Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.820
|
čitano: 6.900.052
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
CPU kaže...

Pozdrav! Koja je grafička bolja PRVA ili DRUGA Grafičke neću onako koristiti za jake igrice!Hvala unaprijed!

Gledaj radeon HD 6850/GTX 560/560Ti Njuškalu.

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
13 godina
CPU kaže...

Pozdrav! Koja je grafička bolja PRVA ili DRUGA Grafičke neću onako koristiti za jake igrice!Hvala unaprijed!

niti jedna...

gledaj polovne... novo za tu lovu je sve bacanje para u vjetar

novo ispod ovoga se ne gleda

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=r7+250+1gb+ddr5

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2015 20:11 (FakeDeath).
11 godina
neaktivan
RondoVK kaže...

gledam IPTV preko kompa putem hdmi na tv,pa me zanima sad,dali ima tu neke razlike u kvaliteti slike ako imam neku bolju graficku? (trenutno posjedujem integriranu neku katastrofa) znaci dali bi mi bila bolja slika na TVu ako je graficka bolja,ili je apsolutno svejedno tj isto? hvala unaprijed...

moze pomoc i dalje netko? :)

16 godina

Ne. Ne vidim razlog da bi imao kvalitetniju sliku sa boljom grafičkom karticom. Nije to kao kod igara, pa da sa boljom grafičkom možeš nabiti postavke i dobiti bolju sliku. A što ti je sada loša slika? S obzirom da pitaš...

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 13:54 (Izzy).
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Šta kažete na ovu grafičku, kakva su iskustva i pošto nisam baš neki specijalista zanima me da da li je puno zahtjevna, kakav je potrošač, traži li dodatno napajanje, prije svega da li bi mogao imati problema ako je ubacim?!
Jer napajanje mi je 500W ali nije brendirano pa nezz da li će biti potrebno da i njega mjenjam, procesor Q6600, 4GB DDR2, ubacit ću još 4GB i trenutno mi je u računaru Sapphire HD 6670 1GB DDR5 sa kojom nisam imao problema...

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 14:10 (picija21).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nećeš imati ni s ovom jer ne troši puno više od te koju sad imaš.

11 godina
neaktivan
Izzy kaže...

Ne. Ne vidim razlog da bi imao kvalitetniju sliku sa boljom grafičkom karticom. Nije to kao kod igara, pa da sa boljom grafičkom možeš nabiti postavke i dobiti bolju sliku. A što ti je sada loša slika? S obzirom da pitaš...

pa zato i pitam jer sam njub u vezi takih stvari. konto sam da mozda u prenosu sliku ima poboljsanja ako je graficka bolja,nez hh

13 godina
protjeran
To zapravo i je bilo tako ali tamo u zacecima grafickih kartica! Davno, davno!lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
15 godina
neaktivan

Dosta stvari je prije igralo ulogu, od RAMDAC-a, količine memorije, nadalje. Danas to ne bi smio toliko biti slučaj sa hardverske strane više, i integrirane grafe su više nego sposobne reproducirati/prikazati podjednako kvalitetno kao zasebne sve što im postaviš u smislu videa, 2D-a itd.

E sad, najbolje bi bilo u tvom konkretnom primjeru, posuditi neku, predlažem ATi karticu, i to tipa 5450, iako veoma slaba za ozbiljniji 3D, podržava mnoge tehnologije unaprijeđenja kvalitete prikaza (pogotovo videa/streamanja) koje integrirani Intel ne, i same postavke su sa softverske strane mnogo bogatije.

Cijene rabljenih takvih kartica se kreću oko 100kn, što mislim da je bagatelno.

Ali posuditi prije kupnje bi ti bilo najbolje, pa istu stvar pokušati prikazati na novoj grafi, naravno, da obrišeš stare drivere, onemogućiš staru grafu itd. prije toga. I staviš zadnje drivere za taj ATi model.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 10:38 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav.

Posudit ću AMD konfu iz potpisa (Pričuvni PC) jednom malcu a on bi ubacio svoju grafu -> Gainward GT 220 DDR2 1GB.

E sad, nigdje ne nađoh TDP za tu grafu jer je napajanje MS Industrial i daje 165 W (realno). Napajanje je dovoljno za AMD+Ati kombinaciju koja je sada u kompu a ako mi netko može reći/dati link koliko troši GT 220 DDR2 1GB, bio bih vrlo zahvalan.

Lp.

EDIT: Sorry za Off topic...

EDIT 2: Kaže nVidia za GDDR3 verziju da je max potrošnja 58 W. http://www.pcgameshardware.com/aid,697132/Geforce-GT-220-reviewed-Nvidias-DX101-graphics-card/Reviews/  Jel utječe vrsta i količina VRAM-a na potrošnju grafe?

Hvala.

Nisam ja ništa prčko.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 11:34 (Spiridon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Spiridon kaže...

Pozdrav.

Posudit ću AMD konfu iz potpisa (Pričuvni PC) jednom malcu a on bi ubacio svoju grafu -> Gainward GT 220 DDR2 1GB.

E sad, nigdje ne nađoh TDP za tu grafu jer je napajanje MS Industrial i daje 165 W (realno). Napajanje je dovoljno za AMD+Ati kombinaciju koja je sada u kompu a ako mi netko može reći/dati link koliko troši GT 220 DDR2 1GB, bio bih vrlo zahvalan.

Lp.

EDIT: Sorry za Off topic...

EDIT 2: Kaže nVidia za GDDR3 verziju da je max potrošnja 58 W. http://www.pcgameshardware.com/aid,697132/Geforce-GT-220-reviewed-Nvidias-DX101-graphics-card/Reviews/  Jel utječe vrsta i količina VRAM-a na potrošnju grafe?

Hvala.

Ne trosi to k'o upaljac nek ne briga :)
Stara i slabasna je to grafa, ubodi i vozi :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina

Hvala kolega Chaselol.

A, inače, jel utječe osjetno na potrošnju vrsta VRAM-a i količina? Npr.  GDDR2 vs GDDR3, i 512MB vs 1GB.

Hvala.

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav, trebao bi vašu pomoć, odlučio sam se za kupnju nove grafičke trenutno imam  ASUS EAH4890 1G DDR5 (http://www.asus.com/Graphics_Cards/EAH4890HTDI1GD5/) na matičnoj ASRock 970 Pro3 R2.0

pa ako bi mogli dati neki savjet.

Mislija sam potrošiti oko 1500 kn

Hvala

CPU: AMD Phenom II X4 Black Edition 965

PSU: MS PRO-550ATX P4

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 21:23 (ffj033).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

A koji je cpu koje je napanje ...

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
1 0 hvala 2
10 godina
neaktivan

CPU: AMD Phenom II X4 Black Edition 965

PSU: MS PRO-550ATX P4- koliko sam ima za viditi ovo je užasno napajanje pa ću vjerovatno i njega prominiti 

12 godina

Napajanje ti je lose al ako je guralo hd 4890 gurace i r7 260x koja manje trosi a na jacu od nje nebih isao zbog procesora

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 22:06 (nicky.sl).
Moj PC  
2 1 hvala 2
14 godina

Prodaj i tu grafu pa onda imaš ugrubo oko 2000 kn ili malo manje. To ti je taman dosta da si nađeš dobru R9 280X polovnu te kupiš novo napajanje. Preporuka ti je Super Flower 550W u Centro-u za 590 kn. Ako ti je to previše onda ne idi ispod Raidera 550W koji je nekih 100-tinjak kuna jeftiniji. Zatim prvom prilikom ti ide promjena CPU-a na recimo FX 6300 (to ti nije velik trošak jer prodaš Phenoma i dodaš 300-tinjak kuna).

15 godina

Taj Phenom ako se kloka gurat ce 280x(u nekim naslovima uz bottleneck)/270x, ne vidim zasto bi mjenjao procesor kad ces u kombinaciji sa nekom od ove dvije grafe u fullhdu igrat sve na ultra detaljima (doduse bez aa). Ako mogu ja sa istim procom i 7850 igrat sve, onda ces moc i ti sa 270x koja je mocnija kartica. A razlika fx6300- 965 je presmijesna za dodatno ulaganje u procesor (onda nakupi jos malo i uzmi fx8XXX pa ces vec vidjeti skok u performansama)

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Zato sam napisao da s vremenom pređe na jači CPU a s obzirom da ploča nije baš za FX 8320 a FX 6300 mu je taman. Možeš ti "gurat" R9 280X i sa Athlonom X2 samo je pitanje kako ! Phenom je i dalje solidan CPU ali samo solidan, ništa više. Imao sam ga, kao i FX-ove od buldozera do Piledrivera i znam kakvi su. Tko go sad kupuje grafu u srednjem segmentu onda je nedvojbeno najbolje uzet polovnu R9 280X s Njuške s urednim papirima. Phenom će je "gurat" kako će gurat ali svakako preporučam s vremenom promjenu i procesora jer je šteta s takvom grafom da nemaš i dobar CPU.

15 godina

Probaj naci na njusci neku 280x sa garancijom, zna biti dobrih ponuda 1100-200 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Jel može preporuka za grafu. Dvoumim se između:

GAINWARD GTX970 Phantom

Gigabyte GTX970 WF3 OC

Gainward je tiši i nešto više clockan, ali više se grije i ima garanciju 2g, u odnosu na gigabyteovih 3. Po cijeni su tu negdje.

Treći izbor je bio Gigabyte GTX970 G1, al pošto dolar divlja, malo mi je ipak previše.

0 0 hvala 0
12 godina
svakako giga u tom izboru, a osobno bi isao na evgu zbog mogucnosti produzenja garancije na pet godina, no to ionako nije bitno nekome tko mijenja grafe avakih 2-3 godine
ako ti nije hitno, sacekaj koji mjesec dok izadju amd 3xx
15 godina
Cisto radi znatizelje, koja je GPU vrh za g3258 @4,0 Ghz?!

Dali moze gurat nesto tipa r9 270x bez BN? :)
(znam da ovisi od igre do igre, pa me zanima cisto nesto tipa FIFA 15)
14 godina

Pa može gurat u većini igara ali naravno da će u nekim bit botlneck. To je neizbježno za dual core CPU. Ne znam za FIFU ali pretpostavljam da ta igra nije previše zahtijevna.

13 godina
neaktivan

Dzaba kad je dualac, neke novije igre neces ni pokrenuti, pogledaj zadnji dragon age. Radije ganjaj kakav i3 ili i5 ako mislis igrati novije naslove iz 2015

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

To nije baš točno, frend ima nekog novog Pentiuma sa R7 265X, mislim da je isti G3258, ali da nije unlocked. Na 1680x1050 gura što god hoćete. Far Cry 3 na max postavkama? Nema problema..

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nek proba novi dragon age, bar da udje u glavni meni 

Vrijeme pentiuma je zavrseno za neke naslove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Deawood kaže...

To nije baš točno, frend ima nekog novog Pentiuma sa R7 265X, mislim da je isti G3258, ali da nije unlocked. Na 1680x1050 gura što god hoćete. Far Cry 3 na max postavkama? Nema problema..

Slazem se sa ovim neki malo previse naglasavaju bn, kojeg doduse ima ali je neprimjetan u gameplayu. Ima u vidiju od 1 mjeseca, bas test tog pentiuma i 840k atlona (koji je quad), sa malo jacim karticama 270x,280x, pa oba proca doduse imaju bn, ali guraju vecinu igara na ultra bez beda (radili su bas taj test iz tog razloga jer ljudi pricaju dualac ovo ono , slabo), pa se pokazalo da taj pentium ipak nije za baciti (nemoze se mjeriti sa i5icama i boljim i3-cama) ali defintivno ima jos toga za rec.

10 godina

Koju polovnu grafičku uzet?

Moja konf

Intel core quad q8300

DDR2 4 gb

sadašnja grafička ati radeon hd 4830

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

7770

7790

R7 250X

R7 260X

Biraj pa sta nadjes

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice