Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.954.069
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Evo i kod nas HD7790 1GB!

Cijena 1.414 KN ( radi se o ASUS DCII zato jest malo skuplja ) !

Drugi proizvođaci i modeli sa slabijim hlađenjem ce bit nesto jeftiniji , ali sumnjam da ce biti isplativa kraj HD7850 za 1200-1300kn !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Haf932 kaže...

Evo i kod nas HD7790 1GB!

Cijena 1.414 KN ( radi se o ASUS DCII zato jest malo skuplja ) !

Drugi proizvođaci i modeli sa slabijim hlađenjem ce bit nesto jeftiniji , ali sumnjam da ce biti isplativa kraj HD7850 za 1200-1300kn !

Slažem se - pogotovo bi problem mogla predstavljati 128 bitna memoriska sabirnica, uz to default klokovi su dosta visoki tako da je overklokersi potencijal umanjen - iako u testovima je dosta blizu HD 7850 sto je malo izmenađenje za mene osobno ...

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.3.2013 20:43 (PR0MATRAC).
12 godina

Nitko je neće kupovat jer je msi hd 7850 u diskontu 1310 kn

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.3.2013 20:44 (hrčak).
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
7850 1GB se vise ne proizvodi, tako da je uskoro nece vise bit u ducanima i 7790 ce se ubacit u taj cjenovni razred. U svakom slucaju 7850 je bolji izbor dok je ima
12 godina

Hd 7850 2 GB u diskontu je 1372 kn dakle još uvijek  jeftinija i daleko isplativija i jača kartica

po meni ta 7790 je sada precijenjena jer je nova

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
Cijena je takva jer se tek pojavila i jer je asusica. A sta mislis sta ce se dogadjat sa cijenom 7850 2GB nakon sta dodje puna posiljka novih kartica? Nisu ludi da sami sebi rade konkurenciju
17 godina
neaktivan

0 2 hvala 0
13 godina

Pokreće sve igre na medium-low postavkama i malo troši (svega 50W).

Ova koju si linkao je zapravo sa jednim ventom.

13 godina

ja sam za te pare upiknuo HD6870 koja je mnogo brža od navedene

LoL: CRORenato NFSW: Remzi1996
13 godina
neaktivan

Isplati li se ovo uzeti

http://www.powercolor.com/global/products_features.asp?id=400

dam svoju karticu i ~400kn, ocu neki upgrade, nema drugog proizvodjaca nazalost

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Znaci , das svoju HD6670 + 400kn = HD7770 !  Isplati se !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Znaci , das svoju HD6670 + 400kn = HD7770 !  Isplati se !

Bas tako, nista porucio prije 2 minute =) hvala

14 godina
neaktivan

Za sto to je? ahah

15 godina
neaktivan

Dečki,da ne otvaram novu temu,pa da ovdje podijelim problem,pošto vidim dosta se o grafičkim karticama priča. Ugl,moj problem,i moje pitanje.

Imam osjećaj da mi kartica laaaaaaaaaaaaaaaagano najlaganije umire. sad,pitanje. Ima li kakav program s kojim bih mogao pogledati od prilike koliko dugo će još raditi? Ne da ju testiram radi li,već da vidim samo koliko dugo bi mogla raditi još,otprilike. Nešto poput HD sentinel,za hdd. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Pokreće sve igre na medium-low postavkama i malo troši (svega 50W).

Ova koju si linkao je zapravo sa jednim ventom.

TDP od hd 7750 je 55w a ne 50w.

chaselol kaže...

Isplati li se ovo uzeti

http://www.powercolor.com/global/products_features.asp?id=400

dam svoju karticu i ~400kn, ocu neki upgrade, nema drugog proizvodjaca nazalost

Naravno da se isplati, mogao bi imati bootlneck od strane procesora na HD 7770

Kako god evo usporedba hd 7770 vs hd 6670

Edit:

turbojc kaže...

Dečki,da ne otvaram novu temu,pa da ovdje podijelim problem,pošto vidim dosta se o grafičkim karticama priča. Ugl,moj problem,i moje pitanje.

Imam osjećaj da mi kartica laaaaaaaaaaaaaaaagano najlaganije umire...

_

Objasni ovo umire?

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 22:43 (PR0MATRAC).
15 godina
neaktivan

Da,i mislio sam da će me netko to već pitati. 

Hm,dok igram recimo Far Cry 2,maaalo kad mičem lijevo desno malo većom brzinom,nekakve crtice lagane iskoče,kao da se slika ne posloži dobro,ali nestaje u roku ms. Možda bih mogao sa frapsom snimiti,da vidiš?

Naletio sam nekidan na forumu tu,gdje je bio link od gameplaya i gdje je bilo pokazivano kako kartica izgleda dok umire,mislim da se igralo CS,i sad ne mogu naći video,a imam slične simptone.  

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
turbojc kaže...

Da,i mislio sam da će me netko to već pitati. 

Hm,dok igram recimo Far Cry 2,maaalo kad mičem lijevo desno malo većom brzinom,nekakve crtice lagane iskoče,kao da se slika ne posloži dobro,ali nestaje u roku ms. Možda bih mogao sa frapsom snimiti,da vidiš?

Naletio sam nekidan na forumu tu,gdje je bio link od gameplaya i gdje je bilo pokazivano kako kartica izgleda dok umire,mislim da se igralo CS,i sad ne mogu naći video,a imam slične simptone.  

to ti se zove "tearing" tj kad ti se slika na monitoru lomi, a ako si procitao da je to mozda naznaka da ce ti grafa riknuti evo mali test:-) odi u opcije od graficke i tamo na manualno stavi da ti je stalno upaljen v-sync! e pa javi onda simptome dali ti se slika i sad lomi:-) sve ce ti biti jasno heeh LP

Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 4.2Ghz + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1575mhz
15 godina
neaktivan

Tko zna,zna! {#}

Izgleda mi da sada nema tearinga,no,imam sada samo par pitanja,čisto da povećam znanje.

Dok mi je u igri vsync bio ugašen,bilo je maalo tearinga,iako je u driverima namješteno da je allways on,ali kada sam u igri uključio vsync,nestao je... Zašto? 
Drugo,informativno samo da znam,na kraju,ima li takav program poput HD Sentinela?
Treće,u driverima... OpenGL settings,Triple Buffering,on,ili off?  

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 23:29 (turbojc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
turbojc kaže...

Tko zna,zna! {#}

Izgleda mi da sada nema tearinga,no,imam sada samo par pitanja,čisto da povećam znanje.

Dok mi je u igri vsync bio ugašen,bilo je maalo tearinga,iako je u driverima namješteno da je allways on,ali kada sam u igri uključio vsync,nestao je... Zašto? 
Drugo,informativno samo da znam,na kraju,ima li takav program poput HD Sentinela?
Treće,u driverima... OpenGL settings,Triple Buffering,on,ili off?  

ukljucen ti ej allways on ali je ukljuceno i opcija pod aplikaciskim profilima u catalaystu da aplikacija(igra) sama odlucuje dali ce biti ili nece biti ukljucen - tako da ako ti iskljucis u igri iskljuceno je i obratno, open gl on - aplikacija ce koristit po potrebui a triplen buffering on ako imas grafu od 2 gb jer se tu na racun memorije iz grafe ''perducitavaju'' slicice da igra tece glađe

12 godina
LP, evo gledao sam za MSI GTX660 Ti 2GB GDDR5 192 bit, N660Ti PE 2GD5/OC, Power Edition, Twin Frozr 4... (uzeo bih je) al nigdje ne mogu nac neki tutorial gdje ju OVERCLOCKAJu , tj. kolko se uopce moze clockunt ta grafa. Pa ako netko zna , neka mi samo zalijepi link. Bio bih zahvalan. pozz
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Uzet ću jednu od ove dvije kartice MSI GTX 660 i MSI 7870 OC

pa me zanima koja bi bila bolji izbor, mislim ju malo OC-at

Tnx!

Maurer
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Sandro HR Zagorje kaže...
LP, evo gledao sam za MSI GTX660 Ti 2GB GDDR5 192 bit, N660Ti PE 2GD5/OC, Power Edition, Twin Frozr 4... (uzeo bih je) al nigdje ne mogu nac neki tutorial gdje ju OVERCLOCKAJu , tj. kolko se uopce moze clockunt ta grafa. Pa ako netko zna , neka mi samo zalijepi link. Bio bih zahvalan. pozz

ak bas mora biti nvidia onda je uzmi al puno bolji izbor ti je neka 7950, pogotova ak ces klokati jer klokanjem ta kartica ide u nebesa o kojima 660ti moze samo sanjati{#}hehe LP

Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 4.2Ghz + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1575mhz
13 godina
Stjepanj kaže...
bolji izbor ti je neka 7950, pogotova ak ces klokati jer klokanjem ta kartica ide u nebesa o kojima 660ti moze samo sanjati

potpisujem

13 godina
protjeran
David87 kaže...

Uzet ću jednu od ove dvije kartice MSI GTX 660 i MSI 7870 OC

pa me zanima koja bi bila bolji izbor, mislim ju malo OC-at

Tnx!

ni jedna{#} uzmi 7870xt koja popapa obadvije! zasto da imas mid end karticu kad mozes high end!!{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.3.2013 11:43 (Stjepanj).
14 godina

Može obrazloženje?

Maurer
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
David87 kaže...

Može obrazloženje?

nema ti se tu kaj previse objasnjavati jaci cip tj cip iz 7950/7970 samo s manje stream procesora (znaci hardwerski je nesto jaca od obicne 7870 a malo slabija od 7950), jednostavno za ovu 7870xt  moze se reci da je cista viša(high end) klasa! evo dolje si procitaj malo testove itd...LP

review 01

review02

12 godina

Znam, imao sam u planu 7950...al kolko para tolko muzike!! Nasao sam tu za 1800kn lik prodaje novu, zapakiranu. To je stvarno dobra prilika, a 2350 kn dode u ADMU...tak da na dobitku sam sto se tice cijena. Da se ima para uzelo se bi MSI 7950 za 2500kn al jbg. 

12 godina

Nista od toga. Lik je malo bezobrazan. Idem iz Zagroja u Zg( 50 km )  i velim mu da dode do vemila na parking on bi da se ja vozim do cibone. Ne moze to tako.

Ne vjerujem da ce takvim stavom ista prodat, a kamo li tu grafu.

Ako zeli nesto prodat mora se i podrudit. A nista, onda jos malo pricekat za tu 7950 jer mi se nigde ni se ne zuri.. pozz..

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.3.2013 14:21 (Sandro HR Zagorje).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Grafička do 4500kn? GTX 680 ili HD7970?

AMD FX 8 core 8150 Black Edition

Asus Sabertooth 990FX R2.0

XFX PRO 750W

XFX 7700 Black Edition

Mushkin 8GB RAM 

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.3.2013 16:11 (KISS).

0 0 hvala 0
14 godina

Koju graficku da uzmem za nekakvih 1500-1600kn rabljenu. Ja sam ciljao na nesto tip 7870 ili 660, ili ako nadem neku dobru ponudu za 7950 ili 660ti? Pretpostavljam da su to najbolje grafe za te novce?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice