The Elder Scrolls: Online

poruka: 1.842
|
čitano: 315.329
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
The Elder Scrolls:Online

kad smo vec na off topicu  i recenzijama ,  meni nakon Eve-a najbolji mmo je poprilicno popljuvani TSW,cak sam kupio  Grand Master (life time) nakon sto je igra postala b2p da bih imao full acces novim sadrzajima

a,igrao sam mjesecima jedan h&s rpg,ocjenjen  2/10,(Etrom ),a za Skyrim smatram da je najlosiji TES u serijalu.

... hebes recenzije,to su uglavnom osobni stavovi ili naruceno i placeno, a i svi se mi razlikujemo po ukusima

2 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Re: The Elder Scrolls:Online
Van_Blaster kaže...

kad smo vec na off topicu  i recenzijama ,  meni nakon Eve-a najbolji mmo je poprilicno popljuvani TSW,cak sam kupio  Grand Master (life time) nakon sto je igra postala b2p da bih imao full acces novim sadrzajima

a,igrao sam mjesecima jedan h&s rpg,ocjenjen  2/10,(Etrom ),a za Skyrim smatram da je najlosiji TES u serijalu.

... hebes recenzije,to su uglavnom osobni stavovi ili naruceno i placeno, a i svi se mi razlikujemo po ukusima

Eto sve rečeno

17 godina

Oh, placenih iliti sponzoriranih recenzija je bilo i uvik ce biti.

Zato i ne uzimam previse ozbiljno sta bilo ko pise o necemu sta me zanima, valja probati, mozda se zahebem, mozda i ne :)

PSN: Muskarcina77 | Steam: Virty |
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Virty kaže...

Zato i ne uzimam previse ozbiljno sta bilo ko pise o necemu sta me zanima, valja probati, mozda se zahebem, mozda i ne :)

ma jasno je da ima placenih recenzija ali zato ne gledas te mainstream reviewe. ima mali milijun ljudi koji ti mogu rec dal igra valja ili ne bez na jedan objetivan nacin. naravno da ce netko rec meni ovo pase, a ono ne pase. ali zato ti da primjer. crafting je slican ovoj igri, combat je slican onoj igri. rasclanit ce ti gameplay elemente na proste faktore pa sad ako to tebi pase to je tvoja stvar. ti ces dobit sliku necega sto ti sam volis a sto ne volis. npr kod AJ review-a. lik kaze da je combat ok jer je mobilan itd ali u drugu ruku ti kaze da udarci nemaju osjecaj, da je 1st person view razocaravajuci itd. i sad je na tebi da se odlucis dal ti to zelis. i na kraju je lik dao 5/10 ocjenu sto je dosta realno, odvojenu ocjenu za pvp, uz opasku da ima igara u kojima je pvp identican ovom is eso a da nemaju monthly fee.

stvar je u tome da neki ljudi nisu skloni principu ''probaj pa ako valja, valja, a ako ne valja nista. narocito mmo igre jer nije lako iskrcat 50-60€. ponajvise zato jer ti se stalno mota u glavi osjecaj da si te pare mogao potrositi na nesto puno kvalitetnije.

It's not who u are, it's who u know.
17 godina
Obi Wan kaže...
Virty kaže...

ma jasno je da ima placenih recenzija ali zato ne gledas te mainstream reviewe.

Laga bih kad bi reka da ne bacim oko, cisto iz radoznalosti procitam tekst, pa jos radoznalije postove ekipe ispod teksta :)

13 godina
neaktivan
evang kaže...

@ZujoVG

A kak funkcionira taj gametime code tj. taj trade za ingame cash?,to je nešto ilegalno ili?

uglavnom funkcionira isto kao i na wowu ili drugim mmo-ima tipa za 30 dana time coda traze 100k golda i to je to das im 100k golda i posalju ti na mail cod

sto se tice gore ove recenzije recimo za pvp uopce nije rekao da odlicno radi kad je masa ljudi na jednom mjestu i da ne laga kao u drugim mmoima isto tako da se zerg sa manjim brojem igraca vrlo lako razbija ako se takticki odradi sto je jako bitno 

a sto se tice ovih bugova tu je 100% u pravu da jako nervira 

a iskreno quest line da su bosovi preslabi odnosno da se skupi hrpa ljudi pa umre za 1 sekundu to je istina isto tako ako slucajno budes sam taj bos te izmasakrira pa molis boga da bar nekog ima 

ali dogodi se da te i obicni mobovi uspiju zaklat jer nisi pazio isto tako i loot od bossa je nikakav a opet nekad ubijem mudcraba i ispadne epic stvar ali to je NAVODNO namjerno napravljeno da se nebi exploitali samo bossevi a zasto ljudi tamo stoje u tolikom broju nemam pojma valjda su iz wowa dosli

njemu smetaju neke stvari koje meni ne smetaju tipa kako te npc pozdravljaju ili zasto se npc ne bore u epic brojevima al iskreno na to nisam obracao paznju sad kad malo bolje razmislim i to mi smeta ali manje mi je bitno

ja gore povise napisao neke stvari koje njemu ne smetaju (tipa boostanje u pvp) itd

mislim da je to od osobe do osobe zato sam i gore podebljavao sto je MENI ok i sto nije

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2014 20:46 (ZujoVg).
17 godina

Jadan onaj kome se ova igra sviđa, odma ide prst dole :)

Bolje i to nego srednji prst :)

Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina

Gle,nemre ni svako bit dobar novinar nit recenzent. Zato se cijene ljudi koji jesu. On ce uvijek na kraju recenzije dat svoje misljenje o tome,jel njemu paše ili ne. Ali ce tijekom recenzije opisati mehanike kakve one jesu,tako da ljudi koji citaju/gledaju sadrzaj mogu za sebe procijeniti jeli to nešto što njima paše.

Nema svatko 60Eura za dat (smatram da su sve igre apsolutno preskupe),a jos k tome moras i 15 Eur na mjesec dat. To nisu male pare. Ja si za te pare uzmem zice za bass mjesecno,il odem recimo na neki koncert. Ali to sam samo ja,mada cist sumnjam da je i vama drago plaćati toliko za igre.

I ako ja igru nemogu probat i fulo sam betu (što nisam,al zamislimo da jesam),fino cu pogledat recenziju,finu recenziju nekoga ko zna što radi. (a AJ ,u ovom slucaju) ima masu iskustva i zna napravit dobru recenziju. Sagledat cu sve aspekte ,a on ih je u opseznom reviewu sve opisao,i vidjet jel to za mene il nije.

Ne razumijem u cemu je problem.

16 godina
odjavljen

Točno tako, zato i postoji izbor. Doduše, nimalo se ne slažem da su igre preskupe, jer su daleko teže i skuplje za napraviti od žica za bas ili nekog koncerta. Kad već spominješ, koliko košta karta za koncert neke bolje grupe? Eto, tu je fora.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
16 godina

U tome kaj ne pase svima to kaj recenzenti govore niti se sa njima slazu.

Dodatan problem je taj sto ti recenzenti novac za zivot dobivaju od ljudi koji ih gledaju, no opremu na kojoj recenziraju, igre, invite na dogadaje sa putem i smjestajem od sponzora cije igre recenziraju... Onda im se stvori iskrivljeno misljenje u glavi da nije bitna ona masa zbog koje ima posao, nego onaj developer koji mu je dao 2000$ da njegov proizvod ocijeni odlicnim. Gledaj, u masi od milju ljudi koji te gledaju barem 30% ce se sloziti sa tobom, osim ako bas ne trabunjas, tako da ces imat pokrice da doista mislis ono kaj si napisao (iako negdje postane bolno ocito da se*es cim ljudi nakon tvoje recenzije kupe igru i shvate da si mlatio praznu slamu - BF4 any1?), a developer ce te sufinancirat samo i iskljucivo ako pristanes na njegove uvjete.

Ti mozes uglavnom bez njega, ali ne uvijek, i tu je dilema... Kako ostat posten, ili u slucaju dosta njih, zasto?

Tonči kaže...

Točno tako, zato i postoji izbor. Doduše, nimalo se ne slažem da su igre preskupe, jer su daleko teže i skuplje za napraviti od žica za bas ili nekog koncerta. Kad već spominješ, koliko košta karta za koncert neke bolje grupe? Eto, tu je fora.

Ovu pricu dosta ljudi ne shvaca, poglavito zene... Kad ja objasnjavam da mi je tragedija da im je puno dat za racunalo koje kosta 5000kn i na to jos doplatit OS i ostali software koji koriste svakodnevno tokom 4-5 godina ili vise, a sa druge strane im je sasvim u redu dat 15 000$ za Birkin torbu, jer eto, to je nesto za sto postoji lista cekanja, iako na jednom proizvodu rade tisuce ljudi u nekoliko globalnih kompanija u razvoju, pa distribuciji, a koristi najmoderniju tehnologiju, plemenite metale, skupi proizvodni proces i slicno, sa druge strane imaju proizvod koji sasije kineskinja za 3 dolara i potpise pijanac, playboy, drogeras i na jos nekoliko nacina probisvijet, u tome shvatis koliko je ovaj svijet u k*rcu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.4.2014 16:03 (Rhodin).
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina

pa smatram da je prekskupo u svakom pogledu.

zice za gitaru,ima ih 6, 40-80 kn. zice za bass,ima ih 4 (Doduse malo su deblje al nebitno) kostaju 170 kn na ebayu,a u trgovini 200-400 kn??

Koncert 300-400 kn? debelo previše. igre,takodjer 60 eur? neznam. meni je to previše,i nevidim čemu tolika visoka cijena.

Ako koncert u nekoj austriji il americi moze kostat recimo 20 dolara,zasto je kod nas 400 kn gdje organizator uzme sebi fest cijenu (HEBENI EVENTIM,mrzim gamad)...

isto s igrama,smatram da velika vecina njih za par sati SP contenta nebi smjele koštat 60 Eur nikako. prije 20. Jos pogotovo kad znas da nisu radili novi engine,nego je bazirano na prijasnjem (COD recimo),dakle placas samo DLC u smislu voice actinga i nove price...Razumijem da rijetko ko kupuje COD za SP,ali SP je tu. Banalan je primjer,ali drzi vodu.

Veliak vecina stvari je debelo preskupa.

13 godina
Rhodin kaže...

U tome kaj ne pase svima to kaj recenzenti govore niti se sa njima slazu.

Dodatan problem je taj sto ti recenzenti novac za zivot dobivaju od ljudi koji ih gledaju, no opremu na kojoj recenziraju, igre, invite na dogadaje sa putem i smjestajem od sponzora cije igre recenziraju... Onda im se stvori iskrivljeno misljenje u glavi da nije bitna ona masa zbog koje ima posao, nego onaj developer koji mu je dao 2000$ da njegov proizvod ocijeni odlicnim. Gledaj, u masi od milju ljudi koji te gledaju barem 30% ce se sloziti sa tobom, osim ako bas ne trabunjas, tako da ces imat pokrice da doista mislis ono kaj si napisao (iako negdje postane bolno ocito da se*es cim ljudi nakon tvoje recenzije kupe igru i shvate da si mlatio praznu slamu - BF4 any1?), a developer ce te sufinancirat samo i iskljucivo ako pristanes na njegove uvjete.

Ti mozes uglavnom bez njega, ali ne uvijek, i tu je dilema... Kako ostat posten, ili u slucaju dosta njih, zasto?

fino,vecina dobrih recenzenata nisu sponzorirani da rade recenziju. TB npr? Lik dobi free copy igre,popljuje ju,i onda ga game dev tuzi i maknu mu video s jutuba... :D

Btw za BF 4,nitko od pravih recenzenata nije hvalio igru i svi su odma istaknuli kako nije dovrsen proizvod i kako ima masu bugova i da tu nešto ne štima.
Metacritic i te časopise treba uopce ne gledati u ovom slucaju,to su plaćene mašinerije.

Pricamo o neovisnim recenzentima koji nisu placeni za to,a kad jesu,kazu da jesu. Primjer planetside 2 i tako,iako je plaćen da bude komentator na eventu on ce na svom oficijalnom kanalu istaknuti kako igra ima problem s optimizacijom,sa stabilnosti servera npr i s balansom oruzja (P2win itd). P.s nekazem da je to slucaj s PS2 ,nego navodim kao primjer.

16 godina
odjavljen

Nije previše. Koliko misliš da košta razvoj igre? Probaj sam računati, da radiš indie igru, koliko bi trebalo? 100 sati po glavi? 1000? 10.000? 100.000? Koliko košta sat ako želiš godinu dana isplaćivati plaće? Pa porezi, pa licence, hardver, prostor, troškovi... a onda tek, kad spališ milijune, stiže tek šansa da si napravio nešto dobro i da to netko kupi. Unatoč velikom trudu, može jednostavno ne biti ono što prolazi zbog trenda, a onda si - gotov. Cijene igara su malene jer se planira velika prodaja. Probaj dobiti ponudu za neki jednostavni softver za sebe, po mjeri, pa ćeš pasti u nesvijest zbog cijene. :)

Moj PC  
4 3 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...

Nije previše. Koliko misliš da košta razvoj igre? Probaj sam računati, da radiš indie igru, koliko bi trebalo? 100 sati po glavi? 1000? 10.000? 100.000? Koliko košta sat ako želiš godinu dana isplaćivati plaće? Pa porezi, pa licence, hardver, prostor, troškovi... a onda tek, kad spališ milijune, stiže tek šansa da si napravio nešto dobro i da to netko kupi. Unatoč velikom trudu, može jednostavno ne biti ono što prolazi zbog trenda, a onda si - gotov. Cijene igara su malene jer se planira velika prodaja. Probaj dobiti ponudu za neki jednostavni softver za sebe, po mjeri, pa ćeš pasti u nesvijest zbog cijene. :)

je,a kak recimo the witcher 2...napravljen je za pare koje je COD potrosio samo za marketing. Nisam im ja kriv što utroše 30 milja dolara samo na marketing,pa naravno da production cost,a i sama cijena proizvoda zbog toga mora ic gore da opravdaju ulozeno u proizvod.

Ja ti garantiram da ako recimo neki bend poput Deep Purplea, Rusha,il statijaznam Dream Theatera netraba posebno naglašavati nit kupovati skupi plakatni prostor. Onaj ko prati a i ide na koncerte zna da ce oni doc,bez brige.

Pogotovo u doba interneta i jeftinog oglasavanja,gdje je sve pri ruci.

Ovo je samo jedan primjer. I dalje mislim da bi sve mogli barem,BAREM 30%ak posto jeftnije bit. Konacni proizvod mi ne opravdava tako visoke cijene.

14 godina
neaktivan

E moj Roc, vidim da si stručnjak za biznis i marketing ;)

Pa ESO možeš uzeti za 30 eura, zar nikad nisi vidio prekriženu cijenu i ispod novu jeftiniju, otkuda svim tim web siteovima igra po jeftinijoj cijeni, najobičnija fora

A bendovi koje spominješ, pa šta drugo oni rade nego se reklamiraju cijelo vrijeme i prave show, treba izgraditi jedan brend, pogotovo sada kada misliš da je sve lako dostupno jer ima svega i svačega i svi se bore za svoj dijelić profita ;)

Što se tiče recenzija, recimo Angry Joe, iz aviona se vidi da tip pokušava biti cool i faca pred svima, pogotovo pred ženskom s kojom igra ESO u videu. Ne da on neće igrati igru nego ima čak i svoj guild ;) Ajde, dobro, bar je zabavan lik ;)

2 0 hvala 0
15 godina

Pratim recenzije od Joea otkako ih pravi bukvalno, i lik haman uvijek na pocetku kaze da se ne trudi biti objektivan u ocjeni, ali da ce biti objektivan po objasnjavanju mehanike. To sto se njemu ne svidja nekom ce biti odlicno i slicno.

Sto se tice toga da se fura, to je glupost, prati malo njegov Twitch kanal (mozes i oficijelnu stranicu) i vidjet ces da nisu samo clanovi guilda i njegove Angry Joe Army ti koji igraju vec i sam on, i obicno je realan, a i boli ga briga da u recenziji kaze da je neka kompanija napravila smece od igre, bez obzira sto je najveca.

Sto se tice ove polemike da su igre preskupe, ma daj ba, plate programera su otisle u nebo, i jos govore kako je njima tesko sjedit i dizajnirat i programirat. Stotine miliona se ko fol ulazu u igre (a zapravo najveci dio u njihove preplacene guzice) a za te pare mozes izgradit u stvarnom svijetu sta ti volja.

Nije sve u grafici, pa ni fransizi niti imenu, cak ni dobroj reklami koja ce svakog privuci. Ako igra ne opravda ono osnovno, a to je igrivost, talasika.

You better run, you better take cover!
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
odjavljen
Rocinante2112 kaže...

Pogotovo u doba interneta i jeftinog oglasavanja,gdje je sve pri ruci.

A oglašavanje na Internetu je besplatno? Znaš li u koliko se primjeraka prodao CoD, a koliko Witcher 2 (malo preko 10 milijuna je koštao).

Smucek kaže...

Sto se tice ove polemike da su igre preskupe, ma daj ba, plate programera su otisle u nebo, i jos govore kako je njima tesko sjedit i dizajnirat i programirat. Stotine miliona se ko fol ulazu u igre (a zapravo najveci dio u njihove preplacene guzice) a za te pare mozes izgradit u stvarnom svijetu sta ti volja.

Ne kužim zašto već ne radiš kao programer s nebeskom plaćom na nekoj igri i zgrćeš lovu?!

17 godina

Dok vi skrecete sa teme, evo malo videa od HCL stranice.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Virty kaže...

Dok vi skrecete sa teme, evo malo videa od HCL stranice.

kakav mutavi review samo prvog questa na prvom starter islandu aldmeri dominion frakcije mogao je bar 3 dana odigrat pa slozit rewiew tu bi puno vise toga vidio

btw skyshardovi 3/3 daju jedan skill point ne boostaju health/staminu/manu

15 godina
Tonči kaže...
Smucek kaže...

Ne kužim zašto već ne radiš kao programer s nebeskom plaćom na nekoj igri i zgrćeš lovu?!

Zato sto sam inzinjer masinstva...

You better run, you better take cover!
16 godina

review

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

negdje oko 6:58... umro sam od smijeha. Slicno ko dok je KSI ismijavo EA...  

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sighted but sightless - it is your gift and your curse.
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
17 godina

taman netko stavio link prije mene...

It's not who u are, it's who u know.
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.4.2014 0:55 (Obi Wan).
13 godina

Ja ne vjerujem da oni za ovo traze sub i 60€...{#}

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
9 2 hvala 0
11 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Ja ne vjerujem da oni za ovo traze sub i 60€...{#}

Potpisujem {#}

16 godina

U biti traze 80 , ali to vam postane jasno tek kad kupite verziju za 60 i shvatite u cemu je razlika.

Moj PC  
5 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

razboritom covjeku koji je usto fan eso serijala i to zesci je bilo dovoljno odigrat betu da uvidi da je ovo teski poluproizvod i zesci money rip off. 

xfact
Moj PC  
4 4 hvala 0
16 godina

Nemojte se svadjat oko toga tko je i zasto suspendiran, nisu sigurno suspendirani radi toga sto brane igru koju vole, vec zbog retorike poput "nek te uzme Bog" i "propucaj si koljena".

To sto netko voli ovu igru ne znaci da je ko osoba los ili da ga treba vrijedati, isto tako ako ju netko ne voli ili mu nije sjela. Ostavimo raspravu na nivou igra je dobra/losa, a ne krenut vrijedat se na osobnom nivou.

Moj PC  
7 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice