AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.923
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Micek kaže...
playjob kaže...
Jesi stalno instaliravao pa ti je uspjelo ili?

Izbacilo mi pogrešku na trenutnim 17.1.1. i na driverima prije toga. Nisam stavljao ove 17.2.1. jer čekam novu finalnu verziju. Za deinstalaciju isto koristim DDU (iz Normalnih Windowsa, ne iz Safe modea). Ali nije bilo potrebe za reinstalacijom jer mi je sve ostalo uredno instaliralo od prve. Nakon svega sam napravio restart i novi driveri su bili instalirani. Nisam primjetio probleme (zadnjih mjesec-dva igram BF1, FC Primal i Shaddow of Mordor, sve na Ultra).

ReLive sam isprobao i snimalo je ok iako za to koristim Screen Recorder (ili OBS) jer mi zauzimaju manje resursa kad snimam u 1080p a i naviknut sam na njih.

Evo sada mi je na 17.2.1., hvala puno!

13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

http://imgur.com/a/K3KB6

Gledaj sta je covjek uradio sa aftermarket hladjenjem koje kosta cca 25eur 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Tih 25€ u startu uložiš u kupnju MSI ili GTR modela i dobiješ iste rezultate + zadržiš garanciju.

13 godina
neaktivan
_mark0_69 kaže...

Tih 25€ u startu uložiš u kupnju MSI ili GTR modela i dobiješ iste rezultate + zadržiš garanciju.

Uzmes referentnu i miran si, a sto se tice samog heatsinka za medalju je ispred ostalih sa 5 heatpipe-ova ako se ne varam osatli su na 4, plus ostane ti za naredne kartice 

Nije ovo losa stvar nikako, pogotovo sto mozes mijenjati ventove na ovome i da stavis koje hoces

12 godina
chaselol kaže...
_mark0_69 kaže...

Uzmes referentnu i miran si, a sto se tice samog heatsinka za medalju je ispred ostalih sa 5 heatpipe-ova ako se ne varam osatli su na 4, plus ostane ti za naredne kartice 

Nije ovo losa stvar nikako, pogotovo sto mozes mijenjati ventove na ovome i da stavis koje hoces

pa nije loše kad se već zajebeš i uzmeš krivu karticu, ali opet idu ventovi preko 2200 okretaja, što znači da opet ima zujalicu

ovako fino uzmeš msi model gaming koji je to odradio kako treba i ne zajebavaš se s dodatnim hladnjacima, temperaturom i bukom - plug 'n' play u miru i tišini

13 godina
neaktivan

Pa i ptice na grani znaju da ce 120mm vent uvijek odnijeti pobjednu nad 92mm tu nema price, jer je odma veci radijator samim time. Doduse na 1400mhz rx 480 ako nemas pristojan cip, dobro ce se opteretiti bilo koje hladjenje.
Ali je ovo super opcija tipa kad uzmes referentnu XFX RX 480 od 4gb koju otkljucas u 8gb kosta svega 200eur i ovo zalijepis na nju i vozi. Svidjaju mi se custom hladjenja za grafe kod AMD vendora, pogotovo jer im je PCB fenomenalan i spreman za overkill OC uvijek.

10 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Trebam pomoč/savjet

Kupujem rx 480 8g,i vrlo vjerojatno ču uzimat msi gaming x

sad me zanima dali je to najtiša i najhladnija rx-ica ili je asus strix bolja ili možda xfx gtr ali sam za nju čitao da ima raznih dojmova

molim mišljenja.

hvala

Believe Those Who Are Seeking the Truth doubt Those Who Find It!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Hrvoje.RH kaže...

Trebam pomoč/savjet

sad me zanima dali je to najtiša i najhladnija rx-ica ili je asus strix bolja ili možda xfx gtr ali sam za nju čitao da ima raznih dojmova

molim mišljenja.

hvala

MSI pa GTR....ASUS ne!

12 godina
Hrvoje.RH kaže...

Trebam pomoč/savjet

molim mišljenja.

hvala

Valjda češ promjeniti platformu, jer nečeš prevelik framerate izvuči na FullHd s phenomom!?

Zapravo će grafa biti vrlo neiskorištena s tom kombinacijom, pa možda bolje uzeti RX470 i razliku uzeti možda neki rabljeni setup s tržnice...

coffe,coffe,coffe.....
10 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

ne ovo je priprema za 1700x

Believe Those Who Are Seeking the Truth doubt Those Who Find It!
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Na kutiji piše 8gb ali je preljepljeno sa 4. Zar nisu imali kutija sa 4gb napisanim...

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Možeš je vjerovatno flashat pa ćeš imat 8gb. Btw čiju memoriju imaš na gpu, piše ti u gpu-z?

13 godina

Na faksu sam, kupih je prije predavanja, budem doma vidio

13 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Na kutiji piše 8gb ali je preljepljeno sa 4. Zar nisu imali kutija sa 4gb napisanim...

http://www.gamersnexus.net/guides/2506-how-to-flash-rx-480-vbios-from-4gb-to-8gb

13 godina

Spušit ću jamstvo, a ništa neću dobiti

16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

I ja planiram da kupim rx seriju eh sad je pitanje koju :D naravno najvise za gaming jel se isplatiti platiti vise i uzeti ovu 480 8gb ili je 4gb dovoljno ili je 470ka takodje dobra?? Kako sam procitao iz postova msi se najbolje pokazala..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
470 ti je best buy kartica
13 godina
protjeran
Koja je rx 470 najbolja? Mislio sam probat jednu pa dajte mi preporuku!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

MSI gaming ili nitro.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Kod tebe ce svaka biti dobra, ako se kuzimo. Iako ja bi rekao da je najbolja Sapphire sa 8gb samsung memorije. Hehe.

Iako je najskuplja! ;)

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

nitro 8gb ima najbrzu memoriju @2ghz pa je samim time i najbrza/bolja ali je i najskuplja.
Sve se fino clockaju i daleko lakse hlade nego 480

9 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

XFX, MSI, SAPPHIRE, bilo koja od ove 3

11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Koju karticu uzeti za FHD gaming koja bi prijatelju posluzila za godinu il max dvije. 

RX 470 8gb MSI gaming x 1850 kuna ili RX 480 4gb MSI gaming x za 1900 kuna. 
470 ima 8 gigi rama, koje po meni vjerojatno nisu iskoristivi, ali recite svoje iskustvo u vezi rama. 
480 ima nesto malo bolje hladenje koliko sam vidio i brza je po testovima 5 do 15 fps ovisno o igri, barem po testovima koje sam vidio.
Isplati li se uzeti navedenu 470 sa 8 gigi zbog extra rama?

Ja sam mu preporucio rx 470 4gb msi gaming x koja je oko 1750 kuna. Ali on kaze da mu razlika od 100/150 kuna koliko su gore navedene 
skuplje ne igra ulogu, pa izabire izmedu njih 2. Pa mu izbor ili extra 4 gige ili brza 480 sa 4 gb. 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
danny_2 kaže...

Koju karticu uzeti za FHD gaming koja bi prijatelju posluzila za godinu il max dvije. 

RX 470 8gb MSI gaming x 1850 kuna ili RX 480 4gb MSI gaming x za 1900 kuna. 
470 ima 8 gigi rama, koje po meni vjerojatno nisu iskoristivi, ali recite svoje iskustvo u vezi rama. 
480 ima nesto malo bolje hladenje koliko sam vidio i brza je po testovima 5 do 15 fps ovisno o igri, barem po testovima koje sam vidio.
Isplati li se uzeti navedenu 470 sa 8 gigi zbog extra rama?

Ja sam mu preporucio rx 470 4gb msi gaming x koja je oko 1750 kuna. Ali on kaze da mu razlika od 100/150 kuna koliko su gore navedene 
skuplje ne igra ulogu, pa izabire izmedu njih 2. Pa mu izbor ili extra 4 gige ili brza 480 sa 4 gb. 

reci mu da prestane trkeljat, neka uzme RX470 4GB, i za razliku u cijeni neka te odvede na cevape i cugu, zbog pretrpljenih dusevnih boli 

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.3.2017 23:32 (X3M).
11 godina
neaktivan
X3M kaže...

reci mu da prestane trkeljat, neka uzme RX470 4GB, i za razliku u cijeni neka te odvede na cevape i cugu, zbog pretrpljenih dusevnih boli 

To ce svakak morat, koju god da uzme. 

12 godina
Msi gaming 480 ima bolji hladnjak, ali je 470 na koncu hladnija i tisa, bar po testovima

8gb ako nema ili ima smisla, onda jd to jednako na 480 i na 470, jer je razlika u snazi chipa tek 10%, pa je blesavo reci da ce 480 iskoristiti tih 8gb, a 470 nece jer je slabija
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Msi gaming 480 ima bolji hladnjak, ali je 470 na koncu hladnija i tisa, bar po testovima

8gb ako nema ili ima smisla, onda jd to jednako na 480 i na 470, jer je razlika u snazi chipa tek 10%, pa je blesavo reci da ce 480 iskoristiti tih 8gb, a 470 nece jer je slabija

Da i to sam procitao da 470 radi tise, ali to je navodno jer radi na manjem taktu nego 480.

Ma to sam mu objasnio da 480 ili 470 sa 8 gigi ista stvar sto se tice ne/iskoristivosti toliko memorije.
Ali 470 8 gigi je 1850, a 480 sa 8 gigi je oko 2350, dakle 500 kuna skuplje.
Po meni, ako vec mora/zeli uzeti 8 gb karticu onda svakako 470 8gb je isplativiji izbor.
Reko sam mu best buy 470 4gb, a on neka odluci sad.

12 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Spušit ću jamstvo, a ništa neću dobiti

Isto kao što gubiš garanciju kad overklokaš. Grafa ti ima 2 biosa, flashaš jedan i testiraš razlike, ako bilo što ne radi kako ti se sviđa, prebaciš na drugi (stock) bios i vratiš sve kako je bilo.

12 godina
neaktivan

Trenutno na francuskom amazonu ima msi gaming x 480 sa 8gb memorije za nekih 1860kn sa dostavom.

https://www.amazon.fr/MSI-RX480-Gaming-8G-graphique-Express/dp/B01JGQBMB4/

13 godina

Iskreno, mislim da ni nemam samsungovu memoriju (imam Hynix), samo je na kutiji preljepljeno svuda 8gb sa 4gb naljepnicama

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice