WD My Passport 500 gb (PROBLEM)

poruka: 18
|
čitano: 4.091
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Evo ovako imam problem s gore navedenim eksternim hard diskom kojeg vec imam oko godinu dana i sve je super radilo do sada, naime u zadnje vrijeme kad ocu nesto prebaciti na njega s kompa ili s njega na komp to tako dugo traje za nevjerovat (primjer prebacuje 100 mb oko 1 sat i takve stvari), pa sam na kraju sve izbrisao sa njega i formatirao ga ali nistha se nije promjenilo ponovno je prespor, pa me zanima stha bi moglo biti i da li da ga nosim reklamirati jer imam jos garanciju godinu dana !! I da jos jedna probao sam preko WD SmartWare-a programa koji dolazi sa gore spomenutim hardom napraviti full media scan koji detektira nekakve pogreske u hardu ako ih ima, ali mi stalno izbacuje da to ne moze izvrsiti !! Eto molio bih vas za pomoc !!

Hvala unaprijed !!

0 0 hvala 0
17 godina

bitno da znamo da je radio kako spada godinu dana.

ili je on ili je nesto poslo naopako u kopiranju na windowsima.

najbolji i najlakši način,spoji taj hdd kod nekoga i zamoli da probas nesto prebacit njemu ili on tebi.

makar ces znati jeli nesto sa discom ili sa tvojim pc-om.

sto kaze hdtune.

Pc.1 @ Avira IS + Emsisoft Mamutu = 3years Pc.2 @ OA++ =1year ko je kome kriv sto nemoze! btw comodo je vjeciti BETA shit na kvadrat. Fanovi su im tek fantomi svoje vrste :))
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pa taj sam eksterni inace koristio sa laptoptom a sad kad sam bio doma na godisnjem koristio sam ga sa pc-ijem i od tad je prilikom prebacivanja glazbe s njega na pc doslo do problema malo po malo mi je pri prebacivanju stalno javljalo da se neke od pjesama nisu mogle prebaciti i sad kad sam dosao s godisnjeg i probao nesto prebaciti s laptopa na taj hard ili s hard-a na laptop to je toliko sporo za poluditi. Evo bas sam si skinuo taj hd tune i pokazujemi ovo, ali nemam pojma sta to znaci pa molim pomoc !!

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 0:14 (djdeva).

0 0 hvala 0
17 godina

imas veliki problem.

bad sector.

hard je prepoznao bad sector i primjenio "bazensku zamjenu", relokaciju virtualnu,da bi to sada radilo,koliko toliko.

odi na provjeru sektora u hdtune ,to ti traje dugo na 500gb,ostavi neka izbroji probleme.

Pc.1 @ Avira IS + Emsisoft Mamutu = 3years Pc.2 @ OA++ =1year ko je kome kriv sto nemoze! btw comodo je vjeciti BETA shit na kvadrat. Fanovi su im tek fantomi svoje vrste :))
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: WD My Passport 500 gb (PROBLEM)

pod provjera sektora mislis error scan ili ? i da li postoji ikakav nacin da se tako sta ispravi ili se mogu pozdraviti sa hardom pa da ga nosim na reklamaciju !! btw hvala na pomoci

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 0:25 (djdeva).
15 godina

bad sector=reklamacija

My Life Is A Very Serious Game...
14 godina
neaktivan
...a sta to uopce znaci da znam reci kad ga odnesem da me ne bi odkantali, mislim da ne bi rekli da garancija ne pokriva to !? i kako uopce dodje to tog bad sectora ??
17 godina

pokraj healtha,onaj error scan klikni.

da,nema tu lijecenja, reklamacija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
djdeva kaže...
...a sta to uopce znaci da znam reci kad ga odnesem da me ne bi odkantali, mislim da ne bi rekli da garancija ne pokriva to !? i kako uopce dodje to tog bad sectora ??

ljudi vole pricati o svemirskoj misticnoj tehnologiji grafickog cipa,za mene je hdd monster zanimljiva komponenta.

isto tako ti bad sectori su mistika od kada postoje.

nema pravila,kada i zasto se pojavljuju.

skloni su rapidnom sirenju i totalnom krepavanju disca...evo veceras je jos jedan forumas imao krepavanje harda.

14 godina
neaktivan
...ok znaci onda definitivno reklamacija, sva sreca da imam jos jedan WD passport 320 gb, bemti WD !! Znaci reklamacija pokriva to i sta da im kazem kad ga budem donio ? Inace kupio sam ga u ADM-u i kostao me dobrih 900 kunica ali sva sreca pa je garancija 2 god. i da zanima me da li ima netko iskustava sa reklamacijama eksternih hardov-a, mislim ako se to ne da ispraviti trebao bi onda dobiti novi, zar ne ?

0 0 hvala 0
15 godina

pa reci da ti se podatci sporo prebacuju i da nekada bez ikakvog razloga prekine prebacivanje podataka...trebao bi dobiti novi ili nesto za tu lovu ili u krajnjem slucaju novce nazad...ako dobijes novi mislim da dobijes i novu garanciju od 2godine

17 godina

najidealnije ti je kao stara "iskusnjara".

isprintas te slicice od hdtuna i ovu sto ces dobit sa pokvarenim sektorima.

pod misku disc i pravac trgovina.

izvedes prezentaciju na njihovom pc-u i kazes im da nesto kopiraju,onda pokazes isprintan test,a ako im i dalje nije jasno ,neka u google upisu hd tune portable.

polozis racun s garancijom i cekas odgovor.

bude li problema, pitaj juzera IVO-F1 gdje je tema kada je on seagate slao u evropsko skladiste na zamjenu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
...a nista onda cu tako i napraviti i hvala na pomoci !! pozz
17 godina

ajde nemoras izvrtit do kraja onaj error test,samo dok ne pokaze crvene kockice,daj da vidimo to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

evo ima i na wiki u onoj tablici mali info

http://en.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo i onog error testa ali ga nisam do kraja skenirao

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 16:12 (djdeva).

0 0 hvala 0
15 godina

ma da nosi na reklamaciju posto nisi do kraja odvrtio a vec ima gresaka moraju ti priznati garanciju...

13 godina
neaktivan

Imam veliki problem i molim pomoć.

Eksterni disk WD My Passport 500 GB je do jučer radio dobro, da bi nakon jednog prijenosa podataka na unutarnji disk prijenosnog računala jednostavno sam sebe odjavio (nestao je iz preglednika). Nakon toga ne radi auto run (ne skenira podatke kad se priključi na USB), nakon nekog vremena prijavljuje se i u pregledniku pojavi samo jedan disk (prethodno sam imao dvije particije) i File system je u Properties prikazan RAW, izgubio je i naziv te dvije particije, a veličina je 0 byts, kao i zauzetost diska, dok u Volumes nema ništa prikazanog. Imam instaliran anivirus NOD i kad pokušam skenirati disk javlja poruku "Error opening". Molim savjet, što mi je činiti. HVALA!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice