Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.241
|
čitano: 23.678.417
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Backdraft kaže...

bok ekipa, stigao mi je C2 55, pa me zanima postoji li kakav video/guide sa optimalnim settingsima da se TV postavi za uobicajne modove (SDR-digitalna televizija, HDR, DV, HDMI/PC)?

Generalne upute,sto se tice detaljnijeg postavljanja slike tojest kalibracije tu ne mozes upotrijebit tudje postavke jer je svaki panel barem malo drukciji a i prostor gdje se drzi tv.

12 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Za one koji traže jeftini Android UHD televizor, mislim da na tržištu nema povoljnijeg 50" od Coocaa 50S6M (od 1870 kn; 1 god. jamstva). Nepoznati brend koji pripada kineskoj Skyworth grupaciji (Strong TV je iz iste), ali sumnjam da je lošiji od Vivaxa, Elita, Luxora, Tesle i ostalih iz tog ranga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Jedno brzopotezno ...

55 G2 ili 65 c2 ...

13 godina
MarioArt kaže...

Jedno brzopotezno ...

55 G2 ili 65 c2 ...

Dali zelis tv stavit na zid,jeli ti bitno 1000+ nits na G2 i slabiji ABLS ili ti je bitnija veca dijagonala....

G2 ima bolju HDR sliku zahvaljujuci podosta visem peaku ali generalno svi oledi imaju vrhunsku sliku pa je mozda bolja odluka ic na vecu dijagonalu u ovom slucaju.

Ja bih uzeo G2 ali ja gledam full na kvalitetu slike dok 99% korisnika preferira vecu dijagonalu ako mora birat 🥂

14 godina
neaktivan

C2 ima 2g garancije, G2 5 godina. Damo zbog tiga bi uzeo radje G2

16 godina
MarioArt kaže...

Jedno brzopotezno ...

55 G2 ili 65 c2 ...

Glavno je pitanje koliko daleko sjediš od ekrana.

13 godina
jucca kaže...

Ovo je ogroman faktor kod odluke.

16 godina

Uzme se produženo jamstvo na +3 godine...koje treba paltiti ali bolje to nego pet godina sjediti ispred pre malog ekrana...sve ovisi koliko je udaljen od istog.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Da odgovorim na svoje pitanje.

Isključio sam automatski update. Tako da nebi trebalo više mjenjati se ništa. Stari mi je rekao da ga kod update-a nešto pita i on to klikne, pošto nezna engleski i svaki put prebaci na način slike ugodne oku i eko mod. Uglavnom riješen problem. Sad se samo povremeno treba sjetiti update-at sistem.

1 0 hvala 0
15 godina
jucca kaže...

Ma kupujem u njemackoj, tu su svi 2g i placa se dodatno do 5g

cijena je u MM trenutno ista...

cisto me zanima da li G2 donosi nesto vise u odnosu na C2 da idem na mnjo ekran...

oba su navodno Evo ekrani

5 godina
neaktivan

Ljudi na koji nacin je najbolje povezati soundbar sa TV?

1. HDMI

2. AUX

3. USB

Jesu li podjednaki ili ima da je jedan bolji od drugog?

0 0 hvala 0
15 godina
ashoo00 kaže...

Ljudi na koji nacin je najbolje povezati soundbar sa TV?

1. HDMI

2. AUX

3. USB

Jesu li podjednaki ili ima da je jedan bolji od drugog?

HDMI u ARC/eARC port na TV-u

4 godine
neaktivan

Pozdrav

Pikirao sam SP Katar kupiti Sony XR-50X92j ali se više ne može dobiti u HR.

Ovo godine Sony je izbacio sličan model XR-50X90S koji mi je prvenstveno interesantan zbog užeg položaja nogica stalka i zbog Androida. Ima možda netko da ga je kupio,kakva su iskustva?

Čekam nekakvu akciju ako bude i možda 5 god.garancije.

0 0 hvala 0
14 godina

Prilično sam siguran da nitko nije kupio navedeni model.

Osim toga 50" je jedna od malo traženih dijagonala jer malo večih 55" modela ima more i nerijetko su bolji i jeftiniji.

Taj Sony je baš skup obzirom na tehnologiju i dijagonalu pa čak i sa nekim popustima ne vjerujem da će biti dobar deal.

Npr. imaš ovaj Philips OLED sa užim nogicama, Android. OLED je OLED, makar je Sony LCD u pitanju ne može biti bolji

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Koja dijagonala se preporuča ako bi TV bio udaljen 3 m?

0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan

Znam da se s OLED-om ne može nositi niti jedan LCD,ali TV kod nas radi i po 15 sati dnevno pogotovo u zimskim mjesecima.Bojim se Burn-a unatoč svemu što današnja tehnologija nastoji to spriječiti.(Stara Panasonicova plazma iz 2012 god.ima gore na lijevoj strani burn od HRT1 I HRT2 loga,na desnoj  strani u manjoj mjeri se vidi burna od Nove Tv)

Osim tog Sony modela zanimljiv mi je i Samsung 50QN90B ali mi OS Tizien kojeg Samsung koristi u svojim TV-ima nikako ne paše,jer imam jedan stariji model iz 2015 god.gdje npr.Youtube više ne radi.Imam na njega priključen vanjski Android box ali to je drugi TV u kući.

13 godina

Radim u Home Office-u i trenutno koristim 32" 4K monitor za posao.

LG C2 42" i 48", cak i C1 55" se trenutno mogu kupiti po odlicnoj cijeni od oko 1000€.

Zanima me jel za takav OLED TV od 42" ili 48" razmak od 1m premali za svakodnevno programiranje? Za gaming se naravno mogu sa stolicom malo odmaknuti, pogotovo ako igram PS5/Sim-Racing.

Imam Sony XR-75X93J u dnevnoj, koji trenutno koristim za IPTV i PS5, a planiram napraviti mali ured za posao i PS5/PC-gaming + sim-racing.

Iz tog razloga gledam zamjeniti 32" monitor s TV-om i koristiti ga za sve.

Isplati li se? 

Cijena za takav OLED je jako primamljiva, samo si ne bih htio prerano ostetiti vid ako je razmak premali, a opet na drugu stranu sam cuo da je OLED odlican za gaming, pogotovo C1/C2 modeli.

Navodno ljudi koriste taj TV za posao, nemaju problema s "burn-in"-om, pa sam u dilemi.

Ali opet na drugu stranu mi nije problem ni igrati PS5 / Sim-Racing u dnevnoj na Sony-u, ako bi novi TV bio jednostavno bacanje novca i nebih dobio "bolje" od trenutnog.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2022 12:20 (chorba69).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ja sam gledao u živo Sony FALD pored OLED-A, i moram reći da FALD jako dobro izgleda. Oled je oled, to je činjenica, ali ozbiljno si razmišljam isplatili li se te razlike u cijeni pogotovo zato što se dvoumim uzeti 55 i 65 inca.

0 0 hvala 0
10 godina

Pogledaj ga u mraku,pa ces itekako vidjeti razliku a oledi nikada nisu bili jeftiniji.

0 0 hvala 0
10 godina
jucca kaže...

Kod tih 5 godina samo prva godina ukljucuje panel.Procitajte prijendetalje promocije na lg stranici

14 godina
neaktivan
chorba69 kaže...

Radim u Home Office-u i trenutno koristim 32" 4K monitor za posao.

LG C2 42" i 48", cak i C1 55" se trenutno mogu kupiti po odlicnoj cijeni od oko 1000€.

Zanima me jel za takav OLED TV od 42" ili 48" razmak od 1m premali za svakodnevno programiranje? Za gaming se naravno mogu sa stolicom malo odmaknuti, pogotovo ako igram PS5/Sim-Racing.

Imam Sony XR-75X93J u dnevnoj, koji trenutno koristim za IPTV i PS5, a planiram napraviti mali ured za posao i PS5/PC-gaming + sim-racing.

Iz tog razloga gledam zamjeniti 32" monitor s TV-om i koristiti ga za sve.

Isplati li se? 

Cijena za takav OLED je jako primamljiva, samo si ne bih htio prerano ostetiti vid ako je razmak premali, a opet na drugu stranu sam cuo da je OLED odlican za gaming, pogotovo C1/C2 modeli.

Navodno ljudi koriste taj TV za posao, nemaju problema s "burn-in"-om, pa sam u dilemi.

Ali opet na drugu stranu mi nije problem ni igrati PS5 / Sim-Racing u dnevnoj na Sony-u, ako bi novi TV bio jednostavno bacanje novca i nebih dobio "bolje" od trenutnog.

Radje 42"

48" je malo prevelik. Barem meni 

Za vise info, baci oko ovdje:

https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming?utm_medium=android_app&utm_source=share

Uglavnom, svi su na 42" C2. Masu ih koristi posao te naravno, gaming

3 godine
neaktivan

Do jucer je u elipsu LG 55C1 bio 7199 kn, likovi maknili akciju i sad je 10499 kako bi ga mogli stavit na akciju za mjesec dana za npr. 8299. Sramota.

4 0 hvala 0
7 godina

danas je lg oled 65 u sancta domenici za 7500kn...kaj to nije jako dobra cijena za kupnju?

https://www.sancta-domenica.hr/televizori/led-tv/tv-65-lg-oled-oled65a1-1.html

2 0 hvala 0
3 godine
neaktivan
Fikory, danas ti je lg55c1 u elipsu 6800 kuna. Ima nekoliko dobrih popusta od jutros u elipsu. Nista spektakularno, ali nije lose.

0 0 hvala 0
13 godina
lesonitka kaže...

danas je lg oled 65 u sancta domenici za 7500kn...kaj to nije jako dobra cijena za kupnju?

Nije.

16 godina
MEGATAMA kaže...
lesonitka kaže...

Nije.

Zašto? Radi 60hz? Jer sam ga i ja razmatrao.. 

17 godina

Pozdrav. Ljudovi, jel ko nabavil od vas telku sa miniLed tehnologijom?

To bi trebala bit alternativa oledu, a opet bolje od LCD FALD telki..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
zvonac kaže...

Ovisi koji brand i koji model,za mini led treba jos bolji dimming algoritam nego za klasicne fald modele,vise zona donese bolji kontrast itd ali je i kompliciranije za kontrolirat.

Nema veze sa oledom ako krenes od stavke da najbolji mini led ekrani na trzistu imaju tek nesto preko 1000 zona a oledi imaju preko 8 milijuna.

Alternativa oledu ce bit micro led jednog dana.

14 godina

U Elipsu je Philips 55OLED706 5900kn. Ima 120Hz, HDMI 2.1...

Provjereni 55C11 je 6800kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MEGATAMA kaže...
zvonac kaže...

Ovisi koji brand i koji model,za mini led treba jos bolji dimming algoritam nego za klasicne fald modele,vise zona donese bolji kontrast itd ali je i kompliciranije za kontrolirat.

Nema veze sa oledom ako krenes od stavke da najbolji mini led ekrani na trzistu imaju tek nesto preko 1000 zona a oledi imaju preko 8 milijuna.

Alternativa oledu ce bit micro led jednog dana.

Micro led, da, jednog dana, a do tada, mini led, ipak je potonji stepenica vise od fald lcd telki, taman na pol puta izmedu doticnih i oled telki.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice