ok a mozes li mi reci mozda u kojem roku odgovaraju tj ima li sanse da odgovore sutra posto je subota..??
Acquisitum Magnum - ADM
- poruka: 2.586
- |
- čitano: 925.348
- |
- moderatori:
vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ok a mozes li mi reci mozda u kojem roku odgovaraju tj ima li sanse da odgovore sutra posto je subota..??
Kontaktirao sam ih par puta prije kupnje, odgovarali su isti dan -
no kako je sutra subota, najbolje bi ti bilo da ih nazoveš i odmah saznaš što te zanima.
Pozdrav svima!
Evo imao sam jucer jedno lose iskustvo sa adm-ovim servisom.Kupio sam 3 komponente direktno u njihovoj poslovnici dan prije toga.Kupio sam procesor AMD FX-8120,matičnu ploču MSI 760gm p23 i 4 GB radne memorije DDR3.Kad sam dosao doma zamjenio sam stare komponente sa novima i staratao računalo.Sve je bilo sasvim u redu na početku,instalirao sam windowse 7(64-bitnu verziju),drivere za novu matičnu ploču sa priloženog cd-a i drivere za grafičku karticu,također sam napravio update win7 drivera koje je software sam povukao sa interneta.I onda su poceli problemi.Prvo sam zelio saznati windows experience rating nove konfiguracije,ali nisam bio u mogucnosti.Naime,proces proracuna bi se zapoceo sasvim normalno ali u jednom dijelu bi se slika samo zacrnila i vise se nebi vracala,komp bi se cijeli zablokirao.Također sam pokušaop igrati igre ali ni to nije proslo dobro,svaki put nakon 10-tak minuta bi se dogodila ista stvar kao i u procesu racunanja ocjene komponenti win exp indexa.I onda sam poceo razmisljati i logicki eliminirati razloge problema da bi shvatio zasto se to događa.Prvo sam sumnjao na napajanje,ali napajanje ima snagu od 600W i potrosnja moje konfiguracije ne trazi ni priblizno toliko puno struje.Onda temperatura procesora,sa vise programa sam ocitavao temperature prije i poslije kolapsa kojeg sam prije opisao.Prije bi temperatura svake jezgre(ima ih 8) bila 18-20 stupnjeva,a pri max radu prije kolapsa bi bila 35-40.Znaci temperatura nije kriticna kod ovog problema pa sam i to odbacio.Onda sam mijenjao svoj tvrdi disk sa tvrdim diskom od prijatelja i opet ista stvar(znaci nije ni do toga).Sutradan sam otisao u ADM servis i objasnio problem.Serviser je odmah rekao:125 kn za dijagnostiku! I onda nakon malo svađanja odlucio mi je izaci u susret i mijenjati sustavno sve komponente(i moje i njihove) da eliminira problem.Prvo graficka kartica,moja kartica je ATI Radeon HD4850 Powercolor a njegova je bila ATI Radeon HD4650 i opet je konfiguracija pokazivala iste simptome,jer njegova kartica je slabija,manje se grije i trazi slabije napajanje,znaci tu odma eliminiramo karticu,napajanje,hlađenje...Onda nakon toga je pokusao napraviti flash biosa ali ni to nije nista pomoglo,onda je pokusao zamijeniti memoriju koju sam prethodni dan kupio iz njihove poslovnice sa njegovom iz kompjutera u servisu.I opet su se događali isti simptomi.Zamolio sam ga da s obzirom na viđeno nema druge opcije nego da je problem u novoj matičnoj ploči ili procesoru,a ja vjerujem da je 90% stvar do ploce,a mislim da i on(serviser)ali nece da prizna i nece da provjeri samo tu komponentu vec trazi 125 kn za dijagnostiku kvara.Ako se na kraju ispostavi da je kriva ploca npr.ja cu svejedno placat tih 125 kn za nesto sta sam i sam znao.Ali opet,to je jedini nacin da bih mogao dobit racunalo.Inace iz Šibenika sam,ne živim u Zagrebu a opet platio sam skoro 1700 kn za ove komponente koje sam samo zelio da rade ispravno,kao posteni potrosac koji zeli uslugu trgovca.Naime,ako se i radi o nekoj "nekompatibilnosti" morao sam biti upozoren na to pri kupnji proizvoda prema zakonu o potrosacima,ali stavimo to na stranu.Pristao sam na dijagnostiku jer nema drugog izlaza,ali zanima me vase misljenje u vezi ovog problema,da mi date svoje misljenje sto bi moglo biti problem u toj konfiguraciji i u vezi ovog njihovog servisa i usluge.Unaprijed zahvaljujem :)
Procesor:FX-8120
Matična ploča: MSI 760gm p23
Memorije: 4 GB DDR3
Napajanje: Linkworld 600W
Grafička kartica: HD4850 1GB
Tvrdi disk:250 GB SATA2
Mislim stvarno, tako bijednu plocu na takav procesor.
I mijenjaj to napajanje, konfiguracija ti je jako lose izbalansirana however. Taj šrot od Linkworlda ne isporucuje niti 400w stabilnih.
Daj mi reci kojeg takta ti je ta memorija od 4GB?
Što si očekivao? Besplatnu dijagnostiku?
Imaš jamstvo na svaku pojedinu komponentu. Da si sam utvrdio o kojoj se radi, jamstvo bi ti bilo najnormalnije uvaženo.
Ukoliko kod njih složiš čitavu konfiguraciju, imaš pravo na besplatnu dijagnostiku u slučaju kvara.
Nebi baš ja u tam adm, pa nisu im cijene baš toliko jeftine, radije platim 50 kn više i dobijem uslugu. Moj frend je čekao napajanje 2 tjedna.
Što si očekivao? Besplatnu dijagnostiku?
Imaš jamstvo na svaku pojedinu komponentu. Da si sam utvrdio o kojoj se radi, jamstvo bi ti bilo najnormalnije uvaženo.
Ukoliko kod njih složiš čitavu konfiguraciju, imaš pravo na besplatnu dijagnostiku u slučaju kvara.
Očekivao je da dobije ispravne komponente koje su mu uredno naplačene, to ti nije palo na pamet?
Gle on je očito kupio neadekvatnu matičnu za taj procesor. Matična je sama po sebi vjerojatno ispravna, ali nedostatna za snagu procesora zbg naponske regulacije.
Kad se tome pribroji šroteks napajanje sa groznim dropovima napona pri opterećenju takvog procesora, dobije se to što je dobio. Sad bi ti (i on) rekli
da mu se nije onda smjelo to zajedno prodati? Problem je u tome što je kupovao ZASEBNE komponente. Dakle, ne konfiguraciju, pa stoga je te pojedine
komponente mogao u teoriji kupovati pojedinačno jednu za brata, oca, susjeda, prijateljicu...To prodavača ne zanima. Istina, mene je Danko (vlasnik)
unatoč tome znao upozoriti npr. "pripazi, ovo tower hlađenje ti neće pasati u sva kućišta, jesi mjerio" ili "imaš li dobro napajanje, ova grafička traži
stabilne napone..." No sad, tko će znati dali je njega upozoreno, i dali je to ignorirao, ili taj dan tog prodavača nije zanimalo ?
No u pravilu znam da, barem vlasnik, rado da savjet, čisto iz razloga da im se ljudi ne vraćaju i svi zajedno gube vrijeme i živce zbog neuparenih komponenti.
Gle on je očito kupio neadekvatnu matičnu za taj procesor. Matična je sama po sebi vjerojatno ispravna, ali nedostatna za snagu procesora zbg naponske regulacije.
Dečki, uključujem se i ja u temu.
Ako je matična neispravna kupac nije kriv. Ako je matična nekompatibilna onda je prodavač kriv jer kupca nije informirao o proizvodu. Ako ga je informirao, a on je svejedno
kupio tu ploču i nije kompatibilna kupac je kriv. Uglavnom, baš sam pogledao na internetu ta ploča može staviti na sebe taj procesor, ako ne može onda je to lažno oglašavanje.
Na žalost u našim trgovinama je bitno uvaliti što prije, a ne upoznati kupca sa proizvodom. Mogli su mu odmah preporučiti ploču koja je skuplja i jača i sve bi bilo normalno.
Nije tu samo ploča, ja mislim da e ovdje u igri spoj napajanja sa oscilacijama napona i
preslaba ploča. Ne branim ADM, imam i ja koječega s njima (npr. na netu nešto imaju,
dogovorim još telefonom - prođem x kilometara, da bi me otkantali da to nemaju).
Ali ovdje, hm, ako je upozoren, kako znamo? Njegova riječ protiv prodavačeve?
Kažem, mene su u pravilu upozoravali. Ali kupuje zasebne komponente.
S druge strane, član Bug foruma se definitivno trebao ovdje interesirati
o pojedinoj komponenti od kojih misli upgradeati komp...
Imao sam i ja loše iskustvo u ADM-u. To sam kupovao jednu matičnu ploču za socket 1366.
Preko maila su mi sve lijepo odgovarali, a kad dođem tamo u trgovinu voditelj prvo nije mogao naći moju
internet narudžbu. Poslije nekih pola sata on skuži da je drugi lik pobrisao mail, no
oni su naručili komponente i mogu ih preuzeti sutra, a ne na dan na koji sam došao.
Kao moraju nekaj upisati i tako... međutim nekak ih nagovorim i podignem i platim komponente,
Matična + radna memorija = 1112 kn. Ponudim im 1200 kn i oni mi vrate 3 kn manje, kao nemaju sitno,
ok, nebitno.
Dođem doma da spojim komponente u svoj komp, kao ono to nije socket 1366 i na matičnoj piše am3.
To nisam primjerio u dućanu (moja greška). Vratim se drugi dan i oni mi uvaže reklamaciju
i ostavim im ploču, a oni će lga 1366 naručiti za drugi dan.
Ostavim ja kontakt i nazovu me oko 19 h drugi dan, kao ploča nije dobavljiva. Pitam ih jel mogu dobiti
povrat novca pa idem u neki drugi dućan kupiti?
Oni odgovaraju neka kupim kod njih jer drugi dućani kao nisu tako pouzdani, bla bla...
Ok, kažem samo da bude do kraja tjedna tako neka ploča sa sličnim karakteristikama...
Nakon 7 dana primam poziv da je ploča stigla i da mogu doći podići nju. Dođem ja po ploču
i naplate mi oko 120 kn nadoplate (to je ok, skuplja ploča).
Dođem doma i spojim sve u komp kad ništa ne radi, ok uzmem od frenda drugu memoriju, ništa,
drugi disk, grafu, napajanje i ništa.
Procesor nisam mogao posuditi nemamo isti socker, on je imao stariji am2 socker. Donesem u servis cijeli
komp, naplate mi i kažu matična neispravna. Uglavnom čekao sam još 4 dodatna dana, bezbroj puta
ih zvao, išao 4 puta do njih da bi na kraju platio dijagnostiku za komponentu koju su mi isporučili neispravnu.
Zaključak:
- neljubazni
- ne vraćaju ostatak
- gube narudžbe
- isporučuju neispravne komponente
- naplačuju dijagnostiku za sve živo pa čak i kad su oni odgovorni
Stvarno je danas dosta teško pronaći dućan koji cijeni kupce više od novaca za sitne stvari.
I samo da kažem da mi je memorija počela uzrokovati bsod i morao sam ju opet nositi u servis,
to su mi zamjenili drugi dan.
Ocjena:
voditelj 0/10
prodavač 0/10
serviser 1/10
Moje preporuke: Centro.hr (iako nemaju preveliki izbor), Feniks (ljubazni, malo visoke cijene) i HG spot.
O micek... pa ti svugdje koristiš istu taktiku pljuvanja po firmama....
Admini, lijepo molim da pogledate što ovaj ovdje piše... i lijepo dođete do zaključka kako se radi o smrdljivom gerila marketingu kojeg samo zadnji šljam koristi
Imam pitanje.
Koliko treba da dostave kuciste?
Veceras je naruceno CM690II Advanced, platit ce se pouzecem.
Eh, da, ako nema nikog doma, oni kuciste ostavljaju u posti, jel?
Tu je jedini problem ploča, koja ne može isporučiti dovoljno struje procesoru. A ako naručuješ preko web-a zašto bi oni kao prodavači koji ti nude komponente na izbor morali sugerirati što da stranka uzme (kako bi ih kasnije mogla blatiti po netu kako su joj pokušavali podvaliti skuplju ploču iako je i ova jeftina za isti socket?). ADM tu nije ništa kriv, iako ne volim njihov princip rada.
A što se tiče napajanja neka kolega pogleda koja je verzija - ako je LPG onda nemaš brige, ako je LPJ je opet ok, ali nije za duži vremenski period (> 2 god.). A što se tiče izjave da su Linkworld šrot napajanja moram reći da za 200 kn kolko košta 600W LPG verzija sa PFC-om ne možeš dobiti bolje i kvalitetnije napajanje i točka. Ne možeš ni za 350 kn naći neko koje je bolje...
Čuo sam od lika koji je radio u jednom privatnom shopu (nije adm,hgspot,links itd) uglavnom oni su držali svašta, to je bio mali shop koji je držao 4-5 mobitela svi "raspakirani" i na izlogu, laptopi otvoreni i rastvoreni da vide ljudi kakav je opet na izlogu, onda dvd player raspakiran na izlogu......mislim da ste shvatili poantu. Moje pitanje je ako naručim od neke poznate tvrtke kao adm jeli oni npr raspakiraju opremu ili je kako je dobiju od dobavljača tako šalju kupcima diljem zemlje?
Glavnom, mislim da testiraju. Tj. probaju.
Čuo sam od lika koji je radio u jednom privatnom shopu (nije adm,hgspot,links itd) uglavnom oni su držali svašta, to je bio mali shop koji je držao 4-5 mobitela svi "raspakirani" i na izlogu, laptopi otvoreni i rastvoreni da vide ljudi kakav je opet na izlogu, onda dvd player raspakiran na izlogu......mislim da ste shvatili poantu. Moje pitanje je ako naručim od neke poznate tvrtke kao adm jeli oni npr raspakiraju opremu ili je kako je dobiju od dobavljača tako šalju kupcima diljem zemlje?
Nitko normalan ne raspakira 99% opreme. Em bi si nabio probleme na glavu (korisnici baš ne žele otvaranu opremu), em treba ljudi za to, em nikakve koristi od istog.
Da, ali vlasnik u kojeg je moj prijatelj radio rekao je da on to otvara da ljudi vide kakav je laptop i jeli ima vidljivih oštečenja, tako da kasnije netko nemože reći da je bio ogreban ili nešto kad vlasnik vidi da je sve uredu.
Da, ali vlasnik u kojeg je moj prijatelj radio rekao je da on to otvara da ljudi vide kakav je laptop i jeli ima vidljivih oštečenja, tako da kasnije netko nemože reći da je bio ogreban ili nešto kad vlasnik vidi da je sve uredu.
Takvi su rijetki, a i imaju problem što kad kupac odustane nakon pregleda. K tome to nije dovoljno dobar pregled.
Pozdrav, zanima me dali je itko ikad pokusao zamijenit grafu koja se pregrijava u ADM-u? Znaci situacija je da imam HD6950 grafu 2gb od xfx-a i dok igram mi se temperature penju do oko 100 stupnjeva u otvorenom kucistu
Pozdrav, zanima me dali je itko ikad pokusao zamijenit grafu koja se pregrijava u ADM-u? Znaci situacija je da imam HD6950 grafu 2gb od xfx-a i dok igram mi se temperature penju do oko 100 stupnjeva u otvorenom kucistu
Ne znam do koliko idu njene temperature inače, ali ako nema nikakvih problema koji se manifestiraju u radu grafe mislim da nećeš dobit zamjenu. A zašto i bi ako problema nema?
AKo ima problema u radu onda si krivo postavio pitanje.
Ne znam do koliko idu njene temperature inače, ali ako nema nikakvih problema koji se manifestiraju u radu grafe mislim da nećeš dobit zamjenu. A zašto i bi ako problema nema?
AKo ima problema u radu onda si krivo postavio pitanje.
Nema problema u radu, ali ponekad ventilator se ne okrece konstantno vec "pulsira", i nedavno se grafa grijala na 103 stupnja.
Ne znam, googlaj malo kolike su uobičajene temperature pa vidi.
AKO vent pulsira možda se samo prebacuje iz max u nešto nižu brzinu pa je na granici.
Što se tiče temperatura ja sam imao 4850 koja se grijala na preko 100 redovito, 105-106-7 joj je bilo uobičajeno, nakon toga je prodao susjedu i dan danas mu radi i sto se grije.
Vjerujem da bi 6950 trebala biti ipak hladnija, ali nisam siguran.
Da li si je OCao i/ili overvoltao? kolika ti je temperatura u sobi? Koji točno model grafe? sve to može utjecati na temperature. Koliko je stara? Da nije nakrcana prašinom, možda da je dobro ispušeš...
Zašto je kućište otvoreno, tek tako ili je neko skučeno pa ne želiš zatvarat?
Imao sam ja jednu reklamaciju, uglavnom naplatili dijagnostiku 125 kn i ništa nisu popravili, a kao jesu. Uglavnom tamo više ne idem.
Mislim nije u redu, potrošim tamo pare na konfiguraciju, ona ne radi, ok super - dam im na dijagnostiku i kao dijagnosticiraju kvar
i kažu zamijeni to i to, ja zamijenim i opet ne radi. Otišao sam na kraju u drugi dućan i tamo kupio komponentu za koju sam i sumljao.
Nema problema u radu, ali ponekad ventilator se ne okrece konstantno vec "pulsira", i nedavno se grafa grijala na 103 stupnja.
Imam XFX 6950 2gb, temperatura nikad nije prešla 65 stupnjeva (pod bilo kakavim opterećenjem).
Reklamacija
Na koliko se sad grije? Oni će ti naplatiti testiranje grafe i na kraju reći to je normalna temperatura samo da ti ne zamjene, ako se ne razumiješ u računala
bacat će i pojmove da te zbune. Uglavnom povedi nekog starijeg sa sobom tko se razumije u računala. Mislim da za tvoju grafu do 60-65 stupnjeva je ok
temperatura, može biti malo veća ako imaš loš protok zraka ili preslabo napajanje, ali ako ti je stalno visoka onda ne valja. Probaj zamijeniti,
ali ako ne uvaže reklamaciju naplatiti će ti 125 kn.
Moja 6950, doduše sapphire sa dva ventilatora nije u haf zatvorenom kučištu prolazila 62 stupnja. Jedino što mi pada na pamet je da nisi u catalistu namjestio ventilator na manal da se nečuje jako pa ti se zato grije ili ti nevalja bios ako je namješteno na auto. Ovo preko 100 stupnjeva ne može biti normalno.
jel posalji oni na mail potvrdu da su poslali paket? zato sto su me pitali kad sam narucio dali zelim da mi odma posalju, ja sam rekao da, i sad drugi dan jos uvjek pise procesiranje narudzbe.
jel posalji oni na mail potvrdu da su poslali paket? zato sto su me pitali kad sam narucio dali zelim da mi odma posalju, ja sam rekao da, i sad drugi dan jos uvjek pise procesiranje narudzbe.
Nazovi ih telefonom i pitaj.
Ne znam, googlaj malo kolike su uobičajene temperature pa vidi.
AKO vent pulsira možda se samo prebacuje iz max u nešto nižu brzinu pa je na granici.
Što se tiče temperatura ja sam imao 4850 koja se grijala na preko 100 redovito, 105-106-7 joj je bilo uobičajeno, nakon toga je prodao susjedu i dan danas mu radi i sto se grije.
Vjerujem da bi 6950 trebala biti ipak hladnija, ali nisam siguran.
Da li si je OCao i/ili overvoltao? kolika ti je temperatura u sobi? Koji točno model grafe? sve to može utjecati na temperature. Koliko je stara? Da nije nakrcana prašinom, možda da je dobro ispušeš...
Zašto je kućište otvoreno, tek tako ili je neko skučeno pa ne želiš zatvarat?
Obicne tempertaure nebi trebale prelazit 80-85max.
Problem je sto nekad radi normalno a nekad dok je u loadu konstantno pulsira i onda se grafa grijala i do oko 105stupnjeva.
Grafa je na stocku, temeratura u sobi je dosta mala, cesto ju ni ne grijemo i navecer je otvoren prozor (jbg volim da je hladnije ).
Stara je oko godinu i pol, malo manje.
Kuciste je otvoreno jer se bojim sto bi bilo sa zatvorenim, mada je inace dosta prostora.
Na koliko se sad grije? Mislim da za tvoju grafu do 60-65 stupnjeva je ok temperatura, može biti malo veća ako imaš loš protok zraka ili preslabo napajanje, ali ako ti je stalno visoka onda ne valja. Probaj zamijeniti,
ali ako ne uvaže reklamaciju naplatiti će ti 125 kn.
U idlu se grije na oko 55, dok ovo pisem je 60.
Kuciste je otvoreno, tako da sigurno ima zraka, a napjanje je xfx pro 550w.
Moja 6950, doduše sapphire sa dva ventilatora nije u haf zatvorenom kučištu prolazila 62 stupnja. Jedino što mi pada na pamet je da nisi u catalistu namjestio ventilator na manal da se nečuje jako pa ti se zato grije ili ti nevalja bios ako je namješteno na auto. Ovo preko 100 stupnjeva ne može biti normalno.
Vent je na auto.
U idlu se grije na oko 55, dok ovo pisem je 60.
Kuciste je otvoreno, tako da sigurno ima zraka, a napjanje je xfx pro 550w.
Ne vjerujem baš da će uvažiti.