Netflix preuzima Warner Bros. i HBO za 82,7 milija

poruka: 34
|
čitano: 8.937
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Netflix preuzima Warner Bros. i HBO za 82,7 milija".
4 godine

Znači možemo očekivati poskupljenje pretplate na Netflix.

Moj PC  
10 0 hvala 0
17 godina
Re: Netflix preuzima Warner Bros. i HBO za 82,7 mi
Sad bude barem sve u 4K na MaxTV-u, budući da za Netflix postoji mogućnost da se jednokratno, za 7€, prebaci na 4K, dok sa HBO Max to nije slučaj.
Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina
suspendiran
Armor kaže...
Sad bude barem sve u 4K na MaxTV-u, budući da za Netflix postoji mogućnost da se jednokratno, za 7€, prebaci na 4K, dok sa HBO Max to nije slučaj.

bude budeš samo cekaj nove uvjete poslovanja

2 godine

prije cca godinu dana su ih mogli kupiti za 22,4 milijardice, ali što sad, nećemo cjepidlačiti. koja milijarda manje više. 

0 0 hvala 2
6 godina
Nek meni objasni netko od kud Netflixu tolke pare. I da imaju milijardu korisnika, kad svima sve plate, ostane im puno svakako, ali gdje je to od 83 milijarde.

5 1 hvala 0
14 mjeseci
Tkozna kaže...
Nek meni objasni netko od kud Netflixu tolke pare. I da imaju milijardu korisnika, kad svima sve plate, ostane im puno svakako, ali gdje je to od 83 milijarde.

Oni imaju mjesečne prihode od 3,5 milijarde dolara ali su im troškovi oko 2,5 milijarde mjesečno.

12 godina

I tako polako se pocinje zatvarati krug i video streaming usluga. Krenulo je sa Netflixom, koji iskreno receno ima jos uvijek najvecu bazu korisnika, onda su druge kuce skuzile Netflixov uspjeh pa su odlucile imati svoj servis, pa je doslo da ako hoces imat pristup svemu trebas mjesecno trositi par stotina dollara, pa geoblocking za nepodrzane zemlje, i ljudi se poceli okretati piratstvu. Sa jednom pretplatom ne isplati se piratizirati.

Moj PC  
4 1 hvala 0
9 godina

Stob' rek'o Seselj: "Uvek se ispvati pivativirati"  

9 1 hvala 0
2 godine
Nedavno sam pogledao Kuda idu divlje svinje na HRTi. Odlična serija!!!
Mučko Đubre
Moj PC  
6 0 hvala 0
7 godina
Štrumpf Nazgul kaže...
Nedavno sam pogledao Kuda idu divlje svinje na HRTi. Odlična serija!!!

šojka...jedi govna

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
22 mjeseca

Baš me zanima koliko će Netflix dignuti cijenu pretplate kad se spoje s HBO-om. Najjači su mi optimisti koji misle da će dobiti HBO sadržaj po istoj cijeni i time uštediti jer uzmeš samo Netflix pa imaš sve. Moramo im vratiti one 82 milijarde koje su spiskali.

4 1 hvala 0
16 godina

Realno dignit će pretplatu koliko god hoće jer nije proporcionalan gubitak pretplatnika i dizanje cijene. Izgubit će koji postotak pretplatnika ali višestruko zaradit.

Običan puk je navikao na Netflix i teško da će se vratit na staro, bez obzira na cijenu.

Moj PC  
8 1 hvala 0
2 godine
Tkozna kaže...

Netflix MC iznosi 425 milijardi $$$. uz to "the streaming giant’s leadership secured $59 billion in financing from a consortium of banks to assemble the deal.".

tom_bombadill kaže...

pa je doslo da ako hoces imat pristup svemu trebas mjesecno trositi par stotina dollara, pa geoblocking za nepodrzane zemlje, i ljudi se poceli okretati piratstvu. Sa jednom pretplatom ne isplati se piratizirati.

klasično pretjerivanje kako bi se opravdao kriminal...

za 50 eura mjesečno možeš imati:

- spotify/deezer (za 6,99 eura gotovo sva glazba dostupna na svim uređajima u dva klika)

- disney+ (8,35 eura - premium 11,66 eura)

- amazon prime video (6,99 eura)

- netflix (5,99 eura - premium 12,99 eura)

- skyshowtime (4,99 eura - premium 9,99 eura)

- hbo max (9,99 eura - premium 11,99 eura)

ukupno: 43,30 eura (60,61 eur za premium opcije)

To ti je 1 glazbeni servis i 5 (slovima PET) velikih video servisa.

Za tu cijenu možeš:

- otići na pizzu s dragom i popiti colu ili pivicu

- popušiti skoro 10 kutija cigareta (tko puši kutiju dnevno taj će popušiti nakon deset dana)

- pregledati madeže (ispravka, ne možeš, to košta 60-70 eura za 5 min. pregleda)

- otići u cinestar pogledati JEDAN film s dragom, uzeti kokice i pola litre coca-cole

- posjetiti ZG advent i ostati žedan i gladan 

- otići na koncert Dare Bubamare (prva mi pala na pamet) ili nekog lokalnog "umjetnika", za ostale ti ipak treba daleko više novaca

Do kad će se više koristiti ta dogma kako su streaming servisi skupi i kako ih netko MORA imati SVE kako bi se opravdala piraterija i kriminal? Budite barem iskreni.

I od kada je to 40tak eura = "par stotina dolara"?

Sequel kaže...

Baš me zanima koliko će Netflix dignuti cijenu pretplate kad se spoje s HBO-om. Najjači su mi optimisti koji misle da će dobiti HBO sadržaj po istoj cijeni i time uštediti jer uzmeš samo Netflix pa imaš sve. Moramo im vratiti one 82 milijarde koje su spiskali.

Evo ja sam optimist. Sa nekakvih 350 milijuna korisnika + cca 120 mil. HBO, neka je to ukupno 400 milijuna pretplatnika (neki se preklapaju...). Neka podignu cijenu 10%, što je od 0,5 do 1,29$ po pretplatniku njima je to mjesečno oko 360 milijuna $. Meni sigurno tih 50 centi do 1$ neće previše promijeniti toga u životu. Ili misliš da će sada pretplata koštati duplo. 

17 godina

Spotify je 13e mjesečno, 6,99 je za studente.

Nema potrebe imate sve te video servise istodobno uključene, fino rotiraš jednog po jednog. 

22 mjeseca
millennial kaže...

Evo ja sam optimist. Sa nekakvih 350 milijuna korisnika + cca 120 mil. HBO, neka je to ukupno 400 milijuna pretplatnika (neki se preklapaju...). Neka podignu cijenu 10%, što je od 0,5 do 1,29$ po pretplatniku njima je to mjesečno oko 360 milijuna $. Meni sigurno tih 50 centi do 1$ neće previše promijeniti toga u životu. Ili misliš da će sada pretplata koštati duplo. 

To je dosta optimistična prognoza. Odi pogledaj koliko su se zadužili kako bi mogli realizirati tu akviziciju. Teško mi je biti toliko optimističan kao ti, no živi bili pa vidjeli.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.12.2025 19:28 (Sequel).
2 godine
Crljo kaže...

Spotify je 13e mjesečno, 6,99 je za studente.

Nema potrebe imate sve te video servise istodobno uključene, fino rotiraš jednog po jednog. 

neće biti. spotify premium je 3,99 za studente, 6,99 za jednog korisnika, 9,99 duo i 12,49 obiteljski.

naravno da se može rotirati, pretplate se vrlo lako pale/gase, ali po ekipi ispada ako nemaš u svakom trenu sve dostupno onda je piraterija opravdana. 

16 godina
millennial kaže...

Opravdaj ovo: LINK

Prekršajni sud odrezao je prilično oštru kaznu jednom karlovačkom fitness klubu i tamošnjoj direktorici, jer je u njemu preko internetskog kanala YouTube puštana glazba, a da prethodno za to nisu zatražili odobrenje ZAMP-a. Ona je dobila 3000 kuna kazne, a pravna osoba čak 5000 kuna, ukupno dakle čak 8000 kuna.

Prekršajni sud je utvrdio jasno kršenje Zakona o autorskom i srodnim pravima i izrekao klubu kaznu od 8.000 kn sudu koji se uplaćuju u državni proračun. Dakle, ne radi se o autorskoj naknadi za članove benda Coldplay

Summa Summarum - nije bitna povreda autorskih prava već samo punjenje proračuna.

13 godina
millennial kaže...
Tkozna kaže...

Netflix MC iznosi 425 milijardi $$$. uz to "the streaming giant’s leadership secured $59 billion in financing from a consortium of banks to assemble the deal.".

tom_bombadill kaže...

pa je doslo da ako hoces imat pristup svemu trebas mjesecno trositi par stotina dollara, pa geoblocking za nepodrzane zemlje, i ljudi se poceli okretati piratstvu. Sa jednom pretplatom ne isplati se piratizirati.

- spotify/deezer (za 6,99 eura gotovo sva glazba dostupna na svim uređajima u dva klika)

Za tu cijenu možeš:

- popušiti skoro 10 kutija cigareta (tko puši kutiju dnevno taj će popušiti nakon deset dana)

- pregledati madeže (ispravka, ne možeš, to košta 60-70 eura za 5 min. pregleda)

- otići u cinestar pogledati JEDAN film s dragom, uzeti kokice i pola litre coca-cole

- otići na koncert Dare Bubamare (prva mi pala na pamet) ili nekog lokalnog "umjetnika", za ostale ti ipak treba daleko više novaca

Do kad će se više koristiti ta dogma kako su streaming servisi skupi i kako ih netko MORA imati SVE kako bi se opravdala piraterija i kriminal? Budite barem iskreni.

Sequel kaže...

čaba s krečio kad je meni u krvi pirat biti :)

2 godine
sirka666 kaže...
millennial kaže...

Opravdaj ovo: LINK

Prekršajni sud odrezao je prilično oštru kaznu jednom karlovačkom fitness klubu i tamošnjoj direktorici, jer je u njemu preko internetskog kanala YouTube puštana glazba, a da prethodno za to nisu zatražili odobrenje ZAMP-a. Ona je dobila 3000 kuna kazne, a pravna osoba čak 5000 kuna, ukupno dakle čak 8000 kuna.

Prekršajni sud je utvrdio jasno kršenje Zakona o autorskom i srodnim pravima i izrekao klubu kaznu od 8.000 kn sudu koji se uplaćuju u državni proračun. Dakle, ne radi se o autorskoj naknadi za članove benda Coldplay

Summa Summarum - nije bitna povreda autorskih prava već samo punjenje proračuna.

kakve to veze ima s temom? i moj susjed prodaje špricano voće i povrće i busa se da je eko, laže. dobio kaznu nedavno. pa opet ja ne idem krasti po tuđim vrtovima.

GSP kaže...
millennial kaže...
Tkozna kaže...

tom_bombadill kaže...

Za tu cijenu možeš:

Sequel kaže...

čaba s krečio kad je meni u krvi pirat biti :)

previše komplikacija, nije pouzdano, troši vrijeme, ukratko bio sam i ja nekad i pirat i haker, sad sam samo prestar za to. ako si sa ovim godinama koje imam ne mogu priuštiti platiti 30-40 eura mjesečno da gledam što želim i kad želim onda kvragu sve.

žena nekidan otišla s frendicom na večeru, dva topla predjela (čitaj tjestenina s nekakvim s*anjem), 4 pića, 2 kolača = 95 eura + bakša. e to je bezobrazno. ali kao i kod netflixa imamo izbora.

17 godina

@millennial

Znači 7.99 za SVU glazbu vs. 36.31 za SAV video, odnosno video servisi u toj cijeni sudjeluju sa 83.86% troška, odnosno 4.54 puta skuplje.

I ti smatraš da je to argument PROTIV piratstva?

Gledam te!
14 mjeseci
A čuj sve je skupo i sam si dao primjer restorana , dosta se troši iako dosta na nepotrebne gluposti ali zato štedi se gdje god se može da bi si neki mogli priuštiti neke druge stvari, recimo na streamingu se može ;)

Recimo 30 eura x 12mj. = 360 eura

OK, a s druge strane netko je glup i puši, narušava zdravlje i još potroši 4 eura x 360 dana = 1440 eura

Sori pušači samo moje mišljenje o cigarama 😅 Ali činjenica jest da si rijetki mogu priuštiti 50 eura mjesečno na nekakve streaming pretplate uz ostale preče luksuze tipa pretplata za mobitel, odlazak u kazalište ili kino, poneki izlaz u restoran, kava, sportsku aktivnost,... negdje moraš stisnuti a uz piratluk se eto uštedi godišnje recimo taman dovoljno za najbolje tenisice za trčanje i godišnje članarine za lokalne utrke.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
17 godina

Za one koje osim serija i filmova žele malo sporta triba još koji euro na tih 50 eura.Dazn,Nba league pass,Eurosport itd....

2 0 hvala 0
3 mjeseca

Otkazao sam sve osim Spotify-a, nimalo ne žalim, nimalo mi ne fale, niti će mi faliti, niti planiram više obnavljati. 

Moj PC  
4 0 hvala 0
7 godina

da nema hrt-a 3 toliko dobrih filmova nikad nebi pogledao...za sve ostalo tu je rarbg...međutim živimo trenutak kad je hollywood napokon zadao smrtni udarac piratima...snimaju većinom bullshit...tako ni gusarsku verziju mi se neda skidati a kamo gledati...ono skinem 2gb verziju

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina

kaj nije rarbg pokojni?

Ju je je? Je ju je!
17 godina

Ova kupnja još nije gotova.
Sad ih čeka tek posao jer to sad moraju odobriti regulativna tijela Amerike i EU.
Čitam da Američka regulatorna tijela neće odobiriti ovu kupnju.

Neki kažu da je ovo više strateški potez Netflixa kako bi onemogućio WB strateška ulaganja.
Tako da ćemo tek vidjeti što će se dogoditi sljedećih dvije do četri godine kada bi trebali dobiti sva odobrenja ili odbijanac

fluffy_inside
16 godina

s cim se vi zamarate :)

...potpis nije potreban...
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2025 15:46 (DaNiTo).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
millennial kaže...

ako si sa ovim godinama koje imam ne mogu priuštiti platiti 30-40 eura mjesečno da gledam što želim i kad želim onda kvragu sve.

.

Problem je što ni tih 30–40 eura mjesečno nije dovoljno da se pokrije sve ako si imalo zahtjevniji gledatelj.

Ja sam do prije godinu i pol plaćao Netflix, HBO, Disney, Apple i Amazon, te sam unatoč tome opet morao torentirati da dođem do svega što me zanima. Tako sam na kraju otkazao sve i vratio se na torente, a oni nek se jebu.

Nekad mi uopće nije bio problem plaćati Netflix jer sam znao da im time pomažem da izbacuju kvalitetne proizvode, ali kad vidim kakva govna sada izbacuju, ne bih im dao ni centa iz principa. A ono što želim podržati, odem i pogledam u kinu.

2 godine
Veliki Brat kaže...

@millennial

Znači 7.99 za SVU glazbu vs. 36.31 za SAV video, odnosno video servisi u toj cijeni sudjeluju sa 83.86% troška, odnosno 4.54 puta skuplje.

I ti smatraš da je to argument PROTIV piratstva?

ja smatram da su ljudi danas posebno razmaženi jer im je sve na dohvat ruke, a opet kukaju i samo traže "probleme". u moje doba si za nabaviti nekakvu glazbu trebao ili šparati ili skidati pjesmu po pjesmu satima i plaćati masno telefon. danas klik klik i sve ti je tu, ali opet ne valja.

piratstvo je kriminal, sviđalo se to nekome ili ne. po meni je samo donekle opravdano kad nemamo alternative. s druge strane imam dovoljno novaca da si mogu legalno sve priuštiti i jasno mi je kad netko to ne može, ali ovdje je puno ljudi koji MOGU, ali neće. teško je divljaštvo istjerati iz ovih krajeva.

jedna prigodna

oliol kaže...

Za one koje osim serija i filmova žele malo sporta triba još koji euro na tih 50 eura.Dazn,Nba league pass,Eurosport itd....

bok te mazo, pa što bi ti sve mukte? pa budi sretan da imaš pristup svemu tome. znaš li kako sam ja kao klinac pratio NBA? pa ovi klinci danas se mogu lupati nogom u dupe od sreće.

pa i kad ideš na utakmicu platiš kartu, je li tako? ili smatraš da trebaš upasti mukte?

Hrža kaže...

Otkazao sam sve osim Spotify-a, nimalo ne žalim, nimalo mi ne fale, niti će mi faliti, niti planiram više obnavljati. 

ni ti njima, barem prema statističkim podacima.

Wolf88 kaže...

Ova kupnja još nije gotova.
Sad ih čeka tek posao jer to sad moraju odobriti regulativna tijela Amerike i EU.
Čitam da Američka regulatorna tijela neće odobiriti ovu kupnju.

Neki kažu da je ovo više strateški potez Netflixa kako bi onemogućio WB strateška ulaganja.
Tako da ćemo tek vidjeti što će se dogoditi sljedećih dvije do četri godine kada bi trebali dobiti sva odobrenja ili odbijanac

istina, evo danas.

Warner Bros fight heats up with $108 billion hostile bid from Paramount

https://www.reuters.com/legal/transactional/paramount-makes-1084-billion-bid-warner-bros-discovery-2025-12-08/

geronimo4661 kaže...
millennial kaže...

ako si sa ovim godinama koje imam ne mogu priuštiti platiti 30-40 eura mjesečno da gledam što želim i kad želim onda kvragu sve.

.

Problem je što ni tih 30–40 eura mjesečno nije dovoljno da se pokrije sve ako si imalo zahtjevniji gledatelj.

Ja sam do prije godinu i pol plaćao Netflix, HBO, Disney, Apple i Amazon, te sam unatoč tome opet morao torentirati da dođem do svega što me zanima. Tako sam na kraju otkazao sve i vratio se na torente, a oni nek se jebu.

Nekad mi uopće nije bio problem plaćati Netflix jer sam znao da im time pomažem da izbacuju kvalitetne proizvode, ali kad vidim kakva govna sada izbacuju, ne bih im dao ni centa iz principa. A ono što želim podržati, odem i pogledam u kinu.

ti spadaš valjda u onih 1%, i ja sam tu nažalost pa moram kombinirati jedno i drugo, ali sam i napredniji korisnik koji ima volje baviti se traženjem, titlovima i ostalim glupostima, a 99% gledatelja želi upaliti TV i u dva klika doći do sadržaja. i zbog toga će Netflix i ostali samo rasti i rasti.

što se tiče sadržaja ne slažem se s tobom, ima Netflix jako puno dobrog i kvalitetnog sadržaja.

3 mjeseca

Ni ne moram. 😁

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice