Acquisitum Magnum - ADM

poruka: 2.586
|
čitano: 925.653
|
moderatori: vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Acquisitum Magnum - ADM
proteine1 kaže...

JAMSTVO PRESTAJE U SLUČAJU :

- dogradnje, pregradnje ili prespajania bez pismene suglasnosti ACQUISITUM MAGNUM d.o.o.
- ako je proizvod ugrađivan, popravljan ili otvaran od strane neovlaštenih osoba
- korištenja proizvoda u namjenu za koju nisu predviđeni,
- ako je proizvod došao oštećen u servis zbog neprimjerenog pakiranja

što ja nesmijem spojiti na napajanje ventilator? gubim garanciju ili?

Zasto ne bi smio? Ne vidim logiku. Ne smijes u napajanju mijenjati vent.

clock2much
13 godina
neaktivan
mate960 kaže...
proteine1 kaže...

- dogradnje, pregradnje ili prespajania bez pismene suglasnosti ACQUISITUM MAGNUM d.o.o.
- ako je proizvod ugrađivan, popravljan ili otvaran od strane neovlaštenih osoba

Stiskam ''Hvala'', da pitam još nešto, slučajno sam pritisnuo turbo ucc on, i bila mi je brzina procesora 3,2 ghz (valjda sam otkljucao jezgru),   da li se to smatra pod overclock? i ako mi krepa procesor (nedaj bože), da li mi vrijedi garancija zbog overclockanja, ili to nema veze jer sam sad stavio procesor na 3,0 ghz?

14 godina
neaktivan
proteine1 kaže...

Stiskam ''Hvala'', da pitam još nešto, slučajno sam pritisnuo turbo ucc on, i bila mi je brzina procesora 3,2 ghz (valjda sam otkljucao jezgru),   da li se to smatra pod overclock? i ako mi krepa procesor (nedaj bože), da li mi vrijedi garancija zbog overclockanja, ili to nema veze jer sam sad stavio procesor na 3,0 ghz?

I da da se ista dogodi, ucini clear CMOS te oni nece znati da je ista bilo clockano. Zasto? Iz razloga sto se sve postavke spremaju u CMOS memoriji. Kada napravis "clear CMOS", BIOS postavke se resetiraju na default, te nema ni traga overclocku.

clock2much
13 godina
neaktivan
mate960 kaže...
proteine1 kaže...

I da da se ista dogodi, ucini clear CMOS te oni nece znati da je ista bilo clockano. Zasto? Iz razloga sto se sve postavke spremaju u CMOS memoriji. Kada napravis "clear CMOS", BIOS postavke se resetiraju na default, te nema ni traga overclocku.

Molim boga da ovo ne čitaju oni iz adm-a  {#}. malo sale. znaci samo izvadim tu cmos bateriju na maticnoj i cijelo racunalo ide na default, a hoce li ista biti sa softwerom?, koliko si siguran da nece skuziti da je oc-ano.

14 godina
neaktivan
proteine1 kaže...

Molim boga da ovo ne čitaju oni iz adm-a {#}. malo sale. znaci samo izvadim tu cmos bateriju na maticnoj i cijelo racunalo ide na default, a hoce li ista biti sa softwerom?, koliko si siguran da nece skuziti da je oc-ano.

Nece nista biti sa softwareom. Znaju oni iz ADMa ovo jako dobro, ali svejedno im je jer se njima gubitak ne pribrojava, defektan artikal se reklamira preko uvoznika.

Sa softwareom nece biti nista. Ne trebas vaditi bateriju jer gotovo sve ploce imaju clear CMOS jumper, samo premjestis onu plastiku na druga dva pina i odmah ju vratis na ona dva na kojima je bila. 100% sam siguran da nece skuziti nista. Uostalom, mozes i samo uci u BIOS i staviti "Load optimized defaults", stisnes F10 pa ENTER i BIOS je opet na tvornickim postavkama.

clock2much
15 godina
mate960 kaže...
proteine1 kaže...

Nisi u pravu.

Mijenjati venz U napajanju nesmije nikako, ni sa ni bez njihove pismene suglasnosti. Jer se otvaranjem napajanja svakako gubi garancija.

Ako piše da nikakve dogradnje nisu dozvoljene bez njihove pismene suglasnosti tada to, ako će se doslovno netko držati pravila znači da ne, nesmije ni vent spojiti, pa niti ugraditi u komp, bez da ima pismenu suglasnot od njih.

Naravno da neće izgubiti zbog toga garanciju na sam proizvod, ali bi mogao ono besplatno testiranje, tj sam će morati dijagnosticirati kvar ako govorimo o cijelom računalu. Ili će morati platiti ako želi da ga oni dijagnosticiraju

14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Nisi u pravu.

Mijenjati venz U napajanju nesmije nikako, ni sa ni bez njihove pismene suglasnosti. Jer se otvaranjem napajanja svakako gubi garancija.

Ako piše da nikakve dogradnje nisu dozvoljene bez njihove pismene suglasnosti tada to, ako će se doslovno netko držati pravila znači da ne, nesmije ni vent spojiti, pa niti ugraditi u komp, bez da ima pismenu suglasnot od njih.

Naravno da neće izgubiti zbog toga garanciju na sam proizvod, ali bi mogao ono besplatno testiranje, tj sam će morati dijagnosticirati kvar ako govorimo o cijelom računalu. Ili će morati platiti ako želi da ga oni dijagnosticiraju

Razumijem u potpunosti sto govoris, ali ne bi to ni zvao "jamstvom" nego vise kao samo pravo na besplatnu dijagnostiku. Ja sam govoria o jamstvu po pojedinoj komponenti.

clock2much
15 godina
mate960 kaže...
miki1981 kaže...

Nisi u pravu.

Razumijem u potpunosti sto govoris, ali ne bi to ni zvao "jamstvom" nego vise kao samo pravo na besplatnu dijagnostiku. Ja sam govoria o jamstvu po pojedinoj komponenti.

Da, to je točno. Međutim ova pravila koja je on gore naveo nemaju nikakvog smisla da budu pravila za komponente. Jer niti jednu komponentu ionako nesmiješ sam otvarati...niti imaš štoi u njima mijenjati ako želiš imati jamstvo.

Tako da po meni su ona gore pravila očito odnose na tu besplatnu dijagnostiku. Iako je moguće da sam u krivu, ali ako jesam onda ne vidim logiku u tim pravilima.

13 godina
protjeran
Acquisitum Magnum - ADM

Ja sam kod njih uzeo grafičku (ASUS GeForce GTX 660 Ti DirectCU II) i mogu reći da sam prilično razočaran. Par minuta sam se natezao s čovjekom koji je tvrdio da imaju samo model s referentnim hladnjakom. Kada sam ga priupitao s kakvim referentnim hladnjakom, jer na ASUS- ovim stranicama stoji da imaju samo DirectCU modele, rekao mi je da se radi o "referentnom ASUS- ovom hladnjaku", da ja ne znam o čemu pričam i da referentnih hladnjaka uopće još nema jer je kartica nedavno izašla. Tu sam već bio prilično ljut i tražio sam ga da mi donese karticu, te je nakon što je vidio natpis na kutiji i vidio hladnjak kartice (vidio ga je vlastitim očima!) rekao da "onda je vjerojatno onako kako piše na kutiji". Stvarno su me razočarali.  

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

Evo danas ujutro je došla cijela konfiguracija,nisam uopce palio.Prije par minuta isao sam upaliti ali nece uopce ne svijetli nista spojio sam sve kabele.Vrlo sam razočaran ADM.Ako neko moze pomoc neka udre PM.Molim

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Elite_403 kaže...

Evo danas ujutro je došla cijela konfiguracija,nisam uopce palio.Prije par minuta isao sam upaliti ali nece uopce ne svijetli nista spojio sam sve kabele.Vrlo sam razočaran ADM.Ako neko moze pomoc neka udre PM.Molim

Zasto uopce trazis pomoc na forumu? Kontaktiraj njih direktno i vidi u cemu je problem.

clock2much
15 godina
neaktivan
Elite_403 kaže...

Ko je slagao racunalo? Oni ili ti? 

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka
12 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

Oni.Posla sam ga na servis.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Elite_403 kaže...

A jesi li iza kućišta pogledao u kojem je položaju sklopka od napajanja, da li je u 0 ili 1?
Ako ti je bila u nuli onda nije ni cudo kaj nije htjelo... 

14 godina
Acquisitum Magnum - ADM

meni se isto cini da ti je sklopka od napajanja na 0

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

Jucer je dosa komp problem je bija gumb na tt v4 pa su mi poslali v3.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 12:08 (Elite_403).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Acquisitum Magnum - ADM

ne znam zašto se ovdje toliko hvali ADM - jer "na muci se poznaju junaci"!! A kad je muka onda i oni zavlače!!{#}

Poslao sam neispravan HDD i od njih dobio potvrdu da je HDD neispravan, a sad ja moram čekati da oni dobiju novi sa skladišta u Kini umjesto da mi zamjene sa svog lagera!!!

Lako je složit konfu od dijelova koje imaju i onda isti dan poslat kupcu (jebote, koliko treba da se složi konfa - 1 - 1,5 sati), al kad treba zamijenit neispravnu stvar onda te zavlače za nos!!

ako mi želite zahvaliti - kliknite HVALA
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 9:18 (smirnoff).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

inace imam dobra iskustva s njima,samo jednom  su mi rekli da vise nece dobivati 965 BE te da nije u proizvodnji (onda ja kupim fx4100) i za 2 dana ,965 BE je opet na naslovnici adm-a ... al sve u svemu su dobri

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 9:46 (Orionn125).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Acquisitum Magnum - ADM

ma tip mi veli da nemaju na lageru takav, kad ono:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=11826

sve isto...al oni NE DAJU svoj...

prevaranti kao i ostali u ITu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Meni je krepao hdd pod garancijom,nisu mi odmah dali novi iz izloga.Čekao sam oko 30 dana da bih dobio novi.

Kupio sam u jednoj manjoj trgovini u Šibeniku.

Zna se čekati i do 45 dana za zamjenu hardvera,takav je zakon.......

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Hoce li imati fractal design define r4 u ponudi?

0 0 hvala 0
14 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Evo meni se pokvario laptop kupljen kod njih prije nekih 4-5 mjeseci (Asus K53s), vidjeti ćemo sada šta će biti i koliko ću ga čekati.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Acquisitum Magnum - ADM

ne očekuj ga prije 30 dana!! meni je HDD već 3 tjedna tamo, a ti imaš cijeli laptop!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Acquisitum Magnum - ADM

Jel mogu ram poslati na reklamaciju direktno na njihovu adresu bez da im se javim telefonski ili mailom da im dolazi ram???

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Doctor Freak kaže...

Jel mogu ram poslati na reklamaciju direktno na njihovu adresu bez da im se javim telefonski ili mailom da im dolazi ram???

Najbolje da im se javiš telefonom.

12 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

Mislim naručiti PC kod ADM-a ali me brine servis.

Ako mi se pokvari neka komponenta ili više njih, kako riješiti taj problem. Oni imaju jednu trgovinu u Zagrebu a ja iz Splita pa je logično da neću im nosit u Zagreb dijelove na servis,kako to onda funkcionira?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Stvarno visoke cijene za neke komponente.

12 godina
neaktivan
ReaperXx kaže...

Mislim naručiti PC kod ADM-a ali me brine servis.

Ako mi se pokvari neka komponenta ili više njih, kako riješiti taj problem. Oni imaju jednu trgovinu u Zagrebu a ja iz Splita pa je logično da neću im nosit u Zagreb dijelove na servis,kako to onda funkcionira?

U slučaju kvara, morao bih slati kompjuter na dijagnostiku u Zagreb.

13 godina
Acquisitum Magnum - ADM

jel zna neko kada ce otprilike doc fm2 socket kod njih u prodaju..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pošalji mailom pitanje. Tako češ iz prve ruke saznat.

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | Origin: bernard.sasko@facebook.com (Berologic)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice