Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.519.558
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Linux - pitanja i odgovori
davorsite kaže...

Imam manji problem na Linux Mintu 10, jučer sam ga instalirao na laptop i sve se uredno updejtiralo no danas upalim laptop i provjerim jel ima novih updateova i jedan ne mogu instalirati. Evo slika što napiše kad ga pokušam instalirati.

probaj

sudo dpkg --configure -a

sudo apt-get install -f

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
17 godina
neaktivan
Linux - pitanja i odgovori

Pod 'Uredi' imam samo Postavke i Izvori programa. Probao sam i ovo 'sudo dpkg --configure -a

sudo apt-get install -f' i opet neće instalirati taj dodatak.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
davorsite kaže...

Pod 'Uredi' imam samo Postavke i Izvori programa. Probao sam i ovo 'sudo dpkg --configure -a

sudo apt-get install -f' i opet neće instalirati taj dodatak.

Daj otvori Synaptic. Onda u Synapticu imaš pod Edit opciju Fix Broken Packages.

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
17 godina
neaktivan

Jesam ali nije ništa popravilo. Probao sam naći taj upstart tamo i instalirati ga ali onda izbaci ovo:

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Aha, onda ti se očito nešto zmrdalo u sources.list. Ajde kopiraj ovdje pa da vidimo.

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

A odakle da kopiram?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
davorsite kaže...

A odakle da kopiram?

sudo gedit /etc/apt/sources.list

17 godina
neaktivan

Evo:

deb http://packages.linuxmint.com/ julia main upstream import

deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ maverick main restricted universe multiverse

deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ maverick-updates main restricted universe multiverse

deb http://security.ubuntu.com/ubuntu/ maverick-security main restricted universe multiverse

deb http://archive.canonical.com/ubuntu/ maverick partner

deb http://packages.medibuntu.org/ maverick free non-free

# deb http://archive.getdeb.net/ubuntu maverick-getdeb apps

# deb http://archive.getdeb.net/ubuntu maverick-getdeb games

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo to? E da koji je to Mint točno?

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

10 Julia

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa tu sve ok izgleda. A ne znam, daj pogledaj u Synapticu, pod Settings > Repositories, reci kaj je stavljeno pod Download from, meni je Main server. Ljudi su znali imati problema ako bi bio hr server ili tak nešto.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

I meni je to isto:

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo još jedina stvar koju ja znam, preko terminala pokreni Synaptic (sudo synaptic) i napravi update. Pa kad dođe do te greške, kopiraj output iz terminala ovdje, ako ima kakvog outputa uopće.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kad sam pokrenuo synaptic iz terminala otvorilo ga je a u terminalu je pisalo ovo:

(synaptic:7884): libglade-WARNING **: could not look up stock id '_Read Markings...'

(synaptic:7884): libglade-WARNING **: could not look up stock id '_Save Markings'

(synaptic:7884): libglade-WARNING **: could not look up stock id 'Save Markings _As...'

(synaptic:7884): libglade-WARNING **: could not look up stock id '_Quit'

(synaptic:7884): libglade-WARNING **: could not look up stock id '_Undo'

(synaptic:7884): libglade-WARNING **: could not look up stock id '_Redo'

(synaptic:7884): libglade-WARNING **: could not look up stock id '_Search...'

(synaptic:7884): libglade-WARNING **: could not look up stock id '_Reload Package Information'

(synaptic:7884): libglade-WARNING **: could not look up stock id '_Add CD-ROM...'

(synaptic:7884): libglade-WARNING **: could not look up stock id '_Mark All Upgrades...'

(synaptic:7884): libglade-WARNING **: could not look up stock id 'A_pply Marked Changes'

(synaptic:7884): libglade-WARNING **: could not look up stock id 'U_nmark'

(synaptic:7884): libglade-WARNING **: could not look up stock id 'Mark for _Installation'

(synaptic:7884): libglade-WARNING **: could not look up stock id 'Mark for R_einstallation'

(synaptic:7884): libglade-WARNING **: could not look up stock id 'Mark for _Upgrade'

(synaptic:7884): libglade-WARNING **: could not look up stock id 'Mark for _Removal'

(synaptic:7884): libglade-WARNING **: could not look up stock id 'Mark for Co_mplete Removal'

(synaptic:7884): libglade-WARNING **: could not look up stock id '_Properties'

(synaptic:7884): libglade-WARNING **: could not look up stock id '_Filters'

(synaptic:7884): libglade-WARNING **: could not look up stock id '_Contents'

(synaptic:7884): libglade-WARNING **: could not look up stock id '_About'

(synaptic:7884): Gtk-CRITICAL **: IA__gtk_tool_item_set_tooltip: assertion `GTK_IS_TOOL_ITEM (tool_item)' failed

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Očito je da je to problem u samoj instalaciji Minta.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ok, onda posežem za sljedećim logičnim postupkom, 'ignore all updates from this source' da me više ne zaje.... pri provjeri updateova.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Baš mi ovo nešto puno ne govori. Možeš probat još updateat preko terminala:

sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade

Drugo ne znam kaj da ti preporučim... 

EDIT: Kao što vex kaže, negdje je problem u Mintu vjerojatno...

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 22:57 (1domagoj1).

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
a da razmislis o ubuntu-u?
The quieter you become, the more you are able to hear
16 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
a da razmislis o ubuntu-u?

zasto?

ja koristim mint julia 10 i sve radi bez ikakvih problema.

si vidio ovo?

http://www.uluga.ubuntuforums.org/showthread.php?t=1656847

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 0:29 (simeparanoja).
14 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Mint 10, Ubuntu 10.10, Kubuntu 10.10.

Od DVD image-a sam probavao sa Fedorom , Debianom , Mintom i čini mi se Ubuntuom i svi su radili.Za openSuSE 11.3 i unetbootin znam da ne rade.

Tebi baca kakav error , ili?

14 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Baš mi ovo nešto puno ne govori. Možeš probat još updateat preko terminala:

sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade

Drugo ne znam kaj da ti preporučim... 

EDIT: Kao što vex kaže, negdje je problem u Mintu vjerojatno...

Moguće da za update upstarta treba i update nekog drugog paketa , tipa kernel ili xorg update , a oni su po default u Mintovom update manageru sakriveni. Ako nejde ovak preko terminala , onda su ovi u Mintu nešt zaje...

14 godina
neaktivan

Mintovci imaju ovaj problem - update preko terminala bi trebao radit, ako ne, pričekat da srede pakete

I'm getting update errors that cannot apply changes and to fix broken packages. What would they be and how do you fix them?

The following packages have been kept back:
  linux-generic linux-headers-generic linux-image-generic upstart
The following packages will be upgraded:
  dbus dbus-x11 libdbus-1-3 linux-firmware linux-headers-2.6.35-22
  linux-headers-2.6.35-22-generic linux-image-2.6.35-22-generic linux-libc-dev
  udev xserver-xorg-core xserver-xorg-input-evdev xserver-xorg-video-intel

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 7:24 (sumski).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moje isprike Mintu , problem je kod Ubuntu-a

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1679717

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nema veze, ja sam kliknuo na ignore updates from this source, a kad to riješe mogu iz synaptica nadograditi taj upstart.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 12:42 (davorsite).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Pozdrav!

Ako već neznate koji imam OS niste nikad bili u ovoj temi.

Treba mi program za snimanje ekrana, video naravno, kužite?

Hvala!

Ja sam toliko zakon da mi potpis opće ne treba. I ako komentirate moj potpis (kojeg nemam) bacit ću nuklearku na Vas bez da je aktiviram!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
beno101 kaže...

Pozdrav!

Ako već neznate koji imam OS niste nikad bili u ovoj temi.

Treba mi program za snimanje ekrana, video naravno, kužite?

Hvala!

gtk-recordmydesktop

17 godina
protjeran
beno101 kaže...

Haha!

Pa gle.

Šta god radil na Linuxu pola toga je na hrvatskom a pola toga na engleskom.

Htio bi to sve izmjenit.

Kužiš sad?

UBUNTU NIJE DOBRO PREVEDEN NA HRVATSKI JEZIK....

Onda se pridruži GNOME translation timu za hrvatski jezik: http://l10n.gnome.org/teams/hr

Prevođenje kod Linuxa nema veze s nekom distribucijom nego programima koje ta distibucija koristi. U ovom slučaju desktop environment koji se naziva GNOME i u sebi sadrži više manje sve programe (tekst editor, browser, file manager, file archiver itd.) koje korisnik treba na suvremenom desktopu. Ubuntu nije otok, osim nekih njihovih in house rješenja i programa kao što je Ubuntu Software Centre, ostalo uzimaju od zajednice, dakle GNOME, XFCE, KDE...

Prevođenjem GNOME-a omogućuješ ostalim distibucijama kao što je Debian, Fedora da koriste prijevod na hrvatski jezik.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 23:30 (the_tux).
15 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, imam jedan stariji laptop na koji sam stavio windows 7 i dosta je spor pa sam odlučio stavit ubuntu 10.10 netbook edition (neznam zašto baš njega, dopao mi se). I sve je dobro išlo kod instalacije  i onda stane na dijelu gdje treba upisat svoje ime, ima laptopa, lozinku, itd.,  u onom dolje progress baru, il kak se već zove, piše ready when you are i tako stoji. Forward gumb mi ne da kliknut da idem dalje. U čemu je problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
veki22 kaže...

Pozdrav ljudi, imam jedan stariji laptop na koji sam stavio windows 7 i dosta je spor pa sam odlučio stavit ubuntu 10.10 netbook edition (neznam zašto baš njega, dopao mi se). I sve je dobro išlo kod instalacije  i onda stane na dijelu gdje treba upisat svoje ime, ima laptopa, lozinku, itd.,  u onom dolje progress baru, il kak se već zove, piše ready when you are i tako stoji. Forward gumb mi ne da kliknut da idem dalje. U čemu je problem?

Promijeni avatar, Ubuntu se jednostavno ne može maknuti s ovoga  {#}

Gledam te!
14 godina
veki22 kaže...

Pa jesi li upisao sve što te traži. Koristi mala slove i po mogućnosti nemoj koristit specifične HR znakove.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 23:57 (mario.L_hr).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice