AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 807.454
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
itomic009 kaže...
metallic kaže...
4mal kaže...

470 je ono sto je 290 bila /je za 290x

Mene kod jeftinijih 470/480 brine eventualno 4GB Vrama, futureproof ili ne..?

Future proof je već prožvakan, ali evo da ti probam u kratkim crtama kroz dvije tri rečenice objasniti još jednom.

Hvala na elaboraciji problematike, iako je moje pitanje bilo više filozofskog karaktera ovaj put.

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
neaktivan
anarky1988 kaže...

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814150773 GTR BE .. user reviews. Nije loše za pročitati.

Tek onda shvatis koliko ima napolju retarda koji ni drivere za graficku ne znaju da instaliraju, a svi gledaju "Overclock" i neke gluposti koje u zivotu nece trebati........

98% danasnjih korisnika je plug'n'play i nije ni za sta bolje od referentnih. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Eto i ja upgredo komp. Stavio sapphir da mjenja boju  ko božoćno drvce.

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rokonja kaže...

Eto i ja upgredo komp. Stavio sapphir da mjenja boju  ko božoćno drvce.

Meni je to bilo fora pošto mi i ploča svijetli i MSI-ica i bilo mi fora, sad sam na kraju sve pogasio. Samo MSI logo bijeli svijetli i to je dosta hehe

13 godina

Zašto ti pod tvoj PC piše i7-6600K?

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Neznam kakav je youtuber, al evo kratki video 

rx 480 Gigabyte G1 Gaming vs gtx 1060 MSI vs rx 480 MSI. Na kraju su i temp i dB u max loadu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 14:35 (war3_tft).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
war3_tft kaže...

Neznam kakav je youtuber, al evo kratki video 

rx 480 Gigabyte G1 Gaming vs gtx 1060 MSI vs rx 480 MSI. Na kraju su i temp i dB u max loadu.

Kaj ovi u Gigabyte-u rade mulci svaki put failaju sa AMD karticama serija 300 je isto bil meh kaj se njih tice , i sad ovo na 81°C lošije od referente 

twice the pride double the fall
11 godina

Ali i tiše od referentne. Nema smisla gledat samo temperature bez pogleda na buku.

14 godina

Išli su na tišnu jer tu piše da je isto tiha onda kao MSI a znamo da je ta nečujna. Vjerojatno se onda sa samo malo okretaja gore i na G1 spusti na nekih 75C a da ostane nenametljiva ako je nečujna a ide do 81C. To je nešto kao Red Devil valjda.

11 godina

Nečujna do određenog rpm, kao i sve. Na recenziji Tekticka se MSI 470 jedva čuje u SW Battlefront, ali se itekako čuje u Furmarku kada ventovi idu na 1700-1800rpm. Zanimljivo u istom kanalu MSI 480 je pri Furmarku dosta tiša jer ventovi idu do 1300rpm, a temperatura još i jedan stupanj manje, tj. 73 stupnja, naspram 74 MSI 470 u Furmarku. Još jednom, obje se vrte manje pri igranju te su tada hladnije oko čak 10 stupnjeva (480 par stupnjeva toplija). Evo linkovi:

Kada sam kod Furmarka, Nitro 470 je tada na 75-76 stupnjeva, a rpm oko 1400. U igrama kao i kod MSI 480 rpm ide 100-200 manje (MSI 470 ima sličan rpm kao MSI 480 pri gejmanju, ali heavy load joj izgleda ne odgovara), ali temperatura ne pada tolko, nego je oko 73 stupnjeva, slično kao kod MSI u Furmarku:

Zaključak, sve zavisi o osobnim preferencama. Tko ne želi gledati temperature blizu 75 stupnjeva i ne želi glasnu grafu nema kaj, nego gledati MSI, ali kome ne smeta ta temperatura, 70 i sitno stupnjeva, i dalje može dobiti relativno tihu grafu sa Nitro 470, no mora paziti jer su ovo open bench videji. Realnije je još koji stupanj ili čak oko 10 stupnjeva gore u lošem ili dobrom kućištu sa slabim airflowom.

Isti lik bi ovaj tjedan trebao objaviti recu Gige 480 G1, tako da bi konačno mogli imati pošten review koji se ima sa čime usporediti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 15:27 (The_Fichek).
14 godina

Furmark nije bitan ni za temperaturu a pogotov ne za buku. Uzmeš tri najzahtjevnije igre i igraš svaku po 20-ak minuta. Ako ti tu nigdje nije preglasno i grafa se ne grije onda je super. Furmark je sintetika i nije isto kao realna upotreba. Nećeš testirat potrošnju auta tako da stisneš gas do poda i voziš u 3. 120 km/h.

http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_radeon_rx_480_g1_gaming_review,6.html

Evo Guru3D taman recenzirali tu Gigabyte i isto vidimo da ide do 81C u loadu ali se vidi da se tada ventovi vrte na oko 1200 do 1300 okr. Kod mene su tri takva venta i u Idle modu rade na oko 1500 okr. i ne čuju se apsolutno. To znači da je Gigabyte podesio malo previše opušteno krivulju ventova i da se može dodati parsto okretaja i da padne temperatura u sredinu 70-ih a da ostane grafa tiha.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2016 9:57 (itomic009).
12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Bilo bi zanimljivo vidjeti kako se ponaša nitro 470/80 (ili bilo koja druga osim msi) kad bi joj se postavio target temp na 65°C, odnosno koliko brže bi se ventovi morali vrtit da se zadrži na toj temp. Jer ona ide do 73°C samo zato što joj je to target temp, kao i devilica i giga sa targetom 80°C - naravno na stock frekvencijama i auto fan postavkama.

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina

Sintetika, ali nekome može koristiti kao simulacija max. ili heavy loada grafe, prvenstveno nekome tko ne koristi grafu samo za gaming, makar vjerujem da ima nekoliko igrara koje mogu slično ubiti grafu.

Napokon recenzija, hebote mjesec i pol nakon izlaska grafe, pretužno. Fala na linku. Usput sam se sjetio zašto je YT kanal kojeg je war3_tft linkao sranje, jer kopira apsolutno sve rezultate sa Guru3D.

13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Sintetika, ali nekome može koristiti kao simulacija max. ili heavy loada grafe, prvenstveno nekome tko ne koristi grafu samo za gaming, makar vjerujem da ima nekoliko igrara koje mogu slično ubiti grafu.

Napokon recenzija, hebote mjesec i pol nakon izlaska grafe, pretužno. Fala na linku. Usput sam se sjetio zašto je YT kanal kojeg je war3_tft linkao sranje, jer kopira apsolutno sve rezultate sa Guru3D.

Furmark realno vrtis kad sumnjas na ispravnost graficke, gledati te temperature je ludost. Slicno kao i prime95, jer se komponenta nikad nece naci pod tim opterecenjem.

11 godina

itomic009

Veliki je problem sto kod Guru3D i Devilica ide do 38dB: http://www.guru3d.com/articles_pages/powercolor_radeon_rx_480_red_devil_review,8.html

pri 76 stupnjeva, znaci izmedju MSI i Gige, blize MSI: http://www.guru3d.com/articles_pages/powercolor_radeon_rx_480_red_devil_review,6.html

Zato vise volim kvalitetne video recenzije gdje fino mozes cuti kako tocno zvuci grafa + ako ima kakvih snimanja temperature i buke uzivo, di ces bolje.

I jos je jedan problem sto oni uopce nisu testirali Nitro 480 ni 470, a izgleda da ni nece tako da mi dzabe te recenzije jer zelim direktnu usporedbu sa konkurentnim proizvodima, a ne samo par njih. Ista stvar sa Techpowerupom sto me skoro navodi do zakljucka da se MSI gura naprijed.

Inace, ovaj dizajn lopatica ventilatora koji ima MSI je stvoren da gura dosta zraka pri nizem rpm, tako da nije nista cudno da tako dobro hladi pri 1000-1100rpm, dok je Sapphire Nitro po meni, tj. pogledanim linkanim videjima, tisi pri visem rpm. MSI ima cak 14 lopatica, Nitro samo 9 i tu je glavni problem po meni. To sto je Nitro stavio je meni se cini bolje za kakav case fan pozadi, nego za GPU, ali hebat ga.

Nakon svega i dalje mi se cini da je Sapphire Nitro 480 super best buy jer je solidna, fleksibilna i drzi najbolju cijenu. Tko zeli tisinu undervolt, tko zeli max. performanse overclock, tko nije fanatic biti ce mu ok i pri stock postavkama. Kako got bilo tu grafu nebih stavljao u random kuciste. Kao prednost Nitro 480 naspram 470 vidim taj 1 heatpipe vise, makar je i Nitro 470 dosta dobra, zavisi po kojoj cijeni se gleda.

Evo jos i video XFX GTR 480 vs iChll X3 1060 koji usput pokazuje da XFX GTR verzija uglavnom drzi 60 i nest stupnjeva pri prosjecno 1900rpm, nekad idu na 2000, a u nekim igrama se drze blize 1500rpm. Ni jednom, niti pri sintetickom benchu (makar nije testirao Furmark, ali je Firestrike, Time Spy i Unigine Heaven) nisam vidio da je isla prek 65 stupnjeva :O, a istestiro je pun k toga:

Ovdje je sazetak testiranja kaj se fps tice: 

Evo i reddit review te GTR verzije (ne mjesati sa RS !!): https://www.reddit.com/r/Amd/comments/4wq6ei/xfx_rx_480_gtr_black_nonreference_review/ koji se poklapa sa ovim videjom, da je target temp 65 stupnjeva u Wattmanu, da se vrti oko 1750 rpm u GTA5, da bez beda drzi 1338Mhz itd.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 17:29 (The_Fichek).
9 godina
Furmark je odlican alat ,i nije uopce nerealan load. graficka sama diktira koliko moze povuc,jednostavno ako ima problema problem je u grafickoj.
Ja sam isto prica za prime na fxu da nije realna potrosnja,dok nisan pocea koristit fx u softveru koji moze radit na 8 threadova i stabilan klok vise nije bio stabilan nego tocno ko u primeu 200mhz manje.
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Naravno da je nerealan. Recimo u kojoj to igri će jedna R9 390 povući ~370W kao što povlači u Furmarku? Također su neke kartice "cijepljene" protiv furmarka, namjerno tada throttlaju, pa im recimo potrošnja ispada niža pod furmarkom nego u igrama.

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 21:52 (Penryn).
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
9 godina
Koja trotla ? gtx 580 poznata po tome da voli spalit vrm jer je poddimenzioniran,ustvari neispravna kartica ako cemo realno gledat.

vidi vraga bas stres test je pokaza da ta kartica ne radi kako bi trebala, mislim da ljepo pise da je to jedina funkcija programa, i ocito dobro radi.

Ili mislis ko u slucaju gtx970 koja ocajno puno trotla u furmarku, jer je boost clock obrnuto proporcionalan loadu pa u furmarku nepostoji .

Slazem se furmark nije benchmark, ali je odlican stres test.

290x mi je vukla tocno do 377w u alien isolationu na 4k,u wolf new order cak na 1080p,zamisli i to je ocekivano i u watt isto ko u furmarku na 1080p testu.
17 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...
Koja trotla ? 
290x mi je vukla tocno do 377w u alien isolationu na 4k,u wolf new order cak na 1080p,zamisli i to je ocekivano i u watt isto ko u furmarku na 1080p testu.

Pa stavio sam ti linkove koja throttla, eto prvi primjer Asus GTX1060. Dakle iako je optereti na max, ne optereti je na max jer se ova neda isprovocirat. 

Kako si došao do tih 377W?

Will this run on my 486?
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

furmark je smece do te mjere da nvidia i amd savjetuju da se taj program ne koristi jer simulira load koji korisnik nikad nece uspjeti postici sa bilo kojim drugim programom

kao da auto vozis cijelo vrijeme u prvoj brzini pri 9000 okretaja..

no ako je tebi do skracivanja radnog vijeka svoje graficke, slobodno nastavi koristiti furmark

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Istina, nit je neki stress test. Ljudi misle da taj ekstremni load ce dobro testirati jel kartica stabilna... E pa meni se furmark znao vrtit dugo vremena bez ijednog artifakta, uđem u BF3 nakon pol runde crvena slika, crashevi...

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
protjeran
Pa furmark je open gl, naravno da ces u d3d imati drugacije iskustvo!
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Zasto ga onda svi koriste kao stress test i test temperature kad nije referenca za ni jedno ni drugo

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Pa ne koristi se samo on, po servisima je uredno i 3dmark itd..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
8 godina
D3lBoy kaže...

Zasto ga onda svi koriste kao stress test i test temperature kad nije referenca za ni jedno ni drugo

Zato kad mali Ivica kupi najači gpu na tržištu i bude najbolji na tabli sa rezultatima, baja je u selu :)

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

https://www.computerbase.de/2016-09/geforce-gtx-1060-3gb-test/3/#diagramm-the-witcher-3-1920-1080_2

Latest Witcher 3 benchmark with Crimson Driver Hotfix

objasnjenje rezultata:

AMD's recent Crimson has reduced CPU overhead for DX11 draw calls. This is going to impact games where it was part CPU bound

tako da sad imamo situaciju u kojoj GTX980 i GTX1060 6GB zaostaju za RX470, 390 i RX480 LoL

Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Samo plako, tek bu se vidlo za godinu dana 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Samo vi sanjajte.
13 godina
neaktivan

Jos jednom dokazano da je RX 470 apsolutni best buy u klasi 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice