Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.827
- |
- čitano: 6.910.979
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

za 300 tinjak kuna se ubaci xeon nutra, tako da i nije baš neko razbacivanje a još uvijek se može nosit sa svime što se baci pred njega....

Može mi molim vas netko preporučiti polovnjaču neku za oko 300 ćuna? Tudum sam za sve to jel stvarno sam prestao pratiti sve vezanu uz PC svijet već davnih dana..
Uglavnom ne očekujem naravno neku high end grafulju naravno ali ono da barem mogu igrati neke starije igre na ono medium..
Hvala vam unaprijed :)
Ovakvo nesto bi ti ja preporucija i mislim da ces nesto bolje teskonac za te pare

Za sad su znaci cinjenice stackani vram i suluda propusnost i metoda hladjenja!Bit ce ovo prava high end zvijer.....
Nisam .na tvornićkim je a i novi driver su stavljeni,temp u igrama ne prelaze 65c.
da ju stavim na neki test,gara do10mj.
Pozdrav,trebao bih neke preporuke za graficku izmedju 2500-3000kn
A koji je ostatak sustava prvenstveno napajanje i cpu ?

A koji je ostatak sustava prvenstveno napajanje i cpu ?
Napajanje je 550W ali cu ga zamjeniti i uzeti 750W,pretpostavljam da ce biti potrebno,cpu je x4 960T,jel bi trebao i njega zamjeniti?
Nikakvih "550W", navedi točan model napajanja.
Ako ne znaš koji je, otvori kućište i pogledaj.
Napajanje-XFX 550W CORE,sry nisam znao da je to bitno
Itekako bitno.
Tribas ti zaminit i cpu jer nemoze tvoj gonit grafu od 1000kn a kamo li od 3000kn.
Najbolje ti je prodat to sta imas i kupit kompletan novi pc.

A eto moja greska nemojte zamjerit :)
Kupi si GTX 970 i uživaj a onda kad budeš opet pri kešu zamjeni sve ostalo ako je staro već godinama.
Kupi si GTX 970 i uživaj a onda kad budeš opet pri kešu zamjeni sve ostalo ako je staro već godinama.
Mislis da bih mogao uzeti tu graficku i ostavit navedene komponente?
Jesi siguran da nece nesto pregorit il nesto slicno?:)
Nece nista prigorit al gtx 970 ce bit iskoristen niti 30-40%, tako da to po mom nema nikakvog smisla.

slazem se..ako se ne misli ubrzo mjenjati proc nema nikakvog smisla davati 2500kn-3000kn za grafičku
Radije bi kupio sve to novo, FX6300+Gigabyte DS3P+R9 280 3gb i vozi...
Naravno da neće ništa pregorit niti explodirat ako su ti ispravne komponente i bit će grafa iskorištena sasvim sigurno više nego što kolega sugerira . S tom grafom lupiš sve grafičke postavke na max u bilo kojoj igri na 1080p monitoru i udaraj. I onda kad budeš u prilici mjenjaj i ostalo kako bi iskoristio puni potencijal grafe.
brijes da on ima 1080p monitor? moš misliti...pa više štete nego koristi bude napravio uzimanjem gtx970 a da ne pričam da se mogu kladiti da niti jedna poštana gtx970 mu ne stane u kućište...
ispravak, ipak očito ima U24 :D A i kako vidim ima 9000kn jer je trazio cijeli komp...pa ti sada budi pametan što čovjeku reči ali samo grafu kupovati i ostalo ostaviti, ja ne bi sigurno...
Zdravo svima, trazim jednu malu pomoc oko izbora graficke za mene i moj pc.
Crkla mi graficka i trebam sad novu uzet, i evo konfg compa:
Imam plocu: abit IP35P (podrzava 8gb rama ddr2 1066mhz, i core2quad/extreme podrzava)
Trenutno na njoj se nalazi: procesor 3.0 dual core, 4gb rama , 500gb hdd i Vp- 500w napojna i graficka mi umrla bila starija neka pa sad treba nova. Usput i planiram jos 4gb rama da stavim i da ubacim quad qore procesor tj: da max ga nabudzim koliko i ploca dozvoljava.
Eh sad prvo sto mi treba je graficka pa procesor. Procesor trazim negdje jeftino polovan a graficku trazim novu i sa garancijom i tako kod mene imaju 2 shopa pa mi treba vasa pomoc pri izboru. Znaci kao savjet za malo para a dovoljna za moj pc, znaci ne treba mi graf da igram na ultra vec na low/normal i meni dovoljno. Eh sad evo ispod 2 linka i ko moze da pogleda graficke pa koja bi meni godila.
Najbolja s prvog linka i najbolja s drugog linka.
1) http://www.genelec.ba/graficke-karticec-186
2) https://www.shop.imel.ba/kategorija/00605-graficke-karte
Zdravo svima, trazim jednu malu pomoc oko izbora graficke za mene
Koliko love imas?
do jedno 300km (150eura)
Nabavio rabljenu GTX780Ti, ASUS DCII i naravno 1001 problem, bacila mi BSOD odmah nakon instalacije drivera, sa Standard VGA radi bez problema.
Sumnjam na napajanje, mislim, daje 516W na 12V, ali drugi 8-pinski sam izveo preko adaptera 6 na 8 pina, a vidim da je ASUS priložio 2x6pin na 8pin. Vidim da se bivši vlasnik prilično iživljavao na jadnoj stvari, pečenje nije isključeno, imam par dokaza po PCB-u, mogu slikati koga zanima.
Da li je moguće da kartica dobiva premalo struje i da se zato ruši?
Ima netko iz Zagreba tko hoće probati 780Ti čisto da vidimo je li ispravna, sa dovoljno jakim napajanjem?
Da ne kupujem bezveze PSU mislim, glupavo bi bilo..ako je VGA ukomirana.
http://www.pohrani.com/f/25/60/1Z6SbYkT/img20150217155056.jpg
Koliko si platio tu polovnu GTX 780Ti ??
Nabavio rabljenu GTX780Ti, ASUS DCII i naravno 1001 problem, bacila mi BSOD odmah nakon instalacije drivera, sa Standard VGA radi bez problema.
Sumnjam na napajanje, mislim, daje 516W na 12V, ali drugi 8-pinski sam izveo preko adaptera 6 na 8 pina, a vidim da je ASUS priložio 2x6pin na 8pin. Vidim da se bivši vlasnik prilično iživljavao na jadnoj stvari, pečenje nije isključeno, imam par dokaza po PCB-u, mogu slikati koga zanima.
Da li je moguće da kartica dobiva premalo struje i da se zato ruši?
Ima netko iz Zagreba tko hoće probati 780Ti čisto da vidimo je li ispravna, sa dovoljno jakim napajanjem?
Da ne kupujem bezveze PSU mislim, glupavo bi bilo..ako je VGA ukomirana.
http://www.pohrani.com/f/25/60/1Z6SbYkT/img20150217155056.jpg
pa nemože 1x6pin biti isto što i 1x8pin, 2x6pina već mogu biti 1x8pin
daj probaj prvo spojit tako kako piše
Prejeftino, 100 eura, ali sumnjam na ispravnost kartice definitivno. Ne znam šta bi pametnog rekao, uzeo sam ju preko frenda koji živi vani, frajeru su se jedino VRM-ovi grijali, i to mu je predstavljalo problem. Inače da je radila super.
Naravno, pametnjaković mijenjao pastu, otvarao karticu, umjesto da lijepo RMA, pod garom je još kvragu, ali ne - moron otvorio karticu, sve raskopao i šta je tu je.
Dobio sam i R9 290 ali nju niti znam popraviti niti mi se zahebava, oglasio sam ju na njuškalu, ta pak baca artefakte otkad ustane dok ne ode spavati. Isto neki maher očito, bivši vlasnik. No dobro, nju sam toliko i platio, za koliko ju prodajem, cca 50 eura.
Sad sam spustio takt proca na default, RAM underclockao na 1333, sve samo da vidim jel radi ili ne.
Nisam pametan, mislim da mi je do napajanja nekako. Šta da mu kažem kad mi je rekao da ima za 100e GTX780Ti od tog nekakvog lika? Da neću..
pa nemože 1x6pin biti isto što i 1x8pin, 2x6pina već mogu biti 1x8pin
daj probaj prvo spojit tako kako piše
Zato baš kažem, ako ima netko iz Zagreba da bi probao karticu, naravno, platim mu trud. Samo netko sa dovoljno jakim napajanjem. Ja ga pak moram kupovati sad i naručiti radi ove krmače za koju ni ne znam da li je ispravna 100%.
Hvala svejedno.
EDIT: Uzeti ću neki polovni TX750, šta drugo mogu, ima ih relativno jeftino. Jače je od mog 30% sigurno i ima 2x8 i 2x6pin, tako nešto ću tražiti, TX750 ili TX850. Pa sve spojiti kako spada i opet se javiti.