ZTE Blade III

poruka: 1.642
|
čitano: 724.732
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: ZTE Blade III
Hexfire kaže...
xdms45 kaže...
Nocio kaže...

Onda je tebi baterija polako na izdisaju valjda. Na cm10.2 sam imo sve sta i na cm11 viber, whatsapp, messenger, greenify i na cm10.2 je baterija osjetno dulje trajala s tim aplikacijama pokrenutim u pozadini. Dapace, skoro 3-4h vise screen on timea

Nova baterija za 1,30 sati baterija na 54% mislim ono ko je tu više lud....kaže mi da mi preglednik troši 33%,a zaslon 41%??

Si kalibrirao bateriju nakon flashanja novog ROM-a? Možda jednostavno krivo pokazuje postotak. Meni na Kit Katu baterija drži identično ko i na prethodnima. Nema baš logike da ti je na 4.3 bilo sve super, a sad na 4.4 baterija ne valja.

Nisam kalibrirao bateriju..koji je postupak?

Na CM 10.1 sam...

12 godina
neaktivan
Nocio kaže...

citiram ti lika s modaco foruma
Do not use ClockWorkMod to flash stock firmware! You'll find update.zip and installation instructions within each packages. Inside each update.zip you'll also find the stock recovery (recovery.img) compatible with each firmware.

How to restore stock recovery

You can only flash stock firmware updates with a stock recovery image that has the same internal product name. If you're trying to install stock firmware with incompatible stock recovery, you'll get an error message and installations fails (e.g. 'assert failed: getprop("ro.product.name") == "P772N10"'). You'll find stock recovery (recovery.img) compatible with each firmware inside each update.zip.

1. Download stock firmware that you want to install from ZTE support site
2. Unpack stock firmware package with your favourite zip tool (you'll find PDF installation instructions and an actual update.zip)
3. Open update.zip with your favourite zip tool and copy recovery.img to a place you'll find it

There's three alternative ways to flash a recovery image (stock or custom) all described in ClockWorkMod thread.

Fastboot:
1. Change directory to where you saved your recovery.img and execute following in command prompt
adb reboot bootloader fastboot flash recovery recovery.img fastboot reboot
ClockWorkMod:
1. Open this template zip with your favourite zip tool and copy recovery.img inside (drag & drop)
2. Flash with ClockWorkMod

dakle, imas 2 nacina flesanja stock recovery-a. prvi je preko fastboot-a a drugi je preko jednom template zip file-a u koji stavis recovery.img iz fajla tj roma koji si skinuo za tvoj mobitel. kad flesas stock recovery tek onda mozes vratit orginalni rom

EDIT: zaboravih link stavit od kud sam to naso, nije komplicirano i ako razumis engleski, jako je lagano. evo link

http://www.modaco.com/topic/361786-zte-blade-iii-stock-roms/

Može li to neko objasniti na hrvatskom..

Imam garanciju na mob,pa ako ga šaljem na servis jel moguče vratiti sve da se ne skuži da je bio custom rom..

14 godina
xdms45 kaže...

Sorry onda, pomiješao sam s kolegom koji je prešao na 4.4 pa napisao na mu baterija traje puno kraće.

Za kalibraciju koristim app sa play storea, ima ih sigurno par sličnih, battery calibrate. Uglavnom, staviš mob na punjač i napuniš do 100 i onda ti taj app pobriše stare battery logove od prethodnog ROM-a jer se može dogoditi da OS pokazuje nepravilne vrijednosti. Npr, baterija je 80% puna, a OS ti javlja da je na 50%. To je pametno napraviti nakon svakog flashanja, barem kažu ljudi sa internetova.

Ali ako ti se to događa odjednom, a već duže imaš CM 10.1. onda možda i je problem u bateriji. Ak je nova onda imaš i garanciju na nju. Ili si probaj ovo sa kalibracijom za svaki slučaj.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
12 godina
neaktivan
Hexfire kaže...
xdms45 kaže...

Sorry onda, pomiješao sam s kolegom koji je prešao na 4.4 pa napisao na mu baterija traje puno kraće.

Za kalibraciju koristim app sa play storea, ima ih sigurno par sličnih, battery calibrate. Uglavnom, staviš mob na punjač i napuniš do 100 i onda ti taj app pobriše stare battery logove od prethodnog ROM-a jer se može dogoditi da OS pokazuje nepravilne vrijednosti. Npr, baterija je 80% puna, a OS ti javlja da je na 50%. To je pametno napraviti nakon svakog flashanja, barem kažu ljudi sa internetova.

Ali ako ti se to događa odjednom, a već duže imaš CM 10.1. onda možda i je problem u bateriji. Ak je nova onda imaš i garanciju na nju. Ili si probaj ovo sa kalibracijom za svaki slučaj.

Ma dosta sam mijenjao  romove (CM10.2,Aurora,MIUI..),a nikada nisam ovo radio...

Probat ću pa ću vidjeti,baterija je nova

15 godina
Hexfire kaže...

Si kalibrirao bateriju nakon flashanja novog ROM-a? Možda jednostavno krivo pokazuje postotak. Meni na Kit Katu baterija drži identično ko i na prethodnima. Nema baš logike da ti je na 4.3 bilo sve super, a sad na 4.4 baterija ne valja.

Za divno cudo, vratio sam se na cm11 i baterija sad sasvim solidno drzi, prije 2 dana sam izvukao skoro 6 sati screen on-a i baterija je pocela sasvim solidno drzat. A niti sam kalibrirao bateriju niti wipe-ao battery stats :D

ZTE me sve vise i vise iznenadi svaki dan

14 godina
Nocio kaže...
Hexfire kaže...

Za divno cudo, vratio sam se na cm11 i baterija sad sasvim solidno drzi, prije 2 dana sam izvukao skoro 6 sati screen on-a i baterija je pocela sasvim solidno drzat. A niti sam kalibrirao bateriju niti wipe-ao battery stats :D

ZTE me sve vise i vise iznenadi svaki dan

Al u teoriji to može biti baš zbog kalibracije. Ostali su battery logovi od cm11 i kad si stavio noviji došlo je do krivog očitavanja. Povratkom na stari opet ti je sve bilo dobro. Nema nikakve logike da samo tebi Kit Kat troši više baterije nego drugima. Pretpostavljam...

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
16 godina
neaktivan

meni baterija sasvim solidno drzi oko 2 i pol dana nekad i 3 a dosta zovem i pisem poruke,i znam malo i igrat se :D

12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Onda sa ovim mojim mobom nešt ne štima..jer nova baterija mi izdrži 5 sati..

Jutros ga isključim iz punjača i za dva sata dođe baterija na 70%,a ništa nisam radio...

Dali je moguče da nešto drugo troši bateriju..

0 0 hvala 0
17 godina
xdms45 kaže...

Jutros ga isključim iz punjača i za dva sata dođe baterija na 70%,a ništa nisam radio...

Ili je baterija manjeg kapaciteta nego originalna, ili imaš nekakvu sranje kinesku jeftinu bateriju.

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
14 godina
xdms45 kaže...

Eventualno ako si negdje sa slabim signalom pa te mob konstantno prebacuje sa 2G na 3G i natrag ili traži signal. Meni se dogodilo da mi se baterija isprazni za cca 6 sati dok sam bio kod frenda koji živi na takvom području. Ako su i mob i baterija novi onda nosi na servis. Nemaš šta čekati.

11 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Imam savršenu tarifu na Vip-u, tek sam počeo trošiti 1Gb prometa koji imam u cijeni. Internet mi je strašno spor. U VIP-u su mi rekli da u postavkama telefona namjestim da se spajam samo na 3G mrežu, a u protivnom se spaja i na 2G što je puno sporije. Nažalost ovaj telefon nema opciju takvog postavljanja na samo 3G mrežu. Da li postoji kakvo rješenje za to, pa da mi internet radi normalno?

To mi baš se ne čini točnim jer sam do sada bio na Tele2 i s istim telefonom se najnormalnije koristio internetom u normalnoj brzini (većoj), bez ikakvog diranja postavki.

Hvala na pomoći!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tiru liru kaže...

Imam savršenu tarifu na Vip-u, tek sam počeo trošiti 1Gb prometa koji imam u cijeni. Internet mi je strašno spor. U VIP-u su mi rekli da u postavkama telefona namjestim da se spajam samo na 3G mrežu, a u protivnom se spaja i na 2G što je puno sporije. Nažalost ovaj telefon nema opciju takvog postavljanja na samo 3G mrežu. Da li postoji kakvo rješenje za to, pa da mi internet radi normalno?

To mi baš se ne čini točnim jer sam do sada bio na Tele2 i s istim telefonom se najnormalnije koristio internetom u normalnoj brzini (većoj), bez ikakvog diranja postavki.

Hvala na pomoći!

Jesi li na tvorničkom ROM-u ili na nekom Custom ROM-u?

11 godina
neaktivan

Na tvorničkom sam ROM-u. Ne razumijem se baš u mobitele pa nisam ništa čačkao po njemu. Samo sam ga nekoliko puta resetirao jer sam imao problema s brzinom rada.

16 godina
neaktivan
Tiru liru kaže...

Na tvorničkom sam ROM-u. Ne razumijem se baš u mobitele pa nisam ništa čačkao po njemu. Samo sam ga nekoliko puta resetirao jer sam imao problema s brzinom rada.

A dobro nisam sad siguran da li je na istom mjestu ali provjeri!

Postavke-Bežićno povezivanje i mreže-Više-Mobilne mreže-Željena vrsta mreže

11 godina
neaktivan

E u tome je problem, jer tog "Željena vrsta mreže nemam". Tamo sam i išao najprije tražiti prema naputku iz VIP-a.

Kako to mogu ipak imati?

11 godina
neaktivan

Imam u tom meniju ponuđeno samo:

- Podaci su omogućeni (to mi je uključeno)

- Roaming podataka (isključeno)

- Uključiti stalno uključenu mobilnu podatkovnu vezu (isključeno)

- Nazivi pristupnih točaka

- Koristi samo 2G mreže (isključeno)

- Mrežni operateri

14 godina
ZTE Blade III

Ovo što ti tražiš nema baš previše smisla (bar mi tak izgleda). U slučaju da ti je 3G dostupan, onda se mob spaja na njega, a ako nije spaja se na 2G. Jedino ako ti se mob spaja na 2G, a siguran si da je 3G signal dostupan. Onda može biti ili neki problem sa sustavom ili hardverska greška. Ili problem sa karticom koju si dobio od VIP-a. Probaj neku drugu da eliminiraš tu opciju.

Za ove dodatne postavke, trebat ćeš custom ROM ili eventualno ako ima neki widget na google playu, ali za to će vjerojatno trebati rootanje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 13:29 (Hexfire).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Možda je problem u kartici, makar je nova, stara tek nekoliko dana.

Sa Tele 2 nije bilo nikakvih problema, bez obzira na jakost signala, odnosno 2G ili 3G mrežu. Mora biti neka caka.

11 godina
neaktivan
ZTE Blade III

ovako, imam ovaj mobitel od ljeta i stvarno super radi i zadovoljna sam s njime. Danas mi se dogodi sljedeće: upalim internet, odem na operu i izbaci me s nje(događalo se i prije al ništa ozbiljno) idem probati opet i opet me izbaci, ovog puta piše da mi se google srušio idem dalje otvarat aplikacije i svaka se krene rušit. izgasim mobitel i sad ga više nemogu upaliti. stoji na onom svjetlećem android i neće da ide dalje. jel moguće da je neki virus? 

zadnja aplikacija koju sam otvrala prije nego se srušilo je Kingsoft office i Watsapp. jel moguće da su one krive?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Samo što sam riješio bateriju drugi problem..

Neće mi prepoznati SD karticu .. što da radim..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
xdms45 kaže...

Samo što sam riješio bateriju drugi problem..

Neće mi prepoznati SD karticu .. što da radim..

Pokušaj s nekom drugom (posudi od kolege), da se uvjeriš da je kartica ispravna (često se dogodit da iznenada "krepaju").

★ Osobne web stranice: ivan-galgoci.from.hr
13 godina
neaktivan
ZTE Blade III

jel zna tko di bi mogo kupit digitizer+touch u hrvatskoj

Dvije su stvari beskrajne svemir i ljudska glupost, ali za ovo prvo nisam siguran.// Mašta je važnija od znanja. -Albert Einstein

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
karlo2727 kaže...

jel zna tko di bi mogo kupit digitizer+touch u hrvatskoj

Teško. Potraži među online oglasima tipa Njuškalo potrgane uređaje koji se prodaju radi djelova i pokušaj dogovoriti poštenu cijenu.

12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Koja bi bila njegova trenutna vrijednost?

cca 3 mjeseca star? Da li se isplati kupiti? 

http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/Hurki_CRO/
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hurki kaže...

Koja bi bila njegova trenutna vrijednost?

cca 3 mjeseca star? Da li se isplati kupiti? 

Tri mjeseca stari, realno, ako je dobro čuvan, gotovo pa novi uređaj... cca 600 kn ili više. Isplati li se? I ne baš, kad za par stotina kuna više možeš dobiti puno jače uređaje (nove) ili bolji od ovog za istu cijenu.

12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Bok riješio sam problem sa baterijom instalirao sam novi rom i sada traje solidno..izgleda da je bio problem u romu nešto ju je trošilo..

Jel instalirao tko ovaj rom?

http://www.modaco.com/topic/367241-devrom141-cyanogenmod-11-android-442/page-14

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

ja ga imam odlican je

16 godina
neaktivan
xdms45 kaže...

Bok riješio sam problem sa baterijom instalirao sam novi rom i sada traje solidno..izgleda da je bio problem u romu nešto ju je trošilo..

Jel instalirao tko ovaj rom?

http://www.modaco.com/topic/367241-devrom141-cyanogenmod-11-android-442/page-14

Tu je taj ali najnovija verzija.Meni je odličan.Jako dobro radi s memorijom i uvijek je ima na pretek... naravno ako se ne pretjeruje sa aplikacijama.

http://www.modaco.com/topic/367241-devrom141-cyanogenmod-11-android-442/

16 godina
neaktivan
ZTE Blade III

@Voicee

da li si probao MIUI rom, ako jesi dal je ovaj koji si linako bolji, ili jednostavno trebam probati?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
psp1 kaže...

@Voicee

da li si probao MIUI rom, ako jesi dal je ovaj koji si linako bolji, ili jednostavno trebam probati?

Jesam jednom prilikom na par dana imao MIUI Rom.Ma bio je dobar samo možda malo prenatrpan nepotrebnim aplikacijama i kojekakvim widgetima i desktop modifikacijama.Ovu verziju KitKata 4.4 imam od kad je izašao i ne skidam ga jer radi izvrsno, super vlada memorijom.Nekom mana a nekom prednost je što je "gol" tj. jezgra mu je prilagođena Bladeu III i super radi a ja si gore stavim što meni paše a ne unaprijed nakrcano.Ma najbolje da probaš pa vidiš koja varijanta ti se svidi jer znaš kako se kaže: "sto ljudi, sto ćudi"

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice