AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 469.731
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
kokokoko kaže...
Snakepriest kaže...

HAH! AMD nebi nabio cijene???sta se desilo kad je Nvidija shebala stvar sa izlaskom svojih prvih dx11 grafickih kartica?AMD/ATI je povecao cijene svojih dx11 grafickih tipa HD5850 na 2000 kn a ta kartica nije vrijedila ni 1500 kn....a sto je najgore povecali su cijene svojih usranih HD 4XXX grafa tako da si na neki nacin bio prisiljen kupiti neku iz 5XXX serije....a da ne govorim o cijeni HD 5770 koja je iznosila 1300 kn a kartica usrana da usranija nemoze biti...od tada,AMD/ATI mi je pao u ocima i to masno... dakle,dokle god ima konkurencije nama je dobro,nedaj Boze da ijedna kompanija propadne bilo da je to AMD/Nvidia/Intel,onda smo ga nahebali....

Alo,

Smiri se malo ...

Nema vulgarnosti i sličnog, pa šta fali jednoj HD5770 sasvim pristojan GPU, a 4XXX to su BB kartice, pogledaj malo bolje stanje,

Pristojan GPU???HD 4870 skocila sa 800 na 1100 kn,HD 4850 skocila na 800-900 kn, a posrana HD 5770 je kostala 1300 kn a bila je slabija od HD 4870 a nesto jaca od HD 4850,ajde ti meni reci sta je logicno ovdje???you jelly ATI fag?

Nemam potpis jer sam nepismen...
14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
GoodAngel kaže...

Neće bit puno brži, možda nekih 20 posto, što realno i nije neka velika razlika. Za mene je velika razlika u performansama, samo ako jedan proc dere onaj drugi s preko 50 posto u performansama. Onda već možemo pričat da je to neka bitna razlika, ovako sve je to tu negdje, i svaki proc na tržištu služi svrsi. AMD sigurno neće biti fail, a novi Bulldozeri dakle ne ovi već iduća generacija mogo bi zadat udarac Intelu što se tiče udjela na tržištu. Jer ako AMD nastavi napredovat ovim tempom, moguće je očekivat jači nasrtaj na dio intelovog tržišta s njihove strane, još ako poslože fino cijene da budu povoljniji od intela, a ponude praktiči istu stvar Intel će imat gadnih problema. Iako realno, u bližoj budućnosti ne treba se nadat nikakvom velikom skoku AMD-a u odnosu na Intel, prije svega jer su ogromni resursi na strani Intela. Al nas koji koristimo procesore to uopće ne treba brinut, nama je u interesu da se AMD i Intel natječu tko će izbacit bolji proc, i što je konkurencija veća, cijene će bit prihvatljivije. A Intel ne volim iz jednog vrlo jednostavnog razloga, da nema AMD-a nabili bi cijene tolike, da pola ljudi ne bi moglo ni kupit procesor, dok AMD kakav god da je, siguran sam ne bi toliko materijalistički postavio stvari, jer ni sad im kompanija ne ide samo u smjeru zarade. Zato su mi i draži, dok Intel sigurno ima najbolje procesore, al zato ima i najjače cijene. Pa tko voli, nek izvoli.

This is full of bull...ovako nešto smiješno nisam odavno pročitao.

Ne mislim ništa loše tebi GoodAngel, samo nemoj biti tako naivan. Svima njima, a i nama da smo na njihovom mjestu, su jedine bitne stavke oni brojevi na kraju smjene, dana, tjedna, mjeseca, kvartala, godine...svatko od njih da kojim slučajem ostane sam na tržištu bi nabio cijene da bi ti 1000 USD bilo dovoljno samo za guzicu obrisat.

Možete to tebi bit smiješno, al ja sam dojma da AMD ipak pazi na svoje kupce, i trudi se zadovoljit sve. Dok Intel zbog  velikog bogatstva, si može dozvolit ovako bezobrazno ponašanje, al to će mu doć na naplatu prije ili kasnije. Ne gajim ja iluzije, da AMD postane jači od intela, ili sam na tržištu da ne bi digo cijene, al dojma sam da ne bi išo ovoliko u krajnost kao Intel. E sad, naravno da danas kad svi gledaju samo brojeve, ljudi su poprimili samo statistiku, i to i je problem svega danas, da se samo gleda koliko ćeš para izvuć iz novčanika. A ne da se zadovolji svoje kupce, kako kvalitetnim proizvodom tako i razumnom cijenom. Moje je mišljenje da danas većina kompanija precijenjuje svoj rad, i masno zarađuje na našim leđima, al tko nam kriv kad kupujemo njihove proizvode? Al da ne idem previše u off, preskupa su računala danas, praktički ne možeš sklepat ništa vrijedno spomena ispod 10.000 kn. A kako vrijeme bude odmicalo, cijena za nešto kvalitetno će bit sve paprenije.

AMD Phenom II x 6 1090T
17 godina
Dim kaže...
rambox kaže...

A u cemu to nisu prestigli Gulfice ili Gulftown, 980X ili 990X koji je gotovo isti ko ovaj prije spomenuti kad još nisi videl sve testove osim jednog ali vrlo bitnog u stvarnoj primjeni koji je linkan na prošloj stranici ak nisi primjetil evo dole opet ista fotka. U x264 HD testu dekodiranja videa 1stPass, X8 Bager ima 38fps više od i7 980X znaci 96 prema 134fps kolki je to postotak više moš i sam izračunat jel.{#}{#}

http://min.us/lbMoNy

U x264 encodiranje, pogotvo ako se radi sa manjim filmovima sa niskim bitrateom, pass2 je opcija koja se najvise koristi jer daje osjetno kvalitetniju sliku. Pass1 zna bit gotovo neupotrebljiv zbog deformacija slike i frameratea tako da nije toliko bitan kao pass2. U tekstu sam procitao da 2600k radi sa 36fps(kod mene uvijek iznad 40 i nesto posto radi na 4ghz), AMD 45 a Gulfici 47. Zato sam to napisao mada to sve skupa jos nista ne znaci dok ne vidimo sluzbene recenzije. Sa 8 jazgri mora bit brzi od 2600K a ja sam ocekivao da ce bit brzi i od Gulfica.

Najbitnije je da AMD sad ima dobar proc tj paletu, u toj FX seriji to se sigurno može rec več sad na kraju to znači vec konkurencija i manje cijene na strani Intela to sigurno. Kaj se tiče onog gore x264 testa to je rađeno na stock frekvencijama procesora, znaci nema klokanja jel u tom je poanta osim ak neki proc ima Turbocore na svim jezgrama to je drugo a X8 Bager ima 400mhz kak kažu po svakoj jezgri ak su u pitanju svih 8 jezgri tj da su zaposlene.{#}

Meni ne treba X8 proc uopče ko niti večini, ja da ga dobijem badave recimo prodam ga odma malo ispod cijene i kupim neki X4 kaj ce mi više a ostalu lovu potrošim na nekaj pametnije. Ionak ce u budučnosti novi AMD APU modeli, zadovoljit sve potrebe normalnog korisnika to sigurno prvenstveno kaj se tiče igrica pa onda i sveg ostalog u tom području leži ono bitno za široke mase a ne u ovakvim mrcinama od procesora.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
neaktivan
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Može li netko reci kada Bulldozer službeno izlazi na googlu su outdated informacije! Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim da ce najzanimljiviji fight bit izmedu 2500k i 6 jezgrenih AMDovaca. Dve jezgre manje vs nedostatak HTa.

btw. Pass 1 x264 2600k bez problema daje 130+fps. Nije to ni blizu 100fps kak pise u tekstu

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2011 0:03 (Dim).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
zeroname kaže...

Može li netko reci kada Bulldozer službeno izlazi na googlu su outdated informacije! Hvala!

Pravi datum službenog izlaska FX Zambezi, se još ne zna za sad ali okvirno razdoblje da a to je kraj 8 ili početak 9 mjeseca do tad se moraš zadovoljit s ovim FX Trailer-om i gotovo.{#}{#}{#}

16 godina
protjeran

Pristojan GPU???HD 4870 skocila sa 800 na 1100 kn,HD 4850 skocila na 800-900 kn, a posrana HD 5770 je kostala 1300 kn a bila je slabija od HD 4870 a nesto jaca od HD 4850,ajde ti meni reci sta je logicno ovdje???you jelly ATI fag?

Nenene,

HD4870 je SAMO u linksu bila na vikend akciji 800kn

17 godina
Dim kaže...

Mislim da ce najzanimljiviji fight bit izmedu 2500k i 6 jezgrenih AMDovaca. Dve jezgre manje vs nedostatak HTa.

Hm tak nekak da recimo iako bi ja njemu suprostavil FX X4 Zambezi, i5 2500k nema Hipertreading i maksimalni Turbocore mu je 400mhz po jezgri ak se ne varam jel.{#}

S druge strane FX Zambezi X6, sa tri Modula po 2 jezgre opet ce nudit TurboCore od 1ghz  prema gore ak se koriste samo 4 jezgre od njih 6 pa mi taj X6 FX Zambezi ne izgleda baš ko konkurencija i5 2500k kaj ne več je to i7 2600k zapravo ko i FX X8 Zambezi.{#}{#}

16 godina
neaktivan

Koliko sam citao ranije po nekim najavama, "hardwareski HT" prikladan naziv za nacin rada kod Bull... daje 80% vise perf ili dve takve jezgre daju 180% kao dve normalne. Kod intela se dobitak HTom krece od 20 do 30% ak se ne varam. Zato mislim da ce dve jezgre manje poprilicno umanjit ukupne perf. Zato mislim da ce tu bit zanimljivije ali to su sve nagadanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
miki1981 kaže...
GoodAngel kaže...

Neće bit puno brži, možda nekih 20 posto, što realno i nije neka velika razlika. Za mene je velika razlika u performansama, samo ako jedan proc dere onaj drugi s preko 50 posto u performansama. Onda već možemo pričat da je to neka bitna razlika, ovako sve je to tu negdje, i svaki proc na tržištu služi svrsi. AMD sigurno neće biti fail, a novi Bulldozeri dakle ne ovi već iduća generacija mogo bi zadat udarac Intelu što se tiče udjela na tržištu. Jer ako AMD nastavi napredovat ovim tempom, moguće je očekivat jači nasrtaj na dio intelovog tržišta s njihove strane, još ako poslože fino cijene da budu povoljniji od intela, a ponude praktiči istu stvar Intel će imat gadnih problema. Iako realno, u bližoj budućnosti ne treba se nadat nikakvom velikom skoku AMD-a u odnosu na Intel, prije svega jer su ogromni resursi na strani Intela. Al nas koji koristimo procesore to uopće ne treba brinut, nama je u interesu da se AMD i Intel natječu tko će izbacit bolji proc, i što je konkurencija veća, cijene će bit prihvatljivije. A Intel ne volim iz jednog vrlo jednostavnog razloga, da nema AMD-a nabili bi cijene tolike, da pola ljudi ne bi moglo ni kupit procesor, dok AMD kakav god da je, siguran sam ne bi toliko materijalistički postavio stvari, jer ni sad im kompanija ne ide samo u smjeru zarade. Zato su mi i draži, dok Intel sigurno ima najbolje procesore, al zato ima i najjače cijene. Pa tko voli, nek izvoli.

This is full of bull...ovako nešto smiješno nisam odavno pročitao.

Ne mislim ništa loše tebi GoodAngel, samo nemoj biti tako naivan. Svima njima, a i nama da smo na njihovom mjestu, su jedine bitne stavke oni brojevi na kraju smjene, dana, tjedna, mjeseca, kvartala, godine...svatko od njih da kojim slučajem ostane sam na tržištu bi nabio cijene da bi ti 1000 USD bilo dovoljno samo za guzicu obrisat.

ja volim i amd i intel :) jer sam oportunist, a takvi najbolje prolaze dokazano :)

prije ovog intela sam imao athlona i o tom procu imam samo rijeci hvale sluzio me dugo,pouzdano i casno

ali mi je glupo sto intelu stalno predbacujete da dize cijene u nebesa,mislim da svaki amd-ov proc trenutno ima svog bliskog intel ekvivalenta i cijenom i perfomansama bez obzira koliko imao jezgri,osim i7-mica ali oni su potpuno druga prica,etiketa najboljeg na svijetu se uvijek placala u svemu drugome pa tako i svijetu procesora.

uglavnom prije nekih 6 godina tako negdje kad je izasao amd-ov athlon fx koji je pojeo intela i sve druge procesore tada,sjecam se da sam u kuhinji za stolom citao BUG i recenziju o njemu i slinio nad grafikonima i gledao sve te crvene brojeve koji su oznacavali gdje je FX i koliko brzi od svih drugih procesora i bio je definitivno zvijer,ali je i cijena bila oko 1000 dolara ako se dobro sjecam,a tada dolar nije bio oko 5 kuna tako da nemojte govoriti da amd ne bi stavio paprenu cijenu da trenutno ima procesor koji bi joj odgovarao performansama.

nadam se da ce uskoro imati.

1 R34LLY L0V3 T0 R1D3 MY 81K3!!!
14 godina
protjeran

AMD ako bio napravio 20% brzi procesor od i7 2600K i bude 20% jeftiniji uzeo bi toliko para narednih godinu dana da je to nemoguce. Prvo sto bi 30% ljudi poprodavalo Sandy Bitch pa kupilo AMD, drugo sto bi ljud koji vole AMD pokupovali procesore za igranje naredne 3 godine i ne gledanja u Intel dvoriste a Ivy i kada izadje i kada bude jaci malo ce biti na svetu aplikacija gde ce to da se vidi i trebati. 5% korisnika ce koristiti to. Za gaming gde najvise ljudi kupuje jos uvek se i Phenom II X4 nosi dobro uprkos svim pokusajima da mu se snaga obezvredi kako bi narod kupovao jace. Meni je zao sto zahvaljujuci ludacima iz moje zemlje necu osetiti cari Bulldozera jer vise ne kupujem delove koje je osmislio kinez i covek na istoku jer za tolike pare je mogao da ulozi 1e vise i zastiti krajnjeg kupca. Zao mi je jako ali necu popustiti makar kostao 80e najaci procesor na svetu sa sve zajedno najacom plocom na svetu. Phenom ce sluziti dobro do Ivy Bridga a onda zbogom otvorene preskupe komponente nezasticene od tudjih prstiju, vlaznog vazduha i otvorene na izvolte i benchmarking svakom idiotu koji masturbira na skorove a nema da plati svoju bolest nego prosi po radnjama IT opreme reklamirajuci ih na forumima kako bi im dali da sebi izaberu najbolje primerke pristiglog hw a to se testira isprobavanjem svega.

Moram kupovati samo stvari zapakovane, hermeticki zatvorene sa zapada a zna se da to postoji samo Intel-Nvidia-EVGA-Corsair. Sa te dve firme ja sam kompletirao ceo komp. Potreban je samo Logitech za tastaturu i misa.

Znam da ce Bulldozer biti dobar i zao mi je sto necu biti deo toga ali odavno sam trebao preseci.

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2011 2:43 (Vlada011).
17 godina

Tako je. Prvi FX, kad su u AMD-u igrom situacije bili najjači, bio je papreno skup kao danas intel extreme.

Ali ne samo on!

Sjećam se da i prvi X2 athloni64 na socketu 939 godine 2005. jednako paprene cijene (i do 1000$)

jer su bili prvi dvojezgreni procesori na tržištu ikad, a i kad se 2006. pojavio prvi dualcore Intel PentiumD(conroe),

nije ih uspio sustići!

Da tako je djeco, nisu samo prvi AMD FX modeli i Bartoni bili "legende"

- još uvijek imam na poslu negdje taj AthlonX2 4800+ i taj Intel dualcore Presler koji je u rend i video aplikacijama

osjetno kaskao za amd-om. Tek sa drugom generacijom, dakle Core2 Duo, Intel je polako vraćao primat, a AMD

u nedostatku forme za natjecanje spuštao cijene na ovo što smo danas navikli, i sa čime djeca (jeftin za igranje)

poistovjećuju amd.

Evo da za kraj citiram zaključak iz gornjeg prvog linka na test tadašnjeg FX procesora:

the manufacturer asks quite a lot of money – around $1000 – for a processor of that class.

And this high price seems to be the main drawback of modern top CPU models from AMD.

Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
Mitch kaže...

jel to Llano (il sta vec je) doletio u ADM :

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_256_360&products_id=10267

???

a75 chipset...

Neznam jel itko primjetio, al eto BUMP

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Da, Llano je. Bilo je vec govora o tome, pa i unutar ove teme (2-3 stranice natrag).

17 godina
BlueMax kaže...
Mitch kaže...

Da, Llano je. Bilo je vec govora o tome, pa i unutar ove teme (2-3 stranice natrag).

a po tvojoj procjeni, koliko je jači ili slabiji od Phenoma II x4 955 ?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Sama procesorska snaga je manja nego kod Deneba zbog ukidanja L3 cachea. Prava snaga i smisao ovog procesora dolaze do izrazaja u konfiguracijama bez diskretnih grafickih kartica.

Grafika koja se nalazi u ovom procesoru PUNO je jaca od intelove HD3000 (integrirane u Intel Sandy bridge) i AMD 4290 koja je integrirana na 890GX chipset.

Dakle ovo nije procesor koji se kupuje ako ce se imati graficka kartica ali ako se ide na integrirku ubjedljivo najbolje graficke performanse ima trenutno na trzistu.

Idealna primjena je za multimediju, HTPC, nezahtjevni gaming i slicno. Grafika ima podrsku za dx11 i bez problema moze vrtiti neke nove igre na dosta dobrom fps-u.

15 godina
Mitch kaže...

Evo neke usporedbe.

15 godina
neaktivan

super, svaka cast, al dobro se zna da ovdje utjecaja manje vise ima samo frekvencija. a dobro znam za sta je 990x napravljen, i koliko mu frekvnecija moze biti....

16 godina
protjeran

Možda AMD iznenadi korniske sa novim revizijama pa 8130 bude jaci od 990X jer se vidi da jako malo gubi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Izvor tih testova je opet OBR ko drugi,{#} prva fotka OBR mu je nadimak zapravo i ova dole stranica je njegovo domače sjedište ili glavni štab za svaštarije recimo.{#}

Taj test je on odradil 22.6, mislil sam ga ja več prije stavit u ovu temu ali mi se to nije ucinilo tak bitno i performanse X8 Bagera u igricama več su bitnije performanse u drugim bitnijim programima i aplikacijama itekak a ne igricama.{#}

Za dobre performanse u igricama na velikim rezolucijama, je bitnija grafa a ne proc on samo ne smije bit preslab a u ovoj  4-Way SLi kombinaciji koju je on tu testiral zapravo tj odnos i7 990X i ES Bager X8 no ok bi se snašel i Pnenom II 1100T u ovoj situaciji pa kak onda neče i X8 Bager jel.{#}

Uglavnom kak kaže oba proca znaci i7 990X i ES X8 Bager, je kloknul na 4ghz pa onda odradil testove u igricama na 2560-1600 rezoluciji sa 8 XAA +16 AF i to su ti rezultati okvirno.{#}

Kak kaže tak je napisal jel pretaktoval po naški ili klokal jel,{#} proc X8 Bager vjerojatno kaj drugo na 5.5ghz ali ne na zraku jel to se vidi na drugoj fotki kakav je hladnjak no od toga ionak normalan korisnik nema koristi nikakve tak da je nebitno uglavnom i kakve performanse proizlaze iz tih 5.5 ghz u igricama.{#}

http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=auto&tl=en&u=http://pctuning.tyden.cz/hardware/zakladni-desky/21341-test-chipsetu-amd-990fx-procesory-ale-budou-az-v-zari?start=11

16 godina

Čini se da su se pojavile konačne specifikacije većine FX procesora: (link - DonanimHaber).

FX-4100 -> 3.6 GHz (3.8 GHz Turbo), 4 jezgre, 95 W TDP

FX-4120 -> nepoznat takt, ostalo isto kao i FX-4100

FX-6100 -> 3.3 GHz (3.9 GHz Turbo), 6 jezgri, 95 W TDP

FX-6120 -> nepoznat takt, ostalo isto kao i FX-6100

FX-8100 -> 2.8 GHz (3.7 GHz Turbo), 8 jezgri, 95 W TDP

FX-8120 -> 3.1 GHz (4.0 GHz Turbo), 8 jezgri, 95 W ili 125 W TDP

FX-8150 -> 3.6 GHz (4.2 GHz Turbo), 8 jezgri, 125 W TDP

Svi procesori bi trebali imati otključan množitelj.

Moj PC  
5 0 hvala 4
17 godina
brogus kaže...

Čini se da su se pojavile konačne specifikacije većine FX procesora: (link - DonanimHaber).

FX-4100 -> 3.6 GHz (3.8 GHz Turbo), 4 jezgre, 95 W TDP

FX-4120 -> nepoznat takt, ostalo isto kao i FX-4100

FX-6100 -> 3.3 GHz (3.9 GHz Turbo), 6 jezgri, 95 W TDP

FX-6120 -> nepoznat takt, ostalo isto kao i FX-6100

FX-8100 -> 2.8 GHz (3.7 GHz Turbo), 8 jezgri, 95 W TDP

FX-8120 -> 3.1 GHz (4.0 GHz Turbo), 8 jezgri, 95 W ili 125 W TDP

FX-8150 -> 3.6 GHz (4.2 GHz Turbo), 8 jezgri, 125 W TDP

Svi procesori bi trebali imati otključan množitelj.

To bi moglo bit tak nekak da, tj sigurno ce bit takvih ili vrlo slicnih defolt frekvencija ak je to stiglo od AMD-a tj s njihovim blagoslovom. Kaj se tice ovog TurboCore, to se bude još vidjelo tocno kak ce bit bit ali vjerojatno isto tak oko tih navedenih vrjednosti kad se radi o TurboCore na svim aktivnim jezgrama.{#}

Kak je več spomenuto ovo je najbitnije, da če X6 i X8 Bager imat 1ghz TurboCore u slučaju da se na njima koriste samo 4 jezgre ili dva modula. To ce znacit jako puno u vecini programa, danas tj velikoj vecini koji za sad još uvjek ne znaju kaj bi sa više od 4 jezgre. E sad kakav ce bit i kolki TurboCore, na X4 Bager u slucaju da se sve prebaci na samo jedan Modul sa dvije jezgre to ne znam za sad no bumo videli usput dole je prevod stranice na Engleski.{#}{#}

http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=tr&u=http://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/AMDnin-Bulldozer-FX-islemcileri-detaylandi-Saat-hizlari-ve-diger-bilgiler.htm&ei=CwMfTvelO9CD-waI7pHJAw&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CB4Q7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/AMDnin-Bulldozer-FX-islemcileri-detaylandi-Saat-hizlari-ve-diger-bilgiler.htm%26hl%3Den%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DkZ3%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26prmd%3Divns

16 godina

Dečki, imam jedno pitanje, a i treba mi malo pomoći ako budem išao u realizaciju ideje, ovako, trenutno imam AMD Phenom II X2 550 BE, otključavaju mu se sve četiri jezgre i radi tako bez problema, matična mi je ASRock 890GX Extreme 3!?
Jedan me je frend pitao hoću mu je prodat, cjenim da bi mogao dobit za nju oko 500 KN, ima garanciju još godinu i pol i radi super, e sad, pošto će skoro "Buldožderi" doć, a po ljetu ću zaradit mal para, mislio sam prodat njemu ovu matičnu a uzet neku AM3+ i onda kasnije "Buldija", a do tad držat ovaj procesor na toj ploči (ako je to uopće moguće), šta kažete na to, i zamolio bih nekog da mi malo rezimira stanje sa AM3+ socketom, dali će svi "Buldiji" radit bez problema i s "punom snagom" na AM3+ pločama, dali svi AM3 procesori rade na AM3+ pločama, i koju mi AM3+ ploču preporučavate?!

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Svi AM3 CPU-i rade na AM3+ pločama.

Svi BD-i rade na AM3+ pločama.

Tvoj 550BE će se moći unlockati na AM3+ ploči ako to ona podržava.

Ploča imaš pun kufer, šta 8xx šta 9xx chipseta..

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
protjeran

Best Buy Gigabyte 990XA UD3, kloni se one AsRokice 970 sa 4+1 fazom, jaci bulgi i oc i ode sve

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2011 23:22 (kokokoko).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
protjeran

Neznam dali ste pisali ali ASUS Croshhair V je stigla.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
kokokoko kaže...

Best Buy Gigabyte 990XA UD3, kloni se one AsRokice 970 sa 4+1 fazom, jaci bulgi i oc i ode sve

Zato sa M3A770DE ne mogu više od 4.6GHz, zato na N68C-S UCC koja je 3+1 ne mogu preko 4GHz sa 1.55V...

Pih

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina

Hvala "Don" ja pojašnjenju!? {#}

A sad, šta mislite o toj ideji, da prodam moju ploču za 500-600 KN, nadodam još 200-300 KN i uzmem AM3+ ploču a kasnije vjerovatno odmah poslje ljeta i čim procesori izađu i malo im se stabilizira cjena da puknom "Buldija" ili da ipak ostanem na ovom, pa kasnije prodam i ploču i procesor, pa uzmem nove?!

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Dobra ideja {#}.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice