Commodore HP
Intel 80286
Commodore HP
Intel 80286
Znači napravio je laptop bez ekrana.
laptop bez ekrana bi bio zaista interesantan proizvod. touchpad i tastatura sa portovima. ne znam zasto to jos niko nije napravio.
laptop bez ekrana bi bio zaista interesantan proizvod. touchpad i tastatura sa portovima. ne znam zasto to jos niko nije napravio.
Sarkazam? Prva računala su bila uklopljena u tastaturu (comodore, kako kaže kolega).
Postoji dobar razlog zašto je to izumrjelo. Po tastaturi proliješ piće, hranu, masni prsti pa treba čistiti, prašina...
Uostaom, PC se grije korištenjem. Čak i velebni Macbook Air se primjetno grije kad se koristi.
Žice vire, moraš imati power in, video out, miš...
Ode jedna tipka? Ode čitavi PC.
Ako si već prikovan za stol, zar nije bolje odvojiti PC i staviti ga na monitor?
Ilitiga, AiO PC.
Ili ugradiš PC u sam monitor, ili ga staviš na VESA mount iza ekrana.
Time sakriješ skoro sve žice.
PC može biti puno zahtjevniji, odnosno, više se grijati/ventilatori puhati i nećeš čuti kao što bi ga čuo da ti je pod prstima.
Članak kaže da može biti i mobilno, sa baterijom. Koji k ću nosati okolo sa sobom tipkovnicu, bez ekrana, miša, etc?!
Ako ti treba mobile computing, imaš: Laptop>tablet>mobitel>minipc kerefeke>sve ostalo>PC u tipkovnici
Neće ovo zaživiti.
Sarkazam? Prva računala su bila uklopljena u tastaturu (comodore, kako kaže kolega).
Postoji dobar razlog zašto je to izumrjelo. Po tastaturi proliješ piće, hranu, masni prsti pa treba čistiti, prašina...
Uostaom, PC se grije korištenjem. Čak i velebni Macbook Air se primjetno grije kad se koristi.
Žice vire, moraš imati power in, video out, miš...
Ode jedna tipka? Ode čitavi PC.
Ako si već prikovan za stol, zar nije bolje odvojiti PC i staviti ga na monitor?
Ilitiga, AiO PC.
Ili ugradiš PC u sam monitor, ili ga staviš na VESA mount iza ekrana.
Time sakriješ skoro sve žice.
PC može biti puno zahtjevniji, odnosno, više se grijati/ventilatori puhati i nećeš čuti kao što bi ga čuo da ti je pod prstima.
Članak kaže da može biti i mobilno, sa baterijom. Koji k ću nosati okolo sa sobom tipkovnicu, bez ekrana, miša, etc?!
Ako ti treba mobile computing, imaš: Laptop>tablet>mobitel>minipc kerefeke>sve ostalo>PC u tipkovnici
Neće ovo zaživiti.
pa to isto vrijedi i za laptope, pa je opet mali broj takvih slucajeva da na taj nacin strada hardver.
ja koristim macbook air, mozda ga ne tjeram toliko, ali nemam problema sa grijanjem niti sam ga imao otkako sam ga kupio.
povezem ja njega sa externim monitorom, ali posto mi touchpad bas odgovara, nadjem se u situaciji da koristim vise touchpad nego klasicni mis.
prije sam ganjao macbooke sa ostecenim ekranima, gdje bih ih mogao skinuti i imati samo tastaturu i touchpad na koristenje. kablovi mi i nisu toliki problem.
ja ne znam tko je tu lud kad oni za ovo "nagrađena priznanjem CES 2026 Innovation Award Honoree" nešto što je napravljeno prije više od 30 godina... a nedavno je rpi napravio istu stvar
U tom slučaju je bolja opcija imati nekakav mini PC koji je montiran iza televizije i spojen na nju, i onda spojiš bežičnu tipkovnicu i koristiš. Ovako ćeš imati žicu preko cijelog dnevnog koja ide do TV-a i povećavaš rizik da se uništi cijeli komp a ne samo tipkovnica (padovi, proljevanje tekućine i sl.
)
Iz sličnih razloga nikada nisam bio ni fan AiO kompova koji su ugrađeni u monitor. Ako nešto otkaže, ili jednostavno zastari nakon x godina...sve moraš mjenjati. Monitor često može trajati drastično duže nego komponente unutar njega, ali ovako moraš sve mjenjati. Opet je bolja opcija uzeti mini PC i samo ga zakeljiti iza monitora i rješen problem.