Pozdrav,
evo sam novi na ovome forumu a registrirao sam se kako bih mogao dobiti vašu pomoć kod pravljenja vlastitog HotSpota.
Pa oni koji se razumiju u to i voljni su pomoći neka se uključe u temu.
Moj cilj je u jednoj javnoj ustanovi napraviti HotSpot koji bi uglavnom ljeti koristili turisti,
na način da bi u toj ustanovi zatražili i dobili prepaid card, znači voucher na kojem bi bio kod koji bi se unosio preko mog personaliziranog login screena a
voucheri bi se razlikovali po vremenu ili prometu koji se za njih dobije (znači npr. 15min, 30min, 1h ili 10mb, 100mb, 1gb).
Bila bi dobra mogućnost i ograničenja brzine ul/dl ovisno o voucheru.
Sad mene zanima koje bi najbolje rješenje bilo za to; ja sam mislio da sve to ide preko nekog routera, znači bez potrebe da komp bude upaljen 24/7.
Isto tako bi vjerojatno trebala i neka vanjska antena kako bi se ljudi mogli spojiti i sa nekih 500m.
Volio bih kad bi to, jednom kad bi se namjestilo, radilo bez nekih velikih i svakodnevnih diranja, osim pravljenja vouchera.
Koji bi router bio najbolji za to? Koji software?
Da li će to biti relativno jednostavno za napraviti pošto sam prosječno informatički obrazovan?
I što bi sve zapravo trebalo napraviti, jer ni sam ne znam koliko me posla zapravo očekuje?
A recite mi okvirno i koliko bi me sve to koštalo?
Ako se neko javi na ovu temu bio bih mu vrlo zahvalan ako bi mi pomogao i kad počnem sa tim projektom, ako negdje zapnem.