Osjećate li da ste pod "tehnostresom"?

poruka: 5
|
čitano: 1.565
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Osjećate li da ste pod "tehnostresom"?".
6 godina

Nadodao bih još : uvijek tražiti riješenje za problem, a ne problem za riješenje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2024 18:55 (gpd).

1 0 hvala 0
15 godina
Re: Osjećate li da ste pod "tehnostresom"?
Na poslu je tehnostres, imam kolege kojima zvoni mobitel 50-100 puta na dan pa leti tamo leti vamo koma
Intel 80286
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Re: Osjećate li da ste pod "tehnostresom"?
Ljudi si sami izazovu taj stres. "Kultura rada" trazi od čovjeka da bude dostupan svakom idiotu u svako vrijeme, bio to šef ili klijent. Još se hvale time po LinkedInu...

7 0 hvala 0
11 godina

Došao sam u godine kad izbacujem sve što mi ne koristi i što me ne zanima što se tehnologije tiče, osim ako nije isključivo za: a) moju zabavu i učenje, b) posao.

Ne mogu niti želim držati korak s time. Nitko ne može, pa imao 25 ili 65 godina, jednostavno je nemoguće. Zato se i ljudi specijaliziraju u uskim područjima (kao i u znanosti), jer više od toga ne ide.

Preporuke starog IT-evca:

Radite i učite ono što vas zanima, nemojte ići u širini jer nikad nećete biti stručnjak za sve

Koristite ono što vam treba i što vas zabavlja.

Obavezno se isključite u svojim slobodnim danima, i ostavite otvorene komunikacijske kanale koji vam trebaju da maksimalno iskoristite odmor i slobodu. Ili ih ugasite sve, ovisi kako se opuštate i zabavljate.

Za mlađu populaciju na fakultetu i u školi:
Nažalost vama će trebati još jedno vrijeme da skužite da vam treba ovo gore. To je prirodno, svima je trebalo vremena.

Nadglednik dina
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2024 9:38 (Entry Point).
Moj PC  
11 0 hvala 2
5 godina

Meni se čini da taj (prvi puta čujem taj termin) "tehnostres" meni izazivaju dvije stvari :

1.) Ekstremna hiperprodukcija u svijetu IT tehnologija - prečesto se u zadnje vrijeme lansiraju "nove" stvari (novi CPU-i, GPU-i, smartphoni, novi OS-i, aplikacije),
  a da tržište nije propisno  apsorbiralo (savladalo, testiralo i iskoristilo) ono od ranije.  Mora li se baš svake godine izbaciti nova serija procesora za desktop ili laptop računare,
  nova serija pametnih telefona, nova verzija Windows (sada) 11 OS-a i još toga koliko hoćete ? Da ne spominjem turbofolkizaciju umjetne inteligencije (AI).
  Stiče se dojam da je AI došao kao sredstvo skretanja pozornosti ne neriješene kronične probleme u hardveru i softveru, npr. neki Intel CPU se samospaljuje 
  pri opterećenju, ali to nije važno jer ima NPU od 55 TOPS-ova, to je bitno i u trendu. Imate tisuću Linux distroa. Svega je previše, a premalo autentičnosti i istinskih 
  inovacija, pa se čovjeku pomalo zgadio život od tehnologija.
2.) Hiperprodukcija znači pad kvalitete - sve što imamo od hardvera i softvera je pomalo defektno i u suštini komplicirano. Kupiš CPU ili GPU, trebaš 5 doktorata da
  ga naštimaš, prije instaliraš komponentu i zaboraviš, sad daj Curve Optmizer, undervoltaj, overklokiraj, parkiraj jezgre, jebi, grebi. Instaliraš igricu sa Steama
  na komp koji ima R7 7800X3D i RTX 4090 i trebaš pet doktorata da eliminiraš stuttering, debloataj Windowse, HAGS, HEPT, Game Mode, čudotvorna podešenja u
  driveru od grafičke, Registryju, čudotvorne Powershell skripte za ubrzavanje, čudotovrne optimizirane verzije Windowsa tipa LTSC, Atlas, opet jebi, grebi.
   Windows 11 još uvijek ima neke Windows 95 prozore i nekonzinstentnu crnu temu, ali zato Copilot i Recall iskaču iz svakog ćoška. 

Jednostavno : smaranje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2024 14:50 (bernibug).

3 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice