The Elder Scrolls: Online

poruka: 1.842
|
čitano: 314.969
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
The Elder Scrolls:Online

Nije mi jasno zasto ekipa koja ne igra igru ima potrebu pisat kontra igre :(

Price iz beta faze me ne zanimaju previse, beta je iza nas, u međuvremenu izlaze patchevi i desavaju se promjene.

Ovo me podsjeca na razne topice tipa PS4 koje pratim, ekipa uleti i nema do PC-a. Damn, igraj PC i zivia 100 godina (vrijedi i obrnuto).

Nadam se vise postova od ljudi koji igraju igru, nije valjda da cu morat koristiti ignore opciju :)

PSN: Muskarcina77 | Steam: Virty |
Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: The Elder Scrolls:Online
Obi Wan kaže...
weco75 kaže...

Obi i Skomi. Ne znam od kud potreba pisanja toliko postova da vam je igra bezveze. Ja odigrao betu, vidio da je sranje , ali ne pada mi na pamet tu pametovat ljudima da je igra fail. Pustite ljude da uživaju, neka svako sam prosudi po yt filmicima , raznoraznim rewievima da li im se igra ili ne. Ja sam npr. nakon ESO bete glatko napravio preorder za Wildstar i ne pada mi na pamet pljuvati ovdje. Hvala

pljuvanje je jedno (neutemeljene optuzbe) a konstruktivna kritika je drugo.

druga stvar... sta ako netko tko se nije odlucio kupit igru zeli malo detaljnije informacije? ima ovdje materijala za procitat (bar sto se mojih postova tice) i to iz prve ruke, a ne neki bezveze review u koji daje igri 90/100. a tko moze osjetit kako njemu pase igra preko youtube-a svaka cast, meni to jako tesko uspijeva (i to zavisi od zanra)

mmo igre nisu nesto sto mozes skinut sa interneta i probat jer niti jedna igra nema praksu da daje trial odma po izlasku. a trial se najcesce pojavljuje nakon 6 mjeseci - godinu dana. i zato nije nikad na odmet da ima i vise nego dovoljno informacija o igri.

samo par pitanja za tebe koji si relevantan i objektivan

jesi li probao u beti odigrat onaj dungeon za 4vero i jesi ga mozda probao odigrat sa ekipom iz guilda preko voica?

jesi probao uopce pvp i sto kazes na njega i sto mislis kako bi se u tom pvpu provela ekipa od 5,6,7 ljudi koji su takodjer preko teamspeaka povezani?

i zadnje ili u dungeonu na bosu ili u pvpu sta kazes na kombat odnosno na samo 5 abilitya plus ulti (da li je dovoljno da li fali jos skillova itd) kako to funkcionira kad je frka?

16 godina
Virty kaže...

Price iz beta faze me ne zanimaju previse, beta je iza nas, u međuvremenu izlaze patchevi i desavaju se promjene.

Ovo me podsjeca na razne topice tipa PS4 koje pratim, ekipa uleti i nema do PC-a. Damn, igraj PC i zivia 100 godina (vrijedi i obrnuto).

Nadam se vise postova od ljudi koji igraju igru, nije valjda da cu morat koristiti ignore opciju :)

Da li se od bete uveo AH/TP? Jesu li mozda promijenili da dodge koristi 50% stamine koliko god da pointova uneses u povecanje stamine, a isti resurs koriste i "physical" skilovi te block? Da li se promijenila cinjenica da strijela pogadja target iako si ciljao malo kraj njega, a ne u njega? Da li se u combatu promijenilo da kad u melee napadam nekoga sa heavy attackom i on se u toku animacije odmakne od mene (malo izvan rangea), a ja ga svejedno lupim? Da li su dungeoni drugaciji ili i dalje (kako public dungeoni, tako i "formalni" dungeoni) prate kruznu putanju, tj. blizu ulaza postoje vrata koja su prohodna samo sa jedne strane tako da si primoran hodati zamisljenom putanjom, a kad dodjes do kraja mozes ili proci kroz vrata ili skocit dole i bit na ulazu u dungeon, i tako za SVAKI dungeon? Jesu li promijenili cinjenicu da u dungeonima vecina loota dolazi iz chestova koje moze lootat samo prva osoba koja se zaleti do njega (nema pravedne raspodjele loota, osim ako se uspijete dogovorit). Jesu li riftovi i dalje uvijek na istom mjestu ili se sada mozda random spawnaju po mapi? Da li i dalje imas ogranicenje na 6 skilova u skilbaru + swap weapon ili su dodali vise? Da li i dalje postoje questovi koji rade zaseban phase za mene, tako da ne vidim ljude u partiju koji stoje tocno kraj mene (koliko se sjecam ovo se uglavnom desavalo u gradovima i mozda pokojem mini dungeonu)?

Mogu ovako nabrajat do prekosutra... nije se gotovo nista bitno promijenilo od bete. Cast iznimkama. Od bete su ispravljeni pokoji bugovi, ali bitne stvari koje su smetale mene (a nisam jedini) ce zauvijek ostati iste. Da za pola godine ove zamjerke napisem nekome ko prvi puta cuje za igru i dalje ce vrijediti i mozda ce i njega smetat.

Neke od vas ovo ne smeta, nekima je prica dovoljna, nekima je sve savrseno sjelo. Da je cijela igra na nivou onoga kako su zamislili craftanje meni bi bila savrsena, ali za mene su samo crafting napravili dobrim i donekle questove/lore. to mi nije dovoljno za placanje pretplate.

Vi ko da biste htjeli da se igra samo hvali, pa da ju ljudi kupe i onda da njuskalo bude prepuno 10 dana starih accounta.

17 godina
ZujoVg kaže...

samo par pitanja za tebe koji si relevantan i objektivan

jesi li probao u beti odigrat onaj dungeon za 4vero i jesi ga mozda probao odigrat sa ekipom iz guilda preko voica?

jesi probao uopce pvp i sto kazes na njega i sto mislis kako bi se u tom pvpu provela ekipa od 5,6,7 ljudi koji su takodjer preko teamspeaka povezani?

i zadnje ili u dungeonu na bosu ili u pvpu sta kazes na kombat odnosno na samo 5 abilitya plus ulti (da li je dovoljno da li fali jos skillova itd) kako to funkcionira kad je frka?

davno sam pisao o tome al eto ponovit cu

1. da, u beti sam igrao prvi dungeon. ime mu ne znam, ali igrao sam kao nord, a dungeon je nekakav underground cave sa nekim velikim bogomoljkama. zadnji boss je bio smijeh. najvise smo se napatili na predzadnjem (velika bogomoljka + 2 adda). sad napatili to je sirok pojam jer ekipa s kojom sam ja bio je cisti pug. od njih 3 sva tri blago receno ideoti. ne znaju se maknit iz aoe-a, ne znaju prvo ubit adda pa  tek onda bossa itd. klasika. tako da sam puno vremena guibo pisuci te ocite stvari. moram naglasiti da sam u dungeon usao kao lvl ili 12 ili 13, mislim da je 15 bio kao preporuceni lvl ali to nigdje nisam vidio jer je moj quest koji vodi u dungeon bio za lvl 12-13 pa kad sam dosao to tog lvl-a sam odlucio probati to.

2. pvp me uopce ne interesira, jer sam to sve vec vidio u gw2. sigurno da bh sa ekipom otisao i radio nesto kao shadow company (osvajati neke manje stvari kao npr sto je bio slucaj u gw2 supply camps iza neprijateljskih linija) i to je vrhunac mog pvp-a. i da ne zaboravim, dok nisam skupio 250 nekakvih badge of honor za legendary weapon u gw2 radio sam pvp (vecinom jumping puzzles), kasnije nisam ni prismrdio pvp-u. jednostavno me zerg odbija jer mi se to ne svida. da li su oni to bolje napravili nego gw2 ne znam. ali kazem, takav pvp me ne interesira. mozda arena, ali combat mi je los.

3. combat je za mene katastrofalan. jedan od najlosijih aspekata igre. prvo sto je stamina povezana sa dodge, koristenjem weapon napada i sprinta. jedan resurs a 3 potrosaca. dodge uzima veliki chunk stamine (mislim da je 50% svaki dodge) tako da sam ja vecinom dizao magic i koristio magic napade i naravno dizao health points jer kako god okrenem dodge sam uvijek moram imat a kolicinski stamina nije nista znacila. animacije su dosta spore, narocito heavy attack za razliku npr od skyrima, nema aktivnog shield bash-a kao u skyrimu nego je shield bash weapon skill koji koristi staminu pa od toga nista. kolicina skillova na skill baru je meni bila premala. tada je bilo 5 + ulti, govorilo se o tome da ce ih bit vise, ali ne znam dal je to bilo istina ili ne. quick bar za consumables je isto krimiinalan, cisti primjer utjecaja konzole na igru. da li su sad dodge mehaniku minjali ili ne, ja ne znam.

sto se tice combata u dungeon-u... ogroman clusterf*ck. nema aktivnog cc-a, mobovi su u velikim grupama, povuces jednog, a s njim doleti jos 9, nema threat metera, uglavnom nesto slicno kao gw2, samo sto gw2 ima guardiana koji je brutala po pitanju tanka iako u gw2 nema holy trinity. bio sam u party-ju sa onom healing klasom pa je to donekle pomoglo, ali mi se previse cinilo da se taj combat bazira na bizanju i kite-anju mobova sto mi se i u gw2 gadilo, ali u gw2 je bilo puno bolje izvedeno. dosta stihijski, nema prevelikog taktiziranja. vecinom je to nesto tipa ubij addove, pa bossa, makni se iz crvenog kruga, ako te boss ganja bjezi itd.

i jos sto je rhodin napisao.

It's not who u are, it's who u know.
13 godina

opet ti svim svojm fanboy silama braniš.Koliko te plaćaju?

https://www.youtube.com/user/TheUntouchables2k14

2 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Rhodin kaže...
Virty kaže...

Da li se od bete uveo AH/TP? Jesu li mozda promijenili da dodge koristi 50% stamine koliko god da pointova uneses u povecanje stamine, a isti resurs koriste i "physical" skilovi te block? Da li se promijenila cinjenica da strijela pogadja target iako si ciljao malo kraj njega, a ne u njega? Da li se u combatu promijenilo da kad u melee napadam nekoga sa heavy attackom i on se u toku animacije odmakne od mene (malo izvan rangea), a ja ga svejedno lupim? Da li su dungeoni drugaciji ili i dalje (kako public dungeoni, tako i "formalni" dungeoni) prate kruznu putanju, tj. blizu ulaza postoje vrata koja su prohodna samo sa jedne strane tako da si primoran hodati zamisljenom putanjom, a kad dodjes do kraja mozes ili proci kroz vrata ili skocit dole i bit na ulazu u dungeon, i tako za SVAKI dungeon? Jesu li promijenili cinjenicu da u dungeonima vecina loota dolazi iz chestova koje moze lootat samo prva osoba koja se zaleti do njega (nema pravedne raspodjele loota, osim ako se uspijete dogovorit). Jesu li riftovi i dalje uvijek na istom mjestu ili se sada mozda random spawnaju po mapi? Da li i dalje imas ogranicenje na 6 skilova u skilbaru + swap weapon ili su dodali vise? Da li i dalje postoje questovi koji rade zaseban phase za mene, tako da ne vidim ljude u partiju koji stoje tocno kraj mene (koliko se sjecam ovo se uglavnom desavalo u gradovima i mozda pokojem mini dungeonu)?

Mogu ovako nabrajat do prekosutra... nije se gotovo nista bitno promijenilo od bete. Cast iznimkama. Od bete su ispravljeni pokoji bugovi, ali bitne stvari koje su smetale mene (a nisam jedini) ce zauvijek ostati iste. Da za pola godine ove zamjerke napisem nekome ko prvi puta cuje za igru i dalje ce vrijediti i mozda ce i njega smetat.

Neke od vas ovo ne smeta, nekima je prica dovoljna, nekima je sve savrseno sjelo. Da je cijela igra na nivou onoga kako su zamislili craftanje meni bi bila savrsena, ali za mene su samo crafting napravili dobrim i donekle questove/lore. to mi nije dovoljno za placanje pretplate.

Vi ko da biste htjeli da se igra samo hvali, pa da ju ljudi kupe i onda da njuskalo bude prepuno 10 dana starih accounta.

e sad ovako

ah nije uveden i to stvarno fali

dodge koristi i dalje 50% stamine samo sada postoji dio geara koji ti reduca stamina cost pa kosta manje

heavy attack lupa samo onog blizu kad se makne fulas ga

ima dungeona na ovaj nacin koji govoris al nisu svi takvi a pogotovo group dungeoni koji ni jedan nije takav

promjenili su loot sada najveci loot dolazi od obicnih npca(danas sam recimo bio u dungeonu zaklali smo 6 npc-a dobio sam 20 golda 3 maca cizme i botse dok otkljucas chest dobis soul gem jedan dio armora i gold svaki puta

riftovi jesu to anchori?? ako mislis na njih oni group anchori jesu uvijek na istom mjestu na mapi samo postoje i solo anchori sada koji se stvaraju random

i dalje je 5+ulti samo dodali su addonove sa vise skilova  za one koji zele meni iskreno ovo 5+1 super i taj addon nisam stavio

questove su rjesili da skupa mozete rjesavati samo nemozete main story s grupom rjesavati

svasta se promjenilo od bete

jednom prilikom me obi pitao sto sam igrao pa sam rekao igrao sam wow 3 sata i vratio ga i on mi je rekao irelevantan si da pricas o wowu slazem se s tom njegovom recenicom isto tako vi sa vasih par sati igranja ovoga ste irelevantni da pricate o ovome

jedini tu tko je objektivan mi se cini van_blaster koji je rekao cini mi se da je game kupio i da mu se ne svidja

igru s ovog foruma momentalno u mom guildu igra 20 ljudi i nitko igru nije stavio na prodaju niti od ovih ostalih 50 nitko ni ne razmislja o prodaji 

ovim whine likovima radi p2p necu reci nista ali bilo koga dobronamjernog cu upozoriti na stvari koje su stvarno lose i smetaju mi jako pa i ako je njima to game braking stvar bolje da ne kupuju

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.4.2014 3:01 (ZujoVg).
13 godina

zujo 3 sata je dovoljno nekome da vidi da mu igra nepaše.

necu rec da sam izbirljiv ali jednostavno necu igrat MMO i jos k tome plaćat ako mi najbitnija stavka (combat) nevalja.

da sm igro 3,30 il 300 sati,combat se promijenit neće.

17 godina
Rhodin kaže...
Virty kaže...

Nije meni do hvaljenja, nisam je nigdi niti pohvalio ali niti kudio.

Ali tlakovito mi je citat/gledat postove od nekolicine koji samo blate/pljuvaju/nazovi to kako zelis.

Opet mi nije jasno sta takvi imaju potrebu pisat, neka napisu jednom da je shit i nek voze dalje.

Ok tebi igra ocigledno nije sjela niti ce, zasto pratis ovaj topic, gubis svoje vrijeme, mozda i zivce? :)

13 godina
neaktivan
Virty kaže...
Rhodin kaže...
Virty kaže...

Ali tlakovito mi je citat/gledat postove od nekolicine koji samo blate/pljuvaju/nazovi to kako zelis.

Opet mi nije jasno sta takvi imaju potrebu pisat, neka napisu jednom da je shit i nek voze dalje.

Ok tebi igra ocigledno nije sjela niti ce, zasto pratis ovaj topic, gubis svoje vrijeme, mozda i zivce? :)

gledaj to sam se i ja upitao i zivo me zanima zasto toliko whinaju na ovoj te

prvi zakljucak do kojeg sam mogao doci je taj da igri ni combatu ni storyiu ni nicem ne fali nego samo whinaju radi pretplate i da bi najradje da svi momentalno prestanu igrat da igra faila ode u f2p i da oni mogu igrat i da se pritom osjecaju ponosno.

drugi zakljucak je da su jako dobri i da paze na druge ljude i da im je jako zao ako bilo tko tko cita ovaj forum potrosi 400 kuna na nesto sto je njima bezveze i vrijedi po njima recimo 150.

do treceg zakljucka nisam mogao doci jer da su tu samo radi pisanja onda BIH IH VIDIO I U SIM CITY TEMI KAKO PRICAJU DA COMBAT NIJE DOBAR ZNACI OCITO IH ESO ZANIMA

13 godina
ZujoVg kaže...
Virty kaže...
Rhodin kaže...
Virty kaže...

prvi zakljucak do kojeg sam mogao doci je taj da igri ni combatu ni storyiu ni nicem ne fali nego samo whinaju radi pretplate i da bi najradje da svi momentalno prestanu igrat da igra faila ode u f2p i da oni mogu igrat i da se pritom osjecaju ponosno.

drugi zakljucak je da su jako dobri i da paze na druge ljude i da im je jako zao ako bilo tko tko cita ovaj forum potrosi 400 kuna na nesto sto je njima bezveze i vrijedi po njima recimo 150.

do treceg zakljucka nisam mogao doci jer da su tu samo radi pisanja onda BIH IH VIDIO I U SIM CITY TEMI KAKO PRICAJU DA COMBAT NIJE DOBAR ZNACI OCITO IH ESO ZANIMA

nemos me gledat u oci i reć da je combat dobro napravljen. kao ni popratne animacije i audio ''potpora'' udarcima itd...

13 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...
ZujoVg kaže...
Virty kaže...
Rhodin kaže...
Virty kaže...

nemos me gledat u oci i reć da je combat dobro napravljen. kao ni popratne animacije i audio ''potpora'' udarcima itd...

iskreno combat meni nije los, animacije i audio su mi odlicne i taj dio price koji 'vama' smeta je meni najmanji problem puno veci problem su mi druge stvari

13 godina

po meni igra koja je izasla par godina poslije obliviona nebi smejla imati lošiji combat.

dosta MMO-a fejla baš u pitanju combata,a to je integralni dio igre.

ako imas enjoyable combat odma si i solidan pvp osigurao.nešto što će zakacit ljude.

ako u combatu ne postoji kolizija,stamina je vezana za napade,animacije izgledaju ko da mlataraju po zraku bez tezine,udarci nemaju impact..meh

:D

Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina

Ja iskreno pratim ovu temu da nadjem komentar ko Zujin odgovor meni malo gore u kojem navodi sto sve ipak ide malo na bolje. Za combat nisam siguran, onakav kakav je bio u beti, to nisam vidio ni u indie igrama. Ako su to sredili da udarci stvarno izgledaju ko udarci i ako srede staminu i ranged onda smo korak blize igri koju bih razmislio ponovo probat. Iskljucivo radi takvih stvari pratim temu. Zaljubljenik sam TES serijala i svasta mogu progutat kad pricamo o igrama, poglavito sto se tice grafike, detalja i slicno. Cak ono sto sam radio questova (do lvl 15) prica nije bila losa, neki su questovi cak imali smisla, vidio se neki progres i impact na svijet, ali toliko stvari je bilo lose napravljeno da nisam jednostavno vidio smisla to placat ni igrat. AH nece nikad bit uveden, to je minus ko kuca velik. Ali zacudo u ovoj temi to ne smeta ni ljudima koji dijele TDove cim se u temi Diablo 3 spomenenesto protiv AH.

Ponavljam svima ovdje kupljen je wildstar i placat cu (vjerojatno) pretplatu tamo. Vjerojatno iskljucivo iz razloga sto sam igru probao samo do lvl 15 i dalje si nisam htio spoilat, ako endgame bude los i od toga cu odustat. Wildstar mi ima manje privlacnu temu i pricu od ESO, draze su mi ove fantasy teme nego neki western themed space MMO, ali sve ostalo je tamo bolje, od combata, AH, dungeona, klasa, profesija i svega necega. Tamo svijet ima smisla, imaju smisla svi pokreti, od hodanja, trcanja, combata, svega. Dungeon, looting sistem, pvp, pve, housing, pathovi, svasta nesto.

Da je GW2 krenuo u smjeru u kojem su obecali ne bih nikad gledo dalje od te igre, ali bila mi je best of the best i #1 skoro godinu i pol dana i na svasta sam zmirio dugo, ali ako se developer nece maknut sa mrtve tocke iako ljudi vriste sta nevalja, onda se ja micem od toga. Da ne velim da sam cijelo vrijeme pisao po GW2 forumu sto im sve nevalja i davao savjete sa brojnim fanovima sto i kako mogu i moraju mijenjat ako nas zele zadrzat.

Vi ovdje se ljutite na nas kad iznosimo nedostatke igre, umjesto da trazite od developera da ih isprave... to je razlika izmedju zaljubljenosti u igru sa objektivnim pogledom na nju i naprosto zaludjenosti -> ESO ne moze biti los i svaka kritika te igre je bogohuljenje...

Ja vam zelim sve najbolje u toj igri i da dugo uzivate u njoj, sretan vam Uskrs svima!

Moj PC  
5 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...

po meni igra koja je izasla par godina poslije obliviona nebi smejla imati lošiji combat.

dosta MMO-a fejla baš u pitanju combata,a to je integralni dio igre.

ako imas enjoyable combat odma si i solidan pvp osigurao.nešto što će zakacit ljude.

ako u combatu ne postoji kolizija,stamina je vezana za napade,animacije izgledaju ko da mlataraju po zraku bez tezine,udarci nemaju impact..meh

:D

mislim da sam skuzio u cem je problem

ti igru usporedjujes sa single player igrama a ja je usporedjujem sa drugim mmo-vima

osim svetog gw2 da ne bi uvrijedio jednog doticnog clana ovu igru bi vrlo lako mogli optuziti za copypastanje rjesenja sa drugih mmo-ova

osim svetog trojstva (tank,dps,healer) prekopiranog iz wowa tu je pvp prekopiran i doradjen sa par drugih mmo-ova i story line vrlo slican swtoru da ne bi sad spoilo nekome pricu

samo u ovoj igri je sve to nekako doradjeno da bolje funkcionira i ljepse izgleda jer usporedjujuci sa drugim igrama ovog zanra ovdje je ipak sve nekako ljepse ako nravno igrate na hd rezoluciji i postvkama na high koje moja kanta stara 4-5 godina normalno vrti

igra ima epic pvp sa par nedostataka koji su otklonjeni sami po sebi u endgameu i dungeoni su odlicni i svaki boss je razlicit jos na istog bossa nisam naletio a bio sam u 10 group dungeona sa ekipom iz guilda. naravno ljudi koji su igrali mmo-ove znaju da je community u mmo igri najvazniji sva sreca tu sam si to rjesio jer je ekipa odlicna

skilovi i gear su super odradjeni tako da mozete na letit na healera ili sorca sa heavy armourom i da uz to nosi ogromnu sikiru:D

a da vam napisem i nedostatke koje meni smetaju

1.nedostatak ah NAVODNO ce biti umetnut al sad ga nema i stvarno zivcira kad bi htio kupiti nesto za svoj level a u ovim kao traiding guildima toga nema(primjer momentalno sam level 37 nosim light armour i imam cizme lev 20 nikako da mi dropa bootse i htio sam ih kupiti al banana)

2.svaki puta kad izadje patch igra je 2 dana neigriva sto zbog masivnog laga sto zbog toga sto je zbugano sve. Tek kad sruse jos jednom server nakon 2 dana igra se opet tecno moze igrati/ Napokon su skuzili da planirane maintenence rade na eu server u jutarnjim satima ali svaki puta poslije tog maintenenca ruse jos jedanput neplanirano servere u prime time/ Vec tjedan dana ne popravljaju par questova(iako su imali u tjedan dana 4 maintenenca) u kojima se ne pojavljuje objective i jednostavno zivciraju a ne zelim ih abandonat jer me interesira prica

3.grouping tool je odlican alat iako i dalje ima wow ekipe koja po zone chatu spama LFG./ ali svi zivi igraju dps jednostavno ne kuzim valjda 95% igraca na megaserveru igra dps ostalih 4% healera a tanka nemozes naci ni povecalom pa se na dungeone dosta dugo ceka dok se grupa i oformi cak i do 30 minuta

4.par kineza od kad je startala igra su u roku par dana capali lev 50 navodno mobovi u dungeonu su puno exp davali i ovi su samo exploitali dungeone pa su se oni sjetili da UKINU exp od mobova u dungeonu i sad igras dungeon pol sata i ne dobis nist expa

5. vec sam rekao u pvpu ako ulazite prije 50-tog levela vam boosta samo health. manu jako slabo digne ali zato digne cost od spelova na lev 50 tako da odredjeni spell u openworld zoni bacite 8 puta dok ne ostanete bez mane a u pvpu 4 puta i nema vise. kad nemate spellova ovi lev 50 vas kolju./ jako malo exp. se dobiva u pvpu recimo cijeli dan ste u cyrodilu dobit cete 1-2 levela u openworldu rjesavajuci questove i dungeone dobit cete 4-5 levela

6.Igram healera sa light armourom sam skill line od armoura vam daje odredjene bonuse. recimo za light armour svaki komad koji nosite ako stavite jedan skill point u taj passive vam daje da za svaki komad light odjece dobivate po 1% mana recovery.Sad sve to zvuci divno da nisu capali max mana po levelu ili max mana recovery po levelu tako da vam je iako ste mana user bezveze nositi light armour kad dovoljno boosta mozete dobiti kroz racial skill line. uglavnom neznam kako ce to funkcionirati u endgame dali ce biti neki cap za recimo manu al za sad mi to jako ide na zivce

7.NAJVECI nedostatak: igra je p2p i pretplata se placa 13 eura mjesecno mozete nesto jeftinije proci sa gametime codom! ali... p2p uklanja puno whine klinaca i whine likova koji bi sve mukte i mogu vam reci da je community u igri dosta ugodan i naravno ekipa koja je ranije igrala wow nasla je ekipu koja otkupljuje gold za time cod tako da nije sve crno.

evo ovo su MENI najvece prednosti i najveci nedostatci naravno da ima i jos prednosti i jos nedostataka ali su po MENI manje bitni 

Ovo nisam napisao radi hejtera sa foruma nego zbog ljudi koje igra zanima i koji su dosli na ovu temu informirajuci se o igri. Ako vam se prednosti cine vece kupite igru ako su vam nedostatci preveliki i jos uz to je P2P nemojte je uzimati

Eh da i Sretan Uskrs svima:D

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.4.2014 17:26 (ZujoVg).
17 godina
ZujoVg kaže...

Ja sam slicno pomislio :)

Neke cu tekstove preskocit, opet sve ok.

Sretan Uskrs svima! {#}

12 godina

13 godina
DeniZg kaže...

baš ga gledam :)

16 godina

Haha, covjek govori sto smo mi (obi, ja, jos neki pojedinci) pisali zadnjih 2 mjeseca... na nacin koji nas cini poprilicno umjerenim i pristojnim u nasim tvrdnjama. Objavio je ovo na uskrsnji ponedjeljak i covjek aktivno igra igru... sto se vidi iz ingame-footagea. Dakle nije fejker...

Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina

@ZujoVG

A kak funkcionira taj gametime code tj. taj trade za ingame cash?,to je nešto ilegalno ili?

0 0 hvala 0
13 godina

mene je u beti odma odvratio loš pve.

imas 3 covjeka u grupi,svi stojimo pored quest objectiva,a svaki od nas ga mora ''stisnut''

cemu? pa stojimo tamo,zajedno smo mobove ubijali da dodjemo do tam,koji K*urac moramo svi pojedinacno to obavit?

ma sve je AJ reko. nema obrane za ovu igru. žalim ljude šta su preorderali il nedaj boze uzeli collectors edition.

12 godina
Rhodin kaže...

Haha, covjek govori sto smo mi (obi, ja, jos neki pojedinci) pisali zadnjih 2 mjeseca... na nacin koji nas cini poprilicno umjerenim i pristojnim u nasim tvrdnjama. Objavio je ovo na uskrsnji ponedjeljak i covjek aktivno igra igru... sto se vidi iz ingame-footagea. Dakle nije fejker...

Ma je, sve smo to već rekli. 

Ali svejedno, trebalo bi sad pustiti ljude da igraju, uživaju i nek stvore svoj "community" ako im je igra dobra. Nema potrebe stalno im nabijati po temi da igra nije dobra.

Ovaj review sam stavio jer Angry Joe ima smiješne recenzije, bez obzira što se nekad s njim ne slažem (npr. u Wildstar pred-recenziji). {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2014 11:30 (DeniZg).
16 godina

Ne sjecam se wildstar predrecenzije, iako jesam gledao neke njegove stvari. On cak hvali combat koji je meni los, kaze da je crafting "solid" , meni je jedan od najboljih sto sam do sada vidio u MMO igrama.

Ne bih njegovu recenziju uzeo ko jedinu relevantnu, on inace (sto njegovo ime govori) voli biti ostar prema svakom iole malom nedostatku koji moze nac u bilo kojoj igri, pa tako i u ESO mozda malo pretjeruje ponegdje i bilo bi u redu prije odluke o kupnji/preskakanju ove igre pogledat jos koji review. Ono sto jest istina je da je AJ uglavnom objektivan (u smislu nije potplacen od strane kompanija) i da doista govori iz svog iskustva i ima svoje ingame footage, za razliku od nekih koji dobiju napisano sto rec i par filmica da vide ingame stvari ili 2-3 sata ingame, pa na temelju toga naprave recenziju.

Ko zna, AJ koliko vidim planira igrat prvih 30 dana, mozda i dulje... pratit cu ga, ako se popravi njegovo misljenje znaci da igra napreduje u dobrom smjeru. To, ovaj i jos nekoliko foruma, ko zna... do jeseni mozda i meni bude igrivo.

Ono sto bih htio porucit ljudima na forumu, sve sto netko napise, snimi kaze itd... vrijedi za tu osobu, ne za vas osobno. Pokusajte citat tudje komentare sa tim u vidu... ne napadamo vas osobno, niti je nase misljenje bitno ako vas ova igra zadovoljava. Takodjer ljudi koje igra zanima moraju cut i drugu stranu, onu ljudi koji doista uzivaju u ovoj igri i razloge zasto je to tako... to je jedini nacin da stvorite vlastito misljenje i donesete odluku je li igra za vas ili ne... na zalost, od kako je beta zavrsila (steta ako niste barem probali) to je jedini nacin da stvorite iole relevantno misljenje o igri.

A ako igrate i uzivate u ovome, sto vas briga ako neki od nas nisu odusevljeni.

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Čuj, tako je sa svakom recenzijom gdje se govori što se kome sviđa. Jedina objektivna recenzija može biti ona tehnička, a gotovo da nema recenzenta koji je za to kvalificiran. Ljudi vole različite stvari, a pogotovo kad su MMO-i u pitanju. I kod drugih igara vrijedi isto - primjerice, mnogi vole Torchlight I/II, a meni je previše šaren i time konfuzan, neki vole Path of Exile koji je meni grafički draži od Torchlighta i Diabla, ali je sustav igranja pretjerano kompliciran bez prave razrade. Sjetim se Age of Conana, koji je meni bio odličan i nije mi smetalo (bio sam spreman ignorirati) što sam teško levelao od 50-60 zbog manjka questova ili što je eng-game bio sam teorija u prva dva mjeseca igre. Netko drugi, pogotovo iznimno aktivni igrači, napustili su igru čim je nestalo sadržaja za njih koji su sve prošlo u prvome tjednu.

Važno je imati na umu da broj igrača nekog MMO-a ne znači njegov uspjeh ili propast. EVE Online živi dulje od WoWa s manje od pola milijuna i jedva 1/4 milijuna aktivnih. WoWu je pad s 12 na 9 milijuna bio uzrok naslova o tome kako igra propada. Conan živi s jedva preko stotinjak tisuća. Za krajnjeg igrača sasvim je svejedno ako će ih biti i par tisuća, jer ionako WoW serveri aktivno imaju tek nekoliko - u najboljim vremenima WoW-a, kad smo dan-noć igrali, najbolji serveri su imali samo četiri tisuće igrača; bez cross-realm servera, instanci i sl. i nikome nije trebalo više.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
13 godina

joj tonči naravno da se moze recenzirati tehnicki dio igre. nemoras biti uopce kvalificiran.

gle ako imas MMO igru, dakle MAssive multiplayer online  a igras prakticki SP igru,kao i svi ostali oko tebe koji ti samo smetaju onda nešto ne štima?

Ako si u grupi sa prijateljima i za jednoga registrira quest,za drugoga ne,to onda nije tehnicki dobro odradjeno. Aako igra crasha cesto,to tehnicki nije dobro napravljeno. Ako animacije nisu dobro napravljene,onda tehnicki isto nešto nije dobro napravljeno.

Svako moze biti kritičar, nikakva tehnička pozadina i kvalifikacija ti ne treba. Ti so konzument,ako nešto konzumiras ilitiga igras igru koju si platio i vidiš da nešto ne štima,kvalifikacija ti netreba.

Npr. ja zamjeram zenimaxu očiti money grab sa CE,dakle plaćanje extra para za konja i mogucnost igranja u bilo kojoj frakciji. Takodjer im zamjeram NAMJERAN plan od početka da konj bude SUPER SKUP a mape ogromne samo zato da bi ljudi kupili konja da mogu brze preći preko mape.

Basically imas MMO koji je zapravo MMO samo u PVP aspektu. Sve ostalo je tehnički loše odradjeno,ili im je decision making bio turbo loš pa su neke stvari namjerno tako napravili. U svakom slucaju mnogo stvari iz AJ recenzije drži vodu.

16 godina
odjavljen

Govorim o tehničkoj recenziji. Što se tiče recenzije funkcionalnosti, to je subjektivan pogled. To što je tebi ili meni nešto očito, drugome nije. 

13 godina

onaj kojem nije očito nije ni bitan.

to ti je ko da vozis auto i ne primjećuješ da vozis bez jednog kotača.

ludost.

17 godina
Tonči kaže...

Govorim o tehničkoj recenziji. Što se tiče recenzije funkcionalnosti, to je subjektivan pogled. To što je tebi ili meni nešto očito, drugome nije. 

tonci kao i obicno pricas gluposti. ako je gledat po tehnickoj recenziji onda bi eso dobio jako losu ocjenu. zato i ne postoji nesto tipa tehnicka recenzija nego postoji samo ''recenzija'' koja uzima sve elemente.

It's not who u are, it's who u know.
16 godina
odjavljen

Ništa tebi nije jasno, ali nisam ni očekivao :)

11 godina
protjeran

Još jednom, posao recenzenta je stvoren da bi od čovjeka nesposobnog za bilošto drugo da radi, stvorio sposobnog, jer recenzije za videoigre, ma zapravo bilošto može i baba Stana pisati......takvi ljudi nikada nemogu biti objektivni, tko kaže da se igra koju je neki recenzent popljuvao do kostiju neće meni ili nekome drugome svidjeti toliko da ću ju prijeći 5-6 puta? Bolje nek si "recenzenti" nađu pravi posao gdje će se zapravo oznojiti, poput recimo bauštele ili rada u escort službi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2014 16:15 (Reanimator).
Moj PC  
2 6 hvala 0
13 godina
Reanimator kaže...

Još jednom, posao recenzenta je stvoren da bi od čovjeka nesposobnog za bilošto drugo da radi, stvorio sposobnog, jer recenzije za videoigre, ma zapravo bilošto može i baba Stana pisati......takvi ljudi nikada nemogu biti objektivni, tko kaže da se igra koju je neki recenzent popljuvao do kostiju neće meni ili nekome drugome svidjeti toliko da ću ju prijeći 5-6 puta? Bolje nek si "recenzenti" nađu pravi posao gdje će se zapravo oznojiti, poput recimo bauštele ili rada u escort službi.

ocito ne razumijes kako novinarstvo i recenzije funkcioniraju onda.

čitaoci se vežu sa onoga koji recenzira,bilo muzika ili film ili video igre u ovom slucaju. to je uglavnom recenzent kojeg čitaoc neko vrijeme prati i razumije njegove ukuse i slicno. Recimo u primjeru Total Biscuita slazem se s 80% njegovih ukusa. I jednostavno znam kad on kaze nešto za neku igru gdje točno stoji itd... Slicno vrijedi za AJ. Osim toga,nemora ti baš sve sjest sto covjek kaze,ali ako on to prezentira na dobar način i kaze : OVO JE OVAKO I OVAKO,OVO JE BROKEN TJ. NE FUNKCIONIRA KAKO TREBA onda nema veze jel njegov ukus meni paše ili ne. Ako igra ima bugove,crashove itd. to je nepristran dio recenzije. Sad ,oce se nekom svidjeti arkadnija borba ili realizam ili neki aspekti igre,ovisi o konzumentu.

Ista stvar vam je s muzikom,ako mi kolega kojeg znam 15 godina i koji ima isti ukus za glazbu kao i ja preporuci neki bend šanse su da nece fulati. Naravno da cu poslusati pa onda dati svoj sud,ali znam što mogu ocekivati.

Mislim,zalosno sto ja moram objasnjavati kako stvari funkcioniraju,al šta ćeš.

Recenzija je tu da servira glavne aspekte proizvoda,na nama je da prosudimo dali nam se svidja navedeno iz recenzije. To što je pvp giant zerg fest i clusterfck se nekom moze svidjeti,ali na recenzentu je da prenese kakvo je stanje.

joooj. uzmi me boze odma

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice