Asus ZenFone 5

poruka: 728
|
čitano: 176.874
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Asus ZenFone 5
reefreemind kaže...

Ljudi, pogledao sam specifikacije za Zenfone 2 ZE500CL i zaključio da se radi o jednom prejebenom smartfonu. No, kako ga nabaviti, a da PDV ne oderu na carini. Preko ebaya ga našao za 207 USD sa free shippingom, ali kad se sjetim da bi mogli naplatiti PDV, pojede me nedostatak novaca. Ima li neki EU Warehouse ili neka pouzdana "kineska" stranica gdje bih ga mogao kupiti za neku manju svotu, pa nema veze ako me oderu na PDV-u?

Drugar,

Samo da napomenem.  I ja sam bio mnogo zagrijan za ovaj telefon. Umalo da uradim preorder na Aliexpresu. Ali sam sacekao. I iskreno da ti kazm ovaj telefon bio dobar da je izasao pre par godina. Mozes pogledati na YT kako samo losu kameru ima. Za dizajn da ne pricamo. LG3 koji je 5,5inch kao ZF2, ZF2 je mnogo veci od njega zabog plastike. Mislim, telefon koji ima 4GB Ram-a ne moze uraditi nista dobro, jer danas je dovoljno imati 2GB rama. Sta drugo moze da ponudi bolje ZF2 od ostalih? Iskreno nista... Ja i dalje ostajem pri mojem Xiaomi Mi3, koji ima daleko bolju kameru, bolje upakovan itd.... Na zalost ZF2 nije ponudio nista tako dobro. Cak telefon sa tom cijenm ima bolje specifikacije i mogucnosti. Sam primjer ti je MI3 - 230eura a ZF2 sa 2GB Ram - 280eura. Razlika je ogromna, i MI3 ga moze pobjediti u apsolutno svakom pogledu. Ako hoces dati toliki novac za ZF2, dodaj jos 30Eura i kupi MI4 ili OnePlus One. Ovo je samo moje licno misljenje. Srecno u odabiru telefona.

kiki
17 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru, ali mislim da si malo pobrkao specifikacije za ZE500CL, i ne znam otkuda ti cijena od 280 eura za 5-inčni model za 2 GB rama. Znam da je ovaj običan Zenfone imao razočaravajuću kameru, a za ovaj ne znam jesu li mu poboljšali kameru. Ali ne mogu naći nigdje sampleove da se uvjerim u to.

13 godina
reefreemind kaže...

Hvala na odgovoru, ali mislim da si malo pobrkao specifikacije za ZE500CL, i ne znam otkuda ti cijena od 280 eura za 5-inčni model za 2 GB rama. Znam da je ovaj običan Zenfone imao razočaravajuću kameru, a za ovaj ne znam jesu li mu poboljšali kameru. Ali ne mogu naći nigdje sampleove da se uvjerim u to.

Kamera je pravila odlicne fotke kad si imao osvjetljenje ali za neko fotkanje recimo u klubu gdje ti treba blic tu je stvarno pao, to je realnost.

Ali kvaliteta izrade jednog asusa i mi3, ja ne bih poredio nikad, ali apsolutno nikad.

Izgleda dobro ovaj zen2, svidja mi se verzija sa 3k baterijom 2gb rama i 720p ekranom, to je bukvalno zen 5 sa jacom baterijom :D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

0 0 hvala 0
13 godina
reefreemind kaže...

Ne taj, ovaj

http://www.gsmarena.com/asus_zenfone_2_ze550ml-7120.php

Taj sto si linkao nije dual sim

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 21:28 (chaselol).
11 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

I jos nesto...

Dizajn

Da znam tacno o kojem telefonu govorim. :)  Mozda sam pogresio sto se tice dizajna, ipak je to stvar ukusa. A i ja imama malo manje sake pa je ipak to velik telefon za mene. Mada sam to rekao zbog toga sto je za mene  LGG3 sad za sad najljepse upakovan telefon - u smislu nema mnogo plastike oko displaja. Ali kada sam drzao u ruku LG G3 5'5inch i Xiaomi Mi3 5incha, Xiaomi je davao mnogo ljepsi osjecaj kad je u ruku od LGG3, isto tako je primjetio i drugar koji je imao LG G3. Nije sada to vazno, nego kazem zbog toga da LGG3 ima 5'5inca kao Zenfone 2, dok ZF2 ima previse plastike oko displeya pa ga cini ogromnim. Ipak mogli su to da rijese.

Kamera

ZF2 ima opciju kamere za LOW LIGHT za kojom sam ludio. Ali ta opcija na kraju ne funkcionise na objektima koji su dalje od 4 metra. Isto tako ta opcija se moze uz malo veceg rada na svakoj slici doraditi uz pomoc photoshopa. A i kvalitet slike se znacajno unistava prilikom slikanaj na ZF2. 

Mislim da ta opcija ne moze da mi da veliku prednost nad samom kamerom, koja je ipak katastrofalna na dnevnim fotkama i video klipu u danasnjem vremenu. Kazem u danasnjem vremenu, sto znaci da ovakva kamera je bila dobra za 2013 godinu. Postavicu linkove pa ce te pogleati. Cak mu je prednja kamera bolja od zadnje...:/

Camera sample

Zadnja kamera:  

Prednja kamera: 

Baterija

Jednostavno, mogli su da ubace mnogo vecu bateriju i da to bude jedan veci plus ovog telefona. Ako mislite da je nemoguce, onda pogledajte Lenovo sa radi sa svojim telefonima. Vecina telefona nema bateriju ispod 4000mha, a i sto se tice ostalih stvari bolji je od Zenfona2. Ima tu i drugih firmi ali eto za primjer...

Rezime

Da ne bih duzio. Ovaj telefon jedino ce proci zbog toga sto se zove Asus. Jer on realno nema nista "danas" posebno da ponudi za tu cijenu koju moze da se nabavi. A govorim o cijeni od 250 do 310 eura. Ima mnogo telefona koje bih prije uzeo a imaju i ljepsi dizajn i kameru i sve ostalo a jos su jeftiniji od njega. Neki od njih: Lenovo X2 Vibe, Huawei P7, Meizu MX4, One Plus One, Xiaomi MI4...

Ovo sve govorim na osnovu dugih istrazivanja, citanja, i zelje za ovim telefonom. A i u opste se dobro razumijem u telefone. Ipak to je tvoja odluka. Ja hvala Bogu pa ga nisam kupio, inace bih se grdno pokajao. A ono sto zelim za sebe najbolje to zelim i drugima. :)

kiki
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 21:12 (wave90).
Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
alen4430 kaže...

Ja sam bio nazvao za provjeru servisa Asus servisnu trgovinu, i rekli su da u Hrvatskoj ne mogu ostvariti jamstvo na uređaj koji sam kupio u npr.Poljskoj... Ima netko slična saznanja/iskustva? Pozz

jel netko još provjeravao ovo?

btw ako netko misli prijeći sa zenfona 5. 2gb na 2. , može mi se javiti da udomim 5.(da mi proda)

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 21:58 (golatificon).
16 godina
Asus ZenFone 5

Dali bi dolaskom dvojke mogla pasti cijena 5-ici?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
null kaže...

Dali bi dolaskom dvojke mogla pasti cijena 5-ici?

Vjerovatno ne a i ako da mozda za 10$

14 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

najprodavaniji phone u Japanu je... Zenfone 5

1 0 hvala 0
14 godina
wave90 kaže...

Rezime

Da ne bih duzio. Ovaj telefon jedino ce proci zbog toga sto se zove Asus. Jer on realno nema nista "danas" posebno da ponudi za tu cijenu koju moze da se nabavi. A govorim o cijeni od 250 do 310 eura. Ima mnogo telefona koje bih prije uzeo a imaju i ljepsi dizajn i kameru i sve ostalo a jos su jeftiniji od njega. Neki od njih: Lenovo X2 Vibe, Huawei P7, Meizu MX4, One Plus One, Xiaomi MI4...

Ovo sve govorim na osnovu dugih istrazivanja, citanja, i zelje za ovim telefonom. A i u opste se dobro razumijem u telefone. Ipak to je tvoja odluka. Ja hvala Bogu pa ga nisam kupio, inace bih se grdno pokajao. A ono sto zelim za sebe najbolje to zelim i drugima. :)

Oprosti, ali mislim da pricas gluposti, osobno gledam zenfone za starog da si kupi i na alzashopu je razlika izmedu njega i Mi3 preko 130 eura pa normalno da je bolji. Ako negdje vidis Mi3 za tu cijenu, molim bih da odmah javis jer bi ti mnogi bili zahvalni.

13 godina
Asus ZenFone 5

Zenfone trenutno nema konkurenciju u cjenovnom rangu, jer je to "underdog" marka na trzistu telefona i daju vise za manje. Bice tako barem jos dvije godine a to je super :)

Svi znamo da je asus olicenje pouzdanosti sto se tice njihovih proizvoda i ja ne namjeravam apsolutno da mijenjam proizvodjaca telfona od sad pa nadalje i ubuduce :D

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Pzz ekipa,

Odlučio sam se zaZenFone 5 i naručio bih ga preko Alzashopa, kak je preporučeno više puta na ovom threadu,pa me zanima da li je ovo konačna cijena, računa li se na ovaj iznos još koji iznos od strane RH?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

nema više nikakvih davanja to je konačna cijena

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
payo kaže...

nema više nikakvih davanja to je konačna cijena

dakle 1400 kn, to je trenutno bestbuy?
sa kojim se snapdragonom ovaj proc moze usporediti ? 

12 godina
neaktivan

Zna li itko možda kad će biti dostupanb ovaj model zenfone petice? 

15 godina
odjavljen
Asus ZenFone 5

Kako ste zadovoljni sa Zenfone 5 , vidim da se već za 1250 kuna može nać u alzashop:

https://www.alzashop.com/asus-zenfone-5-a501cg-black-8gb-d2139131.htm

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2015 14:05 (osvit).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
osvit kaže...

Kako ste zadovoljni sa Zenfone 5 , vidim da se već za 1250 kuna može nać u alzashop:

Odličan mobitel, vrijedan svake lipe!

11 godina
neaktivan
Asus ZenFone 5

Update na L malo kasni > link

1 0 hvala 0
13 godina
agrga kaže...

Update na L malo kasni > link

znaci za 10-15 dana stize 

12 godina
neaktivan

LJUDI VRATILA SE 16gb verzija odmah sam je kupio!

11 godina
Asus ZenFone 5

Lollipop izlazi sredinom 5 mjeseca pise u sluzbenim forumima :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Igormaric kaže...

Lollipop izlazi sredinom 5 mjeseca pise u sluzbenim forumima :D

Da, vidio prekjučer baš mi je drago da dobiva update 

15 godina
neaktivan
osvit kaže...

sa popustom od 5e je jos jeftiniji ;)

13 godina
Asus ZenFone 5

Nedavno sam aktivirao internet na telefonu, cisto malo da vidim kakvo je stanje sto se tice baterije i mogu vam reci da kad je upaljen mobile data da se baterija doooooooosta brze trosi, k'o da imate pokrenuto par moderate aplikacija odjednom non stop........

Evo primjera, jutros upalio oko 8:00 i do 14:00 sam cackao po netu, malo steam, malo fejs itd i baterija je pala na 45%!!!!!!

P.S. pusten update za Zenfone ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 15:25 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Asus ZenFone 5

Meni za moj još ništa

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Za moj A501CG nema jos updatea,koja je u tebe verzija i kakav ti se cini sa novim updateom?

13 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Nedavno sam aktivirao internet na telefonu, cisto malo da vidim kakvo je stanje sto se tice baterije i mogu vam reci da kad je upaljen mobile data da se baterija doooooooosta brze trosi, k'o da imate pokrenuto par moderate aplikacija odjednom non stop........

Evo primjera, jutros upalio oko 8:00 i do 14:00 sam cackao po netu, malo steam, malo fejs itd i baterija je pala na 45%!!!!!!

P.S. pusten update za Zenfone ;)

Čačkao si po mobitelu 6 sati i baterije je pala na 45%? Što je tu za čudit se?

13 godina
Asus ZenFone 5

Ubacili su par kul stvari:

auto-start manager, pogasis aplikacije koje same startaju i budu u pozadini uvijek, odlicna stvar

trip advisom - sve govori

asus zen circle, nesto tipa instagrama za share fotke itd samo za zen usere

v2.2.40.53_20150512

zenfone 5 a500cg/a501cg

Znacajno je pomoglo za battery life barem kod mene kad sve u pozadini pogasis, evo skinuo patch danas i do sad baterija na 73% uz koristenje moba...

@udarnik ne, nisam vise od 25 minuta proveo za telefonom (browser) ali je pojelo bateriju, problem rijesen sa danasnjim update-om!

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 18:04 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Asus ZenFone 5

Skinuo taj update i kao da mi se usporio mob, ili je to do icon packa koji instalirah odmah poslije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice