Poštovanje,
Imam laptop star 2 godine model je Presario CQ71 Compaq.
Prije 1 mj laptop mi se gasio nakon nekog velikog "naprezanja".
npr: Kao preglednik koristim mozilu,otvorim facebook,bug,formspring,24sata,youtube. i nakon nekog vremena on se ugasi i primetim da se ugrijo kod ventilatora.
trpio sam to neko vreme i nakraju odlucio da platim 50 kn da mi ga očisti od prašine jer sam čito na ovom forumu kako su svi pitali jel čišćen. Bio je 2 dana tamo i nakon toga opet mi se zagrijavo i gasio nakon naprezanja. Čim se ugasi laptop stisnem tipku da se ponovo upali i onako sevne na monitoru i opet se ugasi. e sad nešto što je jako čudno laptop prije nego sto se počne gasit znaci prepoznam taj trenutak ja ga udarim po tipkovnici i on se ne ugasi [znam da je to opasno radi svega sto ima u njemu]
Danas mi se laptop krene palit upali mi se i odmah se ugasi,ne znam do čega bi moglo bit,ako ima neko neki dobar savet il da pokušamo zajedno rešit problem.
Hvala svima koji mi pokušaju rešit problem :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel mozes stavit temperature laptopa sa npr. otvorenim Bug forumom u Mozili?
Pošto se on ne ugasi kada lupiš po tipkovnici, da nije problem u sleep ili hibernate modu?
Oprosti,al kao što sam napisao u predzadnjoj rečenici,ne mogu upalit laptop vise. Mocu nakon nekoliko sati i onda cu vam stavit temperaturu laptopa.
Prije nekoliko dana sam to gledao i temperatura se kretala obično znači nimalo preko granice,minut prije nego ste se ugasi temperatura se naglo poveća i laptop se ugasi.
da je problem u tome,laptop se nebi ugrijo pa ugasio već bi se samo ugasio.
Jesam upravu?
Moja pretpostavka je da ti ventilator krepa, tj. prestane se vrtjeti. Zbog toga ti se temperatura naglo digne i laptop zašteka. Udarcem i tipkovnicu ventilator se "scima" i ponovno krene raditi. Nakon što ti se pregrije laptop ne možeš ga upaliti neko vrijeme, sve dok se ne ohladi.
Također, postoji mogućnost da termalna pasta nije dobro legla na proc (ili je prestara). Probaj promijeniti termalnu pastu iako mi se čini da je ventilator ipak problem.
Zahvaljujem bilo je do ventilatora :)