AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.925
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

da eto tebe dr stjepanj cemo slusat sto i kako i na cemu ce se igrat.ti si mi inace vrlo mjerodavna i uvazena osoba na forumu.ja kazem da je igra konzolitis ako ti se nesvidja produzi dalje i nemoj citat.nitko te nije zvao niti spominjao.

xfact
Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

Kupih RX470 Gaming MSI, ubodoh ju u komp, nakon što sam nvidia drivere uklonio sa ddu, ali nemam slike na monitoru.

Na grafi svjetle ledice i fanovi se vrte...

Koji joj je defaultni video izlaz? Dvi na dvi monitora bi trebao biti raditi odmah?

Prilikom prvog paljenja, vidio sam barem boot screen (na dvi), sada više ni to ne pokaže...

Svaki savjet je dobrodošao...

PS Ostatak konfe je ovaj iz moj pc...

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 10:42 (Mr. Fugitive).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mr. Fugitive kaže...

Kupih RX470 Gaming MSI, ubodoh ju u komp, nakon što sam nvidia drivere uklonio sa ddu, ali nemam slike na monitoru.

Koji joj je defaultni video izlaz? Dvi na dvi monitora bi trebao biti raditi odmah?

Prilikom prvog paljenja, vidio sam barem boot screen (na dvi), sada više ni to ne pokaže...

1) Izvadi grafu iz PCI slota, produvaj malo slot mozda ima prasine, ponovo sve spoji

2) Safe mode, DDU sa guru3d skini reinstaliraj opet

3) Probaj staru grafu ako imas, vidi jel radi

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
chaselol kaže...
Mr. Fugitive kaže...

1) Izvadi grafu iz PCI slota, produvaj malo slot mozda ima prasine, ponovo sve spoji

2) Safe mode, DDU sa guru3d skini reinstaliraj opet

3) Probaj staru grafu ako imas, vidi jel radi

Stara grafa radi kad ju vratim. DDU sam i radio iz save moda.

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
16 godina

Probaj uštekat u drugi PCI-e slot ako imas na matičnoj, neki su uštekavali 470 u  x8 slot,  kada bi uštekali u x16 slot onda bi im proradila. Druga stvar koju mozes probat jest posudit od nekoga jače napajanje, tj sa jačim voltazama na Railovima, jer RX kartice nevole ako su railovi preslabi bez obzira ako napajanje ima mnogo watta. Ja sam morao promjenit svog Seasonica od 550W jer su railovi bili preslabi da napoje rx480, zamijenio sa običnim napajanjem od 500W Corsair vulgarisom samo sa jacim railovima i sad grafa radi savrseno.

Net je pun postova ljudi sa istim problemom , mnogi su riješili tako da su promjenili napajanje. Prvo bih rekao driveri, ali tebi ne baca sliku ni u POST-u.

Imas mislim cak moje postove u ovoj temi vezane za to, ako ne tu onda u Odabir Grafičke temu vrti malo, nemogu se sad tocno sjetit.

I zadnje uvijek postoji sansa da je za reklamacije tj dead on arrival.

Svakako probaj se domoci napajanja sa jacim railovima pa testiraj.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
12 godina
Mr. Fugitive kaže...

Napajanje ti je super(ako je ispravno, naravno!). Inače, dobro je stavit čisti Win kad mjenjaš proizvođaća GPU.

coffe,coffe,coffe.....
17 godina
protjeran
metallic kaže...

Napajanje ti je super(ako je ispravno, naravno!). Inače, dobro je stavit čisti Win kad mjenjaš proizvođaća GPU.

Nema nikakve potrebe za tim u današnje vrijeme, potpuni gubitak vremena. DDU iz safe modea je dovoljan.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 11:23 (Prince-Artas).
8 godina
neaktivan

Jonnyguru je testirao Seasonic S12 napajanje još prije nekoliko godina i ispalo je da to napajanje ima samo jedan 12V rail a na njemu je bilo označeno da ima 2 raila, što znači da su krivo napisali..

15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Update biosa matične na "najnoviji" iz 2014 je upalio. Probio se do windoza

Sad da stavim drivere pa da vidim što dalje. Hvala svima na sugestijama!

Moj PC  
8 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Pozdrav. 

Danas sam uzeo Asus Strix RX480 8gb (sad jos da Ryzen izadje, pa da vidim dal na Intel ili AMD), pa imam par pitanja. Znaci idle temperatura na kartici je 47-51C, sto mi se čini prilično visoko. Kartica se nalazi u konfi iz potpisa, znači 200mm vent ispred, 140mm gore i straga. Sobna temperatura je 23-24C. Pošto još nisam dirao fan curve, temperature tokom igranja su oko 65C-70C , ali je kartica tada prilično bučna, malo čudno, prethodna MSI GTX960 je bila bešumna cijelo vrijeme. Ima li neko slična iskustva možda?

EDIT: nisam siguran zašto mi je preokrenulo fotku, ali nije ni bitno. 

breakORdie
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2017 22:22 (swampcore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Asus je napravio zvjerku od kartice ali ta tri venta imaju isti efekat kad rade na 70% i na 100% ako se ne varam, jako lose odradjeno. Sta ti mozes uraditi je da undervoltas karticu (sigurno ces spustiti ispod 70*C)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
swampcore kaže...

Pozdrav. 

Danas sam uzeo Asus Strix RX480 8gb (sad jos da Ryzen izadje, pa da vidim dal na Intel ili AMD), pa imam par pitanja. Znaci idle temperatura na kartici je 47-51C, sto mi se čini prilično visoko. Kartica se nalazi u konfi iz potpisa, znači 200mm vent ispred, 140mm gore i straga. Sobna temperatura je 23-24C. Pošto još nisam dirao fan curve, temperature tokom igranja su oko 65C-70C , ali je kartica tada prilično bučna, malo čudno, prethodna MSI GTX960 je bila bešumna cijelo vrijeme. Ima li neko slična iskustva možda?

EDIT: nisam siguran zašto mi je preokrenulo fotku, ali nije ni bitno. 

Prvo se trebaš pitati zašto nisi pročio prije kupovine pa kupio najbolju verziju a to je MSI a ne samo najskuplju. Drugo, idle temperatura ti nije neobična s obzirom da je pasivno hlađenje a nije neobično ni to što je od 65C do 70C. Dakle to je sve normalno. Sad, na tebi je da sam posložiš fan curve kako ti najbolje paše da bude prihvatljivo po pitanju buke i da se ne pregrijava grafa.

16 godina
neaktivan

Ovo je više bilo informativno pitanje, naravno da ću postaviti fan curve i gotovo. Da imam problem, pitao bih u drugom topicu.

EDIT: typo 

breakORdie
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2017 23:14 (swampcore).
16 godina
swampcore kaže...

Ovo je više bilo informativno pitanje, naravno da ću postaviti fan curve i gotovo. Da imam problem, pitao bih u drugom topicu.

EDIT: typo 

staviš jedan bočni vent pa da vidiš

kradem mine iz minskog polja
9 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)
Zdravo.ljetos sam kupio konfiguraciju i3 6100,8gb ram i sad planiram uzeti graficku.dao bih najvise para oko 500 KM ,pa sam mislio uzeti  rx 470,sta vi mislite? i dal ce mi pravit problem bottleneck ? mislio sam posle kupovine graficke za pola godine/godinu uzeti i5 6500 ili 7500. lp

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Kredzzz kaže...
Zdravo.ljetos sam kupio konfiguraciju i3 6100,8gb ram i sad planiram uzeti graficku.dao bih najvise para oko 500 KM ,pa sam mislio uzeti  rx 470,sta vi mislite? i dal ce mi pravit problem bottleneck ? mislio sam posle kupovine graficke za pola godine/godinu uzeti i5 6500 ili 7500. lp

Koliko sam ja gledao i citao taj cpu u vecini igara neci biti bn za rx 470, ali je upitno kakva ce situacija biti kroz 1-2 god. Posto ionako kasnije namjeravas nadograditi na i5 mislim da sad slobodno mozes ici na taj combo. Neka me ispravi netko tko se ipak bolje razumije ako grijesim.

14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

U pravu si, neka kupi RX 470.

1 0 hvala 0
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Jel ima neko pametno objašnjenje zbog čega MSI drži ram na rx 470 na 6600, a drugi na 7000?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gee kaže...

Jel ima neko pametno objašnjenje zbog čega MSI drži ram na rx 470 na 6600, a drugi na 7000?

Da se mogu pohvalit nizim temp. 

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

hahah dobra 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Misliš?

1650 mhz - 90 c

1700 mhz - 92 c

ako je to gpu vrm1 prema hwinfo...

9 godina
Gee kaže...

Misliš?

1650 mhz - 90 c

1700 mhz - 92 c

ako je to gpu vrm1 prema hwinfo...

VRM- Voltage Regulator Module

16 godina

Oh ok...

10 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ekipa, neko vrijeme ne mogu azurirat drivere na najnovije, izbaci mi Error 1603.
Sta da radim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

skini ddu i reinstaliraj drivere

Steam ID: MasterG ; Origin ID: MasterGCro
10 godina
MasterG kaže...

skini ddu i reinstaliraj drivere

Opet... 

10 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Do problema dođe kod instalacije Radeon ReLive-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
playjob kaže...

Do problema dođe kod instalacije Radeon ReLive-a.

I meni je tu grešku izbacivalo ali se instaliralo sve kako treba, driveri su najnoviji a ReLive je u funkciji, samo ga uključiš i podesiš.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
10 godina
Jesi stalno instaliravao pa ti je uspjelo ili?
16 godina
playjob kaže...
Jesi stalno instaliravao pa ti je uspjelo ili?

Izbacilo mi pogrešku na trenutnim 17.1.1. i na driverima prije toga. Nisam stavljao ove 17.2.1. jer čekam novu finalnu verziju. Za deinstalaciju isto koristim DDU (iz Normalnih Windowsa, ne iz Safe modea). Ali nije bilo potrebe za reinstalacijom jer mi je sve ostalo uredno instaliralo od prve. Nakon svega sam napravio restart i novi driveri su bili instalirani. Nisam primjetio probleme (zadnjih mjesec-dva igram BF1, FC Primal i Shaddow of Mordor, sve na Ultra).

ReLive sam isprobao i snimalo je ok iako za to koristim Screen Recorder (ili OBS) jer mi zauzimaju manje resursa kad snimam u 1080p a i naviknut sam na njih.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice