[Review]NotOnlyTV LV6TMPVR4 DVB-T MPEG4

poruka: 460
|
čitano: 289.207
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
RE: [Review]NotOnlyTV LV6TMPVR4 DVB-T MPEG4

Thank you very Much Don Kihoty.

I contact them and they informed Lifeview.it about my issue and they will send a new remote control and firmware.

Have a happy new year!

15 godina
protjeran

talos_2002 kaže...

Thank you very Much Don Kihoty.

I contact them and they informed Lifeview.it about my issue and they will send a new remote control and firmware.

Have a happy new year!

No problem sir,

im glad I could help and assist You in solving Your problem with this device.

Best regards,

Don

And Happy New Year too bro!

BooLE kaže...

4. Warranty in Croatia only 12 months, but I see in other European countries that it is 24 months. Why? 

Ovo ću ti ja odgovoriti:

- Pravo uvoznika je da smanji jamstveni rok.

Pravo proizvođača je da ustopi pravo jamstva uvozniku.

12 mjeseci je sasvim dovoljno i ne vjerujem da će ti se uređaj pokvariti u tom vremenskom roku.

No to je još ok, pogledaj recimo Feniks Kompjutere koji su smanjili TakeMS USB stickove i ostale njihove proizvode jamstvo

sa tvorničkih 5 (PET) godina na 1 (JEDNU) godinu.

Mogli su staviti 3 ili 2, ostaje im 2 (odnosno 3) godine da si refundiraju uređaj kod proizvođača.

Ista stvar kod njih su i CM napajanja. Ono, sa yebenih 5 (3) godina na 2 (odnosno 1) godine/u.

A za ostalo ću kontaktirati LifeView.

Dajte prijedloge ako želite i dalje (pomogućnosti prevedite odmah prijedlog na eng. tako da se s tim ne moram mučiti).

Lp

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.1.2011 5:01 (Don Kihoty).
16 godina
odjavljen

Ono što bi se meni svidjelo je ovo:

1. Ability to change GUI skins.

2. Support for FLAC format.

3. Subtitle sync control.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nekoliko početničkih pitanja  za Don Kihotya  - u kojem formatu snima ovaj recriver kad snima na

vanjski hard(usb) ? kako čita(reproducira) filmove sa vanjskog harda (prebačene sa računala,

divix,mkv) ? , možeš preporučiti neki jeftiniji eksterni hard (do 450 kn) koji bi radio u kombinaciji

sa recriverom ?

ja sam !
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 21:25 (petro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jel se moze taj media center spojit na najobicniji monitor, naravno da stvar radi ? Koristio bih HDMI>VGA kabel.

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Batista kaže...

Jel se moze taj media center spojit na najobicniji monitor, naravno da stvar radi ? Koristio bih HDMI>VGA kabel.

Ne vidim razloga zašto ne bi moglo ako imaš potrebne adaptere.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
14 godina
neaktivan

nekoliko pitanja  za Don Kihotya ili bilo koga drugog ko ima iskustva sa nevedenim uređajem

- u kojem formatu snima ovaj recriver kad snima na vanjski hard(usb) ?

kako čita(reproducira) filmove sa vanjskog harda (prebačene sa računala, divix,mkv) ? ,

možete preporučiti neki jeftiniji eksterni hard (do 450 kn) koji bi radio u kombinaciji

sa recriverom ?  i još nešto jel čita zvuk  tipa -   2 Ch.mp4 ?

ja sam !
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 15:52 (petro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pokušavam updejtat firmware ali bezuspješno. Kad stisnem OK prijemnik se odmah ugasi o upali(zelena lampica gori) ali nema ničeg na televiziji("snijeg"). Ištekam ga iz stuje, uštekam, sve isto.

I, ne želi mi titlove više čitat.

I prijedlog za novi firmware. Veći titlovi sa mogućnošću one transparentne pozadinu kakvu koristi hrt, u kinima i sl.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
yojo kaže...

Pokušavam updejtat firmware ali bezuspješno. Kad stisnem OK prijemnik se odmah ugasi o upali(zelena lampica gori) ali nema ničeg na televiziji("snijeg"). Ištekam ga iz stuje, uštekam, sve isto.

I prijedlog za novi firmware. Veći titlovi sa mogućnošću one transparentne pozadinu kakvu koristi hrt, u kinima i sl.

Da pogodim-ukopčan ti je preko SCART-a?!

16 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
yojo kaže...

Da pogodim-ukopčan ti je preko SCART-a?!

Da, preko scarta.

Pretpostavljam da je jedino rješenje da ga ukopčam preko HDMIa?

Moram nać onda kabel koji je bio na plejki prvo

Titlove sam riješio, bio je problem u fileu.

16 godina
odjavljen
yojo kaže...
  Da, preko scarta.

Pročitaj par strana unazad pa češ vidjet da se isto događa svima koji flashaju NOTV koji je spojen preko SCART-a.

16 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
yojo kaže...
  Da, preko scarta.

Pročitaj par strana unazad pa češ vidjet da se isto događa svima koji flashaju NOTV koji je spojen preko SCART-a.

Hvala.

Treba bar 5 min pričekat. Ja sam 1-2. Sva sreća pa se ništa nije dogodilo

14 godina

Pozdrav svima,

da li je i drugima prikaz svih 720p AC3 .mkv ova izdužen?

Na strongu se to nije dešavalo, a ovdje da...

ima li rješenja?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Today arrived the new remote control that solves the problem with the LG televisions.

Now I have the problem that it doesn't wake up from stand-by using the remote control...

What a dissapointment this receiver is! I could never suggest it to anyone.

If anyone has any workarround or had any reply from Lifeview about this or any other issues, PLEASE write here.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dankec kaže...

Pozdrav svima,

da li je i drugima prikaz svih 720p AC3 .mkv ova izdužen?

Na strongu se to nije dešavalo, a ovdje da...

ima li rješenja?

Staviti na 4:3??

14 godina
neaktivan

Today I received with e-mail a new firmware that solves the problem of the LG remote control not being able to turn on the device.

It is version LV6-OSD1-V5 with date 13-1-11.

If someone who already has the remote control for the LG tvs needs it, e-mail me (I have it enabled for other forum members) or try this

http://briefcase.pathfinder.gr/download/620520

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

koliko sam shvatio (ako sam) , u uputstvu(na kutiji)   stoji da uređaj može snimati u dva moda - SD MPEG 2 TS  i HD H.264 TS ?

kako se odabire  način snimanja ?  i  molio bih savjet onih koji znaju, kako najlakše i sa kojim softverom

taj snimljeni  .ts  format prebaciti recimo u xvid ?

ja sam !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
petro kaže...

koliko sam shvatio (ako sam) , u uputstvu(na kutiji)   stoji da uređaj može snimati u dva moda - SD MPEG 2 TS  i HD H.264 TS ?

kako se odabire  način snimanja ?  i  molio bih savjet onih koji znaju, kako najlakše i sa kojim softverom

taj snimljeni  .ts  format prebaciti recimo u xvid ?

pa budući da imaš SD programe, a ne HD onda SD MPEG 2 TS... ja za obradu videa koristim virtualdub, no imaš i jednostavnijih progrmama poput avs konvertera, anyvideo konvertera...

14 godina
neaktivan

a tako znači, a ja sam mislio na on može (neovisno o izvoru signala) snimati  u dva formata , {#}

dakle tu se misli na dvije vrste signala  koje može snimati , SD će snimiti u   MPEG2 formatu a HD u H.264 ?

i još nešto zašto mi snimljenu datoteku dijeli na dijelove veličine po 2 gigbajta ? nema novi softver ?

hvala za info {#}

PS  za HD si se prevario , lovim mađare M1 i M2 , oni su u HD rezoluciji

ja sam !
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.1.2011 10:23 (petro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
petro kaže...

a tako znači, a ja sam mislio na on može (neovisno o izvoru signala) snimati  u dva formata , {#}

dakle tu se misli na dvije vrste signala  koje može snimati , SD će snimiti u   MPEG2 formatu a HD u H.264 ?

i još nešto zašto mi snimljenu datoteku dijeli na dijelove veličine po 2 gigbajta ? nema novi softver ?

hvala za info {#}

PS  za HD si se prevario , lovim mađare M1 i M2 , oni su u HD rezoluciji

ha vidi ti mađara

da, dijeli zapise i za to ćeš morati koristiti još neki software (osim ako ne koristiš npr. virtualdub koji može spajati)

14 godina
neaktivan

imaš ideju zašto mi neće učitati (ažurirati) softver ? probao sam  ga učitati i sa stika i sa eksternog

harda i uvijek mi je mapa prazna , tako je bar učita {#}

ja sam !
17 godina
petro kaže...

imaš ideju zašto mi neće učitati (ažurirati) softver ? probao sam  ga učitati i sa stika i sa eksternog

harda i uvijek mi je mapa prazna , tako je bar učita {#}

nadam se da je software raspakiran (ako treba) i za tu verziju, probaj formatirati stik u fat32 (ako već nije) pa onda probaj

14 godina
neaktivan

ha, nećeš vjerovat upravo razmišljam o tome, mislim da je u NTFS formatu, to bi mogao biti

problem , odo probat ..............

rješeno ! nije problem bio u FAT - u, nego u tome što sam sam kopirao na USB čitavu mapu

" firmware" u kojoj se nalaze dva fajla,  kad sam kopirao samo fajlove, učitao je bez problema,

eto, možda nekome pomogne , hvala na suradnji {#}

ja sam !
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.1.2011 11:39 (petro).
17 godina
petro kaže...

ha, nećeš vjerovat upravo razmišljam o tome, mislim da je u NTFS formatu, to bi mogao biti

problem , odo probat ..............

rješeno ! nije problem bio u FAT - u, nego u tome što sam sam kopirao na USB čitavu mapu

" firmware" u kojoj se nalaze dva fajla,  kad sam kopirao samo fajlove, učitao je bez problema,

eto, možda nekome pomogne , hvala na suradnji {#}

onda ga nisi raspakirao

17 godina

Danas sam stavio u pogon novu antenu... Koristim prvi Nytrobox-ov model recievera. E sad, skuzio ja da on skoro nista ne valja... Kosta negdje 150 kn, kvaliteta signala varira od 0-90% - to ne bih uspio niti da plesem po krovu s antenom...

Uzeo sam susjedov reciever, najjeftiniji Strong-ov model 5200 cini mi se, on radi ko zmaj, kvaliteta varira za 2-3%  i slika je bez greske.

Mene sad zanima dal je tko imao iskustva sa ovim NotOnlyTV modelom i na primjer nekim sroteksom kaj se tice digitalnog signala i njegove stabilnosti ?

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Danas sam stavio u pogon novu antenu... Koristim prvi Nytrobox-ov model recievera. E sad, skuzio ja da on skoro nista ne valja... Kosta negdje 150 kn, kvaliteta signala varira od 0-90% - to ne bih uspio niti da plesem po krovu s antenom...

Uzeo sam susjedov reciever, najjeftiniji Strong-ov model 5200 cini mi se, on radi ko zmaj, kvaliteta varira za 2-3%  i slika je bez greske.

Mene sad zanima dal je tko imao iskustva sa ovim NotOnlyTV modelom i na primjer nekim sroteksom kaj se tice digitalnog signala i njegove stabilnosti ?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

imam panasonicovu plazmu x20 sa ugrađenim mpeg4 turnerom , na koju mi je spojen

NotOnlyTV(koristim ga za gledanje filmova i snimanje na eksterni hard)  plazma inače ima

odličan prijem, lovim austrijske i mađarske programe iako sam udaljen od jednih i drugih preko

150 km  zračne linije (doduše imam i dobru lokaciju - na brdu), u usporedbi s njom , čini mi se da

da Not ima neznatno slabiji signal, ali ništa bitno, radi se o nijansama koje u praksi nemaju nekakvu

bitnu ulogu. Inače u kući imam još dva mpeg2 receivera ( Focus i Vivax) sve sam ih isprobao na istu

antenu , isti kabal , isti tv i nisam uočio neke bitne razlike . I kad već pričamo o tom receiveru ja sam

oduševljen njegovim multimedijskim funkcijama (pogotovo kad se uzme cijena istog u obzir - 400 kn. )

čita sve što je navedeno u prospektu i video i audio formate  (jedino bitno što nedostaje je DTS zvuk)

ali izbjegavam takve filmove i nema problema. u kombinaciji sa eksternim hardom, za nekih 800 kn

imaš player i pržilicu . Da ne pričam da ti nijedan dvd neće čitati mkv niti filmove sa rezolucijom većom

od 480p , isto tako pošto tv ima svoj ugrađeni mpeg4 turner spojio sam ga na antenski izlaz iz Not

receivera (onaj klasični) tako da mogu dok receiver nešto snima nesmetano gledati i prebacivati programe

na tv-u .

Jedini problem koji sam uočio je kašnjenje zvuka kad reproducira poneke filmove u mp4 formatu,

pa eto ako netko ima ideju(zna) što se tu može učiniti bio bih zahvalan ...

ja sam !
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 17:19 (petro).
14 godina
neaktivan
petro kaže...
Jedini problem koji sam uočio je kašnjenje zvuka kad reproducira poneke filmove u mp4 formatu,

Ja nemam ideju, ali sam i sam primjetio isto, i to nije neko veliko kašnjenje ali iritira. U početku je sve OK, ali do kraja filma od cca 1:45 minuta kašnjenje zvuka naraste do oko 3 sekunde.

Nego, dešava li se kome da mu NotOnly s vremena na vrijeme sam presloži redoslijed TV kanala? Meni se to desilo već nekoliko puta. Po mjesec dana sve OK, i onda odjednom redoslijed promjenjen. Jednom se to dogodilo dok sam gledao TV, daljinski na stolu, a odjednom se promjeni kanal sam od sebe. Provjerim šta se desilo, kad redni broj kanala je OK, onaj koji je i bio izabran, ali na njemu odjednom spremljen neki drugi program. Koliko sam do sada primjetio obično mi zna preseliti HRT1 i HRT2 negdje dalje, ali mislim da nije pravilo.

Tražio sam u opcijama, ali nisam našao ništa što bi trebalo imati veze s tim.

Dešava li se to još kome, i ima li tko ideju zašto, i kako to riješiti?

Samo su svemir i ljudska glupost beskrajni. Ustvari, za ono prvo baš i nisam sasvim siguran.... A. Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.2.2011 13:20 (Krepatil).
14 godina
neaktivan
Krepatil kaže...
petro kaže...

Ja nemam ideju, ali sam i sam primjetio isto, i to nije neko veliko kašnjenje ali iritira. U početku je sve OK, ali do kraja filma od cca 1:45 minuta kašnjenje zvuka naraste do oko 3 sekunde.

Nego, dešava li se kome da mu NotOnly s vremena na vrijeme sam presloži redoslijed TV kanala? Meni se to desilo već nekoliko puta. Po mjesec dana sve OK, i onda odjednom redoslijed promjenjen. Jednom se to dogodilo dok sam gledao TV, daljinski na stolu, a odjednom se promjeni kanal sam od sebe. Provjerim šta se desilo, kad redni broj kanala je OK, onaj koji je i bio izabran, ali na njemu odjednom spremljen neki drugi program. Koliko sam do sada primjetio obično mi zna preseliti HRT1 i HRT2 negdje dalje, ali mislim da nije pravilo.

Tražio sam u opcijama, ali nisam našao ništa što bi trebalo imati veze s tim.

Dešava li se to još kome, i ima li tko ideju zašto, i kako to riješiti?

ja sam !
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 12:02 (petro).
14 godina
neaktivan

Neznam za NOT, ali meni se dešavalo na plazmi (X20) kad tv automatski pretraži kanale i

memorira ih , složih ih od broja 200 nadalje. onda sam ja ručno slagao kanale  na mjesta

od broja 1, i primjetio da se ubrzo vrate na staro (od 200 nadalje složeni) , nakon malo igranja

sa menijem skužio sam da ih pomakne na 200  jer su mi na brojevima od 1 do 5 bili

memorirani(automatski) analogni programi , pa je dolazilo do dupliranja programa na istom broju .

kada sam analogne prebacio na 30+ brojeve programa, više se nije dešavalo da tv vrati digitalne

kanale na brojeve od 200 nadalje , pa ako ti to može što pomoći u praksi ...

I  JOŠ NEŠTO - za don kihotya , kad se već nabacuju ideje za nadogradnju programa i ja imam

dvije primjedbe(prijedloga), ako već nije napisano

1. - fontove (u titlovima) malo "boldati" i  dodati crni rub da bi bili vidljivi i kad se nalaze na podlozi

iste ili slične boje , ovo je naročito bitno za bijele i žute koji se najčešće koriste, meni su ostale

boje previše iritantne, a i da su malo veći nebi škodilo

2. - izlazak iz mape u multimediji ("exit") , nikad se ne  vrati za jedan stupanj unazad, nego skroz

nazad u glavni meni  , što je nezgodno recimo kod slušanja glazbe recimo kad  biraš pjesme

koje se nalaze u različtim mapama, puno tipkanja bez veze 

ja sam !
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 17:19 (petro).
14 godina
neaktivan
petro kaže...

2. - izlazak iz mape u multimediji ("exit") , nikad se ne  vrati za jedan stupanj unazad, nego skroz

nazad u glavni meni  , što je nezgodno recimo kod slušanja glazbe recimo kad  biraš pjesme

koje se nalaze u različtim mapama, puno tipkanja bez veze 

Mislim da tipka Recall vraća jedan stupanj nazad.

A kao prijedlog, bilo bi zgodno da player ima mogućnost izrade playliste.

Ako je to možda prevelik zahtjev, onda barem standardne opcije kao što su repeat i shuffle.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice