/ATI je povecao cijene svojih dx11 grafickih tipa HD5850 na 2000 kn a ta kartica nije vrijedila ni 1500 kn....a sto je najgore povecali su cijene svojih usranih HD 4XXX grafa tako da si na neki nacin bio prisiljen kupiti neku iz 5XXX serije....a da ne govorim o cijeni HD 5770 koja je iznosila 1300 kn a kartica usrana da usranija nemoze biti...od tada,AMD/ATI mi je pao u ocima i to masno... dakle,dokle god ima konkurencije nama je dobro,nedaj Boze da ijedna kompanija propadne bilo da je to AMD/Nvidia/Intel,onda smo ga nahebali....

Nemam potpis jer sam nepismen...
Moj PC  
8 2 hvala 0
16 godina
protjeran
Snakepriest kaže...

HAH! AMD nebi nabio cijene???sta se desilo kad je Nvidija shebala stvar sa izlaskom svojih prvih dx11 grafickih kartica?AMD/ATI je povecao cijene svojih dx11 grafickih tipa HD5850 na 2000 kn a ta kartica nije vrijedila ni 1500 kn....a sto je najgore povecali su cijene svojih usranih HD 4XXX grafa tako da si na neki nacin bio prisiljen kupiti neku iz 5XXX serije....a da ne govorim o cijeni HD 5770 koja je iznosila 1300 kn a kartica usrana da usranija nemoze biti...od tada,AMD/ATI mi je pao u ocima i to masno... dakle,dokle god ima konkurencije nama je dobro,nedaj Boze da ijedna kompanija propadne bilo da je to AMD/Nvidia/Intel,onda smo ga nahebali....

Alo,

Smiri se malo ...

Nema vulgarnosti i sličnog, pa šta fali jednoj HD5770 sasvim pristojan GPU, a 4XXX to su BB kartice, pogledaj malo bolje stanje,

16 godina
neaktivan
rambox kaže...
Dim kaže...

U x264/h.264 encodiranje, pogotvo ako se radi sa manjim filmovima sa niskim bitrateom, pass2 je opcija koja se najvise koristi jer daje osjetno kvalitetniju sliku. Pass1 zna bit gotovo neupotrebljiv zbog deformacija slike i frameratea tako da nije toliko bitan kao pass2. U tekstu sam procitao da 2600k radi sa 36fps(kod mene uvijek iznad 40 i nesto posto radi na 4ghz), AMD 45 a Gulfici 47. Zato sam to napisao mada to sve skupa jos nista ne znaci dok ne vidimo sluzbene recenzije. Sa 8 jazgri mora bit brzi od 2600K a ja sam ocekivao da ce bit brzi i od Gulfica.

Svejedno, svaka cast ak ce im CPU delat na 5ghz u turbo modu na 4 jezgre. To je jedna od cescih situacija gdje bi mogli jako profitrat od tak agresivnog turba. Problem je trenutno sto su 990/970 ploce bugovite do bola i trebat ce cekat da se to popegla.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2011 22:03 (Dim).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice