netko je gore reko da sa 7950 nemoze sve na high, kako onda ja sa gtx 570 mogu? sad sam probo stavit sve na najjace i nijednog trzaja.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
netko je gore reko da sa 7950 nemoze sve na high, kako onda ja sa gtx 570 mogu? sad sam probo stavit sve na najjace i nijednog trzaja.
A FPS?
neznam, jel bitno kolko je ako igra ne steka?
ne svidja mi se sto u igri više gledam međusekvence nego što igram...ako je to kroz cijelu igru tako onda je tu bedastoča
ne svidja mi se sto u igri više gledam međusekvence nego što igram...ako je to kroz cijelu igru tako onda je tu bedastoča
i onda se pitamo zašto igra ima 30 GB-a :D
da se bar onda mogu prekinut da ih ne gledam kad cu igrat drugi, treci, cetvrti put. sad kad sam preso na hard iso sam vidit kako je igrat na easy, samo uletavam i koljem, nikvi zakloni, nista, ko ovako igru ovu igru unistava si ju. da ne govorim da traje par sati krace onda.
Ja danas sa svojom konfom uglavnom sve igre igram na high postavkama na 1280X1024 uključujući i Battlefield 3. Uglavnom smanjim filtriranja tipa FXAA ili MSAA na 2-4x i dobijem 30 - 50 FPS-a što je super s obzirom na konfu i naročito CPU. DiRT 3 igram čak na ultra uz 45-50 FPS-a. Mislim da za takvo igranje uglavnom mogu zahvaliti grafičkoj kartici i nižoj rezoluciji. Tu i tamo se u nekim igrama dogodi manji frame drop (vjerojatno zbog CPU bottleneck-a), ali ništa to nije strašno dok god igra ide tečno.
Dakle, po toj logici bi i Max Payne 3 trebao ići dobro.
Iz vlastitog iskustva govorim: ako imate CPU koji je između minimalne i preporučene konfe za određenu igru, dovoljno RAM-a i preporučenu (ili skoro preporučenu) grafičku, a igrate na nižim rezolucijama, možete upogoniti igre na visokim detaljima uz smanjenje filtriranja i nekih malo manje potrebnih efekata. Iznimka su uglavnom one igre koje puno više snage zahtijevaju od procesora nego od grafičke tipa GTA IV i slične. Iako je meni kod GTA IV veći bottleneck HDD loadanje nego CPU.
Evo što kaže Game Debate za moju konfu i Max Payne 3 (SLIKA).
P.S. Znao sam ja dobivati i sivu kvačicu, pa čak i sivi "X", pa isto igrati na high.
ja sam,nemože sve na max sa 8X MSAA barem meni na 1920x1200,mislim ide ali fps pada ispod 30
kad smanjim MSAA na 4X onda dobim minimalni fps od 34 a avg ide oko 40-50
igra izgleda stvarno super grafički a i sve mi manje smetaju cut scene
Isplati li se OVAKO kupiti igru? Ima li tko iskustva sa kupovanjem igara preko e-Baya? Mislim, ušteda je ogromna! Max Payne 3 za malo više od 150 kn!
cut scene se prekidaju sa enter- osim onih kad se igra loada.. one se ne mogu prekinut dok se ne ucita lvl.
Nakon sat-dva igranja, mogu reći slijedeće: Max Payne 3 je vrlo dobra igra. Napete i akcijom nabijene atmosfere, vrlo solidne grafike i odlične optimizacije. Oni koji traže mračnu atmosferu dvojke ili jedinice, mogu slobodno odmah prestati tražiti. Trojka to jednostavno nema. Odlična igra, ali bez atmosfere i kvalitetne priče kakvu su imali prethodnici.
Nakon sat-dva igranja, mogu reći slijedeće: Max Payne 3 je vrlo dobra igra. Napete i akcijom nabijene atmosfere, vrlo solidne grafike i odlične optimizacije. Oni koji traže mračnu atmosferu dvojke ili jedinice, mogu slobodno odmah prestati tražiti. Trojka to jednostavno nema. Odlična igra, ali bez atmosfere i kvalitetne priče kakvu su imali prethodnici.
pa dovoljno je mračna,Max je sada stariji,grafika je super...meni je ispunio očekivanja 4/5 ocjena
ako vam igra ne dozvoljava da povećavate grafičke detalje zbog nedostatka videomemorije, trebate napraviti sljedeću stvar: napravite shortcut igre na desktop, onda desni klik na shortcut pa izaberite properties, pod "Target" dodajte "-availablevidmem xxxx" naravno bez navodnika, xxxx predstavlja broj koji želite da vam igra pokazuje kao količinu grafičke memorije unutar igre, primjerice da napišete "-availablevidmem 4096" unutar igre će vam pokazivati da imate 4 GB videomemorije i tako će te moći povećavati detalje bez limita koji igra zadaje. Primjerice ja imam 768 MB videomemorije i nisam mogao namjestiti sve detalje na High i Very High jer je igra to blokirala, a na ovaj način to mogu napraviti. Ovo je vrlo korisna stvar za one sa manje grafičke videomemorije.
I samo da dodam, sa GTX 460 768 MB igra leti na preko 40-ak fps-a, detalji sve na max, FXAA, Tesselation i HDAO uključeni, samo isključen MSAA koji i nije baš potreban kad je FXAA uključen, pogotovo na Full HD rezoluciji na kojoj ja igram, nažalost imao sam priliku igrati samo 10-ak minuta tako da neznam hoće li poslije na drugim dijelovima igre biti lošiji fps.

Smanji MSAA, ne treba ti toliki na Full HD rezoluciji, pogotovo jer imaš upaljen FXAA.
kako ne treba,očekivao sam da ću sve max a ono nejde,kakvo je stanje sa gtx 680?
nekako mi je pucanje i kretanje loše,teško se priviknut sa bf3 na Maxa,inače je ok priča,ima malo previše cut scena
evo stanje sa gtx680 i 7970, jednake su, gtx680 sli dosta jača od 7970 cf, baci oko
da oni su ovdje imali očito isključen MSAA a govore kako hd 7970 i gtx 680 mogu bez problema sa svim max ingame postavkama-malo sutra
kad se stavi još i MSAA na 8X imali bi manje od 20FPS na 2560x1600
predlažu i da se stavi 12.6CAP 1 čak i za single
Smanji MSAA, ne treba ti toliki na Full HD rezoluciji, pogotovo jer imaš upaljen FXAA.
kako ne treba,očekivao sam da ću sve max a ono nejde,kakvo je stanje sa gtx 680?
nekako mi je pucanje i kretanje loše,teško se priviknut sa bf3 na Maxa,inače je ok priča,ima malo previše cut scena
evo stanje sa gtx680 i 7970, jednake su, gtx680 sli dosta jača od 7970 cf, baci oko
da oni su ovdje imali očito isključen MSAA a govore kako hd 7970 i gtx 680 mogu bez problema sa svim max ingame postavkama-malo sutra
kad se stavi još i MSAA na 8X imali bi manje od 20FPS na 2560x1600
Zasto si toliko opterecen nebitnim stvarima?
nije nebitno,za ugodno igranje na max sa 8MSAA treba dual gpu rješenje,gtx 680 i hd 7970 nisu dovoljne
nije nebitno,za ugodno igranje na max sa 8MSAA treba dual gpu rješenje,gtx 680 i hd 7970 nisu dovoljne
Zašto se pravdaš nebitnim ljudima?
pa upravo to je nebitno :D Zašto te toliko zamara taj 8x MSAA kad imaš i FXAA uključen? nemožeš reći da vidiš toliku razliku sa 8x i 4x u igri. Ja ne vidim razliku ni kad zaustavim igru i gledam sliku, a kamoli kad igram.

ako vam igra ne dozvoljava da povećavate grafičke detalje zbog nedostatka videomemorije, trebate napraviti sljedeću stvar: napravite shortcut igre na desktop, onda desni klik na shortcut pa izaberite properties, pod "Target" dodajte "-availablevidmem xxxx" naravno bez navodnika, xxxx predstavlja broj koji želite da vam igra pokazuje kao količinu grafičke memorije unutar igre, primjerice da napišete "-availablevidmem 4096" unutar igre će vam pokazivati da imate 4 GB videomemorije i tako će te moći povećavati detalje bez limita koji igra zadaje. Primjerice ja imam 768 MB videomemorije i nisam mogao namjestiti sve detalje na High i Very High jer je igra to blokirala, a na ovaj način to mogu napraviti. Ovo je vrlo korisna stvar za one sa manje grafičke videomemorije.
I samo da dodam, sa GTX 460 768 MB igra leti na preko 40-ak fps-a, detalji sve na max, FXAA, Tesselation i HDAO uključeni, samo isključen MSAA koji i nije baš potreban kad je FXAA uključen, pogotovo na Full HD rezoluciji na kojoj ja igram, nažalost imao sam priliku igrati samo 10-ak minuta tako da neznam hoće li poslije na drugim dijelovima igre biti lošiji fps.
Onda je zbilja odlično optimizirana, jedva čekam da krenem igrat.
Ako neki ne mogu igrat bez 8 puta MSAA i very high FXAA onda ni neigrajte.
Imam 7950 i ja ne vidim razliku s ukljucenim i s iskljucenim msaa
odigrao par chaptera i nije mi sjela ta priča sa brazilcima,ostalo je izvrsno.
prešao sam prva 3 chaptera i moji dojmovi su pozitivni,konačno zanimljiv shooter iz trećeg lica nakog dugo vremena,grafički lijepo igra izgleda,sačuvala je korijene starog dobrog max pejna,oni special killovi su odlično odrađeni,pogotvo krvavi dodatci i rupe od metaka (konačno neka pucačina gdje ima krvi kako bog zapovijeda)
priča ono može proć za sada,nastavlja se na prethodnike,iako nisam igrao puno tak da ne mogu još ništa puno reći po tom pitanju,uglavnom igra koja će se odigrati više nego jednom u svakom slučaju,i moram priznat kako je i na normal težini poprilično teška igra što mi se sviđa,neprijatelji nisu tulavi da lete ko muve bez glave,nego se služe zaklonima,bacanjem bombi itd.,a par puta sam dobio ladno head shot što je instant death.
i dosta je optimizirana igra,na mojoj konfi na postavkama ispod bez beda radi,sve u svemu Rockstar je lijepo odradio posao konačnu ocijenu dam kada pređem igru,sad odo uživat dalje.
Nisam u toku s igrom, pa ako mi netko može objasnitit kako vi igrate, bio bih mu zahvalan.
npr ja kad igram sa fxaa + 8x mssa na telki onda imam dovoljno memorije , a kad igram prek lcd-a onda mi fali 100 :D
al dobro neki kazu da se ne vidi razlika vidi se ali je mnimalna no ipak se vidi te puno bolje izgleda na 16:10 monitorima IMHO ;)
bdw za 60 fpsa lockanih ti treba 690 ili 7970cf all in game settingsima
ja igram all maxed out sa 4xmssa ide mi 60-70 , uglavnom zadovoljan :)
bdw SSAO daje bolji prikaz od HDAO ali trazi vise snage od kompa ...
igra je ok za ubiti par popodneva, ali i ništa više od toga. još jedan gears of war remix sa dodanim bullet timeom. igra odigrana najmanje deset puta - gears of war 1&2, blood stone, binary domain... od atmosfere starih maxeva nema ništa, što se moglo i očekivati. pošto sam kod igara uvijek prvenstveno volio priču kao što je bio slučaj kod jedinice i dvojke, a ne shoot em up, nisam impresioniran. nema ovdje onih address unkown šema itd. što je žalosno jer su stari maxevi uz puno manje pružali igraču puno više. prva dva imam original, a za ovog mi je drago što sam jogurtovao. vraćam se vampire the masquerade: bloodlinesu. priča je blesava za max payne franšizu (+ni m od mone) pa na ovaj nastavak gledam kao i na zadnji indiana jones - više spinoff nego canon.
ps. chill, ovo je samo moje mišljenje.
Isplati li se OVAKO kupiti igru? Ima li tko iskustva sa kupovanjem igara preko e-Baya? Mislim, ušteda je ogromna! Max Payne 3 za malo više od 150 kn!
Mislim da ti je tu bolje, brze ces dobit igru, a cijena je i niza nego na e-bayu zbog tečaja dolara. Nema ana cemu. :)
npr ja kad igram sa fxaa + 8x mssa na telki onda imam dovoljno memorije , a kad igram prek lcd-a onda mi fali 100 :D
al dobro neki kazu da se ne vidi razlika vidi se ali je mnimalna no ipak se vidi te puno bolje izgleda na 16:10 monitorima IMHO ;)
nije istina
"In DX11 mode you can turn on tessellation and HDAO. Tessellation is carried out via a technique called Phong Tessellation. HDAO is also supported which is a superior method to SSAO. You do have the option to lower the setting to SSAO, and if you are having any performance issues this is the first setting you should try to lower to gain performance back."
što nije obrnuto?
my bad pomjesao sam ih