D-Link DHP-309AV i DHP-308AV Powerline Adapter

poruka: 9
|
čitano: 9.631
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Trenutno razmisljam o kupovini D-Link DHP-309AV powerline kita, koji se navodno sastoji od dva DHP-308AV adaptera, medjutim, ono sto me ponajvise buni u ciloj prici je brzina samog kompleta/adaptera. Na D-link stranicama pronalazim da je komplet 500Mbit/s, kao i sami adapteri, medjutim po stranicama domacih ponudjaca redovito pronalazim 200Mbit/s. Radi li se o gresci prilikom copy/paste-a, gresci u prijevodu ili postoji vise varijanti (EU and Balkans) istog kompleta? 

Je li netko kupio konkretan set i/ili pojedine adaptere i kakvi su se pokazali, te koja im je deklarirana brzina, 500 ili 200?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nitko ih nije kupia? 

Bug br.254, str.98. stoji 500Mbit/s, Links stranice stoji 200Mbit/s, D-Link stranice opet stoji 500Mbit/s, na stranicama od Chipoteke navode DHP-309, bez AV, pa u specifikacijama s AV, i svejedno 200Mbit/s. 

Mislim, ko je tu lud? 

Jel netko zna nick od Davora Šuštića koji je pisao članak u Bugu? 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: D-Link DHP-309AV i DHP-308AV Powerline Adapter

Ja sam uzeo D-Link DHP-P309AV -> identična verzija kao i "običan" 309AV, sa dodatkom da ovaj ima i strujnu utičnicu tako 

da se ne gubi utičnica sa tim adapterom. Koristim ga u svrhu korištenja Bnet interneta od 20 Mbita, da ne provlačim kabel od 15 m

do druge sobe, i to mi radi bez ikakvih problema.

Nisam isprobao testirati koja je brzina veze između dva adaptera, deklarirana brzina je 500 Mbita koja je na stranicama proizvođača.

Ovo sa 200 Mbita je moguće da je starija verzija standarda powerline adaptera, nove generacije su većinom 500 Mbita.

17 godina
neaktivan

Konkretno me i zanimala deklarirana brzina, jer od web shopa do web shopa na nekima stoji za isti model 500Mbit/s, a u vecini slucajeva 200Mbit/s. Sad, pretpostavljam da je to onda doista slucaj loseg copy-pastea, ali bolje provjerit ovako... 

Jesu ti obe uticnice na istom osiguracu? ili je samo bitno da se nalaze na istoj fazi? 

17 godina
neaktivan

Hm, nisam siguran za osigurač, ali za fazu jesam da su na istoj... Kada uhvatim vremena pa ću istestirati propusnost između kompa i laptopa, pa javim koliko

će uhvatiti, premda se ne nadam nekoj velikoj propusnosti pošto je sama zgrada a ujedno i strujne instalacije dosta stari, a to igra dosta veliku logu koliko

sam skužio po iskustvima sa drugih foruma...

17 godina
neaktivan

U osnovi se doista dvoumim oko kupovine, jer postoji alternativno rjesenje: probit zid i povuc 10tak metara UTP kabela do centralnog mista u stanu, a cila prica bi ostala znatno jeftinija u konacnici. nedostatak je estetske prirode (kabeli i kanalice po kuci), tako da bi ovo bilo jaaako nevidljivo rjesenje... 

Aj, kad stignes baci rezultate, eventualno neki screenshot, jer ispada da evo i na ovom informatickom forumu realnih iskustava s powerlineom ima jaaaako malo. 

17 godina
neaktivan

"Malo" kasnim sa odgovorom... :-D, ali evo u nabavci sam jos jedog kompleta powerline adaptera pa šaljem obećane SS od davnih dana.

Generalno, maximalna brzinu koju je moguće dobiti zmeđu dva adaptera je 100 Mbita (točnije, nešto malo manje), ove fore sa 500 Mbita su čisti marketinški trik pošto 

su same mrežne kartice na adapterima 10/100 Mbitne. Na slici je prikazano kopiranje filma sa jednog laptopa na drugi unutar iste prostorije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2015 15:06 (Roby86).
Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina

Planiram uzeti "Powerline adapter D-LINK DHP-309AV" pa me zanima hoću li putem toga moći bez problema progurati brzinu vdsl-a (30/5)? Jel koristi netko možda ovakav uređaj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da li imate powerline i kakva su iskustva? Kod mene radi perfektno sa maksimalnom brzinom interneta, ali kroz nekolioko dana gubi brzinu pa padne sa 100 Mbps na 10 Mbps.

Mislim da ne zavisi ni o kojem se modelu / marki radi, posto sam u dvije različite marke primijetio pad brzine a pogotovo u ovom sa 100 na 10. Naravno ako se isključi adapter i priključi opet se vrati maksimalna brzina, ne treba se onaj glavni powerline iskopčavati gdje je router što je na router prikopčan. Ni to ne bi bilo problem da se dešava nekad i u toku jednog dana da izgubi brzinu više puta

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2019 21:49 (cristaln).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice