Ljudi, pogledao sam specifikacije za Zenfone 2 ZE500CL i zaključio da se radi o jednom prejebenom smartfonu. No, kako ga nabaviti, a da PDV ne oderu na carini. Preko ebaya ga našao za 207 USD sa free shippingom, ali kad se sjetim da bi mogli naplatiti PDV, pojede me nedostatak novaca. Ima li neki EU Warehouse ili neka pouzdana "kineska" stranica gdje bih ga mogao kupiti za neku manju svotu, pa nema veze ako me oderu na PDV-u?
Drugar,
Samo da napomenem. I ja sam bio mnogo zagrijan za ovaj telefon. Umalo da uradim preorder na Aliexpresu. Ali sam sacekao. I iskreno da ti kazm ovaj telefon bio dobar da je izasao pre par godina. Mozes pogledati na YT kako samo losu kameru ima. Za dizajn da ne pricamo. LG3 koji je 5,5inch kao ZF2, ZF2 je mnogo veci od njega zabog plastike. Mislim, telefon koji ima 4GB Ram-a ne moze uraditi nista dobro, jer danas je dovoljno imati 2GB rama. Sta drugo moze da ponudi bolje ZF2 od ostalih? Iskreno nista... Ja i dalje ostajem pri mojem Xiaomi Mi3, koji ima daleko bolju kameru, bolje upakovan itd.... Na zalost ZF2 nije ponudio nista tako dobro. Cak telefon sa tom cijenm ima bolje specifikacije i mogucnosti. Sam primjer ti je MI3 - 230eura a ZF2 sa 2GB Ram - 280eura. Razlika je ogromna, i MI3 ga moze pobjediti u apsolutno svakom pogledu. Ako hoces dati toliki novac za ZF2, dodaj jos 30Eura i kupi MI4 ili OnePlus One. Ovo je samo moje licno misljenje. Srecno u odabiru telefona.