G700 problem s garancijom savjet molim

poruka: 68
|
čitano: 73.454
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: G700 problem s garancijom savjet molim
matko_st kaže...

(...)

Nakon otprilike 7 mjeseci pojavljuje mi se famozni G700 double click problem

(...)

Miševi koje sam do sad morao bacati zbog dvostrukog / trostrukog klika: Microsoft Intellimouse Explorer 3.0a, Logitech M705, Mad Catz R.A.T.5.

E da, i u mom slučaju se Links servis pokazao beskorisnim.

15 godina

http://www.redferret.net/?p=31008

Ja sam svoj g9 s tim tutorialom popravio i radi odlicno vec 7 godina

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 21:01 (lmutak).
15 godina
neaktivan

I drugi miševi imaju boljke. Logitech je, barem po meni jako kvalitetan a i najjači po pitanju dizajna. Podrška im je do j....ja. Neki dan im saljem mail i samo pitam za savjet, znači nisam išao sa ciljem reklamacije. Čovjek se odmah javio, jeste probali ovo, jesam, jeste probali ono- jesam. Par pitanja, par odgovora. Vjerovatno je hardverski problem.

Jedino sto sam im morao napraviti 2 slike sa rukom upisanim brojem i mišem odnosno potrebnim sersijskim brojem i sl.. Da vide da posjedujem isti miš. Nije prošlo 2 dana ja dobio novi g500s, stigao overses. Iako je po praćenju trebalo biti 3 ili 4 dana kasnije. Ne trebam ni spominjati, da sam ostao nemalo ugodno iznenađen. Svaka im čast. Zar za hebena 2 dana stigne iz nizozemske, a ovi papci nisu u stanju iz zagreba do splita ili sl poslati nesto niti u roku tjedan dana.

Niti sam morao što moliti nti sam morao što slati. Samo sam morao napraviti dvije slike, poslati mail i izaći do kombija da uzmem novi miš.

Tako se posao radi i zato ljudi rade na veliko. I Samo su mi potvdili da sljedeća periferija neće imati drugo ime osim Logitech.

Spija
Moj PC  
9 0 hvala 0
17 godina

Meni je dvoklik pucao na jednom gamerskom trustu.
Pristao sam uzeti nešto iz dućana za te novce, blesan.
NIje mi do natezanja s garancijom,
pa da sam znao za popravak, odnio bih ga kući i složio taj switch.
Draži mi je bio taj miš, a i tako nisam ništa trebao u dućanu za te novce :(

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Na svaki proizvod u HR zakonski jamstvo je 2 godine. Ako si reklamirao proizvod i dobio novi zamjenski proizvod onda ti garancija teče na novo 2 godine. Ako se mjenja dio proizvoda onda garancija teče za novi promijenjeni dio od početka a na ostatak proizvoda teče i dalje garancija od dana kupnje proizvoda uvečana za dane provedene proizvoda na servisu. Znači ako je proizvod proveo na servisu 25 dana, onda garantni rok traje 2 godine i 25 dana od dana kupnje. Čuvati račune, papire sa servisa.

15 godina
neaktivan
hugy dean kaže...

Na svaki proizvod u HR zakonski jamstvo je 2 godine. Ako si reklamirao proizvod i dobio novi zamjenski proizvod onda ti garancija teče na novo 2 godine. Ako se mjenja dio proizvoda onda garancija teče za novi promijenjeni dio od početka a na ostatak proizvoda teče i dalje garancija od dana kupnje proizvoda uvečana za dane provedene proizvoda na servisu. Znači ako je proizvod proveo na servisu 25 dana, onda garantni rok traje 2 godine i 25 dana od dana kupnje. Čuvati račune, papire sa servisa.

Jesi siguran u to ?? Ja mislio da garancija vrijedi onoliko koliko je proizvođač odredio. I ako se vrši zamjena da je garancija po starom, da završava kako je i počela neovisno o novom zamijenjenom proizvodu.

Jer evo primjer, ja sam dobio novi mis u zamijeni preko RMA, samo sam dobio miš ne i dokumentaciju o zamijeni. Znači imam samo račun što sam dobio kad sam kupio stari miš. A isto tako sam imao i zamijenu MBO-a, s tim da od matične imam papire da sam predao na reklamaciju i da sam dobio drugu u zamijenu.

Spija
11 godina
neaktivan

Pa može proizvođač zasebno odrediti rok garancije od 3, 4, ili više ali ne manje od 2 godine. To je zakonski minimum. Da ne ponavljam zamjena cijelog ili dio uređaja je kao što sam prethodno napisao. Trgovac ili proizvođač mora dati nekakvu potvrdu o izvršenim popravcima ili zamjeni proizvoda s datumom izvršenja. Ako ne da zatražite. Da se mogu eventualno kasnije ispoštovati garantni rokovi u slučaju novog kvara. Uvijek fotokopirajte i čuvajte sve papire: račun, garantni list, servisni list

17 godina
hugy dean kaže...

Pa može proizvođač zasebno odrediti rok garancije od 3, 4, ili više ali ne manje od 2 godine. To je zakonski minimum.

Po kojem zakonu je to minimum?

Na stranu što proizvođač često uopće ne utječe na trajanje jamstva, jamstvo definira ili proizvođač (ako je pravni subjekt u RH, što je rijetko), distributer / uvoznik i slično.

17 godina
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
11 godina
neaktivan

Sva prava kupaca potrošača u slučaju materijalnih nedostataka ili kvara na proizvodu se razrađuju u člancima 400.-427. Zakona o obveznim odnosima

http://www.propisi.hr/print.php?id=849

17 godina
hugy dean kaže...

Sva prava kupaca potrošača u slučaju materijalnih nedostataka ili kvara na proizvodu se razrađuju u člancima 400.-427. Zakona o obveznim odnosima

Krivo, jamstvo je definirano u člancima 423. - 429., ovo gore je za nedostatak.

11 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
hugy dean kaže...

Znam da je ponekad zakone problem čitati pa bi se koji put trebalo više puta pročitati pa da se skuže. Jamstvo i nedostatak odnosno neispravnost uvijek idu u zajedničkom kontekstu. Nikad odvojeno. Zato sam i napisao za Vašu bolju informiranost u ostvarivanju prava da se razrađuju gore navedenim člancima. Pošto velika većina forumaša stalno kupuje nove uređaje, komponente dobro ih je znati. Članak 428. je odgovornost više proizvođača istovjetnog proizvoda i totalno je nevažan u kontekstu gore navedenih problema pa ga nisam niti spominjao.

17 godina
Posto smo u EU. Tako da vrijede mnogi zakoni koji su i u EU a u EU je donesen zakon o min 2g garancije
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
neaktivan

Ja nahvali logitech, a evo moj novi miško ima double-click, a star dva dana {#}. I nekako sam stekao dojam da sam dobio korišteni miš, samo malo počiščen da izgleda kao novi. Il ije to ili je ovo katastrofa od miša. Nemam pojma, al imi se više ne da RMATI. Dopičilo mi {#}

Spija
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hugy dean kaže...
Old Iggy kaže...

Znam da je ponekad zakone problem čitati pa bi se koji put trebalo više puta pročitati pa da se skuže. Jamstvo i nedostatak odnosno neispravnost uvijek idu u zajedničkom kontekstu. Nikad odvojeno. Zato sam i napisao za Vašu bolju informiranost u ostvarivanju prava da se razrađuju gore navedenim člancima. Pošto velika većina forumaša stalno kupuje nove uređaje, komponente dobro ih je znati. Članak 428. je odgovornost više proizvođača istovjetnog proizvoda i totalno je nevažan u kontekstu gore navedenih problema pa ga nisam niti spominjao.

Nedostatak i neispravnost su potpuno odvojeni, zakonski i operativno. Gotovo nikad ne idu u istom kontekstu (takva situacija je ekstremo rijetka).

Tu imaš i problem što većina proizvođača (posebno kod složenaca) nije pravni subjekt u RH, već uvoznici / distributeri.

Patrick_cro kaže...
Posto smo u EU. Tako da vrijede mnogi zakoni koji su i u EU a u EU je donesen zakon o min 2g garancije

U ovom segmentu ne postoje "zakoni EU". Postoje državna zakonodavstva po kojima firme rade.

11 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
hugy dean kaže...
Old Iggy kaže...

Nedostatak i neispravnost su potpuno odvojeni, zakonski i operativno. Gotovo nikad ne idu u istom kontekstu (takva situacija je ekstremo rijetka).

Tu imaš i problem što većina proizvođača (posebno kod složenaca) nije pravni subjekt u RH, već uvoznici / distributeri.

Patrick_cro kaže...

U ovom segmentu ne postoje "zakoni EU". Postoje državna zakonodavstva po kojima firme rade.

Pa po kojem se to onda posebnom zakonu tretira nedostatak a po kojemu se to posebnom odvojenom zakonu tretira neispravnost?

Dok imaš uređaj koji ne radi sasvim svejedno je kako će to neko okarakterizirati da li ne radi zbog neispravnosti ili zbog nedostataka. Tebi je važno da ti nisi uzrokovao kvar, ako se to desilo u garantnom roku da da imaš garanciju na uređaj i da ti se uređaj zamjeni ili popravi u razumnom roku.

Tebi garanciju na proizvod mora izdati trgovac kod kojeg si kupio uređaj. I dalje te nije briga kako će taj trgovac riješiti neispravnost u ovlaštenom servisu i kakvi su njegovi odnosi s uvoznikom/distributerom.  To je njihov problem koji oni moraju riješiti prije nego trgovac počne prodavati uređaje od pojedinog uvoznika/distributera. I također svi troškovi otpreme i dopreme uređaja idu na teret trgovca odnosno uvoznika/distributera. Kao i sva eventualna oštećenja napravljena za vrijeme transporta ili uzrokovana nestručnim rukovanjem na servisu.

Na teritoriju EU postoji zakonska regulativa koju moraju sve države članice u svojim zakonodavstvima ispoštovati - minimalni zakonski garantni rok za uvažavanje reklamacije za sve nove proizvode je 2 godine. 

17 godina
hugy dean kaže...
Old Iggy kaže...

Pa po kojem se to onda posebnom zakonu tretira nedostatak a po kojemu se to posebnom odvojenom zakonu tretira neispravnost?

Dok imaš uređaj koji ne radi sasvim svejedno je kako će to neko okarakterizirati da li ne radi zbog neispravnosti ili zbog nedostataka. Tebi je važno da ti nisi uzrokovao kvar, ako se to desilo u garantnom roku da da imaš garanciju na uređaj i da ti se uređaj zamjeni ili popravi u razumnom roku.

Tebi garanciju na proizvod mora izdati trgovac kod kojeg si kupio uređaj. I dalje te nije briga kako će taj trgovac riješiti neispravnost u ovlaštenom servisu i kakvi su njegovi odnosi s uvoznikom/distributerom.  To je njihov problem koji oni moraju riješiti prije nego trgovac počne prodavati uređaje od pojedinog uvoznika/distributera. I također svi troškovi otpreme i dopreme uređaja idu na teret trgovca odnosno uvoznika/distributera. Kao i sva eventualna oštećenja napravljena za vrijeme transporta ili uzrokovana nestručnim rukovanjem na servisu.

Na teritoriju EU postoji zakonska regulativa koju moraju sve države članice u svojim zakonodavstvima ispoštovati - minimalni zakonski garantni rok za uvažavanje reklamacije za sve nove proizvode je 2 godine. 

Nema posebnog zakona, sve je u zakonu koji si naveo i zato je jasno definirano što ide pod nedostatak.

Na "teritoriju EU" (iliti, u prometu robe među EU državama) vrijede pravila koja ne idu u državne okvire. No na teritoriju RH vrijede isključivo zakoni RH (koji nisu identični među državama).

15 godina
neaktivan

Ne znam gdje bi postavio ovo pitanje, pa evo ovdje ću, ako nije prikladno mjesto molim da se premjesti gdje je adekvatno. Vidio sam da kod G500S, nekad piše EER2 a nekad EWR2. Jel mi može netko pojasniti koja je razlika ( ako zna )

Jel prvo bolje ili drugo, ili nema razlike ??  Hvala

Spija
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
SPIJA kaže...

Ja nahvali logitech, a evo moj novi miško ima double-click, a star dva dana {#}. I nekako sam stekao dojam da sam dobio korišteni miš, samo malo počiščen da izgleda kao novi. Il ije to ili je ovo katastrofa od miša. Nemam pojma, al imi se više ne da RMATI. Dopičilo mi {#}

Znači DOA proizvod, ukoliko imaš ambalažu i sve " trgovina " di si kupio dužna ti je odma dati novi ili vratiti novac.

17 godina
Bulldozer kaže...
SPIJA kaže...

Znači DOA proizvod, ukoliko imaš ambalažu i sve " trgovina " di si kupio dužna ti je odma dati novi ili vratiti novac.

Takvo što ne postoji u zakonu.

15 godina
neaktivan

Nemam ja pojma sta je DOA, nisam do sad imao previse iskustva ni sa reklamacijama. ALi evo mali update, poslao ja opet mail  Logitechu. Rekao im da mi novi mis ima doubleclick,

nikakvo pretjerano objasnjavanje, i evo opet stize novi preko UPS-a. Ne znam sto reci, valjda cu imati vise srece ovaj put. Samo sto ovaj put pise EWR2, pa sam zato gore i pitao koja je razlika između EWR2 i EER2,ako netko zna sto o tome. Ili se to odnosi na laser pa nema veze sa klikom

Spija
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...
SPIJA kaže...

Ambalaža nije obavezna jer kod kupnje proizvoda možeš zahtjevati da trgovac uzme ambalažu ako ti ne treba. Ako neispravni uređaj u servisu ne mogu popraviti onda ti ga moraju zamijeniti za drugi novi uređaj. Ako ti ga vrate popravljenog s servisa i na njemu se ponovo vrati isti kvar onda napismeno i preporučeno zatraži da ti u razumnom roku poprave proizvod (recimo dva tjedna) ili da ti vrate novac ili da ti daju novi uređaj. Na povrat novca imaš pravo samo ako si trgovcu prethodno dao pismeni naknadni razumni rok za popravak. Postoji mogućnost da ti trgovac i prije vrati novac ali to je njegova dobra volja i dobra praksa.

15 godina

Imao sam crni sharkoon fireglider koji je riknuo. Pošto su imali samo sa vatrenim uzorkom, ponudili su mi da izaberem neki u istoj vrijednosti. Izabrao sam 50kn skuplji, sharkoon drakonia i ponudio da nadoplatim. Rekli su da ne treba i besplatno mi ga poslali. U Linksu...

2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Old Iggy kaže...
Bulldozer kaže...
SPIJA kaže...

LOL

nemoj me nasmijavat, ako je proizvod unutar 8 dana od kad si kupio neispravan ili ima grešku ti odma moraš dobit novi ili da ti vrate novac

17 godina
Bulldozer kaže...
Old Iggy kaže...

LOL

nemoj me nasmijavat, ako je proizvod unutar 8 dana od kad si kupio neispravan ili ima grešku ti odma moraš dobit novi ili da ti vrate novac

To je iz Alan Forda ili Modre Laste?

Zakonski takva obaveza prodavača ne postoji.

11 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Bulldozer kaže...
Old Iggy kaže...

LOL

Rok od 8 dana od kupnje uređaja za reklamaciju se odnosi na vidljive nedostatke i koje si kao kupac kod kupnje vizuelnim pregledom uređaja mogao primjetiti. Inače dok kupuješ novi uređaj uvijek ga dobro snimiš cijeloga. Pa ako ima neke ogrebotine, slomljene ili napukle djelove, fali koji vidljivi dio onda tih 8 dana vrijedi za zamjenu za novi proizvod.

17 godina
hugy dean kaže...
Old Iggy kaže...

Rok od 8 dana od kupnje uređaja za reklamaciju se odnosi na vidljive nedostatke i koje si kao kupac kod kupnje vizuelnim pregledom uređaja mogao primjetiti. Inače dok kupuješ novi uređaj uvijek ga dobro snimiš cijeloga. Pa ako ima neke ogrebotine, slomljene ili napukle djelove, fali koji vidljivi dio onda tih 8 dana vrijedi za zamjenu za novi proizvod.

Nigdje u zakonu nema roka od 8 dana. Za nedostatke (koji ovdje ne vrijede jer je u pitanju neispravnost) rok je bitno duži i drugačije se definira.

15 godina
moderator
TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.4.2014 11:52 (XXX-Man).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Čitaj malo bolje. Jedno je neispravnost, drugo nedostatak. I probaj se pozvati na ovo, već je par puta tražen ispravak.

K tome, i dalje nema 8 dana.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice