Koliko dugo traje jamstvo na cijelo računalo (ne dijelove) kupljeno u ADM-a? 1 godinu? Jer ne mogu otvoriti kućište da ne skinem onu naljepnicu za jamstvo. Zeznuli su port za SSD (malo je sporiji), ali neželim vraćati kompjuter na servis i čekati zbog toga.
Acquisitum Magnum - ADM
- poruka: 2.586
- |
- čitano: 925.067
- |
- moderatori:
vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koliko dugo traje jamstvo na cijelo računalo (ne dijelove) kupljeno u ADM-a? 1 godinu? Jer ne mogu otvoriti kućište da ne skinem onu naljepnicu za jamstvo. Zeznuli su port za SSD (malo je sporiji), ali neželim vraćati kompjuter na servis i čekati zbog toga.
naljepnica nije za jamstvo vec za besplatnu utvrdu (detekciju) kvara, skines ju odma prvi dan kad kupis komp... jer ces ga u dvije godine bar od prasine morati ocistiti i promjeniti termalnu pastu ...
jamstvo imas na svaku komponentu posebno ...
skinuo si naljepnicu, a rikne ti neki dio... sto napraviti? sam utvrdis koja komponenta ti ne valja (npr. graficka) i posaljes im ju, oni ce je popraviti ili salju novu u zamjenu...
Sve pohvale ekipi iz ADM-a, u posljednja dva mjeseca imao sam dvije dostave, obje su naručene u prijepodnevnim satima da bi čovjek u roku 1-1.5 h poslao mail s ponudom te roba bila dostavljena cca 3-5 h nakon same narudžbe. Zasad imam takvo iskustvo jedino s njima, ne da ih pretjerano hvalim ali, u mojem slučaju, svaka čast ekipi. Puno uspjeha u poslovanju i neka samo nastave tako.
Nedavno sam u ADM-u kupio računalo. Plačanje je prošlo uredno i računalo je pokupljeno u njihovoj poslovnici. Buduči da nude besplatnu uslugu slaganja ako su sve komponente kupljene kod njih (na što su mom starom oči zasjajile ko u animeu) stari je inzistirao da prihvatimo uslugu. Ja sam kompjuter par dana kasnije kad sam se uvjerio da je sve kako spada otvori i mogu reči da nisam presretan. Kablovi sprovedeni kao da se radi o MS kučištu, a ne Fractal Design Define Mini. Hard disk spojen na ASMedia kontroler umjesto na Intelov. Nisu korišteni Q-connectori. Također su ostavili jedan kavez za diskove koji samo blokira protok zraka ventilatoru (,ali to je već nešto što nisu ni trebali toliko brinut brigu). Također je kučište došlo bez kontolera za ventilatore. Istina da koristim ASUS-ove drivere za kontrolu ventilatora, ali sam ga namjeravao dati prijatelju koji je izvisijo. Sve u svemu, ako kupujete dijelove tamo nečete biti nezadovoljni, samo trebate računalo sami složiti po svome.
P.S. Neka neki ne dobiju pogrešan dojam, slaganje je opet bilo bolje od biločega što biste vidjeli u HGshrotu, Konikomu, TechnoMax-u i ostalim velikim firmama.
Ja sam rekao da mi slože jer sam se vodio ovom logikom.
Živim u Splitu. Ako se što dogodi moram slat o svoj trošak. Dok imam naljepnicu na njihov trošak šaljem cijelo kučište.
E sad, puka bi da ne otvorim kučište godinu dana. Zato ću držat naljepnicu prvih misec dana čisto ako bude nekakvih inicijalnih problema pa da ne bi potrošio još 100, 200kn na poštarinu.
Nakon toga vadim sve i sredjivam kablove, a onda će s vremenom doć i modding na red.
sve pohvale trgovini, naručio komponente juče, stigle danas ujutro... inače sam iz slavonije, sve je fino upakovano i sređeno...
Uplatio u srijedu, stiglo u četvrtak.
Jedina zamjerka, nisu mi poslali kabel od napajanja.
Dali se to dobije sa napajanjem inače?
Uplatio u srijedu, stiglo u četvrtak.
Jedina zamjerka, nisu mi poslali kabel od napajanja.
Dali se to dobije sa napajanjem inače?
Ovisi o kojem je napajanju riječ...sa nekima dolazi kabel, sa mogim jeftinijim ne dolazi.
AKO govorimo samo o napajanjima onda sa nekima da, sa nekima ne. Ako govorimo o kupnji kompletnog računala u komadu, u istoj firmi onda je uobičajeno da se dobije kabel. Ali vidio sam ih i dosta koji su bili isporučeni bez.
Ali kod kupnje cijelog računala logično je da se dobije i kabel.
pitanje za one koji znaju - dali slanje na reklamaciju pod jamstvom prema ADMu poštarinu plaća pošiljatelj ili ADM?
Oni mi savjetuju Overseas a meni je jednostavnije poštom jer nema tko doma čekati da dođe Overseas po paket.
Ja kada sam kupovao LC Power Office 500w u portio-u nisam dobio kabal.
Ja kada sam kupovao LC Power Office 500w u portio-u nisam dobio kabal.
Pa kabal čega si ti mislio dobit uz napajanje? kabal rakije? kabal vijaka? Kabal pun love? To bi i ja volio...
Ja sam uz svoj Cors dobio kabel...i još neke sitnice.
Kabal kojim spajaš utičnicu i napajanje, znaš onaj lijepi koji ima dvije izbočine i uzemljenje na utikaču i to ide u utičnicu, na drugom kraju ima konektor sa 3 priključka koji ide u napajanje.
El sad možda i znaš koji kabal? Treba crtati?
Kabal kojim spajaš utičnicu i napajanje, znaš onaj lijepi koji ima dvije izbočine i uzemljenje na utikaču i to ide u utičnicu, na drugom kraju ima konektor sa 3 priključka koji ide u napajanje.
El sad možda i znaš koji kabal? Treba crtati?
I dalje pojma nemam. Ja imam doma kabal za vodu, za prljavi veš, imam i jedan kabal pun starijih komponenti i tako.
Ali zašto bi stvavio kabal između utičnice i napajanja to stvarno ne kužim. Osim ako ne uzmem onaj stari bakreni kabal šta mi barba ima pa onda on provodi struju, ali to je opasno.
Za takve stvari je sigurnije i daleko praktičnije koristiti kabel.
Danas mi je stigao SSD naručen iz ADM-a. Još jednom sve pohvale njima! SSD su upakirali, zamotali i oblijepili da bi kamion mogo preć preko njega (mada je potrajalo dok sam sve to uspio skinut ). Jučer naručio, za 15-ak minuta dobio odgovor na mail i danas je tu. Do sad svaki put kad sam kupovao kod njih ugodno su me iznenadili. 5/5 za adm!
pitanje za one koji znaju - dali slanje na reklamaciju pod jamstvom prema ADMu poštarinu plaća pošiljatelj ili ADM?
Oni mi savjetuju Overseas a meni je jednostavnije poštom jer nema tko doma čekati da dođe Overseas po paket.
Šalji overseasom. U suprutnom češ sam platiti poštarinu.
Ubiti ako i pošalješ overseasom i ako se ispostavi da je reklamacija FAKE, svejedno češ platiti 2x 45kn + sate testiranja, kako sam ja platio za matičnu ploču.
Nazovi overseas szk i reci da bi poslao paket, za ADM... dalje će te savjetovati/ dogovoriti...
OFF TOPIC:
moram ispravit obojicu!
Kabal - kanta/posuda za tekućinu ili nešto treće
Kabel,Kabl - i jedno i drugo je ispravno jer se radi o silabilnoj riječi! Vjerujte mi na riječ jer se koljem oko toga godinama i nekoliko profesora je potvrdilo moju teoriju da je i jedno i drugo ispravno :D
ON TOPIC:
Kupovao sam u ADM-u nekoliko puta i nikada nisam imao problema sa plaćanjem/dostavom/reklamacijama. ADM i Links po meni jedni od naj u Hrvatskoj trenutno (čisto subjektivno mišljenje)
Ovako, danas sam primio pošiljku GV-N670WF2-2GD, ali sam naručio GV-N670OC-2GD. Ono što mi nije jasno je da i na stranici jasno piše GV-N670OC-2GD http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=11860 . Problem je taj što sam platio 3 fana, a dobio dva http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4282#ov. Sutra ih zovem da razriješim to, hoću li moći zamijeniti te dvije kartice? Mislim, ipak je to njihova krivica?
Da, da samo ih zovi...
Rješit ćete to. Njihova krivica, ipak imaju oni dosta online naruđbi, desi se..
Zvao adm, i vele da im je to bila zadnja te su mi kao nekim čudom uspjeli prodati, inače ne bih niti tu dobio. Ček malo, wtf?? Naručim onu s tri fana, platim cijenu 3 fana i još trebam biti zahvalan kaj sam i tu dobil, kaj ju uopće isam htio?? Rekao sam u redu, nisam se htio zajebavat, još je uvijek gtx 670, al kaj nije da bih tu trebao i jeftinije platit??
Zvao adm, i vele da im je to bila zadnja te su mi kao nekim čudom uspjeli prodati, inače ne bih niti tu dobio. Ček malo, wtf?? Naručim onu s tri fana, platim cijenu 3 fana i još trebam biti zahvalan kaj sam i tu dobil, kaj ju uopće isam htio?? Rekao sam u redu, nisam se htio zajebavat, još je uvijek gtx 670, al kaj nije da bih tu trebao i jeftinije platit??
jednostavno ju posalji nazad i trazi zamjenu za neku drugu karticu
Evo jedan quote, samo da sam sebi predočim zajeb. Znači, NARUČIM i PLATIM 3 fana, dobim 2!!!!!!!
"Due to custom PCB and Windforce 2X cooler, new Gigabyte GTX 670 Windforce 2X cards are expected to retail at much lower price than the Gigabyte GTX 670 Windforce 3X ones."
Još jedna stvar koju sam primjetio jest da na njihovoj stranici piše da prodaju samo 77W 3570K, a ja sam dobio 95W 3570K.
Još jedna stvar koju sam primjetio jest da na njihovoj stranici piše da prodaju samo 77W 3570K, a ja sam dobio 95W 3570K.
TDP is Thermal Design Power. Intel was not able to contain the Heat @ 77W TDP so now its 95W. Its just means its needs a better cooler. Power Consumption did not change.
izvor :http://www.overclock.net/t/1250153/i5-3570k-rated-at-95w
Malazijski su 95W TDP, a ovi s Kosta Rike su 77
Zvao fraera u ADM ponovo I veli da će dobiti giga gtx 670, dva modela, x2 i x3 negdje krajem tjedna pa kao da zovem tad (znači sljedeći tjedan Lol). Ja ga pitam, naručil sam x3 i platil sam vam x3, a dobil sam x2. Hoće li biti moguće zamijeniti ovu moju za onu koju sam platio? I tek onda se fraeru počne negdje žurit: Uhm hmm, oprostite, nama je radno vrijeme do jedan, stvarno nemam ideju nemogu sad to tražit nazivite nas sljedeći tjedan doviđenja. WTF??
Napokon zamijenio grafu, sve pet
JAMSTVO PRESTAJE U SLUČAJU :
- dogradnje, pregradnje ili prespajania bez pismene suglasnosti ACQUISITUM MAGNUM d.o.o.
- ako je proizvod ugrađivan, popravljan ili otvaran od strane neovlaštenih osoba
- korištenja proizvoda u namjenu za koju nisu predviđeni,
- ako je proizvod došao oštećen u servis zbog neprimjerenog pakiranja
što ja nesmijem spojiti na napajanje ventilator? gubim garanciju ili?