sad za taj media error negdje na netu sam nasao ak instaliram gmail da se nece to vise dogadjat,evo sad tjedan dana i nije jos niti jednom,a prije mi je tjedno barem 3 puta
ZTE Blade III
- poruka: 1.642
- |
- čitano: 723.842
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel ima netko tko mi moze na hrv objasnit kako stavit kit kat i sta trebam skinuti.sto se eng tice sam koma a i mobitela.ili jos bolje ako je netko voljan iz osijeka ili Bilja da mi napravi to.javite mi se na kjosipa007@gmail.com...hvala.citam sve objave ali mi je nejasno a ne usidim se bas da zeznem sve.
Sumnjam da će ti netko to besplatno odraditi, ali bez brige, nije raketna znanost i samo moraštočno pratiti korake. imaš na hrvatskom jeziku, dio po dio, ja sam pisao ali ne smijem link lijepiti, iz nekog razloga je to razlog za ban iako se tiče teme. uglavnom, izguglaj.
Btw, kad već pišem post, još malo da nahvalim KitKat (CM), prošlo je sad već dosta od kad sam ga instalirao, nisam naišao niti na jedan bug a memorije uvijek ima dosta. Eto, za one koji se nećkaju između Jelly Beana i KitKata ;)
Nije baš da ti nitko to ne bi htio besplatno odraditi, ali mene osobno npr je strah da ti ne zbrikam mob i šta sam onda. Ovako kad prčkam po svome onda je to druga stvar. Ima i taj tutorijal na hrvatskom, a ako ti nešto nije jasno, pitaj. Većina ovdje se odlučila na stavljanje custom ROM-a i pretpostavljam da većina nije požalila. Znam da ja nisam.
Ima li netko problema sa GPS-om na CM11? Jučer da isprobam, trebalo mu je oko 10 minuta da uhvati signal, a ni onda nije pokazao točnu lokaciju
Btw, kad već pišem post, još malo da nahvalim KitKat (CM), prošlo je sad već dosta od kad sam ga instalirao, nisam naišao niti na jedan bug a memorije uvijek ima dosta. Eto, za one koji se nećkaju između Jelly Beana i KitKata ;)
koji build kit kata imaš da nema bug-a.kod mene verzije poslije 18.12.2013 uključujući i najnoviju od 4.3.2014 imaju problem sa deaktiviranjem wi fi funkcije nakon par klikanja. moguće je da mi negdje nešto visi od ranije. ja sam se vratio na build od 18.12 2013 i taj dobro radi, možda bi rješenje bilo vratiti na stock i onda krenuti u novu instalaciju? Kako to izvesti ?
Pozz
Upravo kupih Bladea,nakon sto me prodavac odgovarao jedno po ure ,
Kaze da je jedan od kvarljivijih sto se tice softwarea,blokanja,random paljenja aplikacija pa cak da baterija zna gruniti.
Kako vidim ovdje iskustva sasvim dobra. Mislite li da sam pogrijesio izborom?
Očakivao sam da se moj raspadne nakon 3 mjeseca, ali zasad bez većih problema. Zahvaljujući communityu imam i gore najnoviju verziju Androida, pa se stvarno ne mogu na ništa požaliti.
Pozz
Upravo kupih Bladea,nakon sto me prodavac odgovarao jedno po ure ,
Kaze da je jedan od kvarljivijih sto se tice softwarea,blokanja,random paljenja aplikacija pa cak da baterija zna gruniti.
Kako vidim ovdje iskustva sasvim dobra. Mislite li da sam pogrijesio izborom?
Ako je to sve točno, onda to po prvi puta u godinu i pol kolko imam Blade III čujem!!
I dem i ja lijepo rootati da mi radi kako treba.
Mislim upalim ga danas prvi put a zauzece 88 % memorije.
Ja ga imam već dobrih pola godine i dosta dobro radi. Rootan je mobitel i stavljen 4.4.2 KitKat android. Zasad nema problema, vidjet ćemo dalje kako će ići.
evo stavio sada 4.4.2 i radi.
Sad jos poskidat bitne appove i to je to.
Za ovu cijenu mob. iznadprosjecan
Naručio si case za par dolara, mislim da će ova boja opako izgledati
Razlog je čisto estetski i promjeni radi, zanimljivo koliko je uređaj otporan odnosno nije jedan od onih što pri namanjoj koliziji završi s ogrebotinama i sl. Jedino šteta za zaslon što nema premaz-zaštitu, ali i on se pokazao prilično otporan.
Ako je postojao i najmanji traćak nade da će možda naš Blade dobiti službeni 4.4.2 update, na moj upit ljudi iz Tele2 su odgovorili da nema šanse da se odluče na taj potez.
Ako je postojao i najmanji traćak nade da će možda naš Blade dobiti službeni 4.4.2 update, na moj upit ljudi iz Tele2 su odgovorili da nema šanse da se odluče na taj potez.
Pa ne odlučuje o tome Tele 2.
Uglavnom, rootaš ga i staviš si 4.4 gore sam ko i 80% nas u temi.
Mobilni operater mora zatražiti od proizvođača da napravi update.
A što se tiče rootanja i stavljanja custom ROM-a i sam se nalazim u tih 80% ;)
steta ga je nerootati.
Vidis sad sam skinuo 1gb snes i nes roomova i tako ubijam vrime na poslu,u kuci,wc-u,krevetu,busu....
sad za taj media error negdje na netu sam nasao ak instaliram gmail da se nece to vise dogadjat,evo sad tjedan dana i nije jos niti jednom,a prije mi je tjedno barem 3 puta
Bogami, tako je i kod mene, evo skoro tjedan dana. Naravno da se ubio u roku od sat vremena otkako sam instalirao gmail :) ali otkako sam ga rebootao, radi kao urica.
Stvarno radi super.
eto,barem jos nekome pomoglo hehe,kod mene otkako taj gmail instaliro cak 3 tjedna bez te greske,cak nema ni one kad se wlan neda ukljucit,jedino ak ga reboot,sad radi mali ko zmaj :D
Gmail sam instalirao među prvim aplikacijama, zajedno sa kitkatom. Nikakav media error već mjesec dana
Pozdrav svima. Novi sam na ovoj temi i vlasnik Bladea (Vip Racer III )skoro godinu dana pa da podijelim svoja iskustva. Kada sam kupio mob bio sam prezadovoljan. U to vrijeme za te novce je bio zaista stroj u odnosu na konkurenciju. Da li je tako i sada ne znam, ali čini mi se da se situacija nije bitnije promijenila. Nakon 2-3 mjeseca počinju problemi sa telefonom. Kada bi imao dolazni poziv mobitel bi se sam od sebe rastartao, restartao se i ako bih išao u menu, uglavnom restartao se svako malo sam od sebe i uvijek bi nakon restarta pokazivao da je baterija na par posto iako je prije restarta bila skoro puna. Dao ga na servis, zamijenili mi bateriju, ažurirali soft i vratili nazad. Nakon tjedan dana ista priča s razlikom da se baterija ne gubi. Opet nazad na servis. Što su mu radili ne znam, opet nešto oko softa i od onda je bilo sve ok. Tu i tamo problema sa učitavanjem stranica preko wifi-a, dok ne ugasim/upalim wifi, izbacivanje iz default preglednika i manje sitnice. I tako je bilo par mjeseci. Unazad mjesec dana opet problemi. Opet se počeo restartati sam od sebe. Ali ovaj puta je čak došao do faze kada se nakon restarta mora upisati pin od sim kartice, ja ga upišem i on se opet restarta i tako unedogled. Vadio sam bateriju, napravio vračanje na tvorničke postavke i tako je bilo dobro dan-dva i opet ispočetka. Nekao sam se dosjetio, ne znam iz kojeg razloga mi je palo na pamet, ali sam malo podmetnuo papirić iza baterije da je malo bolje stisne na kontakte. Od onda sve pet. Problema nikakvih. Kako je to pomoglo nemam pojma. Instalirao sam Nova launcher ali nisam zadovoljan. Mob laga, nije fluidan. Izbacuje me stalno iz default preglednika i još nekih "tvorničkih" aplikacija i sve manje imam živaca za njega. Vjerojatno zato što sam naručio drugi mob . Napominjem da je mob serijski od prvog dana, nije rootan i modificiran. S obzirom na simptome koje sam opisao, da li da idem u stavljanje Kit-Kat-a i modanje ili da ga dam prvo na servis?? Pretpostavljam da bi stavljanjem Kat-a nestali svi bugovi ili se varam??
Ovako, sa baterijom nemam nikakvih problema, ali se stalno rušio onaj sistemski preglednik, a zajedno sa njime i aplikacije koje koriste njegov engine. Memorije nikad dovoljno, slobodno bude pedesetak megabajta da samo upalim mobitel bez ikakvih dodatnih aplikacija.
Nakon rootanja i instalacije KitKata dobije se noviji i svježiji OS, preglednik koji se ne ruši a s time i aplikacije koje koriste taj engine, primjerice Facebook aplikacija (koja se prije vukla kao krepana mačka, a sada radi relativno fluidno); potrebno je instalirati Gmail aplikaciju da se spriječi restartanje media servisa i ostatka sustava, jer se izgube svi zvukovi kad umre taj servis (bit će da u osnovnoj instalaciji KitKata nedostaje nekakav dependency, zato ne ljubim linuxe pretjerano), a ako imate problema sa pucketanjem zvuka tijekom reprodukcije glazbe i/ili brzom potrošnjom baterije, isključite lokacijske usluge - i to je to.
Danas novi problem. Imenima u imeniku dodana neka nova imena bez ikakvog razloga. Zovem se sa kučnog na mob a piše mi da me zove kolega s posla. Otvorim u imeniku kćer a pod njenim imenom mi otvori drugog kolegu s posla sa osam različitih brojeva i tako još neki brojevi. Imena u imeniku poduplana, samo neka. S obzirom na taj problem i probleme iz dva posta prije, da li da se upustim u rootanje mobitela i instalaciju kitkata ili da ga nosim na servis pa onda rootanje. Ne znam da li bi rootanje i kitkat riješilo problem ili bi ostalo kako je???
Danas novi problem. Imenima u imeniku dodana neka nova imena bez ikakvog razloga. Zovem se sa kučnog na mob a piše mi da me zove kolega s posla. Otvorim u imeniku kćer a pod njenim imenom mi otvori drugog kolegu s posla sa osam različitih brojeva i tako još neki brojevi. Imena u imeniku poduplana, samo neka. S obzirom na taj problem i probleme iz dva posta prije, da li da se upustim u rootanje mobitela i instalaciju kitkata ili da ga nosim na servis pa onda rootanje. Ne znam da li bi rootanje i kitkat riješilo problem ili bi ostalo kako je???
Pogledaj koje sve račune pokazuje u imeniku - tu bi trebali biti (po meni) samo Google kontakti, ali ljudi stave i Facebook, Twitter, WhatsApp, etc... pa se sve pobrka. Ako koristiš samo Google, kontakti su u Cloudu, ne možeš ih izgubiti, a lako se uređaju iz Gmaila.
U imeniku mi je sve živp, ali nisam ja tako postavio nego su sami nastali, kako nemam pojma. Ali ja njih maknem tako da mi pokazuje samo kontakte sa tel.brojem. I tako već godinu dana. Ne znam što mu je sada. Osim toga ne znam što je cloud i kako urediti tel.brojeve iz imenika preko Gmaila.
Odaberete samo jedan način za prikaz poruka, nikakav Facebook, nikakav telefon niti kartica.... Već Google račun. Uređivati se može iz web preglednika tako da se uđe u Gmail, i gdje piše Mail (gore, lijevo), odabrati Contacts (možete hrpu podataka unjeti, uključujući slike, a sve se synca ovdje i natrag).
Hvalio sam ROM previše pa se urekao, haha... Odjednom lampica počela vodit svoju politiku, što se tiče svjetljenja, blicanja, boja i dr. Mile igre disco
Valjda na Modacu forumu ima noviji build od mog.
tragedija od mobitela.Ja sam ga kupio prije godinu dana i već sedam puta mi je bio na servisu.predzadnji put su mi dali novi mobitel koji kad sam ga podigao iz servisa nisam moga ni upalit.sad su mi dali opet novi nadam se da će bit uredu. Kanta
Riješio sam ono oko imenika i pomiješanih brojeva, viber je sve zeznio. Nakon zadnjeg update-a je sam dodo svoj račun u imenik i sve pobrko, obriso sam ga i ostavio upalit samo google račun i opet je sve u redu. Hvala svima na pomoći.