Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.963
|
čitano: 15.760.809
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
kiwi_91 kaže...

U užoj obitelji je trebala zamjena televizora (boje su "poludile" na Samsungu 32K4100) pa je 42ST50 uskočio, ali i ovo drugo što si naveo je bio dodatan poticaj.

Pretpostavljam da su se preporodili nakon šta si im poklonio svoju ST50 ali je to sigurno baš sramotno vidjet u kombinaciji sa jeftinim T2 HEVC prijemnikom, sam ak prate TV preko najobičnije zem. antene...

Jedan Amiko MIRAX bi se savršeno uklopio sa tim starim Panyem, ali ja na tvom mjestu bi išo ipak na preskupu varijantu - BD recorder UBC70 zbog CEC-a te UI-a koji je gotovo sličan kao na TV-u, iako je i ovaj rec već zastarjeli (model iz 2017, možda i stariji) Ispričavam se moderatorima ak postam nešto nevezano za temu...

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.11.2023 19:40 (Vavoom).
16 godina
neaktivan
MarinG kaže...

Šta onda da se radi? Da uzmem TCL 65C805 ili Sony 65KDX75WL. Cijenom su tu negdje isti. Jedino što Sony nema hdmi 2.1 i ima samo 60Hz. Koliko je to bitno? Ili da dam još 300 eur više pa uzmem Sony 66XR90K (taj ima samo 2god.  garancije)? Ili TCL C845?

Ako ti baš nije frka s parama, X90K je definitivno najbolji izbor od navedenih. FALD, 4k120Hz, 10 bitni VA panel, image processing i upscaling su vrhunski odrađeni zbog XR procesora, mislim da mu je max HDR brightness oko 1000 cd/m2. Jedino što se neki ljudi žale da X90K ima nešto problema sa bloomingom, ali osobno mislim da je to prenapuhano. Nekim ljudima bi moglo smetati, nekima ne. Ali dobiti ćeš iznimnu preciznost boja, zadržavanje detalja u svijetlim i crnim scenama, ima iznimno malo black crusha. TCL ima napucane specifikacije i po mom mišljenju previsoki brightness, do te mjere da svjetlina počne žderati detalje sa slike i zbog toga boje znaju izgledati isprano. E sad, 120Hz ti je bitno jedino ako planiraš igrati na novim konzolama i PCu. Ako ne, može se živjeti i bez toga.

Uostalom, postoji par videa na youtubeu gdje se uspoređuje baš X90K sa TCL i Hisense mini LED modelima, uvijek možeš pogledati i zaključiti kaj ti najbolje odgovara što se tiče prikaza slike.

15 mjeseci
neaktivan
Samsung QE65Q80B ili LG 65QNED813RE.
Ako imate i neku treću preporuku za nekih 800 eura.
Ne treba mi za gejmanje, već samo za gledanje iskon TV-a i Netflixa

0 0 hvala 0
5 godina
96roberto kaže...
Samsung QE65Q80B ili LG 65QNED813RE.
Ako imate i neku treću preporuku za nekih 800 eura.
Ne treba mi za gejmanje, već samo za gledanje iskon TV-a i Netflixa

Ja bi radije uzeo Q80C koji je ovogodišnji model, ima vjerovatno bolji prikaz i jači brightness šta je idealno za previše osvijetljene prostorije, a tu je još i Quantum Lite procesor za koji sumnjam da će poboljšati malo sliku, a još bi bilo idealnije da ga upikneš sa 2+3 god. gare...

4 godine
neaktivan
p3r02d3r0 kaže...

Da se i ja malo uključim. Škicam novi TV jer imam LG-jevu 43-inčnu staru kramu očajnog kontrasta u koju je upiknut Fire TV stick jer taj smart TV više nije baš tak pametan.

55 inča max.

Za što će se koristiti:

- sport

- filmovi

- sadržaj za klince

- i ostale gluposti na TV-u

Na TV-u NE planiram gejmat.

E sad, geek sam i volim imat najbolji tech, ali kad je TV u pitanju, to najbolje (OLED) košta puno novaca pa razmišljam je li mi uopće potrebno.

Jednako tako, isplati li se uzimati QLED za cca 1000 eur?

Ove trenutno imam na wishlisti. Budžet mi je 1000 +/- 200 eur. Ali ako postoji neki best buy za manje od 1000 eur, super.

QLED

TCL 55C845 televizor, 55" (139 cm), QLED (nabava.net)

Samsung QE55QN85C televizor, 55" (139 cm), Neo QLED (nabava.net)

Hisense 55U8KQ televizor, 55" (139 cm), LED/ULED (nabava.net)

Samsung QE55Q70C televizor, 55" (139 cm), QLED (nabava.net)

OLED

LG OLED55C31LA televizor, 55" (139 cm), LED/OLED (nabava.net)

LG OLED55B23LA televizor, 55" (139 cm), OLED (nabava.net)

LG OLED55C32LA televizor, 55" (139 cm), OLED (nabava.net)

Philips 55OLED718/12 televizor, 55" (139 cm)/65" (165 cm), OLED (nabava.net)

Eto, puno hvala.

Ako se odlučiš za miniLED ja bi ih poredao ovako U8KQ > qn85c > c845
q70c nije vrijedan spomena uz ova 3 niti je miniled opce.

Koliko HDR sadržaja mislis gledat?

14 mjeseci
neaktivan
Pozdrav citam vas vec par dana i razbijam glavu sta uzeti:) vrijeme je da se Samsung 40“ iz 2009 mijenja … u obzir mi dolaze dva modela cijenovno isto kostaju . Posto nisam u HR slabiji mi je izbor ali vidim i da su kod vas ovi tv popularni.
Tv prvenstveno serije i filmovi ponekad neka igrica na ps4.Dvevni boravak dosta velik cc 4-4.5 udaljen tv od garniture.
Znaci ukratko da li
65“ U8H ili 75“ TCL C735 ?
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.11.2023 0:00 (drluka84).

0 0 hvala 0
12 godina
rentarded kaže...
p3r02d3r0 kaže...

Da se i ja malo uključim. Škicam novi TV jer imam LG-jevu 43-inčnu staru kramu očajnog kontrasta u koju je upiknut Fire TV stick jer taj smart TV više nije baš tak pametan.

55 inča max.

Za što će se koristiti:

- sport

- filmovi

- sadržaj za klince

- i ostale gluposti na TV-u

Na TV-u NE planiram gejmat.

E sad, geek sam i volim imat najbolji tech, ali kad je TV u pitanju, to najbolje (OLED) košta puno novaca pa razmišljam je li mi uopće potrebno.

Jednako tako, isplati li se uzimati QLED za cca 1000 eur?

Ove trenutno imam na wishlisti. Budžet mi je 1000 +/- 200 eur. Ali ako postoji neki best buy za manje od 1000 eur, super.

QLED

TCL 55C845 televizor, 55" (139 cm), QLED (nabava.net)

Samsung QE55QN85C televizor, 55" (139 cm), Neo QLED (nabava.net)

Hisense 55U8KQ televizor, 55" (139 cm), LED/ULED (nabava.net)

Samsung QE55Q70C televizor, 55" (139 cm), QLED (nabava.net)

OLED

LG OLED55C31LA televizor, 55" (139 cm), LED/OLED (nabava.net)

LG OLED55B23LA televizor, 55" (139 cm), OLED (nabava.net)

LG OLED55C32LA televizor, 55" (139 cm), OLED (nabava.net)

Philips 55OLED718/12 televizor, 55" (139 cm)/65" (165 cm), OLED (nabava.net)

Eto, puno hvala.

Ako se odlučiš za miniLED ja bi ih poredao ovako U8KQ > qn85c > c845
q70c nije vrijedan spomena uz ova 3 niti je miniled opce.

Koliko HDR sadržaja mislis gledat?

Nije mi HDR presudan, ali bilo bi dobro da je sposoban dobro prikazivat HDR.

12 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Što mislite o LG 55QNED823RE. Ili ako imate preporuku za neki drugi u tom rangu oko 700€ a da je min 55in i 100hz.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.11.2023 9:25 (lesar).

1 0 hvala 1
5 godina
lesar kaže...

Što mislite o LG 55QNED823RE. Ili ako imate preporuku za neki drugi u tom rangu oko 700€ a da je min 55in i 100hz.

Baci oko i na Samsung Q70C koji navodno ima 120Hz refresha, ali sad ne znam da li je to samo obmana (kolege koji ga imaju nek ga potvrde), ali se čini kao vrlo dobar TV čak i za gameanje ak si planirao, a još bi bilo bolje da  dobiješ i 2+3 god. gare uz njega, ne samo 2 kao na linku gore...

15 mjeseci
neaktivan
Samsung stručnjaci!
Jeli bolji Samsung Q70C ili Q80B?
I može objašnjenje
4 godine
neaktivan
lesar kaže...

https://www.hgspot.hr/qled-tv-hisense-55-55u7kq-55-140cm-uled-miniled-ultra-hd-4k-144hz-hdr10-smart-tv-wifi-dvb-t2-c-s2-hevc-h-265

12 godina
neaktivan

Ima li tko iskustva sa ovim produženim jamstvima što nudi Svijet medija PGR 60 B3  

0 0 hvala 0
5 godina
96roberto kaže...
Samsung stručnjaci!
Jeli bolji Samsung Q70C ili Q80B?

Ja bi uzeo Q80B iako je lanjski model zbog boljih specki i garancije, ali obzirom da ćeš ga koristit samo za gledanje TV kanala i poneki film sa streaming appova, onda će i ovaj noviji Q70C poslužiti svrsi...

7 godina

Ima li neke preporuka tv nosača za 77S90C?

Trenutno mi je zapelo za oko:

Zidni nosač za TV SBOX PLB-4986, 43" - 90", do 60kg, izvlačenje/okretanje - HGSPOT - HGSPOT

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

ekipa, može netko ukratko objasnit razliku modela:

• LG OLED55C31LA

• LG OLED55C32LA

hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.11.2023 10:53 (labudšiljo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
labudšiljo kaže...

ekipa, može netko ukratko objasnit razliku modela:

• LG OLED55C31LA

• LG OLED55C32LA

Boja postolja/leđa, tehnički potpuno identični. U suštini potpuno irelevantno.

LOL: Crobrother
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.11.2023 11:32 (Najbrži).
12 godina
neaktivan

Mišljenje o TCL 55C805. Gledam ga kao opciju jer trenutno imaju garanciju 2+3 & KASKO.

0 1 hvala 0
6 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan

Koja ti je udaljenost od mjesta sjedenja do tv-a , u kojima svjetlosnim uvjetima će se tv koristiti?

7 godina
Normalno oled je najbolji.

Cijelo vrijeme ljudi isto postave za izbor ,1. neki jeftin, 2. pa neki miniled i 3. jedan oled i onda pitaju koji uzeti. Ajd malo prolistajte koju stranu ove teme prije postavljanja takvog pitanja. Ili malo logike upisati u tražilicu miniled vs oled... review oled after 5 years... isl.

I nikad se ne isplati štediti 100eura za neki kompromis, naročito kod TVa, koji ćeš gledati godinama. Koliko para toliko muzike, jednostavno uzmeš najviše što ti budžet dozvoli, a malo uštedi na drugim porocima 😜
6 godina
neaktivan

Udaljenost do TV-a je oko 4 metra. Svjetlosni uvjeti su dobri, haha, neznam kaj drugo tu reći, tavanska dnevna soba, svjetlost dobra.

4 godine
neaktivan
filipblazek kaže...

Udaljenost do TV-a je oko 4 metra. Svjetlosni uvjeti su dobri, haha, neznam kaj drugo tu reći, tavanska dnevna soba, svjetlost dobra.

Pitam zato što bi barem meni na 4 metra 55 incha bilo malo, a za novce 55 inch oleda možeš kupiti 65 inch u8kq koji u nekim stvarima bude lošiji od s90c ali u nekima i bude nezamjetna razlika + često se preporuča miniled naspram oleda ako korisnik ne može značajno zamračiti sobu. Nije da oled s90c bude smeće u osvijetljenoj prostoriji ali to nisu optimalni uvjeti za taj tv

11 godina

Trenutno imam stariji samsung 50". Dobio sam od prijatelja dobru ponudu za dva modela:
1.SAMSUNG TV UE75CU7172UXXH 625 eura
2. SAMSUNG TV UE55CU8072UXXH 325 eura

Kakva su iskustva sa ovim Samsung modelima? Rado bih isao na 75, ali moram odvojiti i 100-tinjak eura za usisivac. Jedino, ako je bas steta propustiti priliku 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dragi forumaši molim pomoć. Trenutno imam C9 OLED 55" i prezadovoljan sam.

TV služi uglavnom za Netflix i Spotify.

Sad ga iz prakticnih razloga mijenjam i kupujem 65".

Da li kupiti CS6 za 1300€ ili uložiti dodatno 400€ za C3?

Ili uzeti za 1500€ Samsung S95?

B3 i C2 su cijenovno između.

Čitao jesam dosta o tome, al imam i dalje dilemu.

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.11.2023 22:58 (pajic3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
anelko kaže...

Trenutno imam stariji samsung 50". Dobio sam od prijatelja dobru ponudu za dva modela:
1.SAMSUNG TV UE75CU7172UXXH 625 eura
2. SAMSUNG TV UE55CU8072UXXH 325 eura
Rado bih isao na 75, ali moram odvojiti i 100-tinjak eura za usisivac.

Pitam se za šta ga planiraš koristit, ak misliš samo gledat naše TV kanale i poneki film sa streaming appa onda će oba dva poslužiti svrsi, ali ak si malo prezahtjevan (samo filmovi/serije sa streaming appova) onda se malo protegni i baci oko na Samsung Q60C koji je malo bolji po speckama, jedino šta nema Dolby Vision ali će i najobičniji HDR10 jednako poslužiti svrsi, a bilo bi još idealnije da dobiješ još i 2+3 god. garancije na njega

11 godina
Gledam sedmicno 2-4 filma. IPTV imam zbog kvalitete slike, tako da mi to dosta igra ulogu.
5 godina
anelko kaže...
Gledam sedmicno 2-4 filma. IPTV imam zbog kvalitete slike, tako da mi to dosta igra ulogu.

Onda bolje idi na CU8072 jer je i više nego dovoljan za ovo šta si naveo + ima jači brightness - idealno za previše osvijetljene prostorije, a Q60C nije loš model, samo njega bi uzeo samo za gledanje kablovske/satelitske i ponajviše filmova sa Netflixa i sličnih streaming appova...

7 godina
@pajic3 pa ti u dilemi od najjeftinijeg do najskupljeg OLEDa 😜
Ako je situacija da novac nije problem, a svjestan si da ovi "zakinutiji" (jeftiniji) su zakinutiji... jbt. uzmi onda najbolji 😅

Imao si LG, ako si zadovoljan sa LG onda uzmi C3 (možda G3 na zid) . Ako nisi zadovoljan onda Samsung ili još bolje probaj Sony.
Ali kako gledaš samo Netflix ja ne bih išao na Samsung zbog nedostatka DV, premda to sigurno nije neka mana što nema Dolby Vision napravit će i HDR10+ dobar posao. Netflix izbacuje sve više sadržaja u DV.

Ako ti nije žao odreći se magic remote daljinskog i uglađenog sučelja webOS uzmi sony, kažu da je najbolji TV pa probaj i njekog google TV.
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.11.2023 23:36 (ajimerej).
16 godina
neaktivan

A slatke su to muke šta da ti kažem.. Glava kaže CS6, a srce C3 😅❤️ 

Pošto kupujem dugoročno vjv će biti na kraju C3. Sony će ipak pričekati neka druga vremena, znam da je klasa.

Hvala na odgovoru! 

6 godina

Pogledaj si specs na DisplaySpecifications CS6 vs C3 a imas i test na https://hifi.de/test/lg-oled-cs-test-103458. Imaju i test C3 koji bas i nije dobio bolju ocjenu.

Ako gledas CS6 u Elipsu bolje provjeri koliko ih imaju posto je 55'' prodan u jednom danu. Meni je razilka od 400€ bila prevelika pa sam kupio CS6. Razlika je malo u dizajnu, panelu i nekim sw sitnicama (C3 ima pass DTS). Peak bright je vrlo slicna i kako pisu u testu nije primjetna u praksi kao u specs. CS6 je proizveden 2023. pa je za pretpostaviti da ima noviji panel.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.11.2023 8:15 (john142).

1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice