Windows 7 ispred XP-a na jedan dan

poruka: 46
|
čitano: 12.500
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 7 ispred XP-a na jedan dan".
15 godina

Može li netko malo bolje upućen u tematiku pojasniti razloge masovnog ne prelaska na win 7?

capttawish@gmail.com

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jer je ljudima "xp najbolji za igrice" i kao "ne crasha se". win7 je imo bolji u svakom pogledu, vjerojatno najbolji winsi ikada

UT3, Lily Allen, Franz Ferdinand, R.E.M., nVidia, Intel :: FANBOY :: BEWARE!
Moj PC  
17 0 hvala 1
14 godina

Zamisli da imaš firmu i u njoj desetak računala, a na svakom windows mora biti original. Ostalo zaključi sam.

Moj PC  
29 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Windows 7 ispred XP-a na jedan dan

To je barem jednostavno. Firmama se ne isplati samo radi mode mijenjati operativni sistem ako stari uredno radi. A radi. Trebalo je vremena za prelazak sa 98-mice na XP radi strojeva za koje ne postoje driveri za novi OS, a koriste se još uvijek. Ni sada nisu u pitanju drugi razlozi osim tih.

Usput, u mojoj firmi je još uvijek u pogonu Quadra (prastari Mac :)) i kanta sa 98-com koja upravlja sa strojem za kojeg nema drivera za novije OS-ove. Novi stroj košta 50+ k $ pa se nekako ne isplati kupovati novi radi novog OS-a. :)

17 godina
neaktivan

Računalo staro 10 godina niti nebi trebalo vrtiti w7, a istina je da za neke stvari (pogotovo u firmama) jednostavno niti ne treba ništa bolje od recimo 98. Baš ovim kasama u trgovinama treba podrška za DX11 ^^

UT3, Lily Allen, Franz Ferdinand, R.E.M., nVidia, Intel :: FANBOY :: BEWARE!
Moj PC  
13 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Jos da se vidi koliko je originala medju njima {#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Točno to, a možda im i treba neki softver koji ne radi na Sedmici, stara računala koja ne idu sa sedmicom, treba sve te OS-ove platiti itd...

Jednostavno im se još ne isplati.

Tko trola vrijedi,tko vrijedi trola,tko ne trola ne vrijedi :-)

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa koga vraga ne pređu na Open source alternativu i GNU/Linux?

Igor
Moj PC  
2 2 hvala 0
14 godina

Npr. vecina firmi koristi microsoft office koji radi samo na windowsima, isto tako i photoshop i mnoštvo drugih programa za koje na linuxu ne postoji podrška.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 21:01 (Frenzy).
14 godina
neaktivan

svaka cas XP-u, bez ikakve zamjerke i ljudima koji ga moraju koristiti, ali za sve ostale cemu uopce raspravljati o njemu a win8 na vratima {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Frenzy kaže...

Npr. vecina firmi koristi microsoft office koji radi samo na windowsima, isto tako i photoshop i mnoštvo drugih programa za koje na linuxu ne postoji podrška.

Office 2007 se može upogonit na linuxu, ali je za to ipak bolji W!n.

Tko trola vrijedi,tko vrijedi trola,tko ne trola ne vrijedi :-)
16 godina
FioPro kaže...

jer je ljudima "xp najbolji za igrice" i kao "ne crasha se". win7 je imo bolji u svakom pogledu, vjerojatno najbolji winsi ikada

Sto se tice igara, imam dual boot, iskljucio sam sve procese na xp-u i sedmici itd, na xp-u dobijem vise fps-a u 80-90% igara... istina, ne u svakoj ali u vecini. Zasto li koriste xp, a jbg ima puno starijih osoba koji rade na xp-u i njima je to sasvim dovoljno, a i ono sto je @Frenzy rekao drzi vodu, a da ne govorimo o starijim pisacima i njhovim driverima itd

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 21:18 (lovac82).
16 godina
CRT kaže...

Pa koga vraga ne pređu na Open source alternativu i GNU/Linux?

-i što da rade sa sourcem? Da si napišu novi program za kasu? Nije MS slučajno glavni uredski igrač, FINA, eBanking, xls i doc, da ne spominjemo tisuće aplikacija za koje nema alternative na FOSSu, tj tek je treba napravit i standardizirati, to u biznisu neide tako.

Koji bi bio razlog? LPT printer bi bolje printao iz sedmice? ...

Pisaće mašine (uredski PC) su dovoljni i rade, 5+ godina star PC nije za sedmicu, ali XP radi i radi...

-Jednako tako bi radio i bilo koji drugi OS, spomenuti linux, ali nedostaje aplikacija i standarda, nedostaje raširenost među desktop userima...

Naj važniji kriterij je dali je potrebno i cijena. XP je dovoljan, već su ga platitli. Dakle ni linux nije jeftiniji. Veće firme ionako koriste drugačije licence (daleko jeftinije) ali im se zbog količine računala ne ispralti (kao što je spomenuto) zbog dx-11? .. =nema potrebe. U trenutku kad veće firme požele preći na sedmicu, opet im linux nije jeftiniji... jer je partnerska licenca za MS neovisna o OSu, tj oni i sad mogu vrtiti sedmicu, ako žele...

Dok 1% korištenja linuxa za DE dovoljno govori o besmislici prelaska. Važniji su standardi i kompatibilnost (kao i aplikacije koje koriste) nego sitna cijena OSa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina

Iako je Window 7 skoro saversen OS i sam Microsoft ima problema jer na XPu radi skoro sve.

Izmedju Win98 i XP razlike su bile nebo-zemlja ali dan danas na XP mozes radit sve sto i na 7cu.

To jo prema meni jedini razlog sto se jos uvjek koristi - koristi se jer je jako konkurentan i funkcionalan iako su prosle 8-9 godina.

Izvinjavam se na jezicne pogreske! Makedonaccc
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran

XP je u upotrebi samo iz razloga sto vlada ona stara dobra "sto radi, ne diraj"

I to je naravno s razlogom...

2 0 hvala 0
16 godina

Po mom mišljenju ljudi su previše skeptični oko prelaska sa XP-a na sedmicu.

Najčešće kažu da su se navikli na XP i ne žele promjenu.

Znam iz iskustva,

jer često ljudima instaliram OS-ove - da, još uvijek ima ljudi koji to neznaju.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

jbt nesto trazim po tubi,kad tamo vagon win xp & win7 remixova lol

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

original  7ica vs piratska 7ica

28 original
39 piratska

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Jos da se vidi koliko je originala medju njima {#}

E da je to nekako znati {#}

Nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
15 godina
neaktivan
alexspalato kaže...

bolje reci novi mob vs piratska 7ica :D

17 godina
alexspalato kaže...

ja necu glasat,ali mogu ti rec da je lijepo kad imas laptop sa predinstaliranom sedmicom.  takodjer imas skivenu particiju sa 18gb backup-a netaknutog spremnog sistema za pokretanje.  te kad se nesto ukaki, sa dva klika f4 ili neki drugi f, cijela c particija se formatira i preslika se ovih 18gb. cisto,netaknuto,spremno za rad.  e bome,ovaj djir originala se meni svidja.  ali sve je stvar ukusa.

15 godina
neaktivan
PhD in Security kaže...

Iako je Window 7 skoro saversen OS i sam Microsoft ima problema jer na XPu radi skoro sve.

Izmedju Win98 i XP razlike su bile nebo-zemlja ali dan danas na XP mozes radit sve sto i na 7cu.

To jo prema meni jedini razlog sto se jos uvjek koristi - koristi se jer je jako konkurentan i funkcionalan iako su prosle 8-9 godina.

Windows 7 je skoro savršen,Linux je savršen.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
15 godina
neaktivan
torrente kaže...
alexspalato kaže...

ja necu glasat,ali mogu ti rec da je lijepo kad imas laptop sa predinstaliranom sedmicom.  takodjer imas skivenu particiju sa 18gb backup-a netaknutog spremnog sistema za pokretanje.  te kad se nesto ukaki, sa dva klika f4 ili neki drugi f, cijela c particija se formatira i preslika se ovih 18gb. cisto,netaknuto,spremno za rad.  e bome,ovaj djir originala se meni svidja.  ali sve je stvar ukusa.

Naravno da je mnogo ljepse kad imas original. I na laptopu vecina i ima original. Ali za kucnu upotrebu je po mom misljenju to cisto bacanje para,bolje kupiti bolju neku komponentu...

17 godina
neaktivan
stevan94 kaže...

Naravno da je mnogo ljepse kad imas original. I na laptopu vecina i ima original. Ali za kucnu upotrebu je po mom misljenju to cisto bacanje para,bolje kupiti bolju neku komponentu...

Znači, bolje je ukrasti i biti lopov jer je to bacanje novaca? LOL. Pa dovezi se onda na benzinsku, natoči do vrha i otiđi, bolje kupiti neke bolje gume za auto.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
14 godina
protjeran
g12356 kaže...
PhD in Security kaže...

Windows 7 je skoro savršen,Linux je savršen.

Dopusti mi da citiram Izeta Fazlinovića, "How yes-no"!!!

SENAID
15 godina
Frenzy kaže...

Zamisli da imaš firmu i u njoj desetak računala, a na svakom windows mora biti original. Ostalo zaključi sam.

Pa što s tim? Windowsi se dosta povoljnije dobivaju kada se kupuje više licenci i firmi.

To je samo zapuštanje softvera a i računala samih. Da se u pet godina nije moglo kupit novi operativni sustav to nema smisla.

Po toj logici mogli smo ostat na windowsima 95.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
14 godina

Ne placaju se samo windowsi, nego i vecina programa. Pogledaj kolko dođe neki profi program, npr adobe-ovi paketi i slično po 10000+kn ako se koristi u firmi za prof. upotrebu. Ako i nije problem cijena, je kompatibilnost. Vecina ureda je još na starim windowsima jer na njima vec imaju licence za softver koji koriste. Ali ako posao zahtjeva novo računalo sa novim programima, normalno da ces odrjesit kesu i uzet nove windowse i programe.

16 godina

problem kućnih korisnika je da uopće ne gledaju potrebe firme i softwarea koji (veći sistemi) koriste. Firme moraju biti legalne, za sav software.

OS je zapravo sitnica, licenca je jeftina, partner firma može koristiti sedmicu ako želi, cijena je ista.. (već plaćeno) ali ..

no uzalud je objašnjavati onima koji ne žele razumjeti. Ukratko, upravo zbog pritiska firmi MS mora održavati XP do 2014. inače bi sudbina bila kao i ostalim prehodnicima.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

3 0 hvala 0
17 godina

Kod mene u firmi poslovna aplikacija vrti bazu u Accessu 97 na XP-u .

Zašto prelaziti na Sedmicu, zato jer se može ili možda zbog par šarenih ikonica?

Kad pokrenem aplikaciju ili Firefox sve je posve isto i u XP-u i u 7-ici, jedina razlika je u boji gornjeg okvira.

14 godina
protjeran

lol vistu skoro niko ne koristi

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice