Da razumijem, hvala ti na odgovoru. Meni je isto bitno da mogu sam svoje instalirati, mrzim kad mi dodje rom sa 100 instaliranih aplikacija i kojecega, a ovaj mi se i po izgledu svidja. A nista onda, probat cu ga, sviđa mi se ovo kako kažeš da ima dosta slobodne memorije, to je naravno uvijek primamljivo :D
ZTE Blade III
- poruka: 1.642
- |
- čitano: 723.996
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U opcijama pod Aplikacije stoji lista aplikacija preuzetih, svih i pokrenutih. Kod liste svih i preuzetih ispod imena svake aplikacije je broj megbajta koje ta aplikacija navodno zauzima. Ali kad uđem u detalje neke aplikacije taj broj je uvijek drukčiji od svih tu napisanih. Npr. Amazonu Appstore ispod imena stoji 11mb, a u detaljima total mu je 300mb. Što onda ovaj broj ispod imena aplikacije označava?
Ima još neko problema s trajanjem baterije na KitKatu?
Ima još neko problema s trajanjem baterije na KitKatu?
Meni se događalo prošli tjedan da je OS krivo očitavao stanje baterije. Nakon pol sata bi palo 20%, pa bi onda duže vrijeme stajalo na istome, pa u jednom trenutku javnja da je na 5%, a nakon reseta da je oko 40% i slične nebuloze. Uzeo sam si malo vremena, napravio kalibraciju baterije i sad je sve normalno.
Slijedio sam ovaj postupak http://theultralinx.com/2011/07/calibrate-androids-battery.html od točke do točke. Da li baš treba sve to napraviti, možda i ne, ali dao sam si truda i sad je ok.
Evo, napokon sam i ja instalirao taj famozni KitKat u vidu CM-a. Launcher u ovom CM-u je prilično loš; sučelje pomalo zastajkuje i nema onog “butter” efekta. Nakon instalacije Nova launchera sve je postalo ekstra brzo, fluidno i sučelje radi bez imalo zastajkivanja. Općenito, osjeti se da mobitel radi nešto brže, memorije uvijek ima čak i viška, a multitasking je besprijekoran.
Svježa je instalacija, ali nisam do sada naišao na zamjerke (sve aplikacije su se uredno instalirale), osim eto, tog, pretpostavljenog Launchera. I čini mi se (iako nisam posve siguran, a i baterija sada već ima skoro pa dvije godine) da autonomija rada nešto kraće traje, ali to se da riješiti kalibracijom kako je već gore opisano.
Evo i nekoliko screenshotova:
• slika početnog zaslona: http://bit.ly/1d5ksHm
• slika rada s više aplikacija istovremeno: http://bit.ly/1f3P88C
• aplikacija za pozive: http://bit.ly/1fSh5UE
• notifikacije u sivom: http://bit.ly/1izTMzo
• o telefonu: http://bit.ly/MAcqMt
• animacija KitKata: http://bit.ly/1jlYp30
Pa koliko vam memorije ostane slobodno nakon reseta, sa čistom instalacijom? Razmišljam da rootnem svoj, no nikako da se na to odlučim.
Pa koliko vam memorije ostane slobodno nakon reseta, sa čistom instalacijom? Razmišljam da rootnem svoj, no nikako da se na to odlučim.
Ovako od oka, možda 160-170MB. Realnije, nekih 20 manje ako si staviš drugi launcher, što je po meni must have. Sa Nova launcherom mob leti.
Što se Kit-Kat tiče, baterija mi izgleda da traje podjednako. Opet ga svaku drugu večer spajam na punjač ko i prije.
Meni je bilo oko 180 MB slobodno, cifra kojoj se mobitel nikad nije približio, koji god ROM da je korišten. Istinito je ono u vezi uređaja oko 512 MB radne memorije.
Upravo prešao sa CM 10.1 na CM11. Napravio backup sa Titanium backupom, sve prebacio. Koliko sam uspio testirat, puno je brži nego prijašnji rom.
Evo ovako, imam Android 4.4.2 na svom Blade - u i sve stvarno super radi, samo me jedna stvar muči. Imam instaliranu aplikaciju NBA game time i sve radi dobro, osim što ne želi pokrenuti niti jedan video. Javlja "The video is currently unavailable".
Prije dok sam bio na stock ROM-u je radilo, a nakon što sam stavio KitKat više ne radi. Probao sam mijenjati playere ali nema promjene. Tražio sam na Googlu ali nema odgovora ( ili ja nisam bio dosta uporan :D ).
Pa ako netko zna ili sumnja u čemu je problem, molim da mi pomogne :)
Probao si različite playere i ništa, hm... Možda ima nekakve veze s čitavom Dalvik/ART stvari, ali to je samo wild guess.
Probao sam prebaciti iz Dalvik u ART runtime i nije u tome stvar, bar nagađam.
Dalje, ne preporučam ART runtime jer CM nije optimiziran i telefon neće raditi, odnosno proces google.process.gapps će se svakih par sekundi rušiti ( barem je to bio slučaj kod mene) i nije moguće normalno korištenje telefona.
Koliko sam uspio pročitati ART jer trenutno još u beta fazi, pa aplikacije nisu optimizirane i neke se ruše, no to je već druga tema.
Sjetio sam se da sam probao aplikaciju ESPN scorecenter i da tamo također niti jedan video ne radi. Možda aplikacije ne podržavaju custom romove, to mi jedino pada na pamet.
Možda aplikacije ne podržavaju custom romove, to mi jedino pada na pamet.
Moguće. Mene recimo, WhatsApp po instalacijii upozori da imam custom ROM, da nisu odgovorni za nepredviđena ponašanja i sl.
Probao sam prebaciti iz Dalvik u ART runtime i nije u tome stvar, bar nagađam.
Dalje, ne preporučam ART runtime jer CM nije optimiziran i telefon neće raditi, odnosno proces google.process.gapps će se svakih par sekundi rušiti ( barem je to bio slučaj kod mene) i nije moguće normalno korištenje telefona.
Koliko sam uspio pročitati ART jer trenutno još u beta fazi, pa aplikacije nisu optimizirane i neke se ruše, no to je već druga tema.
Sjetio sam se da sam probao aplikaciju ESPN scorecenter i da tamo također niti jedan video ne radi. Možda aplikacije ne podržavaju custom romove, to mi jedino pada na pamet."
Jedan od komentara na feedbacku: After every update I can't watch videos.
Jedan od komentara na feedbacku: After every update I can't watch videos.
Da, vidio sam par komentara što se tiče pokretanje video zapisa ali svi se odnose na galeriju a ne na pojedinu aplikaciju.
Malo me frka instalirati taj mod jer nisam to nikad radio, ba da si ne briknem telefon... no još jedna stvar me zanima, ako netko zna, a bitna mi je - da li se miče limitator glasnoće slušalica ovim postupkom? Kopao sam malo po treadu, no nisam našao odgovor na pitanje; jer, glasnoća sa modernijom produkcijom je OK, sasvim dovoljna, no kako slušam i stvari 70-80-90, to mi bude prilično tiho...
instalirao sam vlc player i na kitkatu radi bez problema.besplatan je i može se skinuti na trg play.
Ako nekog zanima odgovor na moj problem sa izvođenjem pojedinih video zapisa evo odgovor KonstaTa, odnosno autora KitKat ROM-a na moje pitanje o tome. :)
Yeah, this is a known issue with some live streaming apps depending on the media format they use. Our media implementation is hacked together because this platform isn't officially supported beyond Android 4.1.
You're just going to have to use stock(-based) ROMs if this is an issue for you.
Eto, i ja sam napravio migraciju - obzirom da nit sam ikad rootao telefon, instalirao cwm etc. procedura je potrajala oko sat vremena. No na kraju je sve radilo iz prve, samo što naravno nema importa svih podataka nazad jer nema one aplikacije za backup i restore - no srećom, aplikacija za telefon ima opciju importa imenika, tako da sam ono najosnovnije i dobio. Ostalo mic po mic - a i nisam imao neš puno aplikacija, možda deset.
Telefon lijepo i glatko radi, bolje nego dok je gore bio stock rom. Opcija za uklanjanje limita glasnoće postoji (tko mi dade TD!) no služi ničemu, jer je glasnoća ostala ista.
Procjena je da cijela procedura, sa backupom starog softvera, instalacijom cwm, rootanje, te instalacija kitkata i google appsa traje oko 15-20 minuta, koga zanima - ako znate što treba napraviti.
Nedostaje mi aplikacija na kojoj sam mogao vidjeti koliko imam slobodne memorije - no naći ću nešto.
Nedostaje mi aplikacija na kojoj sam mogao vidjeti koliko imam slobodne memorije - no naći ću nešto.
Postavke > Aplikacije > Preuzeto/Pokrenuto (šaltaš lijevo/desno).
Postavke > Aplikacije > Preuzeto/Pokrenuto (šaltaš lijevo/desno).
Aha, premješteno je na drugo mjesto. Hvala.
Guba, dobro radi.
Moze li mi netko reci je li "Vip racer 3 mini" zapravo V790? Izgleda kao taj.... ugl rootao sam mobitel ali sada hocu instalirati custom rom, medutim, zapelo je na "erasing recovery", a na zaslonu mi je onaj Vip-ov logo.
Pratio sam ovo:
Na koji jos nacin mogu staviti CWM, zar bas moram kao na ovom videu?
EDIT: Tu sam nasao rjesenje:
http://v790.blogspot.com/2013/06/recovery-for-zte-v790.html
Skinuo sam:
"If that metode not work for you can try this for CWM V4 or this for CWM v5. You will get directly in CWM recovery and you can install custom rom's, tweaks or anything you want, but after reboot you'll got the stock recovery from ZTE."
Evo baš sam i ja stavio CM11 , i razlika je stvarno velika naspram 4.2.2 puno glađe ali launcher zamjenit sa Nova launcherom jer ovaj uz rom je za ništa.
Pratim ovu temu već neko vrijeme i upravo se spremam instalirati CM na VIP Racer (ZTE Blade III). Zanimam me da li je moguće isto napraviti korištenjem CM Installera i ako je koja verzija će se instalirati? Druga stvar koja me zanima je da li je moguće instalirati CM 11 korištenjem CM Installera?
Isprika ako je bilo negdje prije u temi , promaklo mi je.
Pratim ovu temu već neko vrijeme i upravo se spremam instalirati CM na VIP Racer (ZTE Blade III). Zanimam me da li je moguće isto napraviti korištenjem CM Installera i ako je koja verzija će se instalirati? Druga stvar koja me zanima je da li je moguće instalirati CM 11 korištenjem CM Installera?
Isprika ako je bilo negdje prije u temi , promaklo mi je.
Prema CyanogenMod stranici, ZTE nije na listi podržanih uređaja, tako da nećeš moći instalirati preko tog alata. CM11 možeš skinuti ovdje

danas je postavljena inovirana verzija cm11 na modaco forumu i izgleda da wi fi funkcionira bez problema koji su postojali u verziji od 14.1.2014.
Je, ja bum pričekao par dana da vidim jel išta pametno promijenjeno, jer se i meni, kao i mnogima u toj temi, ruši onaj media servis. Navodno je problem u driveru za adreno (KonstaT tako rekao), a meni se to dešava skoro isključivo kad gasim ekran na power tipku, tako da može biti problem grafičkog drivera. Kad se to desi, ekran se ne ugasi, nego se sve resetira nakon pet sekundi, podigne nazad u GUI, i javi da je media servis crkao, pa moram napraviti ful reboot.
Malo mi je čudno da potegne cijeli sustav za sobom... :)