- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne znam ja kaj ces ti radit sa njima,možeš si ih iza uha stavit!
Stvarno si dao jaaaaaaaaaaako puno podataka u postu.
pa nebih kupovao nekakav av resiver za 1000kn
Već ima slična ( moja ) tema. Nadam se da će nam netko pomoći.
EDIT: http://www.bug.hr/forum/topic/audio-video-playeri-recorderi/kako-iskoristiti-zvucnike-kucnog-kina/49245.aspx
Nabavi jeftiniji reciver, to ti je to. Polovni, ili neki Vivax, tako nešto, direktno ne spajaj nikako.
Aha, ako su aktivni (imaju svoje pojačalo) onda ih samo pospajaš normalno kao da su ti na kompu samo što one priključke koji idu u komp (3.5mm) pomoću adaptera (3.5mm na cinch) spojiš na DVD player ili bilo šta drugo.
Ovako, dakle ti želiš zvuk sa TV-a da ti se čuje na zvučnicima ili šta? I to želiš spojiti sa optičkim kabelom, ok, za to ti treba reciver koji ima optički ulaz, normalni DVD playeri imaju optički izlaz kako bi spojio vanjske zvučnike koji imaju svoj optički ulaz.
Ako su ti zvučnici aktivni onda ti ne treba pojačalo, pa možeš vidjeti ima li gdje kakav reciver kojem ne radi pojačalo ali je jeftin jako zbog toga (polovni naravno), a ima digitalni optički ulaz.
Oglasnici, njuškalo, forumi koji imaju tržnice, second hand shopovi, sajmovi razni di se prodaju rabljene stvari...
Ali sad sam gledao baš nešto i recimo moj reciver nema pasivne 5.1 izlaze nego samo stereo što je problem za tebe. Mislim da neće ipak ići sa reciverom onda. Jedino ako imaš situaciju da odspojiš sve zvučnike osim suba od njihovih pojačala (predpostavljam da su svi spojeni na sub) i onda njih spojiš na pojačalo od recivera, a subwoofer spojiš na sub out od recivera jer je to onda kao aktivni sub. Ako imaš potenciometar na nekom zvučniku onda bi ti ovo bila prava jebada za napraviti, ako su svi zvučnici onako sami za sebe tj. spajaju se u sub preko cincha ili dvije žice onda ne bi trebao biti problem.
Neznam, nisam pametan, pričekaj malo možda ti netko nešto bolje odgovori. Pomoglo bi da kažeš koji su to zvučnici i daš koju kvalitetnu sliku njihovih konektora.
Aha, da, onda bi mogao dobiti 5 zvučnika i sa malo kemijanja i jedan od ta dva suba (ili oboje ) spojiš da budu kao aktivni subovi i na izlaz od recivera i bok. E sad, u tim tvojim subovima je već pojačalo i to ok pojačalo. Neznam isplati li ti se sve to samo zbog optičkog priključka ali ako se odlućiš na to onda ti definitivno treba A/V reicver sa optičkim ulazom. E sad, koji pojma nemam, vidi po oglasnicma šta ima jeftino.
Pogledaj ove AM-100 i 200, probaj negdje iskopati imaju li digitalne ulaze (trebali bi imati). Ta čuda bi trebala biti dosta jeftina. Čini se da imaju i pojačala za sub pa ono, možeš i neki malo jači pasivni da spojiš ako ćeš, a valdja se može spojiti i aktivni (nisam još naišao na reciver na kojem se ne može).
Ali sad sam gledao baš nešto i recimo moj reciver nema pasivne 5.1 izlaze nego samo stereo što je problem za tebe. Mislim da neće ipak ići sa reciverom onda.
Te izlaze imaju skuplji receiveri (moj Denon 2308 ih ima, recimo, dok 1908, koji je slabiji model iste generacije nema), a ne isplati se onda uzimat receiver od 4-5 tisuća kuna da bi na pre-out spojio zvučnike za komp. Osim polovnog kojem ne radi pojačalo, ali ne znam baš koliko su takvi česti
Za ovo što ti hoćeš ti nema druge nego kupiti receiver. Ustvari, mogao bi preko kompa ako imaš optički ulaz, ali ne vjerujem da imaš, a i meni je tako spojeno zvuk kasnio nekih pola sekunde, možda se moglo sredit ali to sam samo jednom za probu spajao tako da mi je bilo svejedno, htio sam samo vidit radi li to.
Usput, zašto toliko inzistiraš na optičkom kabelu ako misliš samo na TV spojit? Imaš valjda na TV-u RCA stereo izlaz. Spoji s tim. Tako i tako je na TV-u sve u 2 kanala; doduše, filmovi imaju kodiran zvuk u Dolby Pro Logic pa se može iz njih izvuć surround kanale ali ti opet treba receiver za to. A ako misliš spajati na DVD onda kupi neki jeftini DVD player s 5.1 izlazom (moj nekadašnji Vivax ih ima), pa ih spojiš sa 3 2xRCA>3.5mm kabela. I budući da imaš još i 2.1 sistem taj spojiš na TV.
Mislim da ti kvalitetnog rješenja nema osim ako si spreman uložit novce u receiver. Oni Vivaxi AM-100 i AM-200 su smiješno jeftini (600-700 kn) a kvalitetnije marke su od cca 1500 kn. Ili probaj nešto polovno nać. Btw, ako se potrudiš možeš i 7.2 sustav složit