AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 805.323
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Lucidius kaže...

Chaselol

Stari moj pa tko jos majna, daj mi neki izvor gdje pise netko o tome i da je to jos profitabilno? tučeš gluposti napamet...

A ove gluposti da nemozes nista bez 1080 ili Titana su biseri svoje vrste, ako nisi znao ne rade svi u extremima, neko tu i tamo nesto odvrti radi sebe, tipa fotoshop ili tako neka umjerenija obrada, a nije da se nemoze i nesto zahtjevnije raditi sa tom grafom i sasvim je dovoljna za vecinu situacija. Nmeoras imat komp od 2000+ eura da budes programer 

guglaj malo naci ces sam, mrzi me postavljati 5 puta iste linkove vise 

Ti si pomenuo profi rad ne ja, ispod 1070 ne ides u profi vode, sto bi se zadovoljio nekom sredimo kad je bolje uzeti nesto polovno pa uzeti kasnije nesto dosta jace sto ti je neophodno za rad.
Amaterski i profi rad ne stavljaj u istu recenicu, gubi smisao Luci 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
Moj PC  
1 0 hvala 3
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Sve redom AMD igre u testu   ali idalje cak i tamo gdje su Radeonke jako favorizirane rezultat je tek poravnat sa gtx 1060, inace gtx 1060 daleko jaca, tako kazu tablice... 

Moj PC  
2 3 hvala 1
11 godina
neaktivan

Samo par Radeon naslova, Doom, Ashes i ostalo jednostavno dobro radi na AMD hardwareu, nisu AMD naslovi... A ako cemo tako, onda mogu bitchat do jutra o GameWorksu

Battlelog: D3lBoy-00
9 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Samo par Radeon naslova, Doom, Ashes i ostalo jednostavno dobro radi na AMD hardwareu, nisu AMD naslovi... A ako cemo tako, onda mogu bitchat do jutra o GameWorksu

Provjeri malo bolje, svaka ima dok ju palis reklamu od AMD-a ;)

1. Alien Isolation

2. Ashes 

3. Company of Heroes

4. Doom

5. Hitman

6. Sniper Elite 3

7. Thief

8. total war warhammer 

11 godina
neaktivan

Ok, nemam sve, ali u Doomu nisam primjetio reklamu na pocetku, al ajmo rec da je. Sve navedene igre rade super.

A što imamo vec godinama u 90% Benchmarkova ?

1. Dvision - GameWorks

2. Batman - GameWorks

3. Witcher 3 - GameWorks

4. GTA V- Ničji pomoz bog

5. AC Unity - GameWorks

6. Rise Of The Tomb Raider - GameWorks

7. Arma 3 - GameWorks

Što im je svima zajednicko ? Da rade solidno bez Nvidia opcija, a s njima rade ok na 800$ karticama - neke ni tad khm batman... I di je tu pravda benchmarkova ? Normalno da onda svi misle kako je Nvidia jedina opcija...

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2016 0:47 (D3lBoy).
13 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Provjeri malo bolje, svaka ima dok ju palis reklamu od AMD-a ;)

1. Alien Isolation

2. Ashes 

3. Company of Heroes

4. Doom

5. Hitman

6. Sniper Elite 3

7. Thief

8. total war warhammer  

Doom nije AMD naslov, zeleni su radili na samom pocetku sa developerima i jedan od razloga sto je vulkan odgodjen.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan

AMD ih je sponzorirao kad je Vulkan izlazio, ali ne vjerujem da je AMD naslov kao npr. Deus Ex

14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Kako vam se čine ovi rezultati? 

Asus Strix RX 480 Asus Strix RX 480
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Deder u igri probaj. Furmark samo temperature strese, a i to pretjera

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
D3lBoy kaže...

Deder u igri probaj. Furmark samo temperature strese, a i to pretjera

Rise of the Tomb Rider stabilan, stavit ću Time Spy u loop preko noći da vidim tamo

14 godina
Lucidius kaže...

Sve redom AMD igre u testu   ali idalje cak i tamo gdje su Radeonke jako favorizirane rezultat je tek poravnat sa gtx 1060, inace gtx 1060 daleko jaca, tako kazu tablice... 

U DX11 brža generalno do 10% ako i toliko a u DX12 ista ili sporija. Kažeš daleko jača ?? RX 480 i GTX 1060 su grafe istog ranga te kao takve i daju isto gameplay iskustvo. Kupac treba birati po onom što mu odgovara kod pojedinog branda i to je to a i cijene su manje više iste. Nema tu neke velike mudrolije niti filozofije. GTX 1060 6GB je bolja po pitanju ekonomičnosti i u DX11 a RX 480 8GB je bolja po pitanju DX12 i popularnog termina futureproof te radi većeg memory buffera i arhiktekture. Ako netko igra neki specifični naslov veliku većinu vremena onda jednostavno treba googlat kako se te dvije grafe ponašaju u dotičnom scenariju i nek bira.

8 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Baš me zanima hoce li amd vuc rx seriju kao 7 seriju par generacija.

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
itomic009 kaže...
Lucidius kaže...

U DX11 brža generalno do 10% ako i toliko a u DX12 ista ili sporija. Kažeš daleko jača ?? RX 480 i GTX 1060 su grafe istog ranga te kao takve i daju isto gameplay iskustvo. Kupac treba birati po onom što mu odgovara kod pojedinog branda i to je to a i cijene su manje više iste. Nema tu neke velike mudrolije niti filozofije. GTX 1060 6GB je bolja po pitanju ekonomičnosti i u DX11 a RX 480 8GB je bolja po pitanju DX12 i popularnog termina futureproof te radi većeg memory buffera i arhiktekture. Ako netko igra neki specifični naslov veliku većinu vremena onda jednostavno treba googlat kako se te dvije grafe ponašaju u dotičnom scenariju i nek bira.

Samo dok dode dx 12 mi cemo isto ovo pricat i za sljedecu seriju koja izade... Vec zadnje 2 godine se prica o tom dx 12 future proofu na radeonkama a nikako da svane. Ako neko bira neki specificni naslov neka uzme 480, stvar je u tome sta na gtx 1060 radi bolje 90 posto specificnih naslova ;)

Daj mi grafu za rezultate koje zelim odma, za 2 godine cu opet uzet novu, to je moj moto. A i glupo mi je to gledanje nekog future proofa na grafama srednjeg ranga, i jedna i druga ce vrtit igre u 25 fpsa za 2 godine. Future proof mi ima smisla ako kupis high end grafu pa zelis bit miran 2-3 godine, ovo future proofanje ko fol sa srednjim rangom mi je smijesno.

9 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
itomic009 kaže...
Lucidius kaže...

Samo dok dode dx 12 mi cemo isto ovo pricat i za sljedecu seriju koja izade... Vec zadnje 2 godine se prica o tom dx 12 future proofu na radeonkama a nikako da svane. Ako neko bira neki specificni naslov neka uzme 480, stvar je u tome sta na gtx 1060 radi bolje 90 posto specificnih naslova ;)

Daj mi grafu za rezultate koje zelim odma, za 2 godine cu opet uzet novu, to je moj moto. A i glupo mi je to gledanje nekog future proofa na grafama srednjeg ranga, i jedna i druga ce vrtit igre u 25 fpsa za 2 godine. Future proof mi ima smisla ako kupis high end grafu pa zelis bit miran 2-3 godine, ovo future proofanje ko fol sa srednjim rangom mi je smijesno.

smijesno ti je zato sto ne vidis dalje od high enda, koji cini ako 20% trzista kucnih korisnika koji koriste pc za igranje. 

moras shvatiti da si ljudi vecinom mogu priustiti samo taj srednji ili srednji nizi segment, ipak zivimo u hrvatskoj, i njima je svakako bitno da kada daju lovu koju si mogu u tome trenutku priustiti, to bude onda nesto sto ce im trajati bar cijeli jamstveni rok proizvoda ako ne i vise.

i onda traze informacije, na ovakvim mjestima i gledaju svaku kunu pri kupnji

mi koji mjenjamo graficke kao carape, ponekad smo u svome svijetu i imamo osjecaj da se svi igraju na high end grafama, a to nije ni blizu tako :)

u tome slucaju i taj glupi "future proof" izraz itekako ima smisla za takve kupce grafickih

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2016 13:32 (X3M).
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo jedan koji poprilično dobro objašnjava  situaciju

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2016 13:36 (dad0r).
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

"AMD izumire"
"Do 2020. ce AMD propast"
"Netko mora otkupit AMD ako žele opstat"

Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
protjeran
X3M kaže...
Lucidius kaže...
itomic009 kaže...
Lucidius kaže...

smijesno ti je zato sto ne vidis dalje od high enda, koji cini ako 20% trzista kucnih korisnika koji koriste pc za igranje. 

moras shvatiti da si ljudi vecinom mogu priustiti samo taj srednji ili srednji nizi segment, ipak zivimo u hrvatskoj, i njima je svakako bitno da kada daju lovu koju si mogu u tome trenutku priustiti, to bude onda nesto sto ce im trajati bar cijeli jamstveni rok proizvoda ako ne i vise.

i onda traze informacije, na ovakvim mjestima i gledaju svaku kunu pri kupnji

mi koji mjenjamo graficke kao carape, ponekad smo u svome svijetu i imamo osjecaj da se svi igraju na high end grafama, a to nije ni blizu tako :)

u tome slucaju i taj glupi "future proof" izraz itekako ima smisla za takve kupce grafickih

Kljuc je u redovitom mijenjanju, pred svaku novu seriju prodas grafu iz starije i uz malu nadoplatu uzmes opet nesto jace i optimiziranije za nove igre, i uvijek ces imat najbolje moguce performanse. Mislim da svako ko igra igre moze u godinu ipo dana stavit na stranu 500-600kn za upgrade nove grafe, kod prodaje grafi iz srednjeg segmenta se ne gubi puno, a svakom novom serijom u srednji rang pada ono sta je bilo narednu godinu u visem razredu.

16 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

"AMD izumire"

Pa tko piše te gluposti? 

15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

"AMD izumire"

Sto je pjesnik htio reci?!

11 godina
neaktivan
15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Citiram naslove koji su do nedavno bili svaki drugi dan po raznim portalima. Svi su predviđali propast AMDa, no ne cini se tako

A kakve pak veze ima slika koju si zalijepio?

11 godina
neaktivan

Raste im prodaja kartica, i to vec par mjeseci, tako i cijene dionica. Najavljivao se bankrot od raznih "analitičara" koji su se spamali svuda, a onda se razvlaci kako amd propada

9 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
X3M kaže...
Lucidius kaže...
itomic009 kaže...
Lucidius kaže...

Kljuc je u redovitom mijenjanju, pred svaku novu seriju prodas grafu iz starije i uz malu nadoplatu uzmes opet nesto jace i optimiziranije za nove igre, i uvijek ces imat najbolje moguce performanse. Mislim da svako ko igra igre moze u godinu ipo dana stavit na stranu 500-600kn za upgrade nove grafe, kod prodaje grafi iz srednjeg segmenta se ne gubi puno, a svakom novom serijom u srednji rang pada ono sta je bilo narednu godinu u visem razredu.

sve to stoji, nekome tko ima placu recimo 3000kn, 500-600 je pun k :D, s tim iznosom ima gablec za cijeli mjesec

realno sva roba bi se treba kupovati tako da gledas TCO (Total cost of ownership) i radis racunicu sta kasnije s tom robom, koliko gubis vrijednosti, inicijalno ulaganje, i bla bla

ali svatko od nas ima svoje potrebe koje zadovoljava na razlicite nacine i svatkome su bitni drugaciji parametri proizvoda pri kupnji

recimo karikiram:

osoba A gleda: OC potencijal, buka, temperature, potrosnja i da ima sto veci FPS u igrama

osoba B gleda: buka, cijena i da je FPS oko 60, ostalo ga ne zanima

RX470 kosta oko 300 do 500 kn manje nego GTX 1060, a oboje su tihe i rade 60 fps+ na 1080p

osoba A kupuje GTX 1060, osoba B RX470

ne mogu reci da su ili jedan ili drugi kupili krivo, zar ne?

jos jedan primjer, nema sanse da dam vise od 200 kn za obucu, i suludo mi je kada frendovi kupuju tenisice, cipele po 1000kn+, a s druge strane nije mi uopce suludo da dam 5k za graficku :D

tko ima moze, tko nema pazi sta kupuje

osobno mjenjam graficke precesto, zato jer mogu, a igram uglavnom blizzardove igre, dotu i tu i tamo jos nesto, uglavnom igre koje uopce ne zahtjevaju graficke koje kupujem/koristim, a bome niti ostali dio konfiguracije

15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Raste im prodaja kartica, i to vec par mjeseci, tako i cijene dionica. Najavljivao se bankrot od raznih "analitičara" koji su se spamali svuda, a onda se razvlaci kako amd propada

Pa normalno da raste cijena dionica kad su poljubili dno..

11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Dežurni hejteri

Ako dionice rastu mjesecima znaci da dobro rade, bez obzira na nisku cijenu dionice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Dežurni hejteri

Ako dionice rastu mjesecima znaci da dobro rade, bez obzira na nisku cijenu dionice.

Raste cijena dionica jer se ocekuju bolji rezultati amd-a, taj rast ne odrazava trenutno stanje nego nadu za buducnost...

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Anasha a jesi hejter to nema nidi,u kojem god smislu amd napreduje ti ga opovrgavaš,ajde malo budi pravedan ako ikako možeš ili ti je kuća cijela u zelenome sa nVidia natpisima.

Gamer

0 1 hvala 0
11 godina

Performanse su ok. Problem je dostupnost i nesrazmjer cijena.

15 godina
protjeran
mirko111222 kaže...

Anasha a jesi hejter to nema nidi,u kojem god smislu amd napreduje ti ga opovrgavaš,ajde malo budi pravedan ako ikako možeš ili ti je kuća cijela u zelenome sa nVidia natpisima.

Ti ni najmanje ne shvacas sta ja pisem.. Da sad trebam kupiti dionice nvidia-e ili amd-a, sasvim sigurno bi uzeo amd...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice