Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.902.147
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
kenan.M kaže...
smotaniveliki kaže...

zasto mi kad igram asphalt 8...

Budžet?

Pa neku best buy koja bi isla u moju konfu

10 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

jel nemogu normalno ugasiti komp. ostane raditi ko na stand byu kad ga gasim i na kraju ga moram na napajanju ugasit. čovjek koji mi je to gledao je rkl da je nešt otišlo (zaboravio sam šta) al da može tak raditi dok ne crkne do kraja.

0 0 hvala 0
17 godina

Isprike na OFF-u.

Stavio sam novu GPU - MSI GT 740 2GB

Isao sam na YT pogledat 4K video cisto da vidim ako ce kartica tjerat (imam 1920x1080 monitor) i gledam u HWiNFO koliki je % upotrebe GPU i pise da je oko 70% a za isto to vrijeme CPU tokodjer ide oko 70% (mislio sam da ce biti puno manji i da sve ide preko GPU?).

Interesira me da li je to tako OK ili se treba nesto podesit u driverim od GPU da bi ona isla na 100% u ovakvim situacijama?

Hvala

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2015 18:35 (djigibao).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Skini MSI afterburner, pokreni neku igru i provjeri.
Ne mozes to bas vidjeti preko yt videa :) ne brini puno o tome

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina
chaselol kaže...

Skini MSI afterburner, pokreni neku igru i provjeri.
Ne mozes to bas vidjeti preko yt videa :) ne brini puno o tome

Skinuo sam GpuTest i testirao.

GPU je isao do 99%

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina
neaktivan
grimlock kaže...

Intel core 2 quad q6600 2.4HGz

4gb single-channel ddr2 399MHz

Gigabyte Technology Co GA-N650SLI-DS4 (socket 775)

windows 7 ultimate

svrha je da mogu tu i tamo nešto poigrat a da mi ne šteka (glavni razlog zašt bi ju mjenjao jer mi je ETS2 počeo lagano štekat kad sam stavio određene modove)

buđet 500-600kn

Polovna maybe?

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-powered-by-amd-radeon-hd-7850-gpu-oglas-14172870

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
13 godina
neaktivan
kass kaže...

e raja imam pitanje ,posto nisam neki strucnjak sto se tice grafickih ,drug ima gigabyte r9 270x windforce oc 2gb 2x ,i ne znam ostatak konfiguacije mogu ga pitat ako treba ,i grije mu se kad igra igrica ,kaze temparatura mu ide i preko 71 C ,pa sad po meni je to malo previse pa sad do cega bi moglo biti i sta bi prvo mogo uradit da rijesi problem .puno vam hvala na strucnom misljenju kao i uvijek .

2X tu grafu onda 70C je ok, inace to je puno za jednu 270x! Ne bi trebalo iznad 60-65 ici i to u ljetnim danima top 65!

14 godina
kass kaže...

,rug ima gigabyte r9 270x windforce oc 2gb 2x  kaze temparatura mu ide i preko 71 C

Slažem se s kolegama, ok je to budući da ima crossfire, da je jedna, bilo bi to oko 60*C max.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.2.2015 16:53 (Valentin17).
12 godina
neaktivan

Zanima me koje su najbolje grafičke bez dodatnog napajanja?

Sad imam Sapphire HD 6670 1GB DDR5, ali sam ugovorio već da je prodam, pa sam sad u potrazi za nekom malo boljom, ali zanimaju me prije svega također bez dodatnog napajanja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx750(svi modeli) i neki modeli gtx750ti!
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Zaboravio sam navesti, prvenstveno ATI me zanimaju, nisam neki pobornik nvidie :D

Možete navesti i slabije i jače modele, uglavnom da su koliko toliko jače od ove moje :) 

10 godina
neaktivan

najrađe bi novu i po mogućnosti Nvidiu. Imao sam jednom radeonku i nisam bio baš zadovoljan s njom. S nvidiom nisam imao nikad problema. 

A mišljenje o ovoj GIGABYTE Video Card GeForce GT 420 GDDR3 2GB/128bit, 700MHz/1600MHz, PCI-E 3.0 x16, HDMI, DVI-I, VGA, Cooler, Retail?

13 godina
protjeran
picija21 kaže...
Stjepanj kaže...

Zaboravio sam navesti, prvenstveno ATI me zanimaju, nisam neki pobornik nvidie :D

Možete navesti i slabije i jače modele, uglavnom da su koliko toliko jače od ove moje :) 

da je jaca i da daje primjetno bolje perfomanse od tvoje tesko, dakle "osuden si" na stvarno odlicnu gtx750!(750ti je poprilicno jaca od obicne 750 no i daleko skuplja)lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina

čini li se meni to ili su cijene malo poblesavile?

uglavnom, razmišljam o apgrejdu grafičke, r9 290 mi je izgledala privlačno, no zahtjevi za PSU mi djeluju too much - 280x mi izgleda neisplativo po cijenama kakve gledam sada, kao i gtx 760 koja se drži oko 2000 koliko vidim.

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

U stvari cijene su odlične ako ciljaš na jaku grafičku staru 6-12 mjeseci sa par godina garancije. Npr. 1200 kn kupiš R9 280X dok se za 1500 kn nađe R9 290. Kod Nvidie imaš za 1100 kn GTX 760 ili za cc 1500 kn GTX 770 i to odlični modeli. Ljudi prelaze na GTX 970 pa ima raznih dobrih ponuda. Ja prije par dana ubo asusa direc cu II GTX 770 sa dvije godine garancije za 1500 kn a da sam se išao cijenkati ili malo duže tražiti našao bih i bolje. Ovo sam kupio doslovno nakon par sati traženja.

Cijene novih su ubitačne. Jedino novo što se isplati je GTX 970 windforce za 2800 kn. Ostalo je prenapuhano od kako je $ otišao gore.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
XXX kaže...

U stvari cijene su odlične ako ciljaš na jaku grafičku staru 6-12 mjeseci sa par godina garancije. Npr. 1200 kn kupiš R9 280X dok se za 1500 kn nađe R9 290. Kod Nvidie imaš za 1100 kn GTX 760 ili za cc 1500 kn GTX 770 i to odlični modeli. Ljudi prelaze na GTX 970 pa ima raznih dobrih ponuda. Ja prije par dana ubo asusa direc cu II GTX 770 sa dvije godine garancije za 1500 kn a da sam se išao cijenkati ili malo duže tražiti našao bih i bolje. Ovo sam kupio doslovno nakon par sati traženja.

Cijene novih su ubitačne. Jedino novo što se isplati je GTX 970 windforce za 2800 kn. Ostalo je prenapuhano od kako je $ otišao gore.

Pa ljudi moji jel to apsurdno?!? Kazes GTX za 1500kn i r9 290 isto tako za 1500kn, pa 290-ka je 30% jaca grafa i nevidin smisla tko bi normalan za iste pare uzeo 30% slabiju grafu

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina

R9 290 za 1500? Gdje?

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Da, izgleda da ću morati gledati polovne ili jednostavno pričekati - imam problem sa samim sobom oko davanja 1000+ kn za rabljenu grafičku,

Sad sam čitao neke reviewe za gtx960, očekivao sam puno više za te novce.

17 godina
odjavljen

Ja bi jer ove R9 290 za 1500 kn su vrlo vjerovatno sa referentnim hladnjakom a i nikad neznaš koliko su uništene rudarenjem. Nvidia jednostavno drži cijenu i bez obzira na to lakše se proda. Ja svoju GTX 760 kupio prije godinu dana polovnu za 1500 kn, stavio ju na tržnicu nakon godinu dana za 1250 kn i prodao u roku jedan dan.

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina

gtx970 mi djeluje odlično, no nema šanse da dajem toliko novaca za grafičku - bah, nisam pametan :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Istina ako je referentna u pitanju tad tu ide i drugo hlađenje sto dosta podize cijenu al opet kao stari amd fan radije bi uzeo r9 280x koja je uz rame gtx 770-ki a moze se nac vec od 1100-1200 kn pa na vise.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
2 0 hvala 2
10 godina
neaktivan
Radi se o AMD Radeon R9 270X / Sapphire DualX OC 2

Imam pitanje za sve vas. Dal će ovo bit dobar "combo" i dal će dolazit do bottlenecka!? Imam 2 pitanja. Naime konfiguracija bi trebala biti sljedeća, a vi mi recite šta mislite o ovome. Kakvo ce bit u gamingu, dal ce moc podrzavat starije/novije high/ultra na 1920x1200 rezoluciji. 

Radi se o AMD Radeon R9 270X / Sapphire DualX OC 2GB GDDR5 grafičkoj. 

Konfiguracija trenutka: 

Intel i5 3350p 3,10GHz

8 GB Ram

ASUS P8H61 R2.0 Matična

Šteka mi napajanje al mislim uzet CORSAIR CX Series 430W ili ipak nešto drugo? 

Ajzea
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ElektričnaOvca kaže...

čini li se meni to ili su cijene malo poblesavile?

Otišle su gore radi rasta dolara. Najisplativije ti je polovna R9 280X a ako ima uredan račun i garanciju onda se nemaš čega bojati.

ajzea1 kaže...
Radi se o AMD Radeon R9 270X / Sapphire DualX OC 2

Imam pitanje za sve vas. Dal će ovo bit dobar "combo" i dal će dolazit do bottlenecka!? Imam 2 pitanja. Naime konfiguracija bi trebala biti sljedeća, a vi mi recite šta mislite o ovome. Kakvo ce bit u gamingu, dal ce moc podrzavat starije/novije 

OK je kombinacija i taj Corsair je taman minimum ok napajanja za tako nešto.

17 godina
ajzea1 kaže...
Šteka mi napajanje al mislim uzet CORSAIR CX Series 430W ili ipak nešto drugo? 

Mozda bi ti ovo napajanje bilo dobro - OCZ ZS Series 650 W = 400kn

Recenzija

11 godina
neaktivan

gledam IPTV preko kompa putem hdmi na tv,pa me zanima sad,dali ima tu neke razlike u kvaliteti slike ako imam neku bolju graficku? (trenutno posjedujem integriranu neku katastrofa) znaci dali bi mi bila bolja slika na TVu ako je graficka bolja,ili je apsolutno svejedno tj isto? hvala unaprijed...

0 0 hvala 0
12 godina
RondoVK kaže...

gledam IPTV preko kompa putem hdmi na tv,pa me zanima sad,dali ima tu neke razlike u kvaliteti slike ako imam neku bolju graficku? (trenutno posjedujem integriranu neku katastrofa) znaci dali bi mi bila bolja slika na TVu ako je graficka bolja,ili je apsolutno svejedno tj isto? hvala unaprijed...

kakav ti je televizor?

11 godina
neaktivan

samsung 82cm full hd led,nov ima 2-3 mj

0 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav! Koja je grafička bolja PRVA ili DRUGA Grafičke neću onako koristiti za jake igrice!Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

LOL ni sa jednom od njih se neces jako naigrat , trazi nesto jace... koji proc,mbo, ram imas 

samo su ti u poptpisu laptopi ,...

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2015 19:25 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
CPU kaže...

Pozdrav! Koja je grafička bolja PRVA ili DRUGA Grafičke neću onako koristiti za jake igrice!Hvala unaprijed!

6670 dosta bolji izbor, provjeri jel to greska u shopu jer mi se cini da je to ddr3 memorija a ne gddr5, a tu je velika razlika. Medium/low detalji bez problema u rezolucijama tipa 720p, 1440x900...a naslovi koji dolaze...hm

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice