Grafika na centralnim procesorima

poruka: 9
|
čitano: 2.355
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Grafika na centralnim procesorima".
16 godina
neaktivan

da da i onda je svizac zamotao cokoladu.... a na desktopima su graficke pocele zamjenjivat cpu u nekim izracunima (GPGPU).. to bas i ne drzi vodu

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Grafika na centralnim procesorima
marko009 kaže...

da da i onda je svizac zamotao cokoladu.... a na desktopima su graficke pocele zamjenjivat cpu u nekim izracunima (GPGPU).. to bas i ne drzi vodu

Veze nemaš.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije. I told my psychiatrist that everyone hates me. He said I was being ridiculous - everyone hasn't met me yet.
16 godina
neaktivan

meni samo nije jasno zasto su prvo presli s cpua na gpu a onda opet sad idu natrag?

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! Bolje ispasti budala nego iz aviona...

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Matatata krele od zanata kaže...

meni samo nije jasno zasto su prvo presli s cpua na gpu a onda opet sad idu natrag?

Pa sve vam lijepo pise...

16 godina
odjavljen

Jedva smo dočekali da se maknemo sa software rendera (koji je bio jedini izbor neko vrijeme onima bez Voodoo kartica..) i sad smo nazad. Već vidim - Crysis 6 - Software mode or DX15 kod paljenja... Al ok. Ako će performanse biti bolje a grafika jednaka ili ljepša onda super.....

Stick to the shadows....
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hm, nekako sam skeptičan premo ovome.

Naime, zadnjih godinu, dvije trend je GPGPU procesiranja i grafički procesori su puno puno brži u paralelnim izračunima i 'mljevenju' brojeva nego centralni prockasi, a sad nam govore kako će se polako napuštat grafičke procove i prelazit SAMO na centralne procesore (čak i na desktopima)?!?

Tko tu koga? Viče

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Pa sve vam lijepo pise...

Piše samo da je jedini razlog što je zgodnije NE PRELAZIT na GPU procesiranje konverzija velike količine podataka, dakle ne kaže nigdje da će CPUovi biti bolji u grafičkom prikazu podataka, nego samo da im je nezgodno konvertirati. Ja želim direktnu usporedbu GPU-CPU performansi i mogućnosti grafičke prezentacije pa da vidimo onda..

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan

Halo ljudi, ovdje je rječ o superkompjuterima, ne o našim 500-1000€ kantama.

Rijetko koji potpis je zanimljiv.
17 godina
Dženan kaže...

Halo ljudi, ovdje je rječ o superkompjuterima, ne o našim 500-1000€ kantama.

Naše kante su danas brže od superkompjutera od prije nekoliko godina.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice