Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.957.712
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Za koju konfiguraciju? Napiši koje komponente imaš jer nema smisla kupovati karticu za 1500kn ako imaš neki stari proc koji neče karticu nikako iskoristiti

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
unky kaže...
chaselol kaže...

Najjace mi kad vidim, lik ima 19" monitor max rezolucije 1376*768 i trpa i7/hd79xx serije ili jace ili se dvoumi koju da ubaci.

Promjeni monitor, na toj rezoluciji ce i HD6670 da izvuce ultra detalje :D

rofl!!!!!uzas

A gdje ste vi to vidjeli da ima 19" monitor? možda vidoviti Milan?

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.4.2013 15:47 (Patrick_cro).
13 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
unky kaže...
chaselol kaže...

Najjace mi kad vidim, lik ima 19" monitor max rezolucije 1376*768 i trpa i7/hd79xx serije ili jace ili se dvoumi koju da ubaci.

rofl!!!!!uzas

ne pricam o njemu, nego par postova iznad, ali nebitno sasvim, nemoj da sumnjas u vidovitog Milana, ja i dan danas drzim zutu krpu pored ulaznih vrata. Provjereno tjera baksuze i postare.

17 godina
chaselol kaže...
Patrick_cro kaže...
unky kaže...
chaselol kaže...

rofl!!!!!uzas

ne pricam o njemu, nego par postova iznad, ali nebitno sasvim, nemoj da sumnjas u vidovitog Milana, ja i dan danas drzim zutu krpu pored ulaznih vrata. Provjereno tjera baksuze i postare.

Gle to je druga stvar, ja bih isto trpao prvo jači proc i grafu a kasnije samo zamijenim monitor dok dođe na red i opet sam na konju jer ne moram na novo kupovati sve komponente, to se zove nadogradnja za budučnost. A opet možda ima i Lcd Tv pa može i na njega ponekad spojiti tako da če sigurno moći iskoristiti te komponente

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.4.2013 15:55 (Patrick_cro).
13 godina
neaktivan

Evo mozes pogledat pod moj PC 

Tonco
17 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Nisi napisao napajanje, nadam se da je neko brand name

Ja bih uzeo ovo http://www.edigital.hr/Video_kartice/Asus_PCIe_3.0_HD7850-DC2-2GD5-V2_-_HD7850_2GB_video_kartica-p33159.html.

Ili ako ti je to previše onda ova http://www.edigital.hr/Video_kartice/Sapphire_PCIe_3.0_HD7850_2GB_GDDR5_video_kartica-p33236.html samo pitaj koliko treba da stigne

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.4.2013 16:02 (Patrick_cro).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Trenutno sam u fazi kupnje laptop-a, izbor sam suzio na dva HP Probook-a,jedan ima i5 i hd 7650m 2GB , a drugi i3 i hd 7650m 1GB,zanima me da li je velika razlika između grafičke od 2gb i 1gb ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
tonco kaže...

Evo mozes pogledat pod moj PC 

Kupi ili hd 7850 2 gb ili gtx 660

tahoe kaže...

Trenutno sam u fazi kupnje laptop-a, izbor sam suzio na dva HP Probook-a,jedan ima i5 i hd 7650m 2GB , a drugi i3 i hd 7650m 1GB,zanima me da li je velika razlika između grafičke od 2gb i 1gb ?

te grafe nisu dovoljno jake i display od laptopa nije dovoljno velik da bi osjetio razliku između 1 i 2 gb - kupi ili povoljniji ili koji ti se vise sviđa

13 godina
neaktivan

Treba mi graficka od 2000 kn 200 300 kn gore dole , mislio sam uzeti 

AMD Radeon 7870 Sapphire XT 2GB/DDR5

(tahiti cip kako li vec ) ali nemoguce je naci dobavljaci mi govore da imaju problema sa memorijom pa je nemisle ni nabavljati ,graficka je prejaka znaci drugi primjeri graficki da je jaca ili jednaka ovoj.Konfa mi je i5 3330 3.0 ghz, 8 giga rama 1600 dd3, maticna mb biostar h77mu3 intel h77,napajanje ATX silverstone sst itd uglavnom 600 w eto ako moze netko pomoci tko se razumije :D i da samo graficka koja mi nece raditi bottleneck na procesoru hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
15 godina

Ili neka druga HD7870 ili malo skuplja HD7950 !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

ne zelim drugu  7870 jer sam gledo 10000 videa i usporedbi, ova XT sisa sve i najjaca je iz te serije , skoro je u rangu  sa 7950 jer imaju isti cip koliko sam upratio,  sad cu provjeriti tu malo bolje.I da zaboravio sam napisati da mi ne treba 3 gige 2 su dovoljno jer mi je max rezolucija  1920 * 1080  znaci 24  meni 3 gige ne trebaju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 12:03 (livadic).
14 godina
livadic kaže...

ne zelim drugu  7870 jer sam gledo 10000 videa i usporedbi, ova XT sisa sve i najjaca je iz te serije , skoro je u rangu  sa 7950 jer imaju isti cip koliko sam upratio,  sad cu provjeriti tu malo bolje.I da zaboravio sam napisati da mi ne treba 3 gige 2 su dovoljno jer mi je max rezolucija  1920 * 1080  znaci 24  meni 3 gige ne trebaju.

Onda uzmi 7950 i tocka. 3gb ti mozda ne trebaju ali ti nece ni smetat.

13 godina
protjeran
ak ces uzeti 7950 imat ces bootleneck s tim procom na stocku...
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 4.2Ghz + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1575mhz
13 godina
neaktivan

Jesi li siguran u to ?

13 godina
protjeran

Kakav bootlneck nepricaj gluposti stjePanj

Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

mozda je mislio da nije i5 vec 1 core :D kakav lik

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 14:04 (livadic).
13 godina
protjeran
livadic kaže...

mozda je mislio da nije i5 vec 1 core :D kakav lik

Ma pusti ga sad ce opet poceti o svojim komponentama - pogledaj mu potpis samo jao...

17 godina

Stjepanj baš i nije daleko od istine. Imam poznanika s Core i5 3330P i GTX 680, ima bottleneck od strane proca. Ali zanemarivo.

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

moze biti 5 posto :D ?

14 godina
191x7 kaže...

Stjepanj baš i nije daleko od istine. Imam poznanika s Core i5 3330P i GTX 680, ima bottleneck od strane proca. Ali zanemarivo.

Naravno da nije. Taj i5 je dobar ali u nekim igrama neće moći iskoristiti HD 7950.

12 godina

LP,

Evo ovako...imam MSI gtx 660TI pe 2gb. Htio sam ju OC i gledao sam po netu kako i do kolko se može kloknut i stvarno se može al ono nenormalno mnogo.

Našao sam puno dobrih OC , koji rade na istoj grafičkoj al meni kad stavim te vrijednosti , jednostavno mi se driveri crashaju. Ne razumijem u čemu je problem.

Najveći OC koji sam postigao je za Core: +75 memory : +300 (ostali postižu GPU: +125 ; Memory: +530 ko iz šale ) Imam najnovije skinute drivere i ne razumijem

i nisam mogao nać rješenje. Nigdje mi ne piše zašto ne prihvaća te vrijednosti. Testove OC sam provjeravao sa 3DMARK11 i MSI Kombustor 2.5 !

Evo dat ću i par linkova gdje likovi OC grafičku. Lijepo bih molio ako netko zna rješenja da mi pomogne. Bio bih mu zahvalan.

Hvala!!

http://www.hardocp.com/article/2012/09/03/msi_gtx_660_ti_power_edition_oc_video_card_review/3#.UVrQCZOeNWI

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=967&Itemid=72&limitstart=14

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

malo sam istrazio evo odgovora ako znate eng   Intel and bottleneck never, ever go together in a sentence. Ever.  Enjoy! evo cito sam dosta i nema sanse da bottlenck znaci stjepko i ovaj su u krivu :D uglavnom skoro svaki i5 

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 14:44 (livadic).
17 godina

Postoji 660 Ti Power Edition starija i postoji 660 Ti Power Edition novija. Starija ima nešto drugačiji PCB dok novija ima onaj zadan od nVidie  tj nVidia je proizvođačima zabranila određene modifikacije koje su na nekim karticama omogučavale znatno bolji overclock. Ljudi su s prvim 660 Ti Power Edition prestizali 670 pa se Nvidia pobunila.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

A jbt... Cek oces rec da su starije verije jace od ove moje koja je stara 1mj.??  Tj daju se jace i bolje OC?

17 godina
Sandro HR Zagorje kaže...

A jbt... Cek oces rec da su starije verije jace od ove moje koja je stara 1mj.??  Tj daju se jace i bolje OC?

Da, prva serija.

13 godina
protjeran
ovo malo govance od i5 na 3 ghz nemre tjerati "citaj naglas" HIGH END GRAFICKU 7950 i tocka nek se javi vlasnik doticnog kad upari to "smece" od ni 1000kn s grafickom od 2500kn i kad mu u bf3 gpu usage bude na 60% nek ne place...ko nije probao nek suti...LP
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 4.2Ghz + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1575mhz
14 godina
livadic kaže...

malo sam istrazio evo odgovora ako znate eng   Intel and bottleneck never, ever go together in a sentence. Ever.  Enjoy! evo cito sam dosta i nema sanse da bottlenck znaci stjepko i ovaj su u krivu :D uglavnom skoro svaki i5 

Ako si to zaključio istraživanjem, onda ti je istraživanje bilo potpuno uzalud.

12 godina

Ma strasno... Nezz uopce zato je pakiranje, dizajn (kutija) ista ... pise triple overvoltage bla bla bla...Sve isto ko i na grafickim karticama starije verzije... Zaje***li su me i to dobro. 

To mi je jedino bio i cilj , da uzmem "jeftijiu grafu" pa da ju mogu OC...

13 godina
neaktivan

if a i5-3330 would bottleneck a 7850/7870/7950. evo odgovora It should be fine exactly what i was looking for. Thanks znaci cinjenice ne blebetanje napamet :D

13 godina
protjeran
samo si ti uzmi taj i5+7950 i budi sretan:) nemam ja zapravo nista protiv toga...al ta kombinacija nije u redu!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice