Sta da uradim s 5 zvucnika?

poruka: 19
|
čitano: 4.198
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Imam 5 kompjuterskih zvučnika. Šta da radim s njima da ih spojim na tv kao kucno kino.
Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ne znam ja kaj ces ti radit sa njima,možeš si ih iza uha stavit!Namigiva

9 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
RE: Sta da uradim s 5 zvucnika?

Ako imaš pet pari Onda gle Linkić

Za jedan par.

A za ostale sam smisli nešto...

[URL=http://www.neobux.com/?r=bobica257][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner/?u=bobica257&u3=3732154][/URL]
17 godina
neaktivan
Toni93 kaže...
Imam 5 kompjuterskih zvučnika. Šta da radim s njima da ih spojim na tv kao kucno kino.

Stvarno si dao jaaaaaaaaaaako puno podataka u postu.

15 godina
protjeran
Pa imam ih 5. Htio sam ih spojit nekako pa da ima kucno kino, pa me zanima kako da to ucinim. Šta ti još triba. Zvucnicima nisu nešto jaki
pa nebih kupovao nekakav av resiver za 1000kn
Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
I imam još jedno pitanje. Mogu li uzeti DVD od kućnog kina i na njega spoiti te zvučnike ( iako su kompjuterski)?
Toni
15 godina
protjeran
Itko??
Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Već ima slična ( moja ) tema. Nadam se da će nam netko pomoći.

EDIT: http://www.bug.hr/forum/topic/audio-video-playeri-recorderi/kako-iskoristiti-zvucnike-kucnog-kina/49245.aspx

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 22:19 (nailer).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Nabavi jeftiniji reciver, to ti je to. Polovni, ili neki Vivax, tako nešto, direktno ne spajaj nikako.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Jel smeta ako su kompjuterski( koliko sam služila oni su aktivni, ispravi me ako sam u krivu)?mislio sam uzeti polovni DVD od kućnog kina i tako onda spojit.
Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Aha, ako su aktivni (imaju svoje pojačalo) onda ih samo pospajaš normalno kao da su ti na kompu samo što one priključke koji idu u komp (3.5mm) pomoću adaptera (3.5mm na cinch) spojiš na DVD player ili bilo šta drugo.

0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Ma krivo si me skužio, meni treba optički digitalni izlaz tj. Ulaz ,da spojim tv s tim zvućnicima. Pa sam mislio kupiti polovni DVD od kućnog kina i na njega spojiti te zvučnike pa onda sa njega poslati zvuk na tv putem optičkog digitalnog kabela.ili kupiti resiver pa onda s njega slati , ali mi je to malo skupo.SAD mi je jedini problem hoće li to raditi s tim DVD-om
Toni
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ovako, dakle ti želiš zvuk sa TV-a da ti se čuje na zvučnicima ili šta? I to želiš spojiti sa optičkim kabelom, ok, za to ti treba reciver koji ima optički ulaz, normalni DVD playeri imaju optički izlaz kako bi spojio vanjske zvučnike koji imaju svoj optički ulaz.

Ako su ti zvučnici aktivni onda ti ne treba pojačalo, pa možeš vidjeti ima li gdje kakav reciver kojem ne radi pojačalo ali je jeftin jako zbog toga (polovni naravno), a ima digitalni optički ulaz.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 16:52 (Vido).

0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Pa to mi treba sto si reko, a gdje da nađem takav resiver, dali tako nešto postoji. Gdje da tražim po internetu??
Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Oglasnici, njuškalo, forumi koji imaju tržnice, second hand shopovi, sajmovi razni di se prodaju rabljene stvari...

Ali sad sam gledao baš nešto i recimo moj reciver nema pasivne 5.1 izlaze nego samo stereo što je problem za tebe. Mislim da neće ipak ići sa reciverom onda. Jedino ako imaš situaciju da odspojiš sve zvučnike osim suba od njihovih pojačala (predpostavljam da su svi spojeni na sub) i onda njih spojiš na pojačalo od recivera, a subwoofer spojiš na sub out od recivera jer je to onda kao aktivni sub. Ako imaš potenciometar na nekom zvučniku onda bi ti ovo bila prava jebada za napraviti, ako su svi zvučnici onako sami za sebe tj. spajaju se u sub preko cincha ili dvije žice onda ne bi trebao biti problem.

Neznam, nisam pametan, pričekaj malo možda ti netko nešto bolje odgovori. Pomoglo bi da kažeš koji su to zvučnici i daš koju kvalitetnu sliku njihovih konektora.

0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Imam ligitech x-530 zvučnike i takve iste smo 2.1 sistem. Ja sam mislio uzeti 4 iz x-530 jel mi je jedan sa kontrolama i uzeti jednog s ovog 2.1 sistema.trebalo bi mi nešto ( valjda neki reciver) da to ujedinim i dobijem ulaz za digitalni opticni kabel.to nisu neki jaki zvucnici,mislim da im je snaga 7.5 w a centralnom15 w tako da je nepotebno uzimati nešto jako pa da stoji eiskorišteno
Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Aha, da, onda bi mogao dobiti 5 zvučnika i sa malo kemijanja i jedan od ta dva suba (ili oboje Osmijeh) spojiš da budu kao aktivni subovi i na izlaz od recivera i bok. E sad, u tim tvojim subovima je već pojačalo i to ok pojačalo. Neznam isplati li ti se sve to samo zbog optičkog priključka ali ako se odlućiš na to onda ti definitivno treba A/V reicver sa optičkim ulazom. E sad, koji pojma nemam, vidi po oglasnicma šta ima jeftino.

Pogledaj ove AM-100 i 200, probaj negdje iskopati imaju li digitalne ulaze (trebali bi imati). Ta čuda bi trebala biti dosta jeftina. Čini se da imaju i pojačala za sub pa ono, možeš i neki malo jači pasivni da spojiš ako ćeš, a valdja se može spojiti i aktivni (nisam još naišao na reciver na kojem se ne može).

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Vido kaže...

Ali sad sam gledao baš nešto i recimo moj reciver nema pasivne 5.1 izlaze nego samo stereo što je problem za tebe. Mislim da neće ipak ići sa reciverom onda.

Te izlaze imaju skuplji receiveri (moj Denon 2308 ih ima, recimo, dok 1908, koji je slabiji model iste generacije nema), a ne isplati se onda uzimat receiver od 4-5 tisuća kuna da bi na pre-out spojio zvučnike za komp. Osim polovnog kojem ne radi pojačalo, ali ne znam baš koliko su takvi česti Osmijeh

Toni93 kaže...
Imam ligitech x-530 zvučnike i takve iste smo 2.1 sistem. Ja sam mislio uzeti 4 iz x-530 jel mi je jedan sa kontrolama i uzeti jednog s ovog 2.1 sistema.trebalo bi mi nešto ( valjda neki reciver) da to ujedinim i dobijem ulaz za digitalni opticni kabel.to nisu neki jaki zvucnici,mislim da im je snaga 7.5 w a centralnom15 w tako da je nepotebno uzimati nešto jako pa da stoji eiskorišteno

Za ovo što ti hoćeš ti nema druge nego kupiti receiver. Ustvari, mogao bi preko kompa ako imaš optički ulaz, ali ne vjerujem da imaš, a i meni je tako spojeno zvuk kasnio nekih pola sekunde, možda se moglo sredit ali to sam samo jednom za probu spajao tako da mi je bilo svejedno, htio sam samo vidit radi li to.

Usput, zašto toliko inzistiraš na optičkom kabelu ako misliš samo na TV spojit? Imaš valjda na TV-u RCA stereo izlaz. Spoji s tim. Tako i tako je na TV-u sve u 2 kanala; doduše, filmovi imaju kodiran zvuk u Dolby Pro Logic pa se može iz njih izvuć surround kanale ali ti opet treba receiver za to. A ako misliš spajati na DVD onda kupi neki jeftini DVD player s 5.1 izlazom (moj nekadašnji Vivax ih ima), pa ih spojiš sa 3 2xRCA>3.5mm kabela. I budući da imaš još i 2.1 sistem taj spojiš na TV.

Mislim da ti kvalitetnog rješenja nema osim ako si spreman uložit novce u receiver. Oni Vivaxi AM-100 i AM-200 su smiješno jeftini (600-700 kn) a kvalitetnije marke su od cca 1500 kn. Ili probaj nešto polovno nać. Btw, ako se potrudiš možeš i 7.2 sustav složit Cool

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.3.2010 1:42 (Mirko935).
15 godina
protjeran
Ma ništa od 7.2 sistema, svi kabelu su već provuceni kroz zid . Meni je glavni problem to sto nemogu regulirati zvuk na zvucnicima( oni su mi na pola kruga pa reguliram taj polu krug na tv pomoću daljinskog) ali ništa od ovoga vidim da moram puno uložiti u nešto sto nije dobro. Hvala svima na pomoći.
Toni
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice