Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.663
|
čitano: 27.622.873
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
MEGATAMA kaže...

Najsigurnije je otic u trgovinu, uslikat ekran i vidjet uzorak piksela. 

Ovo je VA :)

"Strelice" su IPS.

13 godina
CyberDemonVZ kaže...
MEGATAMA kaže...

"Strelice" su IPS.

To si svoj slikao?

Btw gdje su dojmovi? ☕☕☕☕

18 godina
MEGATAMA kaže...

Ako se uspoređuje, dakle recimo u dučanu u praksi i golim okom lako vidiš koji TV ima IPS LCD panel.Tu se misli na ljude koji se kuže u takve detalje kaj drugo.Prosječan kupac nema poima kaj je to LCD panel, ili OLED i koje su razlike itd.

Realno 90% kupaca, oni sigurno ne traže po forumima razne sitne TV detalje.

CyberDemonVZ kaže...
MEGATAMA kaže...

"Strelice" su IPS.

Mene na tvojoj fotki baš ništ ne podsječa na strelice. Eto kak kod mene izgleda 43 LG IPS, uslikano sa mobom dakle ne treba DSLR itd.

UM ili UN isti jarac, LG i dalje večinom koristi svoje domače IPS LCD panele.Nova jeftina UN8000 serija, ili ista IPS priča upakovana u eto očito identično kučište.

https://forum.bug.hr/forum/topic/televizori/koji-televizor-kupiti-vodic-odabir/48433.aspx?page=1020&jumpto=6145549&sort=asc&view=flat

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2020 20:59 (rambox).
7 godina
neaktivan
Striko2009 kaže...

Jel na zadnjoj LG UN seriji ista fora kao i kod UM da su 50, 60, 70" VA paneli a ostali IPS?

Da, s time da si zaboravio 82" dijagonalu odnosno top model iz te serije- 82UN8500.

https://www.displayspecifications.com/en/model/2e651e17

100Hz VA panel Direct LED kao i prošlogodišnji 82UM7600, s time da UN8500 ima još i 2xHDMI 2.1 što ga čini dosta dobrim odabirom za sve koji trebaju 200+ cm veličinu a da ne košta pun kufer love   Cijena ovom novom 82" je, doduše vani, dosta povoljna- cca 1460 eur:)

https://geizhals.eu/lg-82un85006la-a2252548.html

14 godina
MEGATAMA kaže...
CyberDemonVZ kaže...
MEGATAMA kaže...

"Strelice" su IPS.

To si svoj slikao?

Pitali me ljudi preko poruka, pa sam tamo pisao, pardon :)

Tko nije pratio, radi se o Samsungu 75" Q70R

Evo, iskopirana jedna poruka iz privatnih:

Jako sam zadovoljan!
Namjerno sam mu pokušao pronaći manu i jedva sam pronašao jednu :D
Ne može čitati datoteke ravno s računala, ako imam sherani npr Filmovi folder.
Ali, na komp i TV sam snimio Plex, odabrao sam Filmovi folder i eto mi svih filmova na TV-u.

I ako to nekome nešto znači, TV ima 100kbps mrežni konektor, nije gigabitni.

Sve ostalo kako sam očekivao ili bolje. Slika, crna boja, HDR, VELIČINA!
Čak me i zvuk iznenadio jer je TV 3 puta tanji od prošlog (plazma), pa sam mislio da će i zvuk biti nekakav plitki, ali je čisto dobar.
Sustav je prilično brz (brži od Android TV-a koje sam vidio), ima dosta aplikacija. Lako se snaći u izborniku. Čak mi ni ne smeta što nemam tipke na daljinskom (to sam mislio da će biti nemoguće pronaći kanal). Samo držiš gore i on skrola ko lud kad nešto tražiš :)
Sa strane sam pogledao TV, prema prozoru, ima nekakav semi gloss ekran, dosta se vide odsjaji, pa treba pripaziti ako iza tebe ima kakav izvor svjetlosti. Kod mene nema, pa nisam ni dalje proučavao. (Ali čak je i to bolje od prošlog koje imao full glossy ekran).

I da još dodam:

Mogućnost gašenja TVa preko aplikacije (npr upravo sad. Otišli klinci na spavanje, ja u kupaoni i viče mi žena iz spavaće UGASI TV! Ja ga ugasim iz aplikacije. Baš lijepo)

Iz prve prepoznao i složio mrežu preko kabla.

Preko WiFia se traba ukucavati šifra, ali se to odradi također preko aplikacije.

Još mi ostaje igranje s Ambient modom. Navodno poslikaš TV i zid oko njega i on pozadinu složi kao sliku u TVu, pa izgleda kao da na zidu visi samo okolni rub TV-a, ko slika, a unutra se ispisuje vrijeme, prognoza, ili što već.

Nisam ni podesio boje. Stavio sam na Movie mode (il tak nekak se zove) i koliko vidim, boje su OK. S tim se još moram igrati.

Po defaultu je uključen onaj "soap opera efect" (TV sam stvara slike koje nedostaju, pa recimo 24fps-a pretvara u 60). Ja ga mrzim, pa sam to prvo ugasio. Tko voli taj efekt, mogao bi mu se jako svidjeti. Meni nikako ne paše filmovima :D

Uglavnom, klinci uživaju još više od mene, pa smo do sad pogledali Moana, Coco, Trolls. Sve UHD i HDR. Preko Plexa. I nekoliko SD crtića.

Na ovoj veličini se zapravo vidi kak imamo loše lokalne programe  TV radi prilično dobro upscaling. Nema baš previše razmrljavanja slike. Gledljivo je, al ne baš lijepo. Pogotovo poslije odgledanog UHD filma!

Na njega je spojen i mali HTPC. Za integriranu grafičku, iznenađujuće dobro prikazuje Minecraft u 4K. Naravno, nema više 60 fps-a, ali zato slika izgleda prekrasno 

Vrijeme je za novi komp. Ili PS5.

Postavljanje na zid je bilo užasno teško. TV je jako težak, imamo zidni nosač koji je uz sam zid i viri samo nekoliko mm van, a iza ne vidiš ništa. Nasloni, nagađaj, stavi dolje, odmori, ponovi... A postavljali samo žena i ja, a klinci skakali ukolo. Mislim da je cijeli postupak trajao preko sat vremena, a treba bi ispod 10-tak minuta.

Treba se dogovoriti transport jer je jako malo automobila u koje stane kutija. Ja sam srećom na raspolaganju imao Hyundai ix55 sedmerosjed. Kad se sve spusti i pomaknu se sjedala jako naprijed, taman stane, od ruba do ruba, od sjedala do stražnjih vratiju.

Još nisam gledao ni jedan od onih filmova za koje kažu da je jako zahtjevan za FALD televizore (recimo Gravity).

Najbolje stvar koju sam do sad vidio je Planet Earth II. Ako imate 4K TV, toooopla preporuka, skinite ovo negdje u čim većoj kvaliteti i pogledajte. Pogotovo ako volite prirodu. (P.S. ima i jedan od najboljih 3D zvukova koje sam čuo, poslušao sam na kompu, na žalost nemam kućno kino kod TVa. Bar ne onaj audio dio  )

I da, TV je ogroman sa prekrasnim bojama, i užitak ga je gledati. Nisam požalio ni kune.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
13 godina
CyberDemonVZ kaže...
MEGATAMA kaže...
CyberDemonVZ kaže...
MEGATAMA kaže...

"Strelice" su IPS.

To si svoj slikao?

Pitali me ljudi preko poruka, pa sam tamo pisao, pardon :)

Tko nije pratio, radi se o Samsungu 75" Q70R

Evo, iskopirana jedna poruka iz privatnih:

Jako sam zadovoljan!
Namjerno sam mu pokušao pronaći manu i jedva sam pronašao jednu :D
Ne može čitati datoteke ravno s računala, ako imam sherani npr Filmovi folder.
Ali, na komp i TV sam snimio Plex, odabrao sam Filmovi folder i eto mi svih filmova na TV-u.

I ako to nekome nešto znači, TV ima 100kbps mrežni konektor, nije gigabitni.

Sve ostalo kako sam očekivao ili bolje. Slika, crna boja, HDR, VELIČINA!
Čak me i zvuk iznenadio jer je TV 3 puta tanji od prošlog (plazma), pa sam mislio da će i zvuk biti nekakav plitki, ali je čisto dobar.
Sustav je prilično brz (brži od Android TV-a koje sam vidio), ima dosta aplikacija. Lako se snaći u izborniku. Čak mi ni ne smeta što nemam tipke na daljinskom (to sam mislio da će biti nemoguće pronaći kanal). Samo držiš gore i on skrola ko lud kad nešto tražiš :)
Sa strane sam pogledao TV, prema prozoru, ima nekakav semi gloss ekran, dosta se vide odsjaji, pa treba pripaziti ako iza tebe ima kakav izvor svjetlosti. Kod mene nema, pa nisam ni dalje proučavao. (Ali čak je i to bolje od prošlog koje imao full glossy ekran).

I da još dodam:

Mogućnost gašenja TVa preko aplikacije (npr upravo sad. Otišli klinci na spavanje, ja u kupaoni i viče mi žena iz spavaće UGASI TV! Ja ga ugasim iz aplikacije. Baš lijepo)

Iz prve prepoznao i složio mrežu preko kabla.

Preko WiFia se traba ukucavati šifra, ali se to odradi također preko aplikacije.

Još mi ostaje igranje s Ambient modom. Navodno poslikaš TV i zid oko njega i on pozadinu složi kao sliku u TVu, pa izgleda kao da na zidu visi samo okolni rub TV-a, ko slika, a unutra se ispisuje vrijeme, prognoza, ili što već.

Nisam ni podesio boje. Stavio sam na Movie mode (il tak nekak se zove) i koliko vidim, boje su OK. S tim se još moram igrati.

Po defaultu je uključen onaj "soap opera efect" (TV sam stvara slike koje nedostaju, pa recimo 24fps-a pretvara u 60). Ja ga mrzim, pa sam to prvo ugasio. Tko voli taj efekt, mogao bi mu se jako svidjeti. Meni nikako ne paše filmovima :D

Uglavnom, klinci uživaju još više od mene, pa smo do sad pogledali Moana, Coco, Trolls. Sve UHD i HDR. Preko Plexa. I nekoliko SD crtića.

Na ovoj veličini se zapravo vidi kak imamo loše lokalne programe  TV radi prilično dobro upscaling. Nema baš previše razmrljavanja slike. Gledljivo je, al ne baš lijepo. Pogotovo poslije odgledanog UHD filma!

Na njega je spojen i mali HTPC. Za integriranu grafičku, iznenađujuće dobro prikazuje Minecraft u 4K. Naravno, nema više 60 fps-a, ali zato slika izgleda prekrasno 

Vrijeme je za novi komp. Ili PS5.

Postavljanje na zid je bilo užasno teško. TV je jako težak, imamo zidni nosač koji je uz sam zid i viri samo nekoliko mm van, a iza ne vidiš ništa. Nasloni, nagađaj, stavi dolje, odmori, ponovi... A postavljali samo žena i ja, a klinci skakali ukolo. Mislim da je cijeli postupak trajao preko sat vremena, a treba bi ispod 10-tak minuta.

Treba se dogovoriti transport jer je jako malo automobila u koje stane kutija. Ja sam srećom na raspolaganju imao Hyundai ix55 sedmerosjed. Kad se sve spusti i pomaknu se sjedala jako naprijed, taman stane, od ruba do ruba, od sjedala do stražnjih vratiju.

Još nisam gledao ni jedan od onih filmova za koje kažu da je jako zahtjevan za FALD televizore (recimo Gravity).

Najbolje stvar koju sam do sad vidio je Planet Earth II. Ako imate 4K TV, toooopla preporuka, skinite ovo negdje u čim većoj kvaliteti i pogledajte. Pogotovo ako volite prirodu. (P.S. ima i jedan od najboljih 3D zvukova koje sam čuo, poslušao sam na kompu, na žalost nemam kućno kino kod TVa. Bar ne onaj audio dio  )

I da, TV je ogroman sa prekrasnim bojama, i užitak ga je gledati. Nisam požalio ni kune.

Odlicno, najbitnije je da si zadovoljan 🥂

6 godina
neaktivan
Jel ovako izgleda VA?

0 0 hvala 0
13 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ovdje mozete pogledat kako izgledaju pikseli na VA ili IPS.

https://www.rtings.com/tv/learn/ips-led-vs-va-lcd

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koliko si ga platio?
14 godina
bik kaže...
Koliko si ga platio?

Trenutno u u Harvey Normanu 14.500.

Dobio se tablet, HBO Go.

I u utorak je bila akcija -10% na Diners! Meni promaklo :(

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2020 11:34 (CyberDemonVZ).
14 godina

Ljudi, je netko kupovao ili prodavao staru plazmu? 46".

Traži se to uopće? Koliko se može dobiti? 100kn, 1000kn?

Pokloniti? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
CyberDemonVZ kaže...

Cuvaj to kao poluge zlata.

Ja svoju Vieru ne dam za nista.... 

17 godina
MEGATAMA kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Cuvaj to kao poluge zlata.

Ja svoju Vieru ne dam za nista.... 

Ma glupost, prodao svoj kuro zadnje generacije, uz oled nije mi falio niti u jednom trenutku.

Tv je bio odlican, bolji od vecine danasnjih, ali jednostavno danas ima daleko boljih opcija ako se trazi vrhunska slika.

I tu govorimo o top plazmama, ove ostale je besmisleno i usporedivati s imalo boljim danasnjim tvom.

7 godina

Za 500 Kn ćeš ga prodati valjda isti dan. Za 1000 - već malo teže. Ja sam svoju 12 godina staru Panasonic plazmu stavio u spavaću i dok radi, super.

14 godina
BigD_Cro kaže...

Za 500 Kn ćeš ga prodati valjda isti dan. Za 1000 - već malo teže. Ja sam svoju 12 godina staru Panasonic plazmu stavio u spavaću i dok radi, super.

E to. Hvala!

Idem stavit na Njuškalo za 1000kn pa polako spuštat.

16 godina

Molba

Ukoliko netko posjeduje Samsung 65Q60R može li izmjeriti krajnji raspon nožica u cm?

Provjeravam da li mi može stati na trenutni tv stol koji je dužine 120cm.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Ovo su mjere sa službene Samsung stranice za taj Tv

Stand (Basic) (WxD)  1086,5 x 322,8 mm

11 godina
neaktivan

Neka preporuka iz svijet medija za 50 inch TV. I triba kut gledanja i najbolji za gledat sportove...budzet 5500 kn

abadabadu
14 godina
neaktivan
abadabadu kaže...

Neka preporuka iz svijet medija za 50 inch TV. I triba kut gledanja i najbolji za gledat sportove...budzet 5500 kn

Jel moze 55"?

11 godina
neaktivan

Da...moze ili elipso ili svijet medija?

abadabadu
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2020 9:01 (abadabadu).
14 godina
neaktivan
abadabadu kaže...

U elipsu 55q70r za 5999kn. Uzmes poklon bonove sa njuskala u toj vrijednosti sa 10% off i to je taman tvojih 5500kn :) 

14 godina
andrtejkr kaže...
abadabadu kaže...

U elipsu 55q70r za 5999kn. Uzmes poklon bonove sa njuskala u toj vrijednosti sa 10% off i to je taman tvojih 5500kn :) 

Bonovi sa njuškala? O čemu se radi?

Edit: upravo vidio, ljudi prodaju bonove. Nisam znao za ovo, hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2020 9:47 (CyberDemonVZ).
11 godina
neaktivan

Ti bonovi...je li fizicki ih moram dati...ili ima neki kod?

abadabadu
12 godina
neaktivan

U elipsu dosli novi hisense u8qf modeli 55 i 65 incha. Vec na "popustima". 6300 na 55 a 7000 za 65 incha ako netko kupi/vidi u ducanu, javite dojmove 😁

0 0 hvala 0
13 godina

Pokrenuo danas Flight Simulator i razlika SDR vs HDR je ogromna u prikazu slike, boja, kontrasta. 

Steta je sto nema mid range TVa sa stvarnim HDRom. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
flk12 kaže...

U elipsu dosli novi hisense u8qf modeli 55 i 65 incha. Vec na "popustima". 6300 na 55 a 7000 za 65 incha ako netko kupi/vidi u ducanu, javite dojmove 😁

Citam da motion nije bas dobar,desava se backlight bleed u black bars prilikom gledanja filmova,nema nista od 2.1 funkcija tima freesync itd ali sa druge strane ima fald od mislim 132 zone, hdr je ok. 

17 godina

Mozda malo off, ali jeli netko od vas kupovo tv u centar-tehnike? Poslovnice imaju samo po slavoniji pa sam mislio narucit, ali nikad cuo za firmu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Da, bas gledam po netu.. ali kada bi dosao na neku američku cijenu od 599 ilitiga 4500kn oko black friday mislim da bi bio best buy u tom segmentu. Čekam recenziju hdtvtest-a pa da vidimo kakva je stvarno ta nasa europska varijanta h9g koji je dobio super ocjene na rtingsu. A i nesto azuriraju taj americki model i pokusavaju jos unaprijediti fald algoritam pa me bas zanima kak ce na kraju sve to ispast. Iako osobno mislim da cu lovit q80t za bf zbog gaminga i hdmi 2.1

13 godina
flk12 kaže...

Da, bas gledam po netu.. ali kada bi dosao na neku američku cijenu od 599 ilitiga 4500kn oko black friday mislim da bi bio best buy u tom segmentu. Čekam recenziju hdtvtest-a pa da vidimo kakva je stvarno ta nasa europska varijanta h9g koji je dobio super ocjene na rtingsu. A i nesto azuriraju taj americki model i pokusavaju jos unaprijediti fald algoritam pa me bas zanima kak ce na kraju sve to ispast. Iako osobno mislim da cu lovit q80t za bf zbog gaminga i hdmi 2.1

Kinezi se trude penetrirat trziste vise klase ali kaskaju sa dimming algoritmima ali to je i za ocekivat kad recimo Sony i Samsung to rade enormno duze. 

7 godina
neaktivan
AFARON kaže...

Molba

Ukoliko netko posjeduje Samsung 65Q60R može li izmjeriti krajnji raspon nožica u cm?

Provjeravam da li mi može stati na trenutni tv stol koji je dužine 120cm.

108x32 cm

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice