Baterija se puni do 41 % i dalje ne

poruka: 16
|
čitano: 5.289
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Jedini problem koji imam na ovom Envy 17 je da puni bateriju do 41 % i više ne,iako piše charging ali ne puni dalje.Je li to problem do baterije,da kupim novu, ili do ploče na laptopu (neki sklop)?

Na HP forumu su me savjetovali da kalibrišem bateriju.Odradio sam test sa HP Support Assistant i napisao mi je da je baterija OK.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Baterija se puni do 41 % i dalje ne

kalibracija je opcija u BIOSu.. (ako postoji, vjerojatno postoji ako su tako savjetovali).

na litiumskim baterijama nema memorisjkog efekta.. ako su čelije crkle tad je beskorisno rekalibrirati, tj jedino što će ti tad skala-popunjenost prikazivati 100% umjesto sad 41%.. kapacitet se time neće čudnovato popraviti.. ali tko zna, možda hoće, možda je sad nešto krivo u biosu.. i baterija je možda ispravna.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Pa ne,ja sad ne znam da li ću riješiti problem ako kupim novu bateriju?Šta ja kupim novu bateriju i isti problem.

Još se brinem ako baterija crkne skroz da li će laptop normalno funkcionisati tj moći se upaliti?

Evo šta su oni mene savjetovali,ali to je mnogo opsežno,prvo ne znam kakve veze ima update bios-a sa ovim problemom.

https://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Hardware-and-Upgrade-Questions/plugged-in-charging-battery-but-stuck-at-61/m-p/6566144

15 godina

napisao ti je gore čovjek kakve veze ima. Probaj pa ćeš vidjet rezultate. Mislim da ćeš morat uzet novu bateriju ali ništa te ne košta da probaš to što su ti predložili.

16 godina
neaktivan
jozef kaže...

napisao ti je gore čovjek kakve veze ima. Probaj pa ćeš vidjet rezultate. Mislim da ćeš morat uzet novu bateriju ali ništa te ne košta da probaš to što su ti predložili.

Šta je napisao,ne razumijem?HP Support Assistant ,Battery Check tvrdi da je baterija OK.

ihush ja te baš nisam razumio šta si htio da kažeš?

Ne,kalibracija se vrši posebnim programom pogledaj u linku koji sam poslao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.2.2018 16:39 (Zelja).
16 godina
Zelja kaže...

Pa ne,ja sad ne znam da li ću riješiti problem ako kupim novu bateriju?Šta ja kupim novu bateriju i isti problem.

Još se brinem ako baterija crkne skroz da li će laptop normalno funkcionisati tj moći se upaliti?

Evo šta su oni mene savjetovali,ali to je mnogo opsežno,prvo ne znam kakve veze ima update bios-a sa ovim problemom.

https://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Hardware-and-Upgrade-Questions/plugged-in-charging-battery-but-stuck-at-61/m-p/6566144

- a  s čime bi BIOS imao veze ako ne s osnovnim radom računala... onako, postoji reda radi? Što misliš zašto je to nabrojeno? Zašto to čovjek iz supprota pita?

- koje je stanje s baterijom i bi li nova popravila nešto.. to ne možeš znati, dok ne provjeriš ili daš majstoru koji to provjeri. Tema-internet.. služe tome da probaš sam i doneseš zaključak što dalje.

Zelja kaže...
jozef kaže...

Šta je napisao,ne razumijem?HP Support Assistant ,Battery Check tvrdi da je baterija OK.

ihush ja te baš nisam razumio šta si htio da kažeš?

Ne,kalibracija se vrši posebnim programom pogledaj u linku koji sam poslao.

- svaki program je 'poseban'.. danas je sporedno iz biosa ili win (ako imaš program, ako radi) tj uefi. Taj program nema što podešavati-kalibriati ako to nije dio BIOSa (ali možda više nema opcije u BIOSu, tko zna.. bilo je, pa što te košta provjeriti? Uđeš u bios i vidiš).

- zašto bi ja gledao link.. važno je da ti pogledaš, pročitaš.. i tad razumiješ zašto je postvljeno pitanje za update biosa i ostalog..

- ako ti assistant kaže OK, ti vidiš da nije OK.. što ćemo sad? OK vjerujmo assistentu i zaključimo temu. :))

postoje dva moguća odgovora.. baterija je ispravna ili nije ispravna. Možeš 'testirati'.. ostaviš isključeno bez struje i vidiš koliko vremena izdrži, ako je polovica prijašnjeg vremena, tad assistant daje pogrešan odgovor (možda je napon ispravan, rad, ali ne i kapacitet). Ako traje kao nova, tad je očigledno samo prikazan pogrešan postotak, tad je assistant dao točan odgovor, tad je problem npr driver-powermanager ili update biosa koji možda pomogne da win pravilno očita stanje..

ili, treća mogućnost, takva (pogrešna) postavka u win, eco-nešto mod, promijeniš neku opciju i vidiš ima li razlike.. jer laptop je iz 2012te.. i nema više support kao za novo, za nove win a win se stalno mijenja, nadograđuje. Često je potreban neki stari program-utils... koji nije supportan za novi win-10.. ili imaš neki upravo takav stari program-postavku, koja to radi pogrešno. Takvi problemi su 'normalni' za npr razliku win7-win10.. i samo vrijeme-promjene koje se u međuvremenu dese.

- možeš bootati npr linux/live (ubuntu-mint..) i vidjeti što će biti prikazano za bateriju. Tako eliminiraš driver/postavku OSa/softwre uzrok (grešku u očitavanju). Jer kad imaš dvije suprotne tvrdnje, po assietentu je ok, tad to nekako moraš potvrditi-eliminirati, nečim trećim-neutralnim...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

OK.Ajde mi predloži šta prvo da uradim?Update BIOS-a mi je rizičan a i ne mogu da nađem BIOS za ovaj model laptopa.

Mislim da mi treba serijski broj/model laptopa a njega ne vidim nigde.

Ono što mi je i prodavač rekao je kao da navodno baterija na 46 % traje sat i 15 min i to je kao da je 100 % bila puna,što mi baš nije logično.

Ajde da skinem live distribuciju nekog linuxa pa da vidim kako će pokazati?Dajte mi link.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.2.2018 20:51 (Zelja).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Našao sam model Envy 17-3080ez.

Koliko vidim u opisu za BIOS ne spominje se nikakav fix za bateriju:

https://support.hp.com/us-en/drivers/selfservice/hp-envy-17-3000-notebook-pc-series/5145668/model/5205559

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.2.2018 20:23 (Zelja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Baterija se sada puni do 28 % i dalje ne.Lampica na laptopu i dalje gori kao da se baterija puni ali ne puni.

Da li da pokušam sa kalibracijom baterije kako mi je predloženo na HP forumu?

Laptop ne palim nikako jer me ovo pojede od nerviranja.

Srećom za razliku od dv6/7 serije pavillon laptopa gde neki modeli ne mogu raditi bez baterije probali smo iskopčati bateriju i laptop radi tj pali se bez iste.

Sada ja ne znam šta da radim,dal da koristim laptop dok ova baterija ne crkne ili da je iskopčam i tako koristim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ostavi bateriju unutra i koristi.

Super dođe ako nestane struje na trenutak ili slično.

I slobodno kalibriraj bateriju, bio je negdje jako dobar tutorial, mislim na pc ekspertu ak se ne varam.

Stavim link ak nađem.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=189397

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2018 15:56 (fer-de-lance).
16 godina
neaktivan

Ma poslao je meni član neki sa HP foruma,kako da kalibrišem bateriju,ali ja se bojim da ću nešto da pokvarim još gore.

Evo linka:

https://support.hp.com/us-en/product/hp-pavilion-15-ab200-notebook-pc-series/8499306/model/8818875/document/c04700771

Ima li svrhe to uopšte raditi ako je baterija problematična?

Ja sumnjam i u neki sklop na ploči šta znam,da ne puni bateriju jer dobija pogrešan podatak o zapunjenosti baterije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Možeš probati.

Uglavnom, nije ti kriv nikakav sklop na ploči jer je punjač baterije ugrađen u bateriju (za svaki članak ima zasebno punjenje i balansiranje).

Zato baterija nema nikakav utjecaj na rad laptopa i može raditi bez nje.

Kruha i igala...
16 godina
neaktivan

Pa stoji na 28% baterija,piše plugged in, charging ali ne puni.I gori lampica narandžasta kao da se baterija puni.

Do čega je to?Jel baterija problem?

Na početku je punilo do 61 % sada samo do 28 %.

Da li bih nabavkom baterije riješio problem?

9 godina
neaktivan

Da, zamijeni bateriju i bude ok.

Kruha i igala...
16 godina
neaktivan

Bateriju ne mogu nigde nabaviti.Na amazon imaju zamjensku ali ne isporucuju za BiH.Zvao par radnji u Srbiji nemaju.

Još se razmišljam da li da kalibrišem bateriju bojim se nešto ću pokvariti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Na HP forumu su me savjetovali da updejtujem BIOS pa ne znam da li to da uradim.Bojim se da ne zaje...m laptop skroz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice