AMD najavio GPU arhitekturu Polaris

poruka: 52
|
čitano: 9.526
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD najavio GPU arhitekturu Polaris".
17 godina

sjajne vijesti iz amd-a

Moj PC  
23 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ajme koji sam osmjeh imao na licu kad sam vidio naslov! skoro duplo manja potrosnja od maxwella! uf bit ce rata...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
17 0 hvala 0
17 godina

... da, kad i Nvidija nebi također sada kretala sa FinFet-om i HBM. No Hardversko dekodiranje i enkodiranje H.265 videa, 
HDMI 2.0 sa mogućim freesyncom kao standardom, i displayport 1.3 ... lijepo, lijepo. Nek sad samo još vrate sveto ime ATi
i možed nećemo morati čekati jesen 2016. za konkretne proizvode.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
15 0 hvala 0
13 godina

Ovo je super vijest 
moga bi krajem godine promit procesor i graficku 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Lijepo je čuti i da samsungova 14nm tehnologija konačno sazrijeva u global foundryesu. To bi moglo još dodatno nabrijati efikasnost čipovja.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ajde AMD molim te vise napravi cip da rasturi Nvidiju!

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Re: AMD najavio GPU arhitekturu Polaris
Stjepanj kaže...

Ma meni je bitno da nisu odustali od utrke kao nekad Matrox, još prije 3dfx i S3, ili jedno vrijeme revolucinaran Evil Kyro. Ima li ovdje ljudi koji su čuli za taj brend?
Uglavnom, čak i bez neke arhitekturalne preinake, skok sa sadašnjeg 28 nm procesa na 14 nm je sam po sebi ono - teoretski duplo, pa još ako krenu sa novom generacijom
HBM-a i fin-fetom, nebi smjelo omanuti. Osim ako im opet tehnološki proces ne zašteka. Ovo kukavičje jaje (na koje sam i ja nasjeo) sa 4Kmonitorima/TV je fino
zapaprilo i najboljim single gpu karticama, tako ne sumnjam da će biti kupaca za obje firme. A i low end bi trebao lijepo ići s obzirom da kažu da će i on sad dobiti podršku
za hardversko dekodiranje hevc H265 standarda i lijepo igranje na visokim postavkama za HD rezu.

14 godina
neaktivan
4mal kaže...

sjajne vijesti iz amd-a

Navikli smo na sjajne vijesti i ne tako sjajne proizvode iz AMD-a.

17 godina

nevjerni toma

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
4mal kaže...

nevjerni toma

iskusni Toma.

kad procitam ovako "sjajnu vijest iz AMD-a" ne mogu da se ne sjetim svoje odgode kupovine i7 i cekanja Bulldozera. Rekoh, ajde pricekat cu mjesec dana da vidim da li ce to stvarno biti tako kako najavljuju. Cekao sam 6-7 mjeseci da bi nakon izlaska Buldozzera kupio onaj i7 kojeg sam ranije mislio samo 10tak% skuplje.

17 godina

zato ce zen rulat kojega cekam

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

14nm vs 28nm daje do znanja da na istu površinu jezgre se može "ugurati" duplo više tranzistora meni miriše na GPU sa 8192 stream procesora,duplo bržom HBM2 memorijom večeg kapaciteta navodno 16GB,efikasnija GCN 1.4 arhiktetura itd,puno razloga da GPU bude barem duplo brži od Fury X,naravno nezaboravimo i nvidiu i ona namjerava koristiti HBM2 memoriju u svojim Pascalima ova godina če biti stvarno udarna sa novim cpuima i gpu.Samo se nadam da AMD Radeon napravi najbrži GPU sve ostalo postaje nebitno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 19:23 (3n3m1).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina

New Polaris vs GTX950 in power consuption 85W vs 140W.

In terms of power consumption Nvidia have had a great lead with their Maxwell architecture, though AMD have still been able to deliver great performing alternatives. With the Polaris architecture AMD promised a 2X improvement in power consumption over Fiji, meaning that AMD will not just beat the Maxwell architecture's efficiency, but destroy it.

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
4mal kaže...

rekla baba Vanga? kamo srece da si u pravu ali bojim se da AMD ne tom polju vise nikad nece biti pravi igrac. No ko zna, mozda im se opet dogodi FX.

PS. Evo pogledaj u postu povise. Cak i svoje testove vrte na Intelovim procesorima :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 19:49 (BlueMax).
13 godina
protjeran
BlueMax kaže...
4mal kaže...

rekla baba Vanga? kamo srece da si u pravu ali bojim se da AMD ne tom polju vise nikad nece biti pravi igrac. No ko zna, mozda im se opet dogodi FX.

fx je pak izasao prekasno...mozda da je izasao kad i nehalem tj prvi i7...No na stranu ta stara sranja!

Osobno mi je ovo vijest godine!

14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
BlueMax kaže...
4mal kaže...

fx je pak izasao prekasno...mozda da je izasao kad i nehalem tj prvi i7...No na stranu ta stara sranja!

Meni ce vijest godine biti kad ove tvrdnje dokaze nezavisno testiranje a ne kucni marketing.

Svi znamo da postoje AMD friendly i (vecina) Nvidia friendly igre. I onda naravno da ce za testiranje uzeti most AMD friendly a Nvidia unfriendly igru, optimizirati drivere posebno za nju dok ce s druge strane koristiti Nvidijinu verziju drivera koja daje najlosije rezultate u toj igri, jos par kucnih carolija i eto  mega super duper rezultata.

Kad hardware sluzbeno izadje i nezavisno se istestira na najbitnijim naslovima u tom trenutku, onda cu se radovati, bez obzira da li je taj rezultat ostvario AMD, Nvidia ili netko treci.

12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

tek pocela, stani malo sa zakljuckom :D

11 godina
protjeran

A s kojim su to CPU-om postigli 86W da mi je znat,FX sigurno nije.

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
McFly333 kaže...

GPU !

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band - MIUI Device Team
13 godina
protjeran
McFly333 kaže...

i7 4790K na 3,5ghz, izmjereno na uticnici pri igranju sw na medium detaljima(FullHd)...

Edit. kad zapravo razmislis gtx950 u full loadu trosi cca 100+w, ocigledno im grafa nije radila na 100% gpu loadu pri tim detaljima, i7 na 3,5ghz ako su mu jezgre bile opterecene i 50% a nisu nije povukao ni 30w...lako moguce!

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 20:40 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
McFly333 kaže...

i7 4790K na 3,5ghz, izmjereno na uticnici pri igranju sw na medium detaljima(FullHd)...

Koji sam u full loadu vuce 80W

13 godina
protjeran

test je isao s 20% smanjenim tdp-om za cpu!

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 1:14 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ako netko misli da će vrh serije trošiti manje od 150w grdo se vara. Niži proizvodni proces omogućava veću gustoću tranzistora, pa kad ga nafrlje sa istima ima da troši uz naravno odlične performanse. Naravno i cijena će biti adekvatna. Ali sve u svemu sjanje vijesti, u stvari očekivane.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Neki poseban razlog za to?

No ajmo to zanemariti.

Znaci 80 - 20% = 64W full load CPU sto ostavlja 21W za full load GPU

s druge strane, 140W-64W= 76W full load GTX 950 (znaci nije full load gtx950)

ukljucen frame lock. (zasto?)

previse se ovdje vode usmjerava na jedan mlin.

17 godina
moderator
BlueMax kaže...
Stjepanj kaže...

Neki poseban razlog za to?

No ajmo to zanemariti.

Znaci 80 - 20% = 64W full load CPU sto ostavlja 21W za full load GPU

s druge strane, 140W-64W= 76W full load GTX 950 (znaci nije full load gtx950)

ukljucen frame lock. (zasto?)

previse se ovdje vode usmjerava na jedan mlin.

Framelock je pretpostavljam uključen da se izdjednači opterećenje. E sad, činjenica je da graf potrošnje u odnosu na opterećenje nije linearan, no to je sad već picajzliranje. :)

Mislim da nisu imali kaj namještat. 14 nm FinFET vs 28 nm - to je skok od dvije generacije litografafije prema dole. Dakle priličan skok, pa otuda i izvrsni rezultati. 

17 godina
moderator
overhaul kaže...
Stjepanj kaže...

Ma meni je bitno da nisu odustali od utrke kao nekad Matrox, još prije 3dfx i S3, ili jedno vrijeme revolucinaran Evil Kyro. Ima li ovdje ljudi koji su čuli za taj brend?
Uglavnom, čak i bez neke arhitekturalne preinake, skok sa sadašnjeg 28 nm procesa na 14 nm je sam po sebi ono - teoretski duplo, pa još ako krenu sa novom generacijom
HBM-a i fin-fetom, nebi smjelo omanuti. Osim ako im opet tehnološki proces ne zašteka. Ovo kukavičje jaje (na koje sam i ja nasjeo) sa 4Kmonitorima/TV je fino
zapaprilo i najboljim single gpu karticama, tako ne sumnjam da će biti kupaca za obje firme. A i low end bi trebao lijepo ići s obzirom da kažu da će i on sad dobiti podršku
za hardversko dekodiranje hevc H265 standarda i lijepo igranje na visokim postavkama za HD rezu.

Šteta kaj nisi spomenuo "legendarni" XGI Volari 

16 godina

Jadna moja GTX950, "uskoro" ce nastradat od AMD-a.

Da, ta potrošnja mi tu nije jasna no dobro, odjel marketinga nešto mora radit jel..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Da se netko igra svaki dan 3-4 sata i to samo zahtjevne igre nema šanse da to osjeti na mjesećnom računu, deset kuna sim tam 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
XXX kaže...

Da se netko igra svaki dan 3-4 sata i to samo zahtjevne igre nema šanse da to osjeti na mjesećnom računu, deset kuna sim tam 

Potrošnja nije bitna kod stolnih kartica. Bitna je kod mobilnih kartica koje se ugrađuju u prijenosnike. 

17 godina
odjavljen
Denis kaže...
XXX kaže...

Potrošnja nije bitna kod stolnih kartica. Bitna je kod mobilnih kartica koje se ugrađuju u prijenosnike. 

To je definitivno tako, dodao bi i kod konzola, tableta i mobitela. Kad su u pitanju gamerske "stolne" konfiguracije pitanje potrošnje je više marketing.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice