Don Kihoty je odlučio dobrovoljno pomoći onima koji su kod njega kupili prijemnike, a i onima iz Lifeview-a je jednostavnije poslati nekoliko daljinaca na istu adresu nego svakom zasebno.
Pročitaj postove od talos_2002 i Don Kihoty-ja s kraja 10. i početka 11. stranice ove teme. Obrati se Lifeview-u direktno (ili vidi s Don Kihoty-jem može li ti pomoći).
Kad smo već kod Don Kihoty-ja, pa gdje je on??
Koliko vidim nema ga ovdje već puna 2 mjeseca.
Već sam po cijeloj HR poslao preko 30ak daljinaca...
Neki ljudi su se javili sa "Hvala", neki nisu nikako...
Trenutno nemam baš vremena za "naručivati" daljince...
Dakle, skupite se svi koji želite daljince,
popišiti PN-ove i SN-ove uređaja,
ako možete poslikati još i bolje,
i neka JEDAN od vas kontaktira LifeView u moje ime,
i pričekajte cca 30ak dana (jer ne šalju svaki dan, skupa je poštarina svakome slati jbg).
Evo za primjer, oni su slali u HR već 7 pošiljki SAMO MENI, što nije malo,
a slali su ih i drugim ljudima.
A i nisu nešto bogata firma.
Dok recimo jedan Uobraženi Thermalright za jedan AM3 backplate za cooler HR-02 koji dođe 500kn,
od mene TRAŽI 16USD da uplatim prije nego što pošalju,
plus NE MOGU MI JAMČITI DA MI NEĆE CARINITI.
Eto vam usranih amerikanaca... Pljuc icka vam aterina...
Dečki trebam vašu pomoć-ako netko tko ima novi daljinski za LG a ne treba stari original daljinac, bio bih mu vrlo zahvalan da mi ga proda/pošalje. Naime, moj se uništen i ne može se više popraviti. Znači, trebam onaj original (može i onaj za LG, samo da radi) i nudim novce za njega.
Nemam volje citati toliko stranica, a zanima me samo dali se moze mjenjati velicina i fonta titlova.
Nemam volje citati toliko stranica, a zanima me samo dali se moze mjenjati velicina i fonta titlova.
Veličinu, boju i podlogu možeš mijenjati, ali font ne.
New firmware for LV6TMPVR4:
Version: LV6-OSD1-V6 (for original remote control)
Changes:
- solved the problem of black screen when change the aspect ratio between 4:3 <-> 16:9
- added possibility to enter the Multimedia menu via the red button on the remote.
Link: http://gutek.przygarnij.e-net24.pl/gutekxtpl/pobierz/softy/lv6t/LV6-OSD1-V6.rar
Other version: www.gutek.xt.pl (->DVB ->Softy do tunerow)
Dečki trebam vašu pomoć-ako netko tko ima novi daljinski za LG a ne treba stari original daljinac, bio bih mu vrlo zahvalan da mi ga proda/pošalje. Naime, moj se uništen i ne može se više popraviti. Znači, trebam onaj original (može i onaj za LG, samo da radi) i nudim novce za njega.
Zahvaljujem se Siniši iz Zagreba na poklonjenom daljinskom.
Pozdrav!
Da li možda postoje kakvi skinovi za ovaj receiver? Ovaj defaultni je u najmanju ruku odvratan...
Hvala!
Evo opet novog firmware-a, ovaj put v7 (logično) za originalni daljinac.
Ono što je najbitnije izgleda da (konačno) radi pravilno odabiranje Aspecta pri gledanju vido materijala:
Here's what's been changed in the new firmware (translated from polish):
Changes:
- Preserve aspect ratio for video playback via the USB.
Let's say that they did this behavior ratio for video playback, it looks so that pressing the button changes from aspect Auto / 4:3 / 4:3 PS / 4:3 LB/16WS.
Auto - extends all on full screen
4:3 - 4:3 tv for almost ok, video full screen 4:3, 16:9 in the LB film, the film also, unfortunately, 2.35:1 in LB, and belts should be even greater
4:3 PS and 4:3 LB - suitably stretched, narrowed to these settings, just did not check each film
16:9 - here most interestingly, it seems that everything is ok as it should be full screen movie 16:9, 4:3 in pillarboxie, 2.35:1 in letterboxie.
Disadvantages are that it works only for playing movies, for playback of PVR is still the same (pressing aspect displays the word "wrong"), change in these proportions during playback changes the TV channels, so if the movie set, for example, 4:3 LB , then we have a TV with the belt, it should be separately and individually for tv movies.
-Changes of Timeshift
The problem concerned the fact that after the completion of the tuner timeshift asks whether to delete the file or leave it, despite the removal of the file is selected, from what I have checked give the problem remained.
LINK na firmware: http://gutek.przygarnij.e-net24.pl/gutekxtpl/pobierz/softy/lv6t/LV6-OSD1-V7.rar
evo mojih prijedloga za sljedeći update:
- prijevod bi mogao biti malo jače boldani i obrubljen malo debljom crnom crtom, jer u nekim situacijama npr na nekim sivobijelim podlogama je skoro nevidljiv
- na nekim hd filmovima s uskim aspektom donji rub slike se istegne preko nekoliko piksela, npr film Warrior's Way, 1280 * 536, 2.35:1, a to je prisutno i na nekim 16:9 filmovima
- kod filmova s 23,976 fps frameratom prisutno je 'prokletstvo zastajkivanja', otprilike triput u jednoj sekundi, kod 25 fps slika ide fluidno. Ista stvar je prisutna i na mede8eru gdje se može malo ublažiti
- ne bi bilo loše malo promijeniti izgled sučelja, konkretno ikonica u stavci Multimedija, izgledaju previše pikselizirano
Pozdrav
Imam jedno pitanje
Da li netko zna da li će u dogledno vrijeme ugraditi još koji kodek pošto imam dosta filmova
koje mi čita sliku a nema zvuka većinom su to mkv datoteka.
Pa ako ko ima kakvu informaciju ili prijedlog kako da ga natjeram da mi čita zvuk.
Ili možda da proslijedi proizvođaću da bi to bilo dobro da ugradi u novi firmware
Hvala
evo mojih prijedloga za sljedeći update:
- prijevod bi mogao biti malo jače boldani i obrubljen malo debljom crnom crtom, jer u nekim situacijama npr na nekim sivobijelim podlogama je skoro nevidljiv
Jep, često se događa da se ne vidi titl.
Pozdrav
Imam jedno pitanje
Da li netko zna da li će u dogledno vrijeme ugraditi još koji kodek pošto imam dosta filmova
koje mi čita sliku a nema zvuka većinom su to mkv datoteka.
Pa ako ko ima kakvu informaciju ili prijedlog kako da ga natjeram da mi čita zvuk.
Ili možda da proslijedi proizvođaću da bi to bilo dobro da ugradi u novi firmware
Hvala
Također imam ovaj problem, samo meni ne želi uopće učitat film, kaže Datoteka nije podržana.
Da krenemo sastavljat listu željenih promjena i pošaljemo im?
Može li me netko spasiti?
Naime jučer sam kupio lv6tboxhd, i imao je na sebi firmware lv6 osd1 v0,
ja sam danas stavio novi firmware lv6 osd1 v7 i daljinac mi više ne reagira, uređaj mi je skroz mrtav, samo crvena lampica svijetli i stoji,
a na njemu nema nikakav prekidač niti gumb za ručno gašenje i paljenje.
Što da radim?
Help help help :(
Kako nema prekidač? Imaš šteker za struju, ištekaj ga, uštekaj i to je to.
Usput, tvoj model nije isti kao ovaj na review-u, i ako si koristio njegov firmeware za flashanje, morat ćeš ga reklamirati jer to nisu isti uređaji - firmewarei na pašu jedan drugome.
da, znam da nisu, ali gdje sam kupio lv6 su mi rekli da mogu napraviti firmware da mi moze citat ntfs disk. to sam i napravio, vidio sam koju imam verziju i koja bi mi odgovarala pa sam mislio da je to ta, kad ono nije, a bilo je na 100% upgradano. iskljucio sam uredjaj iz struje, ponovo ga ukljucio ali samo crvena lampica gori i nista se ne dogadja u daljinski ne reagira.
upucat cu se, koji sam debil, a ne vjerujem da ce mi sad oni to uzet pod reklamaciju, jer firmware za moj uredjaj ne postoji koliko sam vidio, iako mi je tip rekao da postoji, i znao sam sto kupujem da nije mpvr4 nego tboxhd.
fala na odgovoru!
Kako nema prekidač? Imaš šteker za struju, ištekaj ga, uštekaj i to je to.
Usput, tvoj model nije isti kao ovaj na review-u, i ako si koristio njegov firmeware za flashanje, morat ćeš ga reklamirati jer to nisu isti uređaji - firmewarei na pašu jedan drugome.
Prema tvom mišljenju koji je bolji NotOnlyTV LV6TMPVR4 DVB-T MPEG4 ili Lifeview NOTLV6TBOXHD? Uglavnom bih koristio za gledanje filmova na crt tv, naravno uz hvatanje digitalnog signala.
Vidim da u Protisu nema više za naručiti NotOnlyTV LV6TMPVR4 DVB-T MPEG4.
mislim da su to potpuno isti uređaji, sa istim funkcijama, samo je box vjerovatno puno manji i ima manje izlaza, samo scart, hdmi i coaxial.
mogu ti potvrditi također da box čita ntfs disk bez problema, verzija firmware na njemu je osd3 v0, ja ga kupio u magazin rs, malo manje od 300kn.
meni zamijenili uređaj.
skužio sam da sa daljincom od lcd mjenjam neke stvari na notv.
poslao mail lifeview sa opisanim problemom i poslali mi neki firmware da stavim na njega,
sa opisom kako da to napravim. meni vrag neda mira i najrađe bi probao to, ali me strah i nemam hrabrosti zbog događanja od prije :)
da li je netko možda stavljao ikad firmware na lv6tboxhd i da je operacija bila uspješna?
Na novom ne, na starom sam mijenjao X firmewarea, uvjek sve prošlo OK.
Mislim da ti ni ne treba FW upgrade za NTFS, jer stari model podržava NTFS out of the box...
Da li se vama kada dešavalo da kad čita film sa USB sticka (8GB) da izgubi konekciju,
prekine prikazivanje filma, kao da uopće nije priključen?
Moram NOT isključiti i ponovo upaliti, uštekati USB i onda opet isto, prekid konekcije.
USB stick je direktno uštekan u NOT, bez produžnog kabela.
USB stick na PC-u radi bez problema.
Na žalost nemam neki drugi stick da probam provjeriti da nije ipak do nekomatibilnosti sa stickom,
mada je prije sa istim radio bez problema.
Što bi moglo biti?
Da NOT odnesem na servis?
Spremam se na kupovinu eksternog tvrdog diska koji bi koristio uz NotOnlyTV.
E, sad...
Koliko sam imao prilike vidjeti 2,5" diskovi su puno manji i praktičniji od 3,5" i nemaju posebno napajanje, nego preko USB priključka.
No, načuo sam da mi neće svaki eksterni tvrdi disk raditi sa dvb-t prijemnikom ili multimedijalnim playerom.
Kako da ja znam koji hoće, a koji neće?
O čemu to ovisi?
Molim sve vas koji imate eksterne tvrde diskove koji bez ikakvih problema rade s NotOnlyTV-om da ih navedete ( naziv, model, veličina)
kako bih kupio neko provjereno rješenje, a ne mačka u vreći.
Ovo je prilika da se napravi jedna , ajmo reći, referentna lista vanjskih diskova koji pouzdano rade s NotOnlyTv-om.
Osobno mi se ni jedan USB sticj i HDD nije nikad otpojio,
niti izgubio vezu, a koristim 500GB sillicon power i apacer/corsair stickove.
Možda je USB konetor neispravan, probaj s drugim stickom, ako se desi isto, onda pošalji na servis.
Kad će nam dati vražji shadow ispod podnapisa? Ne možeš normalno čitati ovo.
Pozdrav
Da li netko zna da li ovaj uređaj može prilikom snimanja smanjiti kvalitetu snimljenog.
Pošto kada nešto snimaš sa tv-a snimka je uvijek preko 8 gb za 2 h snimanja mislim da je to previše.
Pa ako ko zna nešto neka napiše.
Hvala
Već drugi puta mi izmiče ovaj uređaj iz ruku. Vrlo nezgodono kad Protis napiše da je uređaj dobavljiv i još da je na akciji a onda šipak zapravo ga nema.
Don Kihoty pomaži, gdje se ovo čudo može nabaviti?
eSys-ova maloprodaja - H2 SHOP.
eSys-ova maloprodaja - H2 SHOP.
Problem je što nisam iz HR, a treba mi ovo čudo jer vidim da ste ga nahvalili a baš bi mi fino pasao za poneki film na CRT pred spavanac.
Moram angažirati osobu iz ZG pa trebam dati upute za lokacije..
Edit: Nabava net je tek pronašla pod upisom LifeView pa ću pogledati u magazin.rs
http://www.magazinrs.hr/product.asp?product=lifeview-lv6tmpvr4-not-only-tv-dvb-t-stb-mpeg4&code=LFV-NOTLV6TMPVR4
Edit_: Nestalo i u magazinrs
No, načuo sam da mi neće svaki eksterni tvrdi disk raditi sa dvb-t prijemnikom ili multimedijalnim playerom.
Kako da ja znam koji hoće, a koji neće?
O čemu to ovisi?
Kod 2,5'' diskova (koji se ujedno i napajaju sa DVB-T prijemnika preko USB porta najbitnija ti je snaga diska, odnosno potrošnja struje (radni napon HDD-a je 5V, te gledaj da snaga ne prelazi preko 5W, odnosno struja do 1A). USB port ne može isporučiti struju veću od 1A, što kod većine starijih 2,5'' diskova (snage 8 - 10 W) izaziva prevelik pad napona i HDD ne radi ( čuje se i kvrcanje unutar kućišta HDD-a). Takvi HDD-i obično imaju i onaj dupli USB kabel kako bi osigurali dovoljno struje za rad diska ( 2 x 5W = 10W, odnosno 2 x 1A = 2A) što kod PC-a i nije neki problem jer obično imate dovoljno raspoloživih USB portova, dok kod većine DVB-T prijemnika (koliko ja znam) postoji samo 1 USB port.
Istu stvar možete primijetiti i kod priključivanja nekih externih HDD-a bez vlastitog napajanja na prednje USB portove ( na prednijm portovima, koji se s matičnom pločom unutar kućišta spajaju sa dosta dugim i tankim kabelima ne rade zbog pada napona na istima, dok kod priključivanja na stražnje portove, koji su spojeni direktno na MoBo rade bez greške, pa čak i sa jednim uključenim USB konektorom (kod diskova s duplim USB kabelom, kada je snaga negdje na granici).
Druge probleme s kompatibilnošću, a koji se ne bi dali riješiti izmjenom formata diska ili veličine particija na disku ja ne vidim, pa ako griješim neka me netko ispravi.
Nisam baš najbolje shvatio,ovaj uređaj može snimati i sa dvb-t tunera i sa dvb-s tunera,tj. i sa digitalne zemaljske i sa satelita ?
Ovaj uređaj je DVB-t tuner s dodanim multimedijalnim mogućnostima, odnosno, s mogućnošću snimanja sadržaja (na USB stick ili HDD) koje sam DVB-t prijemnik prima, odnosno reprodukciju audio i video sadržaja s USB-a.
Dakle, nema mogućnosti snimanja sadržaja iz vanjskog video izvora, ali zato ima mogućnost reprodukcije onoga što je sam snimio, te video i audio sadržaja iz vanjskog izvora (USB port - USB stick ili externi HDD).
Što se tiče podržanih formata reprodukcije pročitaj cijelu temu; negdje je to navedeno, mislim i u nekoliko navrata.