Altcoins - Pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 506
|
čitano: 265.686
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, pirat, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Bitcoin - pitanja i odgovori, Altcoins - vijesti, špekulacije, rasprava
14 godina
Altcoins - Pitanja i odgovori

Ekipa dali se tko služio MinerGate-om?
Trenutno njime rudarim Monero,kroz dan-2 sam na 1 moneru.

Planiram ubosti još 1 rx480 i uposliti 2 rx480 pa da započetak monero kopaju.

Računalo mi kako se god okrene radi 0-24 a ovako barem nešto korisno radi.

Pa me samo zanima vaše mišljenje o tom MinerGate-u.

https://www.facebook.com/groups/BalkanTuF/
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.11.2017 10:43 (kruskar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Re: Altcoins - Pitanja i odgovori

Samo cu ti reci 2 stvari:

1. rx 480 je stara kartica i nema je vise nigdje u shopovima kupiti jedino rabljena, a i tu rabljenu ce ti netko prodati za vecu cijenu nego sto je on kupio.

2. Gledaj potrosnju struje, ja sam mislio rudarit eth sa 4x 580, i zaradivao bi 1050kn mjesecno, direktan odgovor iz hepa kada sam rekao koliko bi trosio struje, sastavili mi excel graf sa svim izracunima i na kraju bi imao 500kn mjesecno struje. Sada kada racunas 1050-500kn= 550kn mjesecno profita i to bez pool/exchange/wallet provizije sto bi radio vidim da se ne isplati jer mogu sastaviti takav rig za 12 000kn, a kada bi ja to isplatio? Evo recimo da idem samo kartice isplatiti sto bi me doslo 9000kn, pa ne bi ih isplatio za 2 godine. A za ljude koji zive sa roditeljima i misle idem i ja sastavit rig, hebo struju, pa kad vam stara samo stavi racun na stol i rece evo ti pa placaj, mnogi se zalete, ne razmisljaju koliko je to troska, a nemas mjesecno primanje od rudarenja, to je samo ulaganje godinama, radis samo da bi kupio rig i placao mjesecno struju, a sve to da bi ti se mozda kasnije isplatilo, a necu ni ulaziti o podizanju teskoce i namjestanju kartica za najbolji stabilni mhs.

14 godina
Kresimir4 kaže...

Samo cu ti reci 2 stvari:

1. rx 480 je stara kartica i nema je vise nigdje u shopovima kupiti jedino rabljena, a i tu rabljenu ce ti netko prodati za vecu cijenu nego sto je on kupio.

2. Gledaj potrosnju struje, ja sam mislio rudarit eth sa 4x 580, i zaradivao bi 1050kn mjesecno, direktan odgovor iz hepa kada sam rekao koliko bi trosio struje, sastavili mi excel graf sa svim izracunima i na kraju bi imao 500kn mjesecno struje. Sada kada racunas 1050-500kn= 550kn mjesecno profita i to bez pool/exchange/wallet provizije sto bi radio vidim da se ne isplati jer mogu sastaviti takav rig za 12 000kn, a kada bi ja to isplatio? Evo recimo da idem samo kartice isplatiti sto bi me doslo 9000kn, pa ne bi ih isplatio za 2 godine. A za ljude koji zive sa roditeljima i misle idem i ja sastavit rig, hebo struju, pa kad vam stara samo stavi racun na stol i rece evo ti pa placaj, mnogi se zalete, ne razmisljaju koliko je to troska, a nemas mjesecno primanje od rudarenja, to je samo ulaganje godinama, radis samo da bi kupio rig i placao mjesecno struju, a sve to da bi ti se mozda kasnije isplatilo, a necu ni ulaziti o podizanju teskoce i namjestanju kartica za najbolji stabilni mhs.

Gore sam napisao da me samo zanima mišljenje o MinerGate,ne zanimaju me mišljenja dal se to isplati ili ne!

EDIT
Po pitanju GPU-a nemoj biti siguran da ih nema novih za uzeti!
Kod frendića uzmem novu neotpakiranu rx480 za oko 2200-2500(šver.)

Ja ne mislim se s tim bavit da mi to bude POSAO! To je iz hobija!

Zato me samo zanima mišljenje o MinerGate.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.11.2017 10:42 (kruskar).
15 godina

Već neko vrijeme pratim ovu situaciju sa kriptovalutama i odlučio sam se baciti u te vode pa imam par pitanja.

1. Koji wallet koristite a da nije hardwerski (Ledger)? Znam da postoje decidirani walleti za određene valute no postoje i oni koji podržavaju više valuta tipa Exodus ili Coinomi ili neki treći...jel ima tko iskustva s njima?

2. Porez. Pitanje svih pitanja. Na ovo sam najviše potrošio vremena no i dalje ništa ne znam. Ne mogu vjerovati da ljudi koji se s time bave ne znaju šta i kako...

Ako bih si sa bitcoin-mjenjačnice prebacio lovu na račun u banci jel na to moram platit porez? Ako da koji, jel to porez na dohodak, porez na kapitalnu dobit? Na bitcointalk.org sam se načitao svašta, da se plaća porez na dohodak, znači porez, prirez, davanja za mirovinsko bla bla...drugi pak kažu da se plaća porez na dobit (znači 12% plus prirez) opet treći kažu na se ne plaća ništa...KAOS!

Jel itko ima iskustva s ovim?

BF Nick: Xtreme_Switch
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Jeli me netko moze uputiti na neki link kako trejdati online coinima? Znaci pravi trejd, ne neki klipovi kako neki lik trejda :p

17 godina
Switch kaže...

Već neko vrijeme pratim ovu situaciju sa kriptovalutama i odlučio sam se baciti u te vode pa imam par pitanja.

1. Koji wallet koristite a da nije hardwerski (Ledger)? Znam da postoje decidirani walleti za određene valute no postoje i oni koji podržavaju više valuta tipa Exodus ili Coinomi ili neki treći...jel ima tko iskustva s njima?

2. Porez. Pitanje svih pitanja. Na ovo sam najviše potrošio vremena no i dalje ništa ne znam. Ne mogu vjerovati da ljudi koji se s time bave ne znaju šta i kako...

Ako bih si sa bitcoin-mjenjačnice prebacio lovu na račun u banci jel na to moram platit porez? Ako da koji, jel to porez na dohodak, porez na kapitalnu dobit? Na bitcointalk.org sam se načitao svašta, da se plaća porez na dohodak, znači porez, prirez, davanja za mirovinsko bla bla...drugi pak kažu da se plaća porez na dobit (znači 12% plus prirez) opet treći kažu na se ne plaća ništa...KAOS!

Jel itko ima iskustva s ovim?

1. ako ideš na mining onda koristiš wallet od neke burze a ne wallete od coina, jer nisu predviđeni za mining.

2. plaća se porez na dobit

Kresimir4 kaže...

Jeli me netko moze uputiti na neki link kako trejdati online coinima? Znaci pravi trejd, ne neki klipovi kako neki lik trejda :p

Pa iz tih klipova ćeš najbolje i naučiti. Otvori acc na nekoj burzi i malo pogledaj tutoriale, help. Ako ti se ne da čitati help, onda nema druge nego otići na youtube i gledati klipove.

10 godina
protjeran

Stvar je da nema na youtubeu nista samo hrpa ljudi kako se hvali kako trguju online

14 godina

Ekipa što mislite hoće li bytecoin ić gore?
Imam cca 550 bcn-a kontam to čuvat za kasnije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Isa danas upalit Nicehash miner. Pokrene se i pokazuje sva stanja 0.

1 Cpu, 2 Gpua. Pokrenem mianje nista se ne događa. Gedam koji je ovo k, probam po opcijama gledat nemogu nista napravit. Izađem iz minera, pokrenem opet. Ni jednu stavku u mineru mi ne zeli otvorit. Ni opcije, ni help. Odem uninstal i reinstal. Pokrecem opet i ulazi normalno, ali sad trebam bench napravit, ali stoji na CPU #8 test barem uru. Gasim i pokrecem opot i sad samo stoji na starting excavator server ima par sati.

Nista od hardvera nije mjenjano, instaliran jutros novi Firefox(autoupdate) i Evga precision 6.2.3.

Osim toga nista nije mjenjano. Testira na viruse. Totalno zbunjen neznan sta radit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Bok ljudi,

ima zapravo ovdje itko a da ozbiljno trguje, ima iskustva i sl.? Ako ima neka bude slobodan se javi pod privat da malo popricamo, bilo bi mi vrlo drago :)

Zahvaljujem.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
kruskar kaže...

Ekipa dali se tko služio MinerGate-om?
Trenutno njime rudarim Monero,kroz dan-2 sam na 1 moneru.

Planiram ubosti još 1 rx480 i uposliti 2 rx480 pa da započetak monero kopaju.

Računalo mi kako se god okrene radi 0-24 a ovako barem nešto korisno radi.

Pa me samo zanima vaše mišljenje o tom MinerGate-u.

Moje dosta skromno iskustvo s Minergateom je loše, sumnjivi su njihovi hashrateovi. Kopaj malo po redditu, ima dosta iskustava sa njima, i ljudi nisu baš pozitivno nastrojeni prema njima.

17 godina
neaktivan

Mene zanima kolike vi takse/naknade imate na SEPA plaćanja, i na primljene novce?

Potegnuo sam temu i na /r/croatia, ali ovo ja vidim od nakada: https://imgur.com/gallery/5L8qG

Čini se da je zaba najjeftinija sa "samo" 30 kuna po SEPA nalogu, i nisam uspio naći kolika je nakdnada za primanje deviza. Tipa Za erste kažu da je za primanje deviza SEPA nalogom 60 kuna. To zvuči kao i neke druge banke, jer sam nabasao na apsurdni slučaj gdje ako vam netko uplati npr. 1 kunu na račun preko SEPA, vi ste 49 kuna u minusu zbog naknade. To mi je glupo visoka taksa, uplatom, i isplata i isplate me košta minimalno 130 kuna.

Ekipa iz njemačke/austrije priča da imaju račune gdje imaj ubesplaten sepa transakcije, dolazne i odlazne. Kako se vi s time snalazite?

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dantex kaže...

...

Čini se da je zaba najjeftinija sa "samo" 30 kuna po SEPA nalogu, i nisam uspio naći kolika je nakdnada za primanje deviza.

...

Zaba više ne dozvoljava kupovanje kriptovaluta. "...plaćanja povezana sa kupnjom virtualnih valuta nisu dozvoljena sukladno pravilima Unicredit Grupe."

Baš sam sad ovdje pisao o tome, pa me zanima preko koje banke iz hr se može još uvijek kupit?

Atomska bubamara
13 godina
Ovo vrijedi samo za SEPA naloge ili blokiraju uplate i na bitcoin mjenjacnicu?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ima ima :)
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...
dantex kaže...

...

Čini se da je zaba najjeftinija sa "samo" 30 kuna po SEPA nalogu, i nisam uspio naći kolika je nakdnada za primanje deviza.

...

Zaba više ne dozvoljava kupovanje kriptovaluta. "...plaćanja povezana sa kupnjom virtualnih valuta nisu dozvoljena sukladno pravilima Unicredit Grupe."

Baš sam sad ovdje pisao o tome, pa me zanima preko koje banke iz hr se može još uvijek kupit?

Uspio sam ja u petak preko ERSTE (banke koju inače koristim), ali je po nalogu 70 kuna.

Ovo je moj potpis...
7 godina
neaktivan

Oporezivanje je naša Potrezna uprava lijepo riješila i tu nema sive zone. Ako su izdaci za kupovinu kriptovaluta bili veći od primaitaka u kalendarskoj godini, nikom ništa. Ako su bili manji, tada porezni obveznik sam napravi obračun prihoda i rashoda, računajući pritom i bankovne provizije i na razliku uplati porez 12% + prirez, ovisno o mjestu prebivališta. Popuni se JOPPD obrazac i to je to. Obračun je konačan i nema veze s porezom na dohodak. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.11.2017 12:51 (pucina).
14 godina
pucina kaže...

Oporezivanje je naša Potrezna uprava lijepo riješila i tu nema sive zone. Ako su izdaci za kupovinu kriptovaluta bili veći od primaitaka u kalendarskoj godini, nikom ništa. Ako su bili manji, tada porezni obveznik sam napravi obračun prihoda i rashoda, računajući pritom i bankovne provizije i na razliku uplati porez 12% + prirez, ovisno o mjestu prebivališta. Popuni se JOPPD obrazac i to je to. Obračun je konačan i nema veze s porezom na dohodak. 

a šta je s majnanjem?

monetary revolution
10 godina
protjeran

Sto ce biti s manjanjem? Kupio si komp platio pdv, trosis struju, placas struju. Cudi me sto netko ne pita a hoce li pool na koga smo spojeni placat 25% nasoj drzavi od svih skupljenih coina koje su uzeli od provizije.

15 godina
koorpa kaže...
pucina kaže...

a šta je s majnanjem?

Kod majninga plaćaš porez na sve što iskopaš. Računaju da nemaš početnog uloga, da si krenuo od 0. Ako iskopaš 1000kn na tih 1000kn ćeš platit 12% + prirez.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.11.2017 9:42 (Switch).
10 godina
protjeran

A kako ce netko znati u drzavi da ja kopam?

13 godina
Kresimir4 kaže...

Ovako bolje?

Kad (ako) ti na račun sjednu novci koje si dobio prodajom bit(alt)coina dobivenog majnanjem, onda plaćaš 12%.....

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
10 godina
protjeran

Tko je lud prodavat coine, umjesto da trosis pravu lovu, lijepo bitcoinom ili coinima koje imas prebacis u bitcoin i kupujes u webshopovima :)

10 godina
CyberDemonVZ kaže...
Kresimir4 kaže...

Ovako bolje?

Kad (ako) ti na račun sjednu novci koje si dobio prodajom bit(alt)coina dobivenog majnanjem, onda plaćaš 12%.....

1,Znaci placa se samo kad ti sjedne na bankovni racun?
2.Vrijedi li tu zastare 3 godine?

3.Ako se kupi nesto direktno s bitcoinom onda nema poreza?

7 godina
neaktivan
Mr.Natural kaže...
CyberDemonVZ kaže...
Kresimir4 kaže...

Ovako bolje?

1,Znaci placa se samo kad ti sjedne na bankovni racun?
2.Vrijedi li tu zastare 3 godine?

3.Ako se kupi nesto direktno s bitcoinom onda nema poreza?

1. Samo kada sjedne. Ako si u toj godini kada je sjelo imao i izdataka, plaća se porez samo na razliku.

2. Ne

3. Porez ne plaćaš ako  kupuješ već ako prodaješ pa imaš prihod

15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Jednostavno pitanje. Gdje kupiti Litecoin?

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
chutac kaže...

Pozdrav!

Jednostavno pitanje. Gdje kupiti Litecoin?

https://www.coinbase.com/

As I walk through the valley of the shadow of death I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley
14 godina
odjavljen

Pozdrav svima!

Pošto je prošlo podosta vremena od otvaranja ove teme, kao i teme o raspravi i vijestima, mislio sam update-ati prvi post ove teme, te iskoristiti jedan od dva rezervirana posta na početku teme za detaljnije infomacije o samim exchange site-ovima, no i o walletima tipa MyEtherWallet, te o cold storage-u (Trezor, Ledger Nano S). Također, izradio bih i tutoriale (možda slikama, možda i video) kao što sam napravio za kupovinu na Bitcoin-mjenjačnici. Tutoriali bi se ticali otvaranja računa na gorespomenutim exchange siteovima, MyEtherWalletu te samog procesa kupovine i prodaje određene valute. Dodao bih i objašnjenja o generiranju coina (PoW/PoS). Sve u svemu, proširio bih temu i na malo detaljnije stvari (više od ovog što sam naveo, naravno)

Nažalost, nisam imao previše vremena kako bih ovo sve napravio, a prvi post teme je poslužio svrsi, barem u nekoj mjeri. Napisan je čisto kako bi se odgovorilo na neka osnovna pitanja koja ljudi imaju u vezi kriptovaluta. 

S obzirom na sveukupnu situaciju u svijetu kriptovaluta, smatram da je potrebno postaviti neke temelje kako bi se i laici mogli informirati o svemu što ih zanima. Daleko od toga što već postoje stranice s ovim informacijama, no mislim da bi svima bilo ugodnije kada bi one bile na dohvat ruke, unutar ove teme. Naravno, neke stvari, ukoliko je moguće, ne moraju imati izravno objašnjenje, no bitno je postaviti link s legit stranicom koja nudi stvarne informacije. Također, gledajući da su kriptovalute sve popularnije, ovaj topic bi mogao biti i svojevrsni Hub, ukoliko bi se otvorio čitav podforum pod imenom "Blockchain"

Na kraju, rado bih čuo i vaša mišljenja o ovome što sam napisao, ali i vaše prijedloge. O čemu se trebamo pobrinuti? O čemu želite čitati, raspravljati? 

PS: Objeručke prihvaćam svaku pomoć u update-anju prvog posta te o pisanju gorespomenutih stvari. Naravno, bitno je da su sve informacije točne, da je tekst lijepo sročen i da se lako shvati. 

10 0 hvala 2
15 godina
footballer kaže...

Pozdrav svima!

...

Na kraju, rado bih čuo i vaša mišljenja o ovome što sam napisao, ali i vaše prijedloge. O čemu se trebamo pobrinuti? O čemu želite čitati, raspravljati? 

PS: Objeručke prihvaćam svaku pomoć u update-anju prvog posta te o pisanju gorespomenutih stvari. Naravno, bitno je da su sve informacije točne, da je tekst lijepo sročen i da se lako shvati. 

Podržavam ovo! Svaka čast na trudu. Prvi post je odlično napravljen!

Bilo bi dobro neki podforum otvoriti no vidim da si pokrenuo nešta što se toga tiče.

14 godina
odjavljen

Hvala ti. 

Sa update-anjem ću početi vrlo vjerojatno ovaj, ako ne idući tjedan. Neću postati sve odjednom, nego u dijelovima. 

1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Bitcoin - pitanja i odgovori, Altcoins - vijesti, špekulacije, rasprava
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice