ZX Spectrum kao Bluetooth tipkovnica

poruka: 24
|
čitano: 4.293
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "ZX Spectrum kao Bluetooth tipkovnica".
17 godina

imao sam doticnu sparvu kao klinac i volim retro ! tako da cu to nabavit ak bude dobra cijena {#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hehe!{#}

Igračka za nas, informatičke "starce" !!!{#}

4 0 hvala 1
17 godina

Ja svojeg skurenog imam još negdje. Sam sam si ga skurio prčkanjem po kempston joystick interfaceu šrafcigerom iz samo nebu znanih razloga. Ah, to su bili dani kad se presnimavalo igre na kazetofonu s dvije glave. Ovo nabavljam definitivno bez ikakvog pardona ako se ikad pojavi kod nas.

Deckard
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: ZX Spectrum kao Bluetooth tipkovnica
I ja sam ga imao. Eh, mladost... :-)
14 godina
neaktivan
4mal kaže...

imao sam doticnu sparvu kao klinac i volim retro ! tako da cu to nabavit ak bude dobra cijena {#}

Imao sam doticnu spravu kao klinac pa sam nedavno kupio jednog. Covjek mi ga je htio pokloniti pa sam mu uvalio 50€. ZX, kazetofon, 2 joysticka (1 ispravan) Quick Shot 2 plus i knjigu sa uputstvima :)

Imam i svoj stari C64 i Amigu

Fale mi:

C128

Amstrad Schneider CPC 464 i 128

Orao

Atari 520

pa ako netko ima otvoren sam za pregovore

11 godina
protjeran
BlueMax kaže...
4mal kaže...

Imao sam doticnu spravu kao klinac pa sam nedavno kupio jednog. Covjek mi ga je htio pokloniti pa sam mu uvalio 50€. ZX, kazetofon, 2 joysticka (1 ispravan) Quick Shot 2 plus i knjigu sa uputstvima :)

Imam i svoj stari C64 i Amigu

Fale mi:

C128

Amstrad Schneider CPC 464 i 128

Orao

Atari 520

pa ako netko ima otvoren sam za pregovore

Imam jedan ZX ispravan i sve ove koje si nabrojao, osim orla. U pregovorima sam za Galaksiju,a fali mi i Archimedes. :)

15 godina
neaktivan

E, da ....Orao....pravi biser domaće IT industrije.....

To je zapravo bila prava zvijer....dorađena verzija je imala vrlo moćan Basic....

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.12.2013 15:15 (HomoScepticus).
15 godina
neaktivan

Kad sad ovako retrogradno čovjek razmišlja....koliko je samoupravni socijalizam bio ispred svoga vremena i prava šteta što su došle _ebene devedesete sa svojim smakom civilizacije....

Prava šteta da smo prokockali našu nišu povijesti u kojoj smo mogli uspjeti i biti na samom vrhu civilizacije....

Ali, napredna, industrijalizirana Hrvatska i Jugoslavija zauvijek je nestala u bespućima povijesti....:-(

Ostalo je samo sjećanje, nas "staraca"....

15 godina
neaktivan
HomoScepticus kaže...

To je zapravo bila prava zvijer....dorađena verztija je imala vrlo moćan Basic....

Ah, kad se samo sjetim da sam u 7. razredu osnovne škole programirao na Orlu grafičko rješavanje sustava jednadžbi s 2 nepoznanice....

...i da sam napisao bio program koji je dao sve moguće kombinacije kemijskih jednadžbi reakcija između metala i nemetala, iz periodnog sustava kemijskih elemenata :-)))

E, da....eh, da je bilo tada GUI razvojnih sustava.....

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.12.2013 15:08 (HomoScepticus).
15 godina
neaktivan
HomoScepticus kaže...
HomoScepticus kaže...

To je zapravo bila prava zvijer....dorađena verztija je imala vrlo moćan Basic....

Ah, kad se samo sjetim da sam u 7. razredu osnovne škole programirao na Orlu grafičko rješavanje sustava jednadžbi s 2 nepoznanice....

...i da sam napisao bio program koji je dao sve moguće kombinacije kemijskih jednadžbi reakcija između metala i nemetala, iz periodnog sustava kemijskih elemenata :-)))

E, da...bio sam čak napravio  u Basic-u apliakciju koja rečenicu na engleskom provrti kroz sva vremena...imala je rudimentarnu bazu podataka glagola :-))))

Haha, hebote, ne mogu vjerovati da sam to radio 198x-te :-))))

11 godina
protjeran
HomoScepticus kaže...
HomoScepticus kaže...

Eh..da...a evo i poveznica tko stoji iza toga (nije Gavrilović :D), kako bi mladi vidjeli početke:

http://zg-magazin.com.hr/miroslav-kocijan-pionir-hrvatskoga-racunarstva/

15 godina
neaktivan
truth kaže...
HomoScepticus kaže...
HomoScepticus kaže...

Eh..da...a evo i poveznica tko stoji iza toga (nije Gavrilović :D), kako bi mladi vidjeli početke:

Prijatelju, hvala ti!

Da ovakve zaslužne osobe nipošto ne smijemo zaboraviti!

Zato ću ponovno navesti članak, svaka čast ovim ljudima, zaslužuju naše duboko poštovanje!

17 godina
neaktivan
E da, to su bila vremena pravog programiranja a ne ovo danas (cast izuzecima ala ja :) ). Imam negdje jos koji pcb od galaksije koju sam koristil za kontrolu industrijskih procesa. Kad se sjetim silnih rupa zbusenih jer nije bilo smda! Danas bezim ko djavo od thru hola.
BTW sto se tice ovih 128k. To bas i nije bilo tako. Apple 2 je koristio paging gornjih 16k (po defaultu 48k rama i 16k roma), a slicno su radili i drugi jer je limit bio 64k. Na Applu smo pisali self modifying kod, tj mijenjali neke instrukcije i dobijali novu funkcionalnost.
Uvijek me je fascinirala ideja na koji su nacin na Applu napravili "graficki" kontroler. Sinclairi i C64 su vec imali "napredne gaficke kontrolere" a tu je sve bilo diskretno sa TTLom.
I onda je dosel IBM PC na kome se softwarski mogao skurit monitor :) i abnormalno veliki hddovi od 10mb naspram flopicima od 128k ili kazetama. Pa abnormalnih 640k rama...

Nisam se bas ni danas previse modernizirao. 64k flasha i 4k rama su mi standard. Trenutno koristim tehnologiju buducnosti sa 128k flasha i 32k rama i nikako ispunit :)
13 godina
protjeran

Imam ZX Spectrum-a i dan danas. Radi, ocuvan, mazen i pazen. Milina.

No vise sam volio C64 :(

Isti takodjer imam i dan danas. Takodjer radi. Nikad se toga necu rijesiti, cuvat cu ih dok god mogu, mozda prenijeti i djeci jednog dana.

If condition <>0 THEN ... Suza upravo krenula :(

1 0 hvala 0
16 godina

I ja sam jedan od sretnika koji u vlasništvu ima ispravan ZX Spectrum 48K, ali sa Tipro-vom mehaničkom tipkovnicom u vlastitiom kućištu (originalno je odavno završilo na smeću, a 'gumica' je još uvijek negdje po kući).

S obzirom da se još uvijek sjećam kako je očajan bio osjećaj tipkanja po onoj foliji prekrivenoj gumom, nisam siguran koliko je ovo pametan potez. Da, poznati oblik izaziva sjećanja, ali ako osjećaj korištenja i kvaliteta izrade bude ista kao kod originala, entuzijazam će sa vremenom brzo splasnuti.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Joj kada se samo sjetim tih gumenih tipkica.... Ali ja sam krenuo sa malo `mladjim` zx Spactrumom 128k sve isto samo sto je bila potpuna plastika! Ma to su bili dani.... poslije Amiga 1200 pa hard za nju pa modem 14400 poslije PC 486 sa nekih 66mhz i to je postalo bure bez dna do dana danasnjeg... dvije,tri,cetiri...sedam? jezgri mislim da je dosta preseravanja oko jezgri dajte nam kvantne procesore sto ih imate vec odavno pa da potjeramo ovo sto imamo u povjest kao Spactruma,Commodorca,Amigu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Sjećam se kad me tata povratkom iz noćne smjene razveselio upakiranim ZX Spectrumom 48k negdje 1995/1986 godine :)

No moje prvo računalo je bilo Galaksija.. kratko je trajala jer se pokvarila nakon 10ak dana

Inače za sve ljubitelje gumica...

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.12.2013 20:32 (Ziga).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam svoje stare strojeve donirao riječkom muzeju starih računala "Peek and Poke", pa je tako između ostaloga kod njih završio i moj Schneider CPC6128 ('85.), njemačka izvedba istoimenog Amstrada), ZX Spectrum+2 ('86.), IBM PS/1 ('89.) i još par "novojih" strojeva iz početka 90.ih. Lijepa je pomisao da umjesto da skupljaju prašinu imaju i neku korisnu, odnosno edukativnu funkciju.

A sjeća li se netko od vas prelijepog, svemirskog, nezaboravnog Sincalira QL (QL=Quantum Leap) i njegova dva legendarna Sincalir Microdrive pogona? :-))

Think.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja ga još uvijek imam (naslijedio ga od starog) kao i c64 (ne radi) i c128 sa "full" opremom koji još uvijek šljaka, čak imam i jednu igru koja je dolazila na 5'25 disketama "joe nebraska". Kad sam bio klinac pičio sam to po cijele dane dok nisam dobio 486...

&amp;quot;Ja podržavam open source jer omogučuje svakoj sekretarici da prilagodi izvorni kod uredskih alata svojim potrebama. &amp;quot; by rjakopec
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

QL, Sir Clive Sinclair sa kućištem QL-a na prezentaciji i čuveno "allow us 28 day for delivery" koje se pretvorilo u mjesece...

17 godina
HomoScepticus kaže...
truth kaže...
HomoScepticus kaže...
HomoScepticus kaže...

Prijatelju, hvala ti!

Da ovakve zaslužne osobe nipošto ne smijemo zaboraviti!

Zato ću ponovno navesti članak, svaka čast ovim ljudima, zaslužuju naše duboko poštovanje!

Uf, pa ne mogu vjerovati kamo me sad to sve skupa vratilo. Sjećam se da sam kod gospodina Kocijana nosio svoj ZX Spectrum na servis kad sam ga bio skurio i pošto mi ga je prvo pokušavao popraviti jedan lokalni lamer, pa je napravio još veću glupost. Bilo je to negdje potkraj 80-ih. Čovjek je rekao da je otišao ULA chip koji sam i nabavio potom iz Münchena, tadašnje meke za nabavu hardwarea na ovim prostorima. Nažalost otišlo je još svega i svačega, pa popravak nije bio isplativ. Sjećam se još kako mi je g. Kocijan rekao za Amigu 500 kako je odlično računalo i da je to super računalo za po doma.

Deckard
17 godina
jumboY kaže...

Imam ZX Spectrum-a i dan danas. Radi, ocuvan, mazen i pazen. Milina.

No vise sam volio C64 :(

Isti takodjer imam i dan danas. Takodjer radi. Nikad se toga necu rijesiti, cuvat cu ih dok god mogu, mozda prenijeti i djeci jednog dana.

If condition <>0 THEN ... Suza upravo krenula :(

POKE... PEEK... Ajoooj. Sjećam se da sam na ZX-u 48k napravio u BASIC-u grafičku simulaciju nekakvog mehanizma koji je oslobađao veliki kamen koji se skotrljao po nekoj kosini i otvarao nekakva vrata. To je bila fora iz Dylan Dog-a, a ja sam ko klinac tada bio totalno ufuran u te stvari, bile su mi na granici stvarnosti. Poslije smo friend i ja pićili po assembleru na C64, da bi sve završilo totalnim drmanjem po assembleru na Amigama. Tada sam bio kadar napraviti što poželim u assembleru za Motoroline procesore i Amiga platforme. S vremenom je sve isparilo. Koji je to entuzijazam tada bio {#} . Neznam dal danas klinci osjete takav ushit otkrivanja novih spoznaja o računalima kao što smo mi tada.

Deckard
17 godina
deckard kaže...

POKE... PEEK... Ajoooj. Sjećam se da sam na ZX-u 48k napravio u BASIC-u grafičku simulaciju nekakvog mehanizma koji je oslobađao veliki kamen koji se skotrljao po nekoj kosini i otvarao nekakva vrata. To je bila fora iz Dylan Dog-a, a ja sam ko klinac tada bio totalno ufuran u te stvari, bile su mi na granici stvarnosti. Poslije smo friend i ja pićili po assembleru na C64, da bi sve završilo totalnim drmanjem po assembleru na Amigama. Tada sam bio kadar napraviti što poželim u assembleru za Motoroline procesore i Amiga platforme. S vremenom je sve isparilo. Koji je to entuzijazam tada bio {#} . Neznam dal danas klinci osjete takav ushit otkrivanja novih spoznaja o računalima kao što smo mi tada.

Divno sročeno kolega..

Da, klinci osjete ushit kad im starci kupe mobitel za 3 iljade kuna {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.1.2014 18:14 (Ziga).
16 godina
neaktivan

Kad sam vidio naslov odmah me uhvatilo oduševljenje da ću svoj stari ZX Spectrum+ moći koristiti kao bluetooth tipkovnicu. A kad ono šipak :) samo retro gadget.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice