[Review]NotOnlyTV LV6TMPVR4 DVB-T MPEG4

poruka: 460
|
čitano: 289.075
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Na pocetku se ispricavam sto postavljam pitanje, a mozda je vec bilo govora o tome u ovoj temi..razlog je sto nemam volje citati 11 stranica teksta za uredaj koji mozda necu kupiti.. dakle zanima me samo da li se pojavljuju problemi oko titlova kad se play-a neki .avi ili .mkv - to mi je najbitnije jer bi mi uredaj vise koristio za gledanje filmova, nego za ovaj nas jadni program

Hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: [Review]NotOnlyTV LV6TMPVR4 DVB-T MPEG4
djizo kaže...
Krepatil kaže...
Don Kihoty kaže...

Može, napravite listu zahtjeva za izmjene,

dodajte slike, a ja ću sve to fino dokumentirati LifeView-u,

pa ćemo vidjeti šta se može učiniti...

Ja ček'o da se netko javi i predloži što mijenjati ili dodati software-u, ali eto, nitko ništa, pa evo za početak moje liste (na temelju onoga što sam i prije naveo):

1. Zelenu LED diodu upaliti odmah, ili po mogućnosti što brže po pritiskanju tipke za uključivanje uređaja (odnosno prijemu IC signala za uključivanje).

2. Skratiti koliko je moguće vrijeme inicijalizacije uređaja.

3. Skratiti vrijeme prikaza OSD (info prozora) koji se pojavljuje prilikom svake promjene kanala. Najbolje bi bilo dodati u postavkama uređaja mogućnost podešavanja vremena trajanja i prozirnosti OSD prozora.

4. U EPG ugraditi jednostavniji sustav za kretanje kroz vodič po datumu/danu u tjednu.

Primjer: Po  ulasku u EPG osnovni prikaz pregleda programa je trenutni kanal i datum;

strelice gore - dolje, izbor kanala

strelice lijevo - desno, izbor datuma/dana

Za kretanje unutar programa (nakon po potrebi promjenjenog kanala ili datuma) potvrditi izbor sa tipkom OK.

strelicama gore - dolje, kretanje unutar programa

5. Ugraditi u EPG mogućnost auto skroliranja kroz program (kada je navigacijska tipka pritisnuta duže vrijeme od cca. 1 sek. da se izbornik automatski pomiče u željenom smjeru (brzina pomaka cca svakih 0,5 sekundi).

Evo, ovo i ne mora biti najpametnije, ali se nadam da ću  bar nekoga isprovocirati da malo razmisli i nešto konkretnije predloži po ovom pitanju...

evo i mene nakon duljeg vremena :D

sto se tice 1, 2, 3. i 5. slazem se (problem pod 3.rjesavam pritiskom na "exit" tipku)

vezano za 4. prijedlog - postojece rjesenje je takvo da se tipkama lijevo/desno pomice po programima, a gore/dolje po emisijama unutar istog dana. Pritiskom na crvenu i zelenu tipku se pomice po datumima. Meni je ovo dosta dobro rjesenje i bolje od tvog prijedloga, jer mi je prakticnije; nekakav rang (mojih) prioriteta bi bio slijedeci: 1.kretanje po danasnjim emisijama, programa kojeg trenutno gledam, 2.kretanje po danasnjim emisijama ostalih programa, 3.odabir drugih datuma: sutra, preksutra...

jedna mala sitnica zna ici na zivce - kod kretanja po menijima, ako se zelite pomaknuti za nekoliko mjesta, potrebno je pritiskati tipku vise puta jer ne reagira na drzanje tipke pritisnute

moze li se kombinirati (miksati) prikaz teleteksta sa programom u pozadini?

imam jedan problem koji me zivcira, a vezan je za snimanje programa - ne mogu ga nikako natjerat da mi snimi trenutni sadrzaj (pritiskom na "rec" tipku). Snimanje preko timera radi kako treba. Ne radi se o vanjskoj memoriji, jer sam stvar testirao i na usb sticku 2GB (formatiranom i u ntfs i u fat32) i na eksternom HDD-u 1TB (fat32). Reprodukcija sadrzaja sljaka kako treba, a i snimanje preko timera, jedino mi ne reagira kad pritisnem "rec"??? {#}

takodjer, malo je bezveze nariktavanje vremena snimanja - uredjaj nam donese trenutno vrijeme (hh:mm) kao pocetno i kao zavrsno vrijeme snimanja i najjednostavnije bi bilo da se moze strelicama pomicati minute i sate, umjesto sto se moraju upisati pritiskom na brojcane tipke

i da, ljudi, malo smo se razmazili, jer ovo je ipak prije svega receiver, a ne multimedijalni plejer. Sve donedavno nisu ni imali usb ulaze, a sad vec hocemo da nam ucine dvd plejere nepotrebnima

ali dobro, tako i treba, zivjelo potrosacko drustvo :D

Danas sam kupio isti uredjaj i na zalost imam isti problem tj. ne reagira na tipku "rec", vec moram ici preko timera, dal je netko u medjuvremenu otkrio kako rijesiti ovaj problem???

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Problem riješen

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 17:40 (Vlado).
15 godina
neaktivan
RE: [Review]NotOnlyTV LV6TMPVR4 DVB-T MPEG4

Ja imam problema sa poništavanjem rasporeda kanala. Dogodilo mi se do sada jedno 2-3 puta. Prvo sam mislio da je netko od ukućana sigurno nešto spetaljao, a onda jednom dok sam gledao TV prijemnik se ugasio i ponovo upalio (sam od sebe, kao da se resetirao) i svi kanali su bili izmješani kao da sam ponovo napravio skeniranje. Nisam uspio skužiti s čim je to povezano. Ne doagađa se često, ali opet, jadno je ako će se događati konstanto. Neznam da li ovaj noviji software riješava možda taj problem, naime, ne uspjevam napraviti update. Iz nekog razloga neće mi ga nadograditi. Stavim one 2 datoteke na stick (u root, nikakav folder), on prepozna jedan file, ja odaberem, prijemnik se ugasi i kako je spojen scartom ne vidim ništa i odlučim čekati 5min da odradi svoj posao kao što je spomenuto u prethodnim postovima, međutim on se sam od sebe upali nakon 20ak sekundi, software nije nadograđen, ništa se nije promijenilo. Probao sam raznim stickovima (NTFS, FAT32), napraviti reset na tvorničke postavke, ali svaki puta isto. Ima tko ideju zašto neće nadograditi?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 18:15 (nickname86).
16 godina
neaktivan

Kako si rijesio problem?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: [Review]NotOnlyTV LV6TMPVR4 DVB-T MPEG4
B-52 kaže...

Na pocetku se ispricavam sto postavljam pitanje, a mozda je vec bilo govora o tome u ovoj temi..razlog je sto nemam volje citati 11 stranica teksta za uredaj koji mozda necu kupiti.. dakle zanima me samo da li se pojavljuju problemi oko titlova kad se play-a neki .avi ili .mkv - to mi je najbitnije jer bi mi uredaj vise koristio za gledanje filmova, nego za ovaj nas jadni program

Ja sam problem uočio kod nekih .avi datoteka, ali ne svih. Sa .mkv nisam ni probavao jer mi se to ne da skidati s interneta (zbog veličine datoteka) da bih gledao na SHD TV-u, preko scart-a.

LV6TMPVR4 prvenstveno koristim kao prijemnik, pošto mi TV nema DVB-T tuner, ali ga koristim  i za gledanje filmova koje skinem s interneta, i to prvenstveno divx-a ili xvid-a nešto bolje kvalitete (ne one od 700 mb po filmu, ili manje), kao i za snimanje programa koji zbog obaveza, ne mogu gledati u terminu emitiranja, ako se pronađe nešto zanimljivo (uglavnom sport).

Samo su svemir i ljudska glupost beskrajni. Ustvari, za ono prvo baš i nisam sasvim siguran.... A. Einstein
15 godina

Da li je normalno da nakon gašenja televizora, a NOT LV6TMPVR4 ostane upaljen, dotični prijemnik sam ode u standby nakon nekog vremena?

Isto se događa i ako se prebacim na satelitski prijemnik, a NOT ostane upaljen, također sam ode u standby nakon nekog vremena.

Verzija sofvera je LV6-OSD1-V3. Da li je to najnovija?

Hvala,

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 9:31 (madmaxo).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
B-52 kaže...

ja sam odgledao stotine filmova u svim  mogućim rezolucijama od SD do HD , . avi, .mkv

.mp4 i nikad nisam imao nikakvih  problem sa sa titlovima , jedini problem s filmovima koji

sam uočio je kašnjenje zvuka,  najčešće u .mp4  datotekama

ja sam !
16 godina
neaktivan

OK ..hvala na odgovorima..sad sam ga ionako vec narucio tako da.. ;))

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
petro kaže...
        ja sam odgledao stotine filmova u svim  mogućim rezolucijama od SD do HD , . avi, .mkv

.mp4 i nikad nisam imao nikakvih  problem sa sa titlovima , jedini problem s filmovima koji

sam uočio je kašnjenje zvuka,  najčešće u .mp4  datotekama

Da, petro hvala na ovome što si naveo.

Naime, nisam dovoljno pažljivo pročitao post od B-52, te ono što sam komentirao, ne onosi se na titlove već na zvuk, kako si i sam naveo.

Dakle B-52, sa titlovima je sve OK, osim što bi u novom firmware-u valjalo dodati još neke, već predložene opcije, poput više veličina slova, zatamnjenih rubova slova ( kao npr. kod bijelih slova na jako svijetloj podlozi) i slično.

Još jednom isprika. Moj grijeh...{#}

Samo su svemir i ljudska glupost beskrajni. Ustvari, za ono prvo baš i nisam sasvim siguran.... A. Einstein
16 godina
neaktivan

Ma sve OK ..kako rekoh, ionako sam ga vec narucio :)

btw narucio kod Protis-a ali nikako da dode..znam da je malo OT ali zanima me jel jos netko narucivao kod njih i koliko treba da stigne ako nisi iz Zg??

Edit: evo upravo sam dobio mail da je roba isporucena :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 15:10 (B-52).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kod mene je verzija FW-a

LV6 - OSD2 - V2

5007.2838.1

Zanima me da li da upgrade-am FW jer mislim da je onaj od Don kihoty-a noviji..ako se ne varam??

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bok Ekipa!

danas sam kupio NotOnlyTV LV6TMPVR4 DVB-T MPEG4 i stavio firmware koji sam nasao tu na forumu.

pitanje glasi:

Zivim na trešnjevci u Zagrebu.

Na televizoru Philips mpeg2 na popisu programa vidim slovenske programe pa sam

kupio taj dvbt-t mpeg4 misleci da cu ih onda moci i gledati.

Nista od toga. Nasao mi je samo nase (nije nasao niti hrt hd promo)

Milim za pomoc!!! Kako da ulovim te slovence?

p.s. mijenjanje muxa se odnosi na mjenjanje kanala? kad samo to mogu kod search manual.

valjda je to to :)

Hvala puno!!!!!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mozda trebam pojacivac signala???

jer televizor to ima u sebi.

jel zna tko?

14 godina

Dobro pitanje ovo iznad... dakle, koji je noviji FW za NotOnly:

LV6-OSD1-V3 ili LV6-OSD2-V2?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dankec kaže...

Dobro pitanje ovo iznad... dakle, koji je noviji FW za NotOnly:

LV6-OSD1-V3 ili LV6-OSD2-V2?

..moguce da je noviji ovaj prvi (pretpostavljam da je to ovaj sa foruma) ..ja imam ovaj drugi, ali mi ne prikazuje dijakriticke znakove, a titlovi su na hrvatski

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 17:28 (B-52).
16 godina

Da li NotOnly TV ima mogućnost Video In sa snimanjem istog?

Vidim na slikama da ima masu TV Out izlaza (scart, hdmi...) ali ni jedan In ulaz osim antenskog. Pitam zbog serial spajanja sa Max TV prijemnikom a da snimi program sa Max TV-a na Usb hdd.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Evo revizije fw-ova za NotOnly:

24/11/2010: LV6-OSD1-V3
26.11.2010: LV6-OSD2-V2
13.01.2011: LV6-OSD1-V5-NEWIR (samo za ljude s novim daljinskim!)

0 0 hvala 0
14 godina
dankec kaže...

24/11/2010: LV6-OSD1-V3

24.11.2010: LV6-OSD1-V3

17.02.2011: LV6-OSD1-V4

15 godina

Gdje ima za skinuti najnoviji ?

17.02.2011: LV6-OSD1-V4

Pozdrav,

14 godina
neaktivan

Pošto je Dankec dao prvu  informaciju, a ne odgovara na upit, evo, ja sam ga našao na poljskom forumu (ako netko zna poljski da nam protumači, da ne bi slučajno bio za one koji imaju novi daljinski) http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?f=36&t=1171&start=240

Link na datoteku je http://hotfile.com/dl/107906143/d650fc6/LIFEVIEW.zip

Bilo bi dobro da ga prvo isproba netko tko ima obadva daljinska (stari i novi LG-proof) pa nam javi rezultat.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2011 17:26 (Krepatil).
14 godina
neaktivan
Krepatil kaže...

Pošto je Dankec dao prvu  informaciju, a ne odgovara na upit, evo, ja sam ga našao na poljskom forumu (ako netko zna poljski da nam protumači, da ne bi slučajno bio za one koji imaju novi daljinski) http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?f=36&t=1171&start=240

Link na datoteku je http://hotfile.com/dl/107906143/d650fc6/LIFEVIEW.zip

Bilo bi dobro da ga prvo isproba netko tko ima obadva daljinska (stari i novi LG-proof) pa nam javi rezultat.

This Firmware LV6-OSD1-V4 is for original remote control, for new remote control (LG) is only LV6-OSD1-V5-NEWIR

Where can I find the source code of the firmware for LV6T?

Greetings from Poland!

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2011 22:12 (gutek).
14 godina

Evo, ja sam stavio v4 odavde: http://www.przeklej.pl/plik/lifeview_v4_zip-0027rr9oqane3sp

Radi sa starim daljinskim, ali ne znam koja su poboljšanja.

I dalje je prisutan problem sa kašnjenjem zvuka kod nekih divx-a...

14 godina
neaktivan

Thanks Gutek,

After you wrote your post, I found there that you uploaded this file, and I accept that you obviously know what are you talking about.

I read before what Dankec was wrote, that LV6-OSD1-V4 is for original remote controler, and for new remote controler (LG) is only LV6-OSD1-V5-NEWIR,

like you said too. But, Dankec didn't wrote that he was ever try this version of firmware.

I am one of those which would better ask twice. Maybe it's not a problem to find someone who have a new remote controler and ask him to lend it to you, to restore the old version of firmware which surely works, but it could be problem to do that if this one live a 20, 50 or more km away of you.

Greetings to Poland!

14 godina
neaktivan
dankec kaže...

Evo, ja sam stavio v4 odavde: http://www.przeklej.pl/plik/lifeview_v4_zip-0027rr9oqane3sp

Radi sa starim daljinskim, ali ne znam koja su poboljšanja.

I dalje je prisutan problem sa kašnjenjem zvuka kod nekih divx-a...

Sorry,

in the meanwhile, while I was writting my post, Dankec wrote this ...

Hvala Dankec

14 godina
neaktivan

Desi li se kome da mu flešanje firmware-a ne uspije, odnosno da se nakon cca 20-tak sekundi flešanje prekine i uređaj nastavi normalno raditi na zadnje gledanom kanalu kao da ništa nije bilo, provjerite si format particije s koje flešate.

Naime, datoteka s firmware-om ne smije biti na NTFS particiji.

Ne pitajte zašto me maloprije 10-tak minuta bolila glava...

Kao što je dankec prethodno naveo, za sada ne vidim u čemu je razlika.

14 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Nedavno sam kupio Not-a i imam problem s daljinskim i LG televizorom. Vec je taj problem spomenut ranije.

Imam pitanje:

Da li i ja moram zamijeniti daljinski i ubaciti novi FW s obzirom da su ranije vec mijenjali.

Pitam zato jer sam kasnije kupio uređaj pa me zanima da li imam daljinski od onih s početka foruma ili mi je prodan vec zamijenski.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Osobno sam mišljenja da si dobio stari daljinac. Provjeri si verziju firmware-a, usporedi s gore navedenim i znat ćeš sve.  Mislim da ti opširniji odgovor, ukoliko je potrebno, može dati Don Kihoty...

14 godina
neaktivan
There are no new remote controls. It's still the same one.

The are some remote controls for those who have problem with their TV remote control signals conflicting with the receiver's signals. So Lifeview sends a remote control with replacement (different) infrared signals. They also send a firmware that understands the different signals (no other changes or improvements).

Putting the "replacement" firmware to your receiver will make it not to understand the original remote control signals, and you have HUGE problem then.

The two firmwares at the fen server are identical, only the file name is changed.

Gutek: I am try to become member of the Emitel forum but the activation e-mail never comes. I tried the "resend activation" button but it doesn't send it. Could you ask them to help me please? My username is talos_2002 at that forum too.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Znaci trebam promijeniti daljinski, jel?

Sad bas ne kuzim.

Oni koji su uzeli od Don Kihotyja dobili su nove daljinske, oni koji nisu, nisu.

Ja sam uzeo u Magazin RS, sta trebam tamo po novi??

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Don Kihoty je odlučio dobrovoljno pomoći onima koji su kod njega kupili prijemnike, a i onima iz Lifeview-a je jednostavnije poslati nekoliko daljinaca na istu adresu nego svakom zasebno.

Pročitaj postove od talos_2002 i Don Kihoty-ja s kraja 10. i početka 11. stranice ove teme. Obrati se Lifeview-u direktno (ili vidi s Don Kihoty-jem  može li ti pomoći).

Kad smo već kod Don Kihoty-ja, pa gdje je on??

Koliko vidim nema ga ovdje već puna 2 mjeseca.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice